Lax med chevré och ugnsgrönsaker

En kommentar
Till middag idag blev det lax med chevré och ugnsgrönsaker. Ett nytt hopkok som jag testade och det smakade riktigt bra!
 
Receptet hittar ni lite längre ned.
 
Det ser nästan ut som om tallriken är på väg ut ur bild men tyvärr får man även denna gång skylla på fotografen.
 
 
1 laxfilé a 125 gram per person
 
Lök
Zuccini
Coctailtomater
Vitlök
Olivolja
Chevré
 
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form, salta och peppra.
 
Skiva ned grönsakerna i önskad mängd och lägg dem i en ugnsfast form. Pressa vitlöken över grönsakerna och ringla över olivolja. Salta och peppra. Smula till sist över chevréosten, 50 gram per person.
 
Låt grönsaksformen stå i ugnen i 15 min och 225 grader. Ställ därefter in laxfiléerna och låt båda formarna stå i ugnen ca 15 min eller tills dess fisken är klar.
 
Man kan givetvis använda de grönsaker man själv tycker om. Tex paprika, fänkål, svamp mfl
 
Smaklig måltid!
 
 
 
 
1 catarina:

skriven

Låter så gott!

Svar: Det var gott! Å så snabbt och enkelt. Det gillar i alla fall jag :)
Frk M .