Igår gjorde jag en superenkel och supergod spenatsoppa. Vill verkligen tipsa om denna och med ägg i blir den mättande.
4p
450g hackad spenat (fryst)
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 st tärningar grönsaksbuljong
1 dl grädde (jag tog mini eller liknande)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 krm muskot
4 ägg
Koka äggen så de blir hårdkokta. Tina sedan spenaten i lite vatten. Rör ned smöret och tillsätt gräslöken. Rör i vetemjölet och häll på resen av vattnet. Lägg i buljongtärningarna och låt småputtra 10 minuter. Rör i grädden och krydda med salt, peppar och muskot.
Server soppan i djupa tallrik/skål och lägg i två ägghalvor i varje.
Låt er väl smaka!
skriven
Tack för receptet, skall provas!
m