Så här efter massa mat och sötsaker efter julen tycker jag det är ganska skönt att få vila magen lite. Till middag idag blir det en helt underbar sashimisallad med nudlar.
4 port
100 gram glasnudlar
400 gram laxfile av god kvalitet, tärnas
125 gram mâchesalladsmix
½ gurka, tärnas
2 salladslökar, strimlas
180 gram färska böngroddar
1 röd chili, finhackas (eller som jag skivas tunt och läggs i dressingen)
½ kruka koriander
2 msk sesamfrön
Dressing
½dl japansk soja (ta japansk och inte kinesisk då det är stor skillnad)
1½ msk riven ingefära
2 msk vatten
1 tsk sesamolja
½msk strösocker
½tsk ättiksprit
- Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och klipp dem om ni ösnkar. (Underlättar ätandet)
- Blanda ingredienserna till dressingen. Jag lägger till chillin i dressingen även om originalreceptet säger den ska i salladen.
- Lägg salladen i en skål och vänd i resten av grönsakerna, nudlarna och till sist laxen.
- Ringla över rikligt med dressing. Toppa med koriande och sesamförn (gärna rostade men går bra med naturella)
Ät salladen omgående, då gör den sig som bäst.