Sashimisallad med nudlar

Kommentera
Så här efter massa mat och sötsaker efter julen tycker jag det är ganska skönt att få vila magen lite. Till middag idag blir det en helt underbar sashimisallad med nudlar. 
 
4 port
100 gram glasnudlar
400 gram laxfile av god kvalitet, tärnas
125 gram mâchesalladsmix
½ gurka, tärnas
2 salladslökar, strimlas
180 gram färska böngroddar
1 röd chili, finhackas (eller som jag skivas tunt och läggs i dressingen)
½ kruka koriander
2 msk sesamfrön
 
Dressing
½dl japansk soja (ta japansk och inte kinesisk då det är stor skillnad)
1½ msk riven ingefära
2 msk vatten
1 tsk sesamolja
½msk strösocker
½tsk ättiksprit

  • Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och klipp dem om ni ösnkar. (Underlättar ätandet)
  • Blanda ingredienserna till dressingen. Jag lägger till chillin i dressingen även om originalreceptet säger den ska i salladen. 
  • Lägg salladen i en skål och vänd i resten av grönsakerna, nudlarna och till sist laxen. 
  • Ringla över rikligt med dressing. Toppa med koriande och sesamförn (gärna rostade men går bra med naturella)
Ät salladen omgående, då gör den sig som bäst.