Några enkla spartips

Kommentera
Så här inför 2018 kan det vara värt att se över vissa utgifter. Ett par relativt enkla och snabba saker kan spara tusenlappar som då för min del ger mig en eller två ytterligare resor per år.
 • Mobilabonnemang
  Priserna rör sig mycket och ofta. har du rätt bonnemang för vad du använder?
  Om nej, se till att lägga dig på rätt nivå och få ned kostnaden. Jämför olika operatörer.
  Om ja, så har de flesta operatörer erbjudanden till nykunden. Som trogen kund kan du ofta ta del av dessa om du kontaktar dem själv. Ofta kan man tjänsa någon tusenlapp om året.

 • Bredband
  Samma gäller för bredbandet hemma som för mobilabonnemang. Här finns alltså flera tusenlappar om året att tjäna.

 • Tidningsprenumerationer
  Hinner du läsa tidningarna du prenumererar på?
  Om inte, säg upp dessa och köp lösnummer när du hinner läsa och det är något intressant i dem.

 • Kreditkort 
  Det lönar sig sällan att ha flera kreditkort då de ofta har en kostnad. Säg upp dem som du nyttjar väldigt lite eller inte alls och spar dem som har bäst villkor vad gäller betalning och ev ränta. Att ha ett kreditkort i kombination med ett debetkort räcker bra för de flesta. Det ger också bättre överblick över utgifterna.

 • Betalkanaler
  Hur ofta ni numera på dem? Kanske är det dax att säga upp dem som det var hos mig ett par år sedan. Eller åtminstonde se över vad du betalar för.

 • Spotify, Netflix mm mm
  Kan ni optimera kostnaden i familjen genom att ha färre konton men för fler användare när det gäler olika musik och filmkonton etc? Det brukar kunna innebära en rejäl slant. Och du! Behöver du verkligen både Netflix, Cmore och HBO? Hinner du kika så pass mycket?

 • Träningskort
  Hur många träningskort har du och din familj? Hur många nyttjas så pass att kostnaden tjänas in? Kanske något inte används alls rentav... Nyttjas det inte eller väldigt lite så använd klippkort eller engångsbiljetter såvida det inte överstiger kortet förstås.
 
Har jag missat något när det gäller utgifter som bara rullar på utan att vi tänker på det? Tipsa gärna!