Bästa konjaksåsen

Kommentera
 
På nyår serverade jag en konjaksås till oxfilén och potatiskakan. Dn blev en hit måste jag säga. Alla gillade den och flera ville ha receptet så tänkte dela med mig av den även till er.
 
4p
  • 2 schalottenlökar finhackad
  • 2 krm svartpeppar (snåla inte!)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 msk konjak 
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2-3 msk maiena (eller enligt förpackningen)
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk soja
  • ev salt
Fräs lök och svartpeppar i smöret i en kastrull. Tillsätt vatten, fond och hälften av konjaken.Låt småkoka 5 min. Blanda maizena och lite av grädden och vispa i såsen. Tillsätt resten av grädden. Koka ytterligare 5 min. Smaka av med soja, den sparade konjaken och ev lite salt.
 
Bon apetit mina vänner 💕