Att välja kakel och klinker

Ikväll har har varit på informationsmöte om tillvalsmöjligheter för kök och badrum i mina föräldrars blivande lägenhet. För närvarande är den inte byggd.

Urvalet var varken stort eller vidare läckert. Ändå var det mycket lättare att välja för dem (även om de kommer få säga sitt) än att välja till mitt eget badrum som inom kort ska stambytas. Valångesten slipper man säkert för att man inte behöver leva med valet...


Kunder

Jag tror jag har bland de trevligaste kunderna som finns. Visst en och annan mindre trevlig finns men majoriteten är änglar. Hoppas de tycker lika bra om mig som jag om dem.

Saknar

Just när man saknar sällskapet som mest så piper mobilen till med det raraste sms man kan tänka sig. Undra om det finns något där ute som styr sådant om två människor är rätt för varandra.

Vem som helst...

...kan tydligen få jobb hos oss. Idag har de börjat fundera på att internrekrytera till en systemförvaltar/systemadmin tjänst. På enheten finns telefonister, receptionister och vaktmästare. Hur tänker de egentligen???

Jag har i alla fall bestämt mig för att inte ställa upp på det. Blir det verklighet får de internrekrytera 2 st. Så får de se hur det går med det.

Som tur är har jag en intervju på gång. Kanske behöver jag inte ens fundera vidare på detta. Förhoppningsvis blir det så.

Just när man tror det är som mörkast...

...så rasar systemen här på jobb.

Mörker

Det är inte konstigt att man känner sig trött och hängig med detta kompakta mörker utanför fönstret. Men jag ska göra det bästa av kvällen och inta glögg och lussekatter till tända ljus.

Pendeltågen

Det är konstigt att pendeltågen har fungerat ganska väl genom förra veckans snöstorm. Idag när solen skiner är var det dock massa förseningar...

Godmorgon

Måndag... ser inte fram emot en ny jobbvecka. Den är redan nu proppad då kollegan knappt jobbat på 2v. Undra hur många dagar hon kommer infinna sig den här veckan.

Middag och teater

Det var det jobbaktiviteten gick ut på. Det gick ok.

Maten var god. Var på Espria på söder. Hade varit trevligt om det inte var en medarbetare som tjatade om klockan hela tiden. Vi skulle ju alla ändå vidare till samma föreställning...

Föreställningen var Jonas Gardells "Trafikplats glädjen". Riktigt bra måste jag säga. Det var många år sedan jag såg honom då jag ett tag tyckte han mest tuggade om och om. Föreställningen hade en hel del allvar och sentamentalitet. Ett par tårar hann falla men också många skratt.

Jag tror inte jag gör om aktiviteten i samma sällskap.

Jobbaktivitet

Idag är det söndag och vi har en jobbaktivitet för sk trivselpengar. Vi har just nu ingen trivsel på jobbet. Kanske är det då det behövs som mest men just nu känns det mest som ett tvång. Förhoppningsvis blir jag överraskad.

Igår

Igår skulle jag äntligen få träffa sällskapet. Sällskapet är vad jag brukar kalla den man jag träffar. Å visst sågs vi... en stund.

Det har varit en intensiv period för båda så kalendermatchning har varit ett måste den senaste tiden. Väldigt trist då spontanitet uteblir och kalenderplaneringar dessutom alltid spricker. På något sett skriver man dem alltid så optimistiskt. Hur som, vi skulle då ses igår lördag och då starta den gemensamma helgen. Det gick så där måste jag säga.

Först kom meddelande 1: Måste till Tyskland söndag i jobb. Taxi hämtar 06.00.

Vi bokar av söndagens planer. Men vi ser optimistiskt då vi har lördagen tillsammans fortfarande.

Meddelande 2: Är försenad. Sitter fast på jobb. Klar senast vid 14-tiden.

Klockan hann bli 16 och vi åker direkt till stan för att hämta ut biobiljetter jag bokat. Jag har lärt mig att reservera istället för att köpa då planer har en förmåga att ändra sig...

I väntan på att bion ska börja går vi och tar en drink. Middag har vi tänkt att äta efter filmen.

Sällskapets mobil ringer...

Jobbet kallar. Efter två nej ger han med sig. Vi ser filmen innan han försvinner iväg för att rädda någon kund.

Går hungrig hem... ensam.Ett första inlägg

Vi får se hur länge jag håller denna blogg vid liv. Jag har aldrig varit särskilt bra på detta. Men kanske just skriva kan vara till hjälp då jag är mitt uppe i "mitt i livet tankar".

Jag...
Jag är då 36 år och har ett väldigt bekvämt liv. Jag kan göra ganska precis som jag vill, om man bortser från intutad moral och normer. Jag behöver inte tänka så mycket på ekonomin, jag är inte rik men kan leva gott. Jag har ett jobb som är utmanande men har ledsnat på att bli utnyttjad av arbetsgivaren och röran i den organisation vi har. Jag har en familj där kommunikationen trasslar så det mesta handlar om "artighetskommunikation", i alla fall i bästa fall... Jag träffar en underbar man men vi har båda varsin historia som inte gör det enkelt alla gånger. Jag syr, läser böcker, ser film och reser som avkoppling. Jag tvingar mig igenom det sista på min universitetsutbildning.

Präktighet och måsten tar en hel del tid så precis som de flesta tycker jag inte tiden räcker till...

RSS 2.0