Semester var är du???

Just nu väntar jag så in i bomben på semester. Hur jag än jobbar så går det inte ihop sig. Många sjuka och inga vikarier som kan komma in. Det är tufft med högt antal sjukdomsrånvaro tillfällen på personal. I dessa fall är det bara att hantera vilket är svårt.
 
Projekt och uppdrag som inte går ihop pga min tidsbrist då jag täcker för två och hade fullt upp redan innan. 
 
Har svårt att hitta ordning i kaoset just nu...
 
 

På det igen!

Har haft en bra helg. Försökt koppla av mycket med promenader och film. Lite jobb igår söndags. Är lite lomhörd på ena örat sedan en vecka men kopplar det till stress då resten av mig mår bra. Går till läkare om det inte går över. 
 
Mycket är det som ska ros iland före semestrarna och är nu i läget... Hur ska det gå ihop?
Ja det undrar väl alla så här års. Antar det bara är att göra sitt bästa. 
 
Köksrenovering pågår men förskjöts två veckor. Imorgon kommer elektrikern och i nästa veckan målaren. Veckan därpå montering och kakel och sen måste elektrikern på plats igen. Jag har svårt att få sånt här att gå ihop med mitt jobb... men jag vill också ha ett fint kök. Därefter måste jag ta itu med golv, lister och tapet. 
 
Var är du byggare Bob?
 

Det här med köksfläktar

Att köpa köksfläkt är inte lätt... jag har inget fläktskåp utan ovanför spisen sitter en lampa på väggen. Det är ju trots allt ett 50-tals kök... och som ni då förstår får jag inte heller ha något annat än kolfilter fläkt. Att bara ha en vanlig fläkt utan skortsten går inte hellet pga skitbetong i väggarna.  Bredden mellan de platsbyggda stommarna begränsar också fläkten till 60 bred medan spisen är 70... Ja det är rena villa villerkulla. 
 
Min vän google har då levererat några alternativ. Om de är ok med lampan ovan lär jag få veta av elektrikern som kommer på tisdag. 
 
 
Franke Vägghängd köksfläkt Maris sv 60 exkl skorsten
 
eller
Franke Vägghängd köksfläkt Smart 60
Men utan skorstenen. 
 
Jag gillar den övre bäst... men den går naturligtvis utanför stommarna och luckorna med 1 cm typ. Kanske inte blir så snyggt då det inte är mycket luft  emellan. Den nedre behöver inte samma djup. 
 
Påminn mig om... att jag ALDRIG ska bli köksinredare i gamla hur och lägenheter. 

Nya Vegas?


Lite återhämtning

Snart helg och det får bli lite återhämtning. Det här har varit en jobbig vecka. Hur mycket man än jobbar så hinns allt inte med. Inte ens det mesta. Ikväll ska jag bara tokslockna på soffan och imorgon ska jag ha sovmorgon :)
 

Jobb för hela slanten

Igår blev det jobb för hela slanten!
 
Var på jobbet strax efter sju och körde full dag och sen 4 timmar hemmifrån på kvällen. Det bara regnas in massa måsten!
 

Så var karusellen igång igen

Igår var det full fart. Möten från morgon till kväll. Efter jobb hem till pappa och fixa räkningar och sen på årsmöte i bostadsrättsföreningen. Därefter orkade jag inte ett knop till fast jag skulle behövt. 
 
Tyvärr ser dagen ut att bli något liknande.
 

Fantastiska väder

Igår var det en sån underbar dag i Stockholm. Solen lyste och det var varmt på termometern. Lika fint ska det bli idag så passa på och njut!
 
Bild lånad från amelia.se 

En lika bra söndag

Måste säga att min helg har varit helt suverän. Tror kanske det fina vädret som kom helt oväntat i fredags satte tonen. 
 
Igår blev det lite av varje. Jag sov lite längre än vanligt och var lite "ledsen". Med andra ord kunde jag skippat mitt sista glas vin på lördagkvällen. Åkte till IKEA och fixade filtar och priser till n avdelningspicnic. Tog en promenad. Pratade med mamma som är på växelboende och pratade med pappa som är hemma. 
 
Avslutade dagen med en film. The Intouchables som jag blev rekommenderad här på bloggen av Kolonilotta om jag inte minns fel. Fantastisk film - se den! Den får 5/5 FrkM!
 

En bra lördag

 
 
En PW på knappa 6 km på min favoritslinga. (Gammal bild)
 
  
Ler fånigt när jag är på stora Coop. Bara initiativ av personalen!
  
 
Avslutar dagen med en kanonmiddag tillsammans med en branschkollega. Kan verkligen rekommendera Suppers uteservering på Norra Bahntorget. 

En bra fredag

Våren kom tillbaka och med den blir allt mycket lättare. Flera bollar landade på jobb och jag hann också med kollega förbereda en aktivitet på jobbet nästa vecka. 
 
 
Promenad genom ett av alla koloniområden vid jobb. Svårt att tro att man jobbar innanför tullarna i Stockholm. 
 
 
Lunch på Loopen nere vid vattnet i Tanto. 
 
 
Avslutade med en kulturkväll på Studion Stadsteatern/kulturhuset. Väl värd att se!

Så var det dags!

 
Önskar kontorskärringen:)
 

Tröttis

Igår blev det en sen dag i jobbdatorn. Idag skulle jag gott kunna tänka mig och sova mig genom dagen. En ond cirkel kanske...
 

Vad är min balans?

Ja inte är det mer jobb i alla fall det är en sak som är säker. Jag funderar och funderar men kommer som oftast fram till:
 
  • sömn
  • umgås med vänner
  • hinna med familj
  • träna
  • ha egen tid
  • tid för privata måsten (läs tvätt, hanlda etc)
 
Hur fördelningen ska se ut för att jag ska känna balans vet jag inte ännu. Jag antar det är någon form av process. 
 
 

Afternoon tea

Igår gick jag i tid från jobbet och sen iväg med en snart fd kollega till Grand hotel för lite Afternoon tea. Så mysigt!
 

Fokus

Som så många gånger innan så balanserar jag på kanten just nu. Jag naglar mig fast för att inte ramla ned i avgrunden denna gång heller. 
 
Prio ett är att hantera jobbsituationen. Nytt jobb är inga problem men jag vill inte gå från utan till. Jag vill ha ett uppdrag jag vill ha till 100%. DET tar tid. Parallellt försöker jag förbättra jobbsituationen där jag är nu men utan förhoppning. 
 
Jag behöver också ha infaktorer som sömn, motion, kost, socialt umgånge etc. Hur jag ska få till alla delar är just nu obegripligt men med pusselbit efter pusselbit så ska jag ånyo klara det. 
 
 
 

Måndag - kom igen nu!


Lite helgshopping

Svårt att ha helt nolltollerans... Två lack från OPI har jag lyckats klicka hem i helgen. Vad jag egentligen behöver är skor... joggingskor. Men det är ju en helt annan sak. 
 
 

Man kan tycka det är orättvist...

...men tydligen går det till rätt person då han har samma tröja på sig båda gångerna :)
 
 

Som jag sover...

...fast då klarade jag mello och vaknade halv åtta på en söndag. Bra jobbat Frk_M med att gå i däckoch ändå klara av en driftstörning mitt i. 
 
 
 
Dagen rullade sedan på med att läsa tidningsmagasin, eurovision och inte så mycket mer. Idag är jag uppe men det känns som om det är lite same same. Förhoppningsvis ska jag få till en promenad. Lite jobb måste jag också klämma in. 

Sover

Igår var det ingen bra dag alls. Kände mig helt ur spår så somande på soffan på kvällen. Imorse blev jag väckt kl 6.31 från jobbet pga en driftstörning. Snabbt avklarat var det och 7.30 sov jag igen. Vaknade nu på eftermiddagen. 
 
Idag, av vad som är kvar, ska jag typ göra ingenting tror jag.
 

Eurovision village

Igår var det allsång i eurovision village som uppvärmning till delfinal 2. Självklart var jag där :)
 
 

Mer test av propud

Nu har jag testat de andra smakerna. 
 
Kommer köpas igen. Bra när man är lite sugen då den smakar chokladpudding helt enkelt.
 
Njae, den här var inte riktigt min grej. Gillar man kinuski så kanske den går hem. 

Surprise - she´s back!

Igår blev jag så himla glad när en gammal bloggvän hörde av sig med att ha starta upp bloggandet igen. Såklart det gäller Malla
 

En ny upptäckt

Imorse råkade jag köpa en pudding som jag trodde var kvarg. Men så gott det var! Fler fick komma hem på hemvägen. 
 

Ännu en fantastisk sommardag!

Passa på och njut av den fantastiska sommardagen vi har idag. 
Tyvärr sena möten för min del men det kanske ändrar sig om man har tur!
 

PW, Runkeeper och vackra blommor

Någon som vill bli vän på runkeeper? Jag kör mest pw när det väl blir träning av men tänkte det kanske skulle sporra lite. Adda mig gärna (eller vad det kan heta). Mitt användarnamn är Frk M.
 
Kom hem från jobbet i tid även om jag inte är klar för dagen och tog mig ut på en underbar power walk. Hur snabbt går ni när ni power walkar? Jag blir i alla fall svettig så det måste ju räknas tänker jag mig :)
 
På väg från lunchen rundade vi huset och visst har vi vackra blommor där jag jobbar?
 
 
 
 

Osäker

Jag är tudelad till att gå tillbaka till jobbet. Som jag mådde före veckan jag nu varit så gott som ledig vill jag aldrig mer må. Är jag ledig mår jag bra men nu blir nervös att gå till jobbet...
 
Mitt mål är nu att komma iväg från jobbet i hyfsad tid och också komma ut på en daglig promenad. Måste andas känns det som. Igår tog jag också upp mitt korta yogaprogram på 10 minuter som jag ska försöka göra till en daglig rutin på kvällen. 
 

Mary Kay shopping

Igår hade en bekant öppet hus och visade Mary Kay produkter. Lite shopping blev det förståss. 
 
 
Provar för första gången sedan 80-talet en ögonskuggepenna. Snygg färg som tyvärr går ut ur sortimentet.
Svalkande kräm för ben och fötter till sommaren eller någon citysemeter. Kan verkligen rekommendera den!
Här kan ni shoppa produkter om ni vill!
 
 
Å så hade jag turen på min sida igen! Vann en härlig serie för ansiktet. Har vunnit den förr och den är suverän men ganska dyr att köpa i ett nafs på egen hand. 
 
 

PW och en fika i solen

Dagens PW är avklarad. Så skönt det är! Måste försöka hålla denna fokus på mig själv nu framöver. 
 
En snabb dusch nu och sen på med glajerna för en fika i solen med en väninna som landat imorse kommande från NYC. Hon har bara älskat min stad hon med. Men ja den är svår att inte älska :)
 
 

Malta våren 2016

Jag har varit på Malta ett antal gånger. Tycker mycket om ön som har en lätthet. Det är enkelt att träffa människor då de är öppna, lätt att röra sig på ön, bra lokaltrafik, god mat och goda viner etc. Enda nackdelen är att stränderna är få och korta. Jag är då inget fan av sand mellan tårna så det går bra för mig ändå. 
 
Bilder från resan denna gång. 
 
Väl nere på hotellet fick vi vänta en timme på rummet. Då det var lunchdags så passade vi på att ta en lunch och så ett glas vin förståss. Det bästa glaset på hela resan. Nu är jag ledig - nu är jag på plats.
 
Vårt rum hade två balkonger. En mot havet.
 
En mot marinan.
 
Vackra stora båtar i marinan. Tyvärr ingen kapten ombord...
 
Vi gick i gränderna i Mdina som jag glömde fota och åt sedan lunch med utsikt och en gnutta vin.
 
Många vackra gränder som slutar vid vattnet finns det på ön.
 
Att lämna ön tog lite tid. För mycket bagage ombord gjorde att vi fick identifiera våra väskor och stuva om allt igen. Inget bus i farten utan en maskin som sprutat ut samma nummer på tags... allt gott till slut.
 
Min identifierade väska. Denna gång var man ganska så säker på att väskan ändå tog sig till Sverige då den lastades på så fort den var identifierad och man själv var med. 
 
 
En skön resa som blev aningens blåsig men hittade man lä så var det helt underbart :)
 
 
 
 
 

Harmoni

Idag har jag bästa dagen på länge. Jag känner mig utvilad även om jag vet att jag har en bra bit kvar innan jag är det så känner jag energi.
 
Jag sov tills jag vaknade av mig själv vid 8-tiden. Lyssnade på några poddar och sen gav jag mig ut på en 5 km power walk. Så himla skön. Måste fokusera mer på mig själv så jag återfår lite balans.
 
Jag har redan börjat. 
 
 
 
 

Back in town

Ja det bar jag förståss redan igår men tröttheten tog över. Tänkte skriva ett Malta inlägg men bilderna vill inte ladda över. Tar tag i det imorgon.
 
Idag har jag varit uppe relativt tidigt. Jobbade en timme och sen polerade jag mig själv från topp till tå efter resan. Lyssnade på lite podd och så. Sen bar det iväg till elgiganten, ikea och stima. Nya doftsulor till sommarsneakers och balkonghäng med bok. Nyss en PW. Jag har det ändå rätt bra.
 
 

Då var det dags igen


RSS 2.0