Drömmer

 

Mitt nya strukturerade jag - eller?

Som ni kanske kommer ihåg körde jag ett 31 dagars program för att bli mer strukturerad. Har det fallit väl ut?
Jag måste nog ändå vara väldigt ärlig och säga ja :)
 
Det finns massor att jobba på och även finslipa på inom de uppgifter jag gjorde under de 30 dagarna men jag har ett stort fokus på mitt chefsjobb med hjälp av detta. Jag måste implementera samma tänk i nästa nivå även om jag i viss mån redan har det, jag talar om projekten som just nu är allt för många och som driver mig till vansinne då de inte löper på av olika anledningar.
 
Vad jag tagit till mig mest är nog att genom att samla alla uppgifter i en "Att göra" lista (och inte flera olika) så jobbar jag inte efter inkommande mail vilket är lätt hänt. Då mailfloran är oerhört hög blir således inget annat gjort när jag gör det... de ständigt inkommande mailen har nog stressat mig mer än jag trott.
 
Jag gillar också morgonrutinen. Även om jag hade en innan så har den finslipats och jag kan verkligen släppa taget och börja utföra uppgifterna mer fokuserat när de väl är klara.
 
Får också mindre och mindre saker på skrivbordet och målet är att högarna snart ska vara borta helt. Bara ha framme det som jag ska jobba med just den dagen vilket förhoppningsvis skapar mer fokus.
 
Jag har också blivit bättre på att fråga om deadlines för saker och ting samt vilken nivå de ska vara på för att inte överarbeta eller lättare kunna planera in uppgiften.
 
Det här med att säga nej till möten är svårt. Jag över ihärdigast på olika säljare som vill ha möten. Den måste man ändå vara väldigt tydlig mot :)
 
Sist och slutligen - jobbar jag mindre? Nej för tusan! Galet långa arbetsdagar 7 dagar i veckan just nu men jag har fokus. Utan det skulle jag krevera.

Jag tror jag ångrar mig...

Sekunden efter jag deklararet att jag ska börja med frukost läser jag detta på Aftonbladet.se
 
Har jag chans att ångra mig?

Nu tar jag tag i maten!

Eller i alla fall i frukosten. Jag måste ju börja någonstans.
 
Upptäcker också nu på morgonen när jag sitter ned en stund med kaffet och morgonsmörgåsen att jag saknar denna stund som jag började med några veckor innan min semester. Lite lugn och ro. Få kontroll och fast mark under fötterna innan man hastar iväg.
 
Frukoststunden är återuppväckt och ska så förbli!

Skönt träningsvärk

 
Igår kväll låg jag mest och tänkte på min vibrerande kropp efter ett pass på lördagen och ett på söndagen. Ni ska veta att jag har en skön träningsvärk precis över hela kroppen. Sådär lagom så den verkligen är skön :)
 
 

En itrimhelg med guldkant

Denna helg har jag levt itrimliv med guldkant. Å vad är det... hm kanske inte direkt något att rekommendera men jag har lyckat med två pass på itrim, ett lugnare igår och ett ösigare idag. Rosslar på ganska mycket men så länge jag får luft är jag glad och kör på.
 
Vidare har jag jobbat på i ett utom för mina härliga fotograferingar... *not*, inläggen, en promenad igår och träningen så mat har varit barer främst. Guldkanten, som då inte rekommenderas tillsammans med övrigt itrimliv, har varit vin på kvällskvisten. Å ni, man behöver inte särskilt mycket när man lever på barer ;)
 
Imorgon är det start på jobbveckan igen. Måndagar är köriga dagar så det blir itrimtänk därefter ska jag försöka få i mig luncher i alla fall. Äta lunch gör det svårt att komma ihåg mellanmålet. Klocka måste ställas.
 
Jag har så himla svårt att komma till en vardag och komma ifrån itrimbarer. Innan itrim så åt jag ju inte alla mål ibland inga alls... Hur tänker ni och planerar ni för att allt ska gå ihop?
 
 

Nä jag har inte blivit galen...

...och inte kaffeberoende heller! Dock var det så att om man köpte 10 paket kapslar så fick man en maskin på köpet. Då jag redan använder dessa kaplsar på jobbet och behöver en ny maskin hem så blev det rena rama vinsten!
 
 

Å här kommer några pressbilder på plaggen

Eller i alla fall två av dem :)
 
 
 
 

Shopping i NYC - del 3 kavaj och cardigans

Så kommer här del 3 om min shopping i NYC. 1 "kavaj" och 2 koftor blev det. Jag inser att jag inte är ett dugg van att ta bilder på mig själv och måste öva på selfies även om jag skär av mig huvudet sen :) Kvaliteten är därför därefter men det får ni stå ut med. Ska se om jag hittar plaggen på webben så ni får se hur de verkligen ser ut.
 
Bortse också ifrån att jag har på mig hemmabyxorna som skymtar nedtill på bilderna :)
 
 
 
 
Ralph Lauren kavaj eller rättare sagt Lauren Ralph Lauren.
Något mer under bör man nog ha ;)
 
 
Calvin Klein wrap cardigan
 
 
Calvin Klein cardigan.
 

Resultat striplac

Nu har jag använt striplac ett tag och hur är då resultatet?
 
Jo det sitter jättebra när man lagt på det ordenltligt. Dvs på ren nagelyta. Jämfört med gellack så sitter det något sämre men å andra sidan vill man inte ha det kvar längre pga den utväxt av nageln som sker. Tycker på så vis att det är superbra.
 
Det är också mycket lätt att ta bort. Jämfört med gellack en dröm. Det som är tråkigt är att, säkert beroende på nagelkvalité, så följer en del av negeln med så de blir tunnare. Men jämför jag på mig hur skadorna blir i jämförelsevis med gellack så är det något bättre. Det ska finnas något medel som gör det ännu lättare att ta bort så jag ska prova det också och se om det minskar skadorna.
 
Senatse resultatet på naglarna blev bra även om jag var trött och gjorde mer än snabblackning än var ordentlig. Dock var lacker mörkade än vad jag trodde det skulle vara. Färgen var parisienne nude och jag trodde det skulle vara mer nude än grått. Men jag gillar denna färg också.
 
Kan inte låta bli att förfäras vad gamla mina händer blivit... chockerande!
 

Nytt striplac

Ska bli kul att testa färgen ikväll!
Shopping i NYC - del 2 Jacka

Denna gång kom jag hem med endast en jacka. Det blev en Calvin Klein raincoat som är som en trench. Snygg och praktisk om jag får säga det själv. Ville ha en likadan i svart också men det fanns tyvärr inte.Denna är i verkligheten lite grön/grå/mullvad ja inte vet jag riktigt vad färgen heter. Bilden lånad från Macys som är varuhuset jag köpte den på och tyvärr blev den väldigt märklig då jag tog den...
 
 
 
 

Shopping i NYC - del 1 skor

Delar upp min shopping i NYC i olika inlägg och börjar med skor.
 
Jag brukar köpa betydlig fler par skor och alltid flertalet stövletter. Denna gång blev det dock bara 3 par och inga stövletter... men samtliga väldigt bra och gå/fotvänliga skor.
 
 
 
Svarta gåvänliga pumps från Clarks
 
 
Ljusa pumps till våren från Clarks
 
 
Flats från Aerosoles

Jamen vikten då?

Efter en vecka i NYC utan några stopp utan jag åt allt och ja vin var det varje dag också så vågade jag mig upp på vågen imorse. 2 dygn efter att jag kom hem då vätskan i kroppen släppt efter flygningen. Ju äldre jag blir desto mer Michelin blir jag efter en flygning.
 
Resultat? Ja knappa 1 kg plus och jag är inom min ram för hur jag får pendla så jag är supernöjd måste jag säga!
 
Träningen får jag avvakta med då jag fortfarande är superdålig i min förkylning.
 
 

Underbara Stockholm

Idag hade jag förmånen att gå på externt möte under eftermiddagen. Jag säger förmånen då det gjorde att jag faktiskt kom utanför kontorsbyggnaden vid lunchtid och under ett bussbyte kunde jag insupa lite sol och titta på denna underbara vy!
 
 
 
 

Kontoutdraget...

Jag kikar på min skuld på kreditkortet över mina inköp i USA. Inte alls så farligt ska jag säga. Hade större budget än jag gjorde av med. Ser också att det blev billigare och billigare allt efter som dagarna gick pga valutakursen. Hade jag stannat längre skulle ju allt blivit gratis till slut!
 
Jo jag sitter här och inbillar mig lite...

En vecka i NYC

Är nu tillbaka efter en vecka i NYC. Har haft en toppenvecka men blev sjuk mot slutet av veckan. Klarade mig dock med hjälp av tabletter och nässpray etc. Har det alltid så jobbigt med förkylningar då jag har astma och kronisk rinit.
 
Jag har varit urdålig att blogga. Har kört på på mitt instagram som jag inte kopplat hit då jag inte är anonym där. Därför kommer här ett superlångt inlägg över veckan som varit :)
 
Som ni vet gillar jag att shoppa och det är framförallt det som resan går ut på när jag åker dit men visst en del annat slinker också in som trevliga restaurangbesök, lite kultur etc. Men gillar ni inte sådant kan ni skippa detta inlägg.
 
Itrim har lyst med sin frånvaro under veckan om man bortser från vardagsmotionen förståss som alltid är mer än maximal i denna stad.
 
Avfärden gick som planerat. Vi flög med det amerikanska bolasget United som har supersmå atlantflyg men attans vad fräscha plan! De är helt klart ett alternativ nästa gång om priset ligger rätt.
 
Dag 1 och vi landade i NYC strax före lunchtid och resan in till Manhattan från Newark gick smärtfritt. Vi hade tur att få rummet direkt utan att vänta till kl 15 så vi slängde in allt och begav oss direkt ut på stan och intog det berömda varuhuet Macys. Vi var då så trötta att vi mest strosade runt hålögda. Lägg till att jag jobbade nätterna igenom före resan och hade sovit 2 timmar per natt för att kunna åka iväg. Kaffe på Starbucks var då ett måste.
 
 
 
 
 
Middagen glömde jag fota men vi åt på kedjan Red Lobster som är en just en skaldjursrestaurang. Mumsigt för 7 kan jag lova.
 
Dag 2 promenerade vi mycket. Gick kors och tvärs över Manhattan och hann med ovanligt mycket butiker. Vi besökte Union Square och där butikerna Nordstroms rack, Burlingtons och DSW. En lunch på Chipotle Mexican Grill för att sedan korsa över till Avenue of Americas (6th ave) 0ch 7th ave och där besöka TJ Maxx, Marshalls och Loehmanns. Loehmanns lägger för övrigt ned efter dryga 90 år vilkket är sorgligt. Dagen bestod således av shopping och de flesta affärerna var de stora varuhusen som säljer kläder, skor mm till 65-70% off på ordinarie priser. Ibland ännu mer om det var rea. Detta gör det möjligt att köpa kläder och märken jag aldrig skulle ha råd med i samma utsträckning i Sverige.
 
För middag hamnade vi på Ellens Stardust som är en diner med sjungande personal. Under 2013 hade de 12 servitriser och servitörer som nu under 2014 spelar i olika uppsättningar på Broadway. Ni anar då att det verkligen är hög klass på rösterna. Då jag inte fattar hur jag kan ladda upp filmer här så får ni nöja er med ett par stillbilder.
 
 
 
 
Dag 3 tog vi bussen ut till New Jersery och till Jersey Gardens som är en stor Outlet mall. Perfekt då det väntades snö. Från denna dag har jag inga bilder. Men vi var där och shoppade från morgon till kväll. På kvällen åt vi en favoriträtt, Hummerravioli på Rosie o´Gradies. Till den restaurangen går man just för hummerraviolin. Den är suverän. Personal och övrig mat kan man vara utan :)
 
Dag 4. Ja vi fortsätter att shoppa. Vi beger oss per fot uppåt på Manhattan. Century 21, TJ Maxx har butiker här som vi besöker innan vi korsar Manhattan på tvären och går över till Bloomindales där vi intar lunch och även en frozen yoghurt till efterrätt. Tyvärr har jag inte fotat den heller men för mig var den oförglömlig och kommer bli ett måste framöver :)
 
 
 
På kvällen intogs en middag på Les Halles. En av mina absoluta favoritrestauranger på Manhattan som jag besöker varje gång jag är där. (Vända bilden är jag för lat för just nu.)
 
 
 
Dag 5, nu blir det i alla fall lite annat än shopping att prata om. Efter många försök kom vi in på UN som jag inte varit på sen barn. Det har alltid varit stängt pga convention när vi varit där. Fantastiskt fint och bra guidad tour även om den gick i 280 kan jag lova. Fast kanske därför man tyckte den var bra också :) Vi i Skandinavien har donerat en hel del. Bla dessa kammare.
 
 
Economics and social council chamber - donerad av Sverige
 
Trusteeshop council chamber - donerad av Danmark
 
Security council chamber - donerad av Norge
 
Jag fick även se annat pågående arbete inom FN och kan bara rekommendera ett besök om ni har vägarna förbi.
 
Nästa stopp blev att gå in i lobbyn på min absoluta favoritbyggnad på Manhattan - Chrystler buildning.
 
 
 
Lunch blev det å den klassiska och prisbelönta dinern Junior´s.
 
 
 
Efter lunchen så trotsade vi vädret som var svinkallt (närmare -10 denna dag) och köpte musikalbiljetter till Broadway och Rock of ages på TKTS på Times square.
 
 
Mellan musikal och show tog vi oss tillbaka till Macy´s som hade startat sin President sale. Säger bara Thank you Mr President!
 
 
 
Middag intog vi efter showen på Bubba Gump Shrimp Co på Times Square. Ni som sett Forrest Gump förstår konceptet.
 
Dag 6 börjar vi med en guidad tur till Harlem och lite Gospel. Vi besökte även 3 olika utställningar bla om Motown, slaveriet/Hatet mot svarta och någon comics. Vi körde självklart förbi Apolloteatern och en hel del berömda byggnader. Harlem är inte ett dugg farligt idag kan jag säga så besök gärna regionen om ni är i NYC för en hel del intressanta upplevelser. Det finns även bra restauranger som vi inte hann besöka denna gång.
 
Lite morgongospel som ARC hade då det inte var söndag var det inte mässa.
Stillbild då jag inte begrgiper filmuppladdning...
 
Efter Harlem turen så tog vi oss ned till Century 21 långt ned på Manhattan. Detta var enda dagen vi åkte tunnelbana ska tilläggas. Det var också den absolut kallaste dagen och jag frös som bara den. Kanske också för att jag började bli sjuk igen... Sen middag intogs på en restaurang jag velat besöka under flera år men det har aldrig blivit av. Nu kommer den vara ett måste framöver. Så trevlig och rekommenderar den lika mycket som jag rekommenderar Les Halles.
 
Hm vända bilder borde man kunna göra lättare här på bloggen direkt.
 
Dag 7 var sista hela dagen och det blev en dag i midtown och diverse olika butiker. Vi trotsade vädret som nu var betydligt mildare men blötare i först form av snö för att sedan smälta och övergå till regn.
 
 
Middag blev det på ytterligare en favoritrestaurang från denna resa. Framöver kommer jag behöva spendera ännu längre tid i NYC för att hinna med alla bra restauranger!
 
 
Dag 7 hade vi till lumchtid på oss på Manhattan innan vi skulle bege oss till flygplatsen. Sista shoppingen skulle utföras. Det blev MAC, Sephora mfl butiker för make up etc. Det gäller att ladda upp alla måste produkter så lagret räcker tills nästa resa. Under halva priset säger jag inte nej till.
 
Shoppingresultatet kommer i ett separat inlägg då detta redan är allt för långt. Lite försmak kommer här...
 
 
 
 
Väl hemma i Sverige sätter jag mig med pick och pack på pendeltåget hem och blir löjligt glad när jag får se detta.
 
 

Nu så!

Efter 2 timmar sömn sitter jag redo att gå. Eller redo? Jag har slängt ned lite kläder helt oplanerat i en väska. Kommer bli intressant att kobinera dem... vet inte vilken jacka jag ska ha...det är skitkallt i NYC! Det ska vara allt mellan -11 och +13 grader...
 
Herre min je ja. Lager på lager ala Michelin riktar jag in mig på. Längtar tills jag får ett glas vin på planet och kan sova lite till. Gulp sa jag vin och kl är strax efter 5 på morgonen...
 
Nä hörrni! Nu stänger jag fabriken en vecka här. Kan jag så här jag av mig!

Det är hysteriskt!

Precis just nu bestämde jag mig att inte gå på itrim ikväll.

Det är gaaaaaalet just nu. Åker till NYC imorgon bitti. Igår framkom det att en av mina projekt samordnare ställt till det vilket ledde till att jag suttit hela natten och byggt en ekonomisk struktur. Även inatt måste jag roa mig med det.

Packa måste jag också hinna med. Å fixa naglarna. Resten löser jag på plats. Tur husvakten tar hemmet :)

Tjingeling!
Höjden av lycka!

Höjden av lycka... ja det är när man faktiskt lyckats ta sig till tvättstugan och tvätta.
 
Som ni inte har kunnat undvika av mitt tjat så har jag jobbat så tokmycket att jag inte ens lyckats tvätta senaste månaden vilket resulterat i att jag senaste veckan handlar strumpor och underkläder...
 
Nu är det i alla fall tvättat och jag slipper åka smutsig till NYC. Bara det är ju en lycka tänker jag.
 
Stressen är total. Har därför lagt allt vad som heter träning på hyllan. Nu gäller det att jobba så att jag kommer iväg på min resa. Jag ska försöka hinna med itrimmötet kvällen innan jag åker. Mest för att det är så knepigt att ta igen det då jag är borta kommande vecka. Men hinner jag inte så hinner jag inte.
 
Har idag i alla fall haft ett mycket bra möte med min chef så lite magsår inom det projekt jag driver har försvunnit för stunden. Mycket är det fortfarande att göra men en del oklarheter har rätat ut sig.
 
Det är ändå hoppfullt. NYC är en storstad så med pass, visakort och tandborste kommer man långt!

För att helt enkelt byta ämne...

... det här med knallröda naglar. Snyggt eller horigt?

Grått grått grått

Så långt ögat kan nå är det bara grått.
 
Har svoit urdåligt inatt. Vet inte varför riktigt men anar det är all stress jag känner och som jag inte alltid tillåter mig att känna.
 
Idag blir det jobb och sen träning. Träningen blir inte alls som jag tänkt mig men bättre att hålla i lite än att släppa taget helt. På min semester kommer det bli promenader... Hotellet har gym men jag vet hur mycket vi brukar gå och då lovar jag att jag inte kommer ta mig ned på gymmet efter det.
 
Det kommer bli dygnet runt jobb tills dess att jag är iväg så måste bunkra upp med bars så jag inte flippar helt! Dessa helt underbara nödlösningar måste jag säga. Utan dem skull emin vikt ha farit iväg fullständigt under denna period.

Mello ikväll

Ikväll börjar mello igen. Brukar ni titta?
 
Förr följde jag det slaviskt. Numera tittar jag gärna men dör inte om jag missar någon del. Ett ganska starkt startfält ikväll. Själv gillar jag både Yohio och Helena Paparizou som artister.
 
Jag har däremot inte hört en endaste låtsnutt. Har ni någon favorit?
 
1. YOHIO – To the End
Låtskrivare: YOHIO, Andreas Johnson, Peter Kvint och Johan Lyander
2. Mahan Moin – Aleo

Låtskrivare: Mahan Moin och Anderz Wrethov
3. Linus Svenning – Bröder
Låtskrivare: Fredrik Kempe
4. Elisa Lindström – Casanova
Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Jimmy Jansson och Ingela ”Pling” Forsman
5. Alvaro Estrella – Bedroom
Låtskrivare: Jakke Erixson, Jon Bordon, Kristofer Östergren, Loren Francis
6. Ellen Benediktson – Songbird
Låtskrivare: Sharon Vaughn, Johan Fransson, Tim Larsson och Tobias Lundgren
7. Sylvester Schlegel – Bygdens son
Låtskrivare: Sylvester Schlegel
8. Helena Paparizou – Survivor
Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm och Sharon Vaughn

Det är när man är som mest frusen...

...som varmvattnet tar slut när man tapper upp badvattnet.

RSS 2.0