Tomas Ledin

Igår var jag på Tomas Ledin på Cirkus. Den var väl lite nostalgi men inte mer än så. Varken bra eller dålig. Lägger man till att han faktiskt är 65 år så blir den lite bättre. 
 
Fast det jag uppskattade mest var bästa tjejgänget som åt middag, drack bubbel och var på konsert ihop. Älskar er tjejer som jag alltid har kul med och som finns för en!
 
 

Kuddfodral och åter kuddfodral

På min inköpsrunda för mamma är jag ålagd att köpa kuddfodral. Inte helt enkelt då hon inte vet vad hon vill ha förutom en viss blå turkos färg som inte existerar i butikerna. Gardinerna som de ska matcha mot innehåller många starka glada färger (tänk Josef Frank utan att det är hans design utan något mer brittiskt). 
 
I butik gav jag upp. Köpte en radda med kuddfodral i olika tyger och åker idag till mamma och bestämmer vad som ska väljas.... hoppas jag i alla fall. Imorgon har jag äran att åka tillbaka till alla butiker och göra returer och förhoppningsvis köpa på mig något mer av någon sort = vi har valt vad hon vill ha.
 
Bildresultat för calm down quote

24/7 tjänstgöring

Senaste veckorna har jag haft ett hektiskt tempo på jobb och privat. Jobbet HAR fått stå tillbaka och hopar sig rejält nu. Borde hitta lite mer ork. Men idag är det jakt på linnekuddar efter jobb som gäller!
 
 

Jag, min nackspärr och Voltaren

När man ska överleva dagen kommer Voltaren som en räddare i nöden.
 
 
 

Nackspärr from hell

Har knappt sovit inatt pga att jag har nackspärr, jag menar total nackspärr. Helst av allt vill jag bara ligga och grina men nej... iväg till förhandlingar gällande nya avtal. Ingen rast, ingen ro.
 
Relaterad bild

Mer fix hos mamma

Även denna helg tillbringades med att fixa åt mamma. I fredags shoppades det gardinstänger och veckband. Lördag sydde jag och var där och hängde upp både gardinstänger och gardiner. I veckan hade jag beställt film till badrumsfönstret så det blir som frostat glas. Det satte jag också upp.Ännu en vända till IKEA i lördags för att köpa lite mer assietter och blommor med krukor, krokar mm. 
 
Det blir många ärenden nu när hon släppt gråten och istället funderar på inredning. Nästa sak är prydnadskuddar och det blir inte ett lätt uppdrag men bara att ge sig dän på att det ska gå. Så om någon vet om vart man hittar bra kuddforal i linne i många färger då det är specifika toner som gäller så tipsa mig gärna.
 
Förutom mamma så har jag varit hos pappa och betalat räkningarna åt honom. Nu är det tvättstugan innan jobbet kallar imorgon. Borde jobba idag med men är helt slut och måste bara få vara en stund.
 
Hoppas ni alla har haft en bra helg. 
Bildresultat för stress

Företaget 3 - vem register köper de?

Igår ringde ett företag för företagets 3:s räkning och jag blev förvånad. Jag har ett skyddat nummer pga den historik jag har med stalking mm som en del av er vet jag nämnt tidigare.
 
Hur har de fått tag på mitt nummer? Svaret var att det kom i datorn. När jag stod på mig och ville veta vilket register de köpt hade de naturligtvis inte en aning. Trots att jag nämnde typen av nummer de fått med och hon som ringde pratade med två olika chefer (utan att jag själv fick prata med dem) så var svaret detsamma. 
 
Vem är egentligen ansvarig? Jo jag skulle säga uppdragsgivaren och i deta fall företaget 3 oavsett vad det står i deras avtal. Antingen handlar det om att avtalet inte är korrekt alt uppföljningen av avtalet. 
 
Vad gör jag nu? Ingenting tror jag utom att jag är mer observant. Detta då det inte riktigt just nu finns förutsättningar för personen att agera men.... Nej tack, 3 vill jag inte veta av då de kunnat äventyra min säkerhet.
 
 
 
 

Tänk dig för...

... och gör inte om det. Att säga förlåt gör inte den andra hel.
 
 
 

Att flytta en mamma till äldreboende

Det har inte varit lätt på något sätt att flytta mamma till äldreboende på något sätt. Självklart vill hon inte. 
 
Hon kom hem en natt från korttidsboende för att vara med och välja vad hon skulle ha med sig. Det gick åt fanders. Hon skaka och grät i ett och tyckte vi kastade ut henne. Jag förbannad och pappa fick ta en annan roll än det vilket är bra då det ofta är han som rinner över. Hon har all rätt att känna saker men att anklaga folk (det finns mer saker som pågår i samma riktning) är inte ok. Detta trots att hon varit deltaktig fullt ut i hela processen och var tom den som ansökte om plats då hon praktiskt förstsår. Jag förstår mycket väl hennes sjukdomsbild men detta kommer också ifrån hennes manipulativa sida hon alltid haft och som gjort att jag under många år valde att inte ha kontakt.
 
Hon har fortfarande så mycket kvar att hon förstår så när man till slut ryter ifrån blir hon istället ledsen över vad hon gör. Men så är det väl när man är i förtvivlan och det bara finns en väg att gå. Mycket prat om steg 4 för henne som jag efter en stund förstod var döden. Hon har otrolig dödsångest och detta är på sätt och vis ett steg närmare.
 
I fredags morse innan hon och pappa for iväg till äldreboendet så var det tydligen hopplöst. Kaos i kubik var bara förnamnet. Vid lunchtid när jag och min moster med man kom med första flyttlasset till äldreboendet sputade tårarna igen men hon var inte lika hysterisk. Hon satt bara på sängen och tittade. Gick dock ut och åt i sin matsal då vi hade typ byggarbetsplats i lägenheten vilket var bra och det har hon nu gjort framåt vilket är superviktigt. 
 
Igår lördag var hon mer engagerad och donade om och om med massa saker (fast mycket om och men och kädhögarna var lika röriga när jag gick som de var när jag kom. Bra! 
 
Idag ska jag först förbi pappa och se om jag kan hämta lite bestick och annat han inte orkade ha med sig igår för egen maskin och sen till mamma. Ska gräva lite i ders förråd efter gardiner om de nu inte gjort sig av med alla från att de hade huset. Vem vet. Hon hävdar alltid de kastade för mycket. (Varje gång hon säger det tänker FrkM bra!) Vi ska dessutom vika kläder och planera garderober idag tillsammans är planen. Vi får se om hon kommer ihåg det.
 
Men en rolig sak som kom igår var att hon kikade skeptiskt på en byrå jag köpt och undrade vad hon skulle ha i alla lådor. Byrå är typ det enda som varit viktig för henne.... Annars hade jag liksom inte köpt den... Nåväl jag köpte en som hon kunde ha TV på också. Compact living tänk!
 
Jaja, detta blev långt och jag vet det kommer bli bra. Nu behöver vi sätta lite själ i denna lägenhet på äldreboendet så Det blir hennes riktigt. 
 
*uppdatering*
Undertiden jag skrev inlägget ringde hon och det var ett bra och resonabelt samtal. Ska försöka fortsätta vissa delar av det när jag dyker upp hos henne senare idag om möjligt så ska vi nog få till en bra tillvaro.
 
 
 

113 13

Visst känner ni till numret 113 13?
Det är ett nationellt informationsnummer där man kan både lämna ochge information vid allvarliga olyckor och kriser. 
 
 
 
 
 
 
 

Astma

Igår var jag så fruktansvärt astmadålig att jag knappt kom till jobbet. Det är sällan jag är så med min medicinering jag har men usch ja.Sakta masar man sig framåt och tar dagen sig an ändå.
 
Bildresultat för breath

För mycket av det goda

Som ni kanske förstår av tystnaden har det blivit lite för mycket av det goda. Jobbet rusar i 390, privat var jag på en London weekend som egentligen inte fanns utrymme för i kalendern men som är inbokad ett år i förväg då jag är där årligen för ett event. Vi har också fått den plats vi ville för mamma på äldreboende så i slutet på veckan flyttar hon dit. 
 
Så in i kaklet denna vecka. Sikar på att cracha ihop lagom till nästa helg.
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagen man aldrig vaknade på

Har varit så himla trött idag. Inte så konstigt kanske med tanke på att det varit jämngrått hela dagen. Men jobbigt att det bara är måndag...
 
Bildresultat för trött kärring

Hur har det gått med Comhem?

Jodå nytt avtal i hamn med dem. Samma tjänst bara mycket billigare. Nu ska bara faktureringen också stämma. Sen är det i hamn. 
 
Brukar ni förhandla priser? Om ja, vilka?
 
 

Antalet kommentarer på FB

Jag har ett inlägg som är välkommenterat på FB. Loggar jag in på dator säger den att jag just nu har 88 kommentarer. Kikar jag i mobilappen så har jag 112 kommentarer. Vääääry Weeeeird om ni frågar mig och sitter och undrar lite över hur de räknar?
 
 
 
 
 

Pappatid eller kanske mer it-support

Idag är det dags för pappatid. Fast kanske mer it-support då det blivit svårt att logga in på mailen och än värre öppna filer och skriva ut. För några veckor sedan försvann nollorna i hans telefon när han skulle skriva sms.... tur är i alla fall att det är ganska lättlösta problem.
 
I fredags däremot hade jag lite mer pappatid tillsammans med min syster. Då jag fyllt år på veckan så åt vi lite skaldjur och drack champagne tillsammans på kvällen. Sånt är man värd varje år efter 40 tycker jag. 
 
Champagnen vi drack är ingen dyrgrip alls. 169 kr på bolaget men jag tycker att den med sin friska smak passar utmärkt till skaldjur då jag vill att skaldjuren ska smaka i sig. 
 
 

Lite mammatid

Idag hade jag en riktigt bra dag under mitt besök hos min mamma. Lite glömsk och småförvirrad och klarade inte alltid ut på egenhand hur hon skulle lösa saker men annars en riktigt bra dag både i huvudet och med motoriken. Glad för dessa timmar då de är väldigt få stunder som denna som dyker upp.
 
Tänk på
 
 

Mission enomdan och minska garderoben - augusti

Fortfarande är garderoberna sprängfulla hur mycket jag än rensar och det är en lång väg kvar innan de ens är någotsånära ok. Jag har helt enkelt alldeles för mycket kläder, skor, väskor, accessoarer etc. 
 
Det är även lite svårt att skiljas från fungerande saker som hamnat i skåpen i väntan på att bli använda så de listas också när de åter ut.
 
Denna månad fortsätter jag att använda metoden "Enomdan" i del av hallen. Klädkammaren attackerades inte tillräckligt förra månaden och så här gick det:
 
 
Inköp:
 • 2 T-shirts
 • 2 Koftor 
 • Stövletter
 
 
Utrensat/Kastat:
 • 3 Plastburkar
 • 2 Kuddfodral
 • 2 Hårklämmor
 • T-shirt
 • 4 Koftor
 • Klänning
 • Regnkappa (trench)
 • 2 Sjalar
 • 4 toppar
 • Fingervantar
 • 3 Ullknästrumpor
 • 2 Galger
 • 5 DVD filmer
 • 7 CD skivor
 
 
Nådde jag målet i augusti? 
Det gjorde jag... en del blev inhandlat men avrknat det så kom jag ändå upp i "enomdan". Skönt att det går framåt. Garderoben är svår som ni ser då jag har svårt att hålla mig till den och börjar rensa ut annat :)
 
Men hur mycket ska nu FrkM rensa egentligen? Ja ni... ni anar inte hur mycket man kan ha bakom dörrarna i en lägenhet. Att ha älskat att shoppa har sina sviter och att göra sig av med fina saker är inte lätt. 

RSS 2.0