Dag 31 i försöket att bli mer strukturerad

Dag 31 är arbetsfri förutom reflektion över de förändringar som jag gjort. Jag har ändrat ganska många arbetssätt. Nu gäller det att hålla i och förfina. I takt med att jobbet eskalerat har jag inte direkt jobbat mindre men jag har ändå känslan av kontroll vilket jag tror att jag inte skulle ha haft om jag inte gjort denna resa.
 
Jag ska fortsätta jobba efter metoderna och jag hoppas att jag på sikt nu kommer fortsätta ha kontroll och i takt med att arbetet lugnar ned sig också kan jobba färre timmar än jag tidigare gjorde under normala arbetsförhållanden.
 
Många bra tips har jag fått. Speciellt tickler file gillar jag även om jag gjorde en enkel modell. Sen att jag faktiskt samlade alla "Att göra" uppgifter på ett och samma ställe. Sånt man bara tänker men aldrig gör. Börjar mer och mer delegera också och inte vara lika snäll vilket också skapar utrymme.
 
Vill ni verkligen ha tips och idéer så följ boken Klart: Bli superstrukturerad på 31 dagar.
 
Jag har till och med börjat ta in saker från den i mina personliga mål på jobbet.

Håhå jaja!

Vilken tur det är fredag så man snart får jobba mötesfritt :)
 
Jobbar för fullt med ett stoooort projekt och för att det inte ska åka i diket. Vi får se hur det slutar då det är uppemot 150 personer inblandade och det är lite väl många egna race i det.
 
Igår hann jag i alla fall till itrim för att äntligen ha det motionspass som jag vann i november eller när det nu var :) Innan jag skadade foten. Vi gick ganks alugnt och stilla igenom ett funktionellt pass som jag tyckte hade ett riktigt bra upplägg. Ska försöka köra det som komplement när man inte hinner iväg på annat.
 
Maten fungerar bra i och med att jag använder mina räddningsplankor... barerna!
 
Måste försöka hinna iväg på stan en vända och fixa lite innan resan i helgen. Min telefon har crackat för längesen men då jag annars har en jobbtelefon har jag inte brytt mig men jag tror arbetsgivaren bryr sig om det får betala mina samtal då jag är i utlandet så bäst att ordna det :)

Dag 30 i försöket att bli mer strukturerad

Dag 30 handlar om "Tickler file".  För att slippa ha bordet fullt av pappershögar så kan man använda sig av en tickler file. Bäst är nog om man kan ha en större variant än vad jag har men jag tror min räcker gott än.
 
Så vad är en tickler file?
Tänk er mappar som är numrerade efter månadens datum 1-31 noch sen några till som kan ha månader eller kanske också år. Dit förvarar du papprena du ska använda senare. Tex du skriver ut något för att du ska titta på det imorgon då du jobbar med en viss uppgift. Eller kanske agendan till ett möte som sker i på tisdag nästa vecka.
 
Så ned i mappen för avsedd dag så ligger det inte och skräpar på skrivbordet, gömmer annat, eller distraherar dig på något sätt.
 
Min modell är som sagt var mycket enklare man jag börjar med den och tror den räcker långt. Om jag behöver mer så får jag utöka.
 
Så vad gjorde jag:
 • Jag tog 6 st vanliga brevbackar. Nivet sådana som man liksom skjuter i varandra lite och var vanliga att användas som in och utkorg tidigare på arbetsborden innan mailen kom... jo jag är inte purung.
 • Jag gav dem namnen måndag, tisdag, osv. Sista backen lämnade jag tom för att dit lägger jag allt som inte finns inom räckhåll för de andra backarna.
Detta fungerar bra för nya papper som kommer in. Sakta men säkert försvinner också befintliga högar!
 

Härlig dag

Idag har jag bestämt mig för att det ska bli en härlig dag :)
 
Jag ska ikväll på ett pass på itrim med en av coacherna som jag vann i höstas innan jag skadade foten. Därefter ska jag på en ansiktsbehandling. Kommer nog att somna där :o Hon, min hudterapeut är den bästa som vet exakt vad man behöver.
 
Hoppas ni också kommer ha en härlig dag!
 
 

Dag 29 i försöket att bli mer strukturerad

Idag är det dag 29 i försöket att bli strukturerad.
 
Dag 29 handlar om skrivkramp och hur mycket vi formulerar och omformulerar. Fast har vi verkligen inte skrivit detta eller något liknande tidigare? Kan man inte ha mallar/färdiga texter eller någon bank att utgå ifrån.
 
Dagens uppgift är:
 • Skapa ett ställe där du sparar dina texter.
 • Gör dem lätt nåbara digitalt.
 • Leta upp en formulering bland skickade mail och lägg in dem i textbanken.
 
Jag har gjort följande:
 • Påmint mig om att jag ska använda brevmallar/signaturer ännu mer för återkommande svar på mailfrågor. Då är det bara att smacka dit svaret och trycka på skicka (alt kanske man måste göra någon anpassning/redigering).
 • Vad gäller infotexter på intranätet har jag redan en bank då jag sparar detta i en mapp i mappen för intranätet. På samma sätt sparar jag all info för tex uppgraderingar av system etc i mappen för systemet. Då är det bara att damma av texterna.
 • Påminne rmig igen om att spara undan fler texter på liknande sätt.

Dag 28 i försöket att bli mer strukturerad

Dag 28 handlar om att dokumentera inflöden på uppgifter och tittas på hur flödet ser ut tills de hamnat i "Att göra" listan.
 
Uppgiften var att:
 • Ladda hem en flödeskartläggningsmall
 • Fundera på i vilka situationer som du får inflöde på "Att göra" uppgifter. Tex, mailen, möten, i telefon etc
 • Dokumentera steg för steg hur gå får in det du lovat att göra i "Att göra" listan.
 • Leta efter glapp eller sånt du kan förenkla.
 • För varje brist, skapa en "Att göra" uppgift som innebär en åtgärd för bristen.
 
Jag gjorde:
 • Min egen mall istället för att ladda ned en
 • Dokumeterade de inflöden jag kunde komma på
 • Skrev ned flödena för att de skulle hamna i "Att göra" listan.
 • Insåg att jag har en himla bra struktur och har egenligen inget glapp! Hurra för smartphones som gör att jag kan skriva in saker direkt och de även hamnar i datorn.
 • Fick inte en endaste ny "Att göra" uppgift :)
 

Det snurrar på

Jobb, jobb, jobb, ja det är det enda som sker just nu. Det blidde alltså ingen träning igår heller. Blev kvar på jobb till 20.30 för att sedan åka hem och jobba vidare.
 
Inatt har jag däremot sovit gudomligt! Natten innan var det uruselt med den saken. Ska man se det positivt är det ju bra att man sover bra iböand :)
 
Idag är det projektmöten på löpande band för att sedan övergå till APT:s på löpande band. Kommer nog vara gansk amör ikväll.
 
Ser fram emot att koppla av en stund i frisörstolen ikväll i alla fall. Längtar riktigt efter lite hårbottenmassage :)

Dag 27 i försöket att bli mer strukturerad

Idag är 27:e dagen i mitt nya strukturerade liv :) Nåväl det är i alla fall bättre tycker jag om än inte perfekt.
 
Idag handlar det om att fånga in alla nya uppgifter som kommer per telefon, personliga möten, mail etc. Hur håller man ordning på dem tills de kommer på "Att göra" listan.
 
Uppgiften idag är:
 • fundera på vilka verktyg du använder
 • hur särskiljer du "Att göra" uppgifter bland noteringarna?
 • hur gör du för att de ska hamna i din att göra lista?
 
 
Jag gör följande:
 • jag använder både dator, block, telefon, kladdlappar och huvudet. Säkert finns fler alternativ.
 • är fruktasvärt dålig att särskilja "Att göra" uppgifter från övriga noteringar så måsta bättra detta. Tänker mig markering i kanten på framför allt block. Fetstil i noteringar som tas på datorn.
 • sitter jag framför datorn och pratar i telefon lägger jag in dem direkt. Kommer jag på något löpande lägger jag in dem via telefonen. Från möten blir det värre. Jag försöker avsluta varje dag med att föra in "Att göra" uppgifter från mail, noteringar etc så jag alltid håller mig i fas.

Vaken om natten

Inatt somnade jag inte förrän en bit in på småtimmarna. Det är stressen som slår till. Om jag ska se något positivt så hann jag läsa ett helt kommunikationspaket.
 
Förutom kommunikationspaketet så tänkte jag på itrimalla Undrade om hon kunde sova, hade ont eller vänder man kanske rent av på dygnet när man är sövd... (ja, som ni förstår har jag aldrig varit sövd).
 
Det blev ingen träning igår då mitt sista möte drog 1½ timme över tiden. Väskan får således hänga med idag också. Hoppas få till ett pass. Behöver det.
 
Maten ska jag försöka få till med åtminstone 2 mål mat helst 3. Frukosten är avklarad. Danskt rågbröd med arboga pastej light och smörgåsgurka. Kaffe och vatten till det.
 
 

Mina vinster

Funderar lite på om jag uppnått något hitintills med mitt projekt att bli mer strukturerad. Det måste jag ändå säga att jag har även om jag inte direkt jobbar mindre då projekten eskalerar och ökar till antal. Vinsten har varit att det gett mig mer kontroll och på så sätt ett lugn.
 
Så än så länge är jag nöjd och tycker jag får betalt för den tid jag lägger ned på detta. Ännu mer nöjd är jag den dagen då jag kan börja sätta check på stora uppgifter så de inte ökar utan tom minskar.
 
Måste säga att det här är verkligen en resa man gör. En bra resa i mitt tycke. Det är en lång bit kvar. Mycket kvarstår att komma ikapp med, rutiner och vanor ska till och så förståss så finns det en hel del som inte kan påverkas.
 
Trummar på med mina nya vanor och hoppas på en lugn och strukturerad sommar :) Då ska några stora, åtminstone delprojekt, vara i mål.

Dag 25 & 26 i försöket att bli mer strukturerad

Det blev att jag hanterade två dagar idag i mitt projekt över att bli mer strukturerad.
 
Dag 25 handlade om att skapa en morgonrutin.
Vad behöver jag göra för att få en perfekt start på arbetsdagen?
 
Uppgiften var:
 • skapa en morgonrutin
 
Min morgonrutin ser ut som följande:
 • Stäm av personalsituationen/schemat
 • Planera om/ring in vikarier
 • Ta en koll på dagens "Att göra" uppgifter och gör en prioritering bland dem
 • Ta en koll i kalenderns på dagens möten och plocka fram de underlag du redan förberett
 
Detta har jag haft som morgonrutin ganska länge och den fungerar väl. När detta är satt kan jag koppla av och börja hantera olika uppgifter.
 
 
Dag 26 handlade om att ta vara på dina svar.
Hur ofta svarar men inte på samma fråga till olika personer? Kan man ha svaren förberedda?
 
Uppgiftern var:
 • Öppna ett nytt dokument och gör en mall för dina FAQ:er
 • Spara dokumentet så det finns tillgängligt för alla som ska läsa det
 • Berätta om din nya FAQ
 
Jag gjorde:
 • Ett nytt dokument som jag döpte till FAQ
 • Kom inte på några återkommande frågor direkt så jag sparade det hos mig själv tillsvidare
 • Lovade mig att för varje svar jag ger någon så ska jag fundera på om det är återkommande och i så fall logga det
 
 

Måndag morgon

Är förvånandsvärt pigg för att ha haft svårt för att somna igår. Men det måste i alla fall ha blivit 6 timmar sömn i sträck vilket inte är fy skam. Vi får väl se hur jag känner mig fram emot eftermiddagen ;)
 
Känner mig inte helt förberedd inför veckan och väldigt lite ställtid finns det mellan alla möten. Jag gör mitt bästa för att hålla nere dem och få balans mellan möten och skrivbortdsjobb. Idag tex är en bra dag men lite för många dagar havererar på det sättet denna vecka. Jag et dock att jag inte kunnat göra något bättre än vad jag gjort. Väldigt nöjd med att ha det mesta satt till ett APT då jag är väldigt lite hos mina medarbetare just nu.
 
Ikväll ska jag försöka få till ett trännigspass på itrim efter jobb. Ordentlig eller "Riktig" frukost har jag ätit. På dagen få rdet bli itrims bars då jag är i möten då det ska ätas. Middag får bli kyckligen jag lagade igår. Så 2-2 får det bli idag.
 
 
 
 

Dag 24 i försöket att bli mer strukturerad

Jag tar hand om ännu en dag. Temat fortsätter med checklistor.
 
Uppgiften är:
 • Bestäm dig för var du ska förvara dina checklistor
 • När du bestämt dig gör vad som behövs för att förverkliga ditt ställe
 
Jag har:
 • Valt att ha orginalen på min dator i en mapp som jag har skapat och döpt till checklistor
 • En pärm för att ha dem tillgängliga när jag jobbar på datorn så jag slipper växla fönster hela tiden. A-Ö index finns i den just nu vilket jag tror kommer fungera bra.
 
På datorn spar jag dem för att inte behöva skriva om dem när de behöver uppdateras. De jag har i pärmen använder jag vid praktisk tillämpling.
 
Egenligen vorde det toppen om jag kunde ha dem i ett material som jag kunde kladda på men sen sudda/göra rent. Tänker att jag vill boka för när jag gjort ett moment men sen ska det vara rent till nästa gång. Får klura på detta ett tag :)

Svenska marinen extraknäcker!


Gott & blandat

Idag har det varit en gott och blandat dag.
 
Började med strukturprojektet för att sedan jobba lite innan jag tog tag i dagen och gick ut och handlade lite mat. Det ekade tomt och när jag säger ekade tomt då är det verkligen det. Inte ens kaffe blev det på morgonen utan te och en bar. Nödproviant kan användas på många sätt.
 
Efter lite matshopping blev det mer jobb för att sedan bli en sväng till itrim för träning. Denna vecka har jag fått till två pass! *Wohoo* Riktar in mig på 3 nästa vecka.
 
Nu blir det ytterligare lite jobb innan jag stänger butiken för idag. Funderar på en film sen senaere ikväll.
 
Middag kan jag ju också laga då jag handlat. Ikväll blir det lax med grönsaker och sen ska jag laga kycklingfilé med grönsaker till ett par lunchlådor. Vi får väl se om jag lyckas få dem med mig denna vecka.
 

Dag 22 & 23 i försöket att bli mer strukturerad

Dag 22 är en extradag och då jag ligget i fas så hoppas jag på dag 23.
 
Dag 23 handlar om checklistor. För att få arbetsmoment att hanteras på lika sätt varje gång så får man inte bara en snabbare hantering utan också en kvalitetssäkring. Sånt gillar jag. Skriver gärna flöden och rutiner och har redan en del checklistor. Senast i fredags skrev jag en rutin.
 
Dagens uppgift var:
 • Tänk igenom vad du har att göra idag (se tex på att göra listan)
 • Välj en uppgift som är återkommande
 • När det är dags för uppgiften så logga de arbetsmoment du gör samt de steg som ska genomföras och ev uraval, koder etc som ska användas men notera ALDRIG lösenord etc.
 • Tänk efter när du ska göra uppgiften nästa gång och hitta ett sätt att komma ihåg att använda checklistan
 • Om du kommer på fler uppgifter som behöver checklistor lägg in dem i att "Att göra" listan
 
Jag har gjort följande:
 • Valt ut en uppgift som är återkommande varje månad
 • Loggat ett tänkbart flöde och checklista då det är ett nytt arbetssätt som sedan får följas upp och förfinas då det tas i bruk
 • Jag har lagt till det i min att göra lista - återkommande
 • Jag ska ta kommande vecka, till att börja med, för att vid varje moment fundera på om det behövs en checklista eller inte. Hinner jag inte skriva den på studs så lägger jag då in den i min "Att göra" lista.

Jag har bara två ord

FY FAN!
 
För mig finns inget straff avtjänat.

En vilodag

Det bidde ingen jobbdag utan en vilodag.
 
Efter att ha tagit tag i mitt strukturprojekt så gick jag och tränade. Efter det gjorde jag en jobbcheck och planerade allt jag behövde göra. Vad som låg på mig och vad som låg på leverantörer. Sen tog jag paus...
 
Det blir till och jobba imorgon istället helt enkelt. Har inte ens handlat så det måste också göras likväl tvätt och träning ska också hinnas med. Men nu fortsätter vilodagen!

Det här med sport

Vad är det som händer egentligen? På stora sportevent är det så mycket osportsligt som händer så det inte är klokt.
 
I skrivande stund har en funktionär fallit ihop och en tysk supporter är skadad.
 
Bomber har smällt av inför stundande OS och nu är visar Henrik sin oro i kvällstidningen
 
Jag menar vart tog glädjen vägen?

Dag 21 i försöket att bli mer strukturerad

Orkade vare sig med uppgift eller att skriva igår så gjorde gårdagens uppgift nu på morgonen.
 
Ett nytt kapitel har startats som handlar om att automatisera. Återkommande saker kan planeras just som återkommande.
 
Uppgiften var att:
 • lista återkommande uppgifter under rubriker som Varje dag, Varje vecka, Varje månad osv
 • Lägg in uppgifterna som återkommande i ditt Att göra verktyg med rätt periodicitet
Nu behöver du inte tänka på när du ska göra vad utan påminns om dem. Du behöver inte skriva lappar eller boka uppgiften om och om igen.
 
Att göra uppgifterna ska vara så pass detaljerade att det inte råder något tvivel om vilka moment som ska utföras.

Jag vet inte vad det är

men det är som att det kryper i kroppen på mig och jag snart får panik. Allt snurrar i huvudet. Sällskapet, föräldrar, jobb.
 
Börjar dagen idag med lugn frukost och sen träning. Kanske det får mina tankar att stilla sig lite.

Jag vet vad du gjorde förra...

... nä inte sommaren men lördagen och det var att du Frk M jobbade. Så blir det även denna vecka och troligen nästa men du har en semester att se fram emot så misströsta inte!
 
Idag var en dag då jag faktiskt tog det lite lugnare men inte hann allt trots kvarsittning. Sköt en del till imorgon så det blir nog en heldag och inte ett kortare pass men det känns ändå bättre. Tror jag startar med träning och sen jobb. Så känns det idag då jag känner mig pigg från bihåleinflammationen. Har tom hört allt alla sagt hela dagen :)
 
Nu blir det ett bad och sen soffan :)
 
 

Freeeeedag!

Så underbart skönt!
 
Idag skulle jag ha haft ännu mer skrivbordstid men olika delprojektledare har norpat i stort sett hela dagen från mig. Jaja, det finns ju helg också. Då får jag i alla fall sitta ostörd.
 
Har ett gediget program idag men rullar det på så ska det nog gå bra!
 
Soffhäng väntar ikväll. Troligen ungefär en kvart innan jag sover ;)
 
Hoppas ni alla får en bra dag :)
 
 
 
 

En torsdag bland andra

Dagen har rullat på bra. Jag har haft mycket skrivbordstid idag vilket är bra men jag känner inte att jag fått gjort så mycket som jag skulle ha kunnat. MEN jag har faktiskt tagit en fika idag på eftermiddagen vilket jag i sort sett aldrig gör om man räknar bort att ta med koppen på möten.
 
Under kvällen var det gruppmöte på itrim. Vi pratade vanor och hade trevligt. Gruppen har minskat radikalt tycker jag. Tycker träffarna har blivit bättre än i början eller så är det jag som vant mig.
 
Ikväll var det i alla fall underbart att komma hem. När man möts av ett ajaxhem då man öppnar dörren. Höjden av lycka att städning skett när man själv var på jobb. Så nöjd med att jag lejt bort den. Igår var det inte lika kul att komma hem då det var mening att städning skulle ha skett och det inte var gjort. Grrrr, tänk om man planerat främmande eller något till idag. Det blev ett skitargt mail till firman i all hast. Tydligen väldigt argt för det var väldigt beklagligt mail tillbaka.
 
 
 
 
 
 

Dag 20 i försöket att bli mer strukturerad

Idag handlar försöket om att göra saker i rätt tid. När ska du leverera vad?
 
I största allmänhet är vi nog rätt dåliga på att tala om när vi behöver saker men framförallt att fråga när personen som efterfrågar någon tjänst/produkt vill ha leverans. Jag har blivit bättre på det men är långt ifrån bra på att skaffa mig tydliga deadlines. 
 
Uppgiften idag var:
 • fråga när behöver du det? när någon ber dig göra något.
 
Jag har idag:
 • frågat en säljare från en leverantör när de behöver sina uppgifter.
 • frågat en kund som behövde en tjänst om när de ville ha leverans.
 
När det verkligen är smällfullt i min kalender och högarna välter så brukar jag faktiskt fråga när leverans önskas för att kunna prioritera rätt. Jag ska tydligen fortsätta med det :)
 

Ännu en morgon

En morgon till kan man checka av denna vecka. Jag är otroligt morgontrött ska tilläggas. Sen är jag idag också men då jag inte har första mötet förrän kl 9 räcker det med om jag är på plats halv tycker jag.
 
Dagen är fullspäckad på jobb men jag har en hel del arbetstid som tur är idag. Bara några få möten men mycket viktiga sådana. Hoppas således att få undan en hel del idag.
 
Ikväll är det dessutom gruppträff på itrim. Jag kan inte påstå att jag är pepp alls. Det är inte mycket som rullat på bra alls nu. Inte kost, inte vardags motionen och inte träningen. Kosten ligger kalorimässigt ok men innehållet kan diskuteras. Jag MÅSTE över på mer mat. Vardagsmotionen går varannan dag ungefär. Drar mig för kylan ska sägas. Träningen - sänkt kravet till två pass denna vecka då mina bihålor inte är ok men jag tycker det går åt rätt håll så två bör fungera.
 
Det blir alltså en lång dag idag...
 
 
 
 

Sverige - Dubai 1-0

Jag undrar om det vet vad de ger sig in på... Troligen ångrar det sig när de skottar snö i 4 månader.
 
http://www.expressen.se/res/dubai-bygger-ett-eget-sverige--i-miniformat/

Dag 19 i försöket att bli mer strukturerad

Idag handlar det om att välja bort och prioritera. Kan något läggas på is eller göras av någon annan?
 
Uppgiften är:
 • Skapa ett ställe i anslutning till din projektöversikt där du kan parkera projekt och uppgifter.
 • Stäm av medc berörda (chef, kollegor eller andra) vad som läggs på is.
 • Sätt ett datum för när du ska ta ett nytt beslut om det ska tas om hand eller om ett det ska fortsätta vara parkerat.
 • Lägg in datumet då nytt beslut ska tas i "Att göra" listan.
 
Jag har gjort föjande:
 • Parkerat ett återkommande möte där vi ser över förbättringsaktiviteter och planerar hur vi jobbar kring dem. Detta få vi driver ett jätteprojekt inom detta område och alla rutiner, flöden etc ändras varpå förutsättningarna att jobba med förbättringsaktiviteter inte är optimala att leva på egen hand utan måste in i projektet.
 • Berörda medarbetare är informerade och med på tåget.
 • Datum är satt då vi återupptar detta. (Efter driftsättning då det blir mycket städjobb.)
 • Lagt in den i "Att göra" listan.
 
*Klirr* *Klirr*

Frk M och Chokladfabriken

Var på en underbar behandling, raw cacao helkroppsmassage, efter jobbet på Buddha spa i Stockholm. Fullkomlig dog på bänken och kom knappt hem på grund av slöhet. Nu sitter jag med en latte på havremjölk hemma och doftar som en hel chokladfabrik. *myser*
 
Kan verkligen rekommendera denna lilla spa salong belägen i en yogastudio. Myspys för hela slanten. Började med att man fick landa med gott kryddat te innan behandlingen skedde. Efteråt fick man också sitta med lite te om man ville vilket jag gjorde innan jag klarade av att ta mig hem.
 
Detta ska jag solklart unna mig då och då.

Morgonstund

Jag har börjat uppskatta att sitta ned en stund på morgonen innan jag ger mig iväg på jobb. En kopp kaffe och ett glas vatten tillsammans med frukost. Vissa dagar som idag blir det då lite kortare då jag knappt kom ur sängen. Somnade hyfsat tidigt tror jag men nä usch det märkt inte.
 
Sitter så jag ser hallmattan. Den är dränkt i post. Jag har inte orkat ta hand om den under veckan utan bara klivit över den. Får ta det till helgen då jag ändå ska se att allt betalas, gå igenom ekonomin etc. Jag går igenom den ganska grundligt en gång i månaden. Allt från cash på kontot till fonder etc. I slutet på förra året, jag tror november, började jag registrera alla utgifter i en app. Jisses vad det hjälper mot shopping kan jag säga men vad konstiga staplarna blir då man också kategoriserar utgifterna :o Måste säga att det hjälper väldigt bra mot onödig småshopping så jag har spart en hel del extra pengar dessa månader. Väääry fiffigt. I grund och botten är jag en lika mycket spara som slösa även om ni mest får läsa om mina inköp :)
 
Det är nästan så jag ser fram emot dagen idag. Har tusen saker på gång men jag har bara mina 3 möten och jag tror jag har det mesta under kontroll över vad som behövs göras. Vi får väl se hur den blir!
 
 

Förkylningsstatus

Idag har bihåleinflammationen börjat släppa. Jag har tom hört en hel del :) På gårdagens projektmöte måste jag säga att en del gick mig om intet då jag inte hörde allt riktigt :o
 
Massagen missade jag att boka av då jag inte tänkt på den sen imorse så det blir ju till att gå imorgon. Behöver det ganska väl tror jag på sitt sätt. Det är en raw cacao helkroppsmassage jag bokat så jag kommer nog vara rätt slö efteråt. Trötta kroppas ska i alla fall bli som nya enligt utlovad information! Hoppas på det...
 
 

Dag 18 i försöket att bli mer strukturerad

Dag 18 i mitt försök handlar om att ha effektiva möten med god mötesteknik. Målet är att dra ned på tiden för mötena.
 
God mötesteknik/struktur kan handla om:
 • ha en agenda om än en informell sådan
 • tidsätt agendan
 • ska beslut tas så se till att beslutsunderlag skickas ut innan
 • tydliggör vad som är information, diskussion och beslutspunkter
 • var förbedd
Det finns många fler faktorer som kan göra mötena effektiva.
 
Uppgiften idag är:
 • välj ut någon faktor som du vill börja tillämpa på mötena
 • välj en av förbättringarna du vill börja med
 • utse till vilket möte du börjar med
 • förbered redan nu vad du ska testa
 
Jag har valt:
 • skickas ingen agenda med kallelsen ber jag om en sådan. Finns ingen så skapar jag den själv i den mån det går.
 • förbereda mig bättre på möten, då blir de också effektiva/behövs färre etc.

Det är inte sant!

Idag har jag lyckats med att lämna lunchen på diskbänken tillsammans med en massa jobbpapper.

Blir soppåsen nästa när jag kommer hem då. Det är nog inte meningen att jag ska ha lunchlåda...

Tisdag

Just nu känns arbetsveckan jättelång. Det kan bero på att jag är extremt trött då jag är inne i en sova dåligt period igen. När jag väl sover så sover jag inte så jag blir pigg vilken sömn det nu handlar om.
 
Har imorgon en tid för massage inbokad. Vill så gärna gå på den men tvekar lite pga mina bihålor. Eller så går jag och den sätter fart på allt och så är jag frisk till NYC. Det lutar mot att jag chansar och faktiskt går på massagen.
 
Bokar däremot av friskis ikväll. Hade ett flexpass bokat. Känner jag mig bättre så får det bli ett lugnt itrimpass.
 
Nu mot jobb i alla fall... med gårdagens lunch!
 
 

Dag 17 i försöket att bli mer strukturerad

Fortsätter mitt försök. Fokus finns fortfarande på att ha just fokus.

Dag 17 handlar om att skapa bättre balans mellan tid i möten och ostörd tid, *host* *host*.
 
Uppgiften är:
 • fundera på hur mycket tid jag behöver varje vecka för att kunna arbeta ostört med uppgifter som jag gör på egen hand.
 • titta igenom kalendern och försök hitta återkommande lugna tider då du kan jobba ostört.
 • bestäm dig för en eller flera fasta tider i veckan då du ska arbeta ostört.

Bra! Nu har jag bestämt dig. Nu ska jag bara hålla det!
 
Jag har kommit fram till följande:
 • Minst 2,5 timmar per dag behöver jag då jag både har personalärenden och kundärenden att ta hand om.
 • Jag har avsatt:
  - varje dag efter kl 16 vilket ger mig ungefär 1 timme per dag (utom då jag har externa möten)
  - bokat av de flesta fredag eftermiddagar då de inte är populära vilket ger mig ca 2 timmar till
  - bokat av måndag förmiddagar då de inte heller är riktigt populära vilket ger mig ca 2 timmar
  - bokat av onsdagar efter projektmötena vilket ger mig ca 4 timmar
Totalt ger det mig ca 13 timmar. Nu ska det bara hållas vilket inte är så lätt. Förhoppningsvis klarar jag av att göra jobbet på mindre tid med mer struktur. Det är i alla fall min förhoppning.

Jahaja...

Å var tror ni att lunchen ligger då?

Måndag igen!

Så var det måndag igen. En lång arbetsdag väntar så jag tar det lite lugnare nu på morgonen. Ganska trött efter en natt med dålig sömn.
 
Gårdagens träning får jag hoppas gjorde nytta på något annat sätt än för örat. Var jag lomhörd igår är jag stendöv idag. Höjer min dos av nazonex och hoppas på det bästa. Annars får det bli en tur till läkarn.
 
Lunch har jag förberett som jag ska ha med mig. Det blir en favorit i repris med kyckling och grönsaker och lite smaksatt creme fraiche från igår.
 
Då eftermiddagens möte har en tendens att dra ut på tiden har jag laddat med en itrimbar. Sen blir det bara hem och jobba klart för idag. Har en deadline men ligger hyfsat i fas och har kontroll över läget so far. Känns bra!
 
Hoppas ni har en bra måndag!
 
 

Det blev lite gjort i alla fall

Trots min lomhördhet så gick jag och tränade. Första gången på länge på itrim. Det gick bra med foten även om jag inte hoppar och studsar med den. Så nu blir det träning på allvar igen!
 
Målet denna vecka var 1 pass då jag fått ha en del annat i fokus. Jag klarade mitt mål. Nästa vecka är det 3 pass som gäller igen.
 
Maten har också gått bra idag. Till middag blev det kyckling med grönsaker och sån där smaksatt creme fraiche. Vet egentligen inte hur bra de är men kalorimässigt var rätten ok i alla fall.
 
Disk och plock är också gjort. fasen vad hemmet rasar när man inte underhåller det. Har städning på onsdag så det känns skönt att jag i alla fall har börjat plocka undan inför det.
 
Jag har även gjort min överblick inför veckan som kommer. Åtminstone så känner jag mig med på banan idag. Vi får väl se hur det känns efter morgondagen.

Shopping

Behövde komma ut lite även om jag inte mår så bra så tog en minipromenad till centrum och tog en lov i affärerna. Hittade dessa godingar på MQ som fick följa med mig hem. Väldigt casual för att vara mig men så har jag de senaste 2 åren faktiskt börja använda jeans vilket jag inte gjorde innan så varför inte dessa också. 
 
Tror dessutom de gör susen mot den bihåleinflammation jag åkt på. Eller ja jag har ju kronisk rinit men nu hör jag dessutom inget. På gott och på ont :)
 
 
 

Dag 15 & 16 i försöket att bli mer strukturerad

Som ni märker tar jag numera två dagar i taget i försöket att bli mer strukturerad. Jag har bråttom som ni förstår! Nä, det har bara blivit så att jag inte hunnit skriva, halkat efter och jobbat ikapp eller som idag, skippar den extra dag som kommer in ibland.
 
Dag 15 handlar om reflektion.
Är jag där jag ska vara i mitt försök eller har jag halkat av planen? Håller jag takten jag tänkt mig? Jag svarar att det går enligt plan. Tittar bakåt och ja, jag har mer kontroll tycker jag även om det inte går utav sig själv. Jag har uppgifterna mer samlat, får lättare en överblick men tiden räcker inte riktigt även om jag ser att det kan bli bättre även med den.
 
 
Dag 16 handlar om att kunna skapa stillhet.
Man jobbar inte alltid i önskvärd miljö. Jag sitter i ett rum i rummet. I det stora rummet finns allt från telefonister till administratörer. Det finns således alltid pågående samtal, brus etc. Jag är också på mycket möten så när jag väl är på plats behöver mina medarbeterare ofta min uppmärksamhet till olika saker och min tid för att lösa deras problem eller för att bara "coacha" dem i något. Givetvis även för att ha en vardaglig dialog med dem. När jag behöver koncentrera mig på en uppgift blir det då ibland ganska svårt.
 
Dagens uppgift är:
 • hitta på 3 sätt att få jobba ostört och fokuserad.

Jag tänker följande:
 • Stäng dörren till glaskontoret. Du syns och finns men får det lite tystare och kan arbeta mer fokuserat.
 • Boka ett av mötesrummen för större arbetsuppgifter som kräver din koncentration.
 • Flytta hem en del arbetsuppgifter när så behövs. Men se till att du tar tillbaka tiden och då går hem och jobbar alternativt jobbar kortare någon annan dag. Helst samma vecka.
Ja i mitt tänk har jag påmint mig själv en del :)
 
Dessutom har jag begärt investeringspengar till att göra i ordning rummet så vi kan få drägligare arbetsmiljö. Om jag får dem är ännu ovisst. Jag jobbar mycket med tänk på, kom ihåg etc diskussioner tillsammans med medarbetarna.
 
500 kr till shoppingkassan!

Don´t let fear get in the way

Rädslor stoppar väldigt många människor.
 
Jag är orädd. Jag kan kasta mig ut i det okända, gå på vad som känns rätt etc Däremot tampas jag väldigt mycket med förnuftet. Måste man verkligen alltid vara förnuftig. Bara ordet ger ju lite rysningar.
 
Det känns lite som jag kör i en återvändsgränd just nu med livet. Funderar på vad som är nästa steg. Fundera är nog aldrig något jag gjort utan har mestadels åkt med och provat saker som dykt upp längs vägen.
 
Vad vill jag egentligen?

Ensam fast man är två

Jag känner mig otroligt ensam just nu. Detta trots att jag har familj och vänner. Jag tror det har med att göra att jag försöker hitta balans i tillvaron men har svårt att hitta den själv. Det vore skönt om någon annan kunde ordna det.
 
Sällskapet är ju sällan hemma som ni vet men man kan vara nära på avstånd med. Jag älskar honom som jag aldrig älskat förr.
 
Jag saknar ofta min mamma, min mamma är inte längre min mamma. Sjukdomen har tagit över.
 
Mormor som jag tror har varit den som varit allra närmst i livet har varit borta i många år. Men jag pratat ofta med henne ändå. Hon svarar fortfarande inte alltid som jag vill... mycket retfullt ska ni veta.
 
Jag vet att man inte ska fokusera på vad man inte har och jag funderar mycket på vad jag vill. Det är inte alltid lätt att veta. Är man dessutom två är det två som ska vilja samma sak. I alla fall ibland.
 
Vet inte riktigt vad jag vill säga.. men jag tror jag svamlat klart nu.
 
 

Dag 13 & 14 i försöket att bli mer strukturerad

Dag 13 handlar om att klara stress och att då förbli effektiv även när man lider av tidsnöd.
 
Uppgiften idag är:
 • skapa en kort och tydlig checklista
Jag har gjort följande plan:
 • Välj ut de uppgifter som absolut inte kan vänta.
 • Prioritera dem i vilken ordning de måste göras.
 • De bortvalda uppgifterna flyttas till andra dagar.
 
500 kr i shoppingkassan!
 
 
Dag 14 handlar om att begränsa antalet möten.
 
Uppgifte är idag:
 • Bestäm dig för antalet möten du ska ha som mest varje dag.
Jag har gjort följande plan:
 • Max 5 timmar möte om det är ett och samma möte. (Ja i projekt har vi såna maratonmöten...)
 • Max 3 möten om det är olika möten.
 • Fundera på om det är du som ska gå på mötet eller kan du delegera uppgiften.

Resultat striplac

Hur gick det med striplac som jag har provat denna vecka?
 
Måste säga att jag är ganska förtjust i det. Efter en vecka såg lacket intackt ut utom på en nagel som jag skadade i bowlingen. Så jag bestämde mig att jag skulle prova att ta bort det på samtliga naglar idag. Det gick easy peacy kan man säga. Trodde lacket skulle skada naglarna mer än det gjorde men med lite polering kunde man inte se några spår.
 
Lade på en ny omgång så får se hur detta sitter och hur naglarna ragerar nästa gång det ska av. Men än då länge är jag superförtjust i det!
 
 
Borttaget striplac

Tapas

Det har börjat bli lite tradition att äta tapas till middag på fredagarna. Mysigt tycker jag och man kan göra det riktigt bra.
 
Grönsaker och frukt i bitar, lufttorkad skinka, räkor ja grönt och protein efter vad man vill ha. Sen brukar jag ha en liten bit ost till. Inte mycket men lite. Kalorimässigt är det lågt, grönsaker och proteinfördelning kan man få till. Det är mer kolhydrater som fattas om man är inne på att bygga muskler etc. Men jag är mer sparsmakad med kolisar på kvällarna normalt och håller dem till frukost och lunch mestadels.
 
Vad äter ni på fredagkvällarna?
 

Brrrrrrr!

Det är bara -9 på termometern men fy tusan vad det kändes kallt idag!

Freeeeedag!

Idag är det fredag! Det känns onekligen skönt. Målet är att vara från jobb senast kl 17.30. Mötesdag så in i bomben, 9-16, fast bara ett i alla fall så det är inte så många tvära kast och det brukar vara ganska trevligt i alla fall.
 
Ikväll blir det nog lite soffhäng. Hoppas på en bra film utan att ha tittat i tablån men risken finns att jag somnar :)
 

 
Gårdagens uppmuntran i affären!

Dag 11 & 12 i försöket att bli mer strukturerad

Mina struktureringsförsök fortsätter.
 
Igår (eller om det var i förrgår), dag 11, så startade kapitlet fokusera och första dagen handlade om att man skulle tydliggöra sina mål.
 
Uppgiften var:
 • Skriv ned målen
 • Hitta ett sätt i vardagen som du kan se dina mål på
Följande gjorde jag:
 • Skrev ned ansvarsområdena jag har som chef och projektledare för att se hur mycket som ev föll utanför mina områden som man hanterade ändå.
 • En visuell bild hur nära målet man är fungerar bra i projekten etc och en första sådan är gjord igår.En visuell bild på det löpande ledarskapet eller återkommande arbetsuppgifter/uppföljningar etc är lite svårare om man ska ha det som en helhet. Funderar vidare på denna.
 • Då det är svårt att visualistera delar så kommer jag ta som rutin vid överblicken att se vad jag delegera, vad har jag ev hanterat som jag inte skulle ha hanterat etc.
 
 
Idag dag 12 handlade det om att renodla arbetsuppgifterna.
 
Uppgifterna var att:
 • Ta hem ett renodlingsverktyg
 • Titta igenom din "Att göra" lista och titta på slutförda arbetsuppgifter senaste veckan
 • Kategoriera den efter hur väl det stämmer med dina mål
  - definitivt
  - förmodlingen
  - Säkert inte
 • Välj en av uppgifterna i säkert inte och bestäm dig för att göra dig av med den (delegera, outsourca)
 • Tänk efter vad som är första steget till att göra dig av med uppgiften
 
Jag har gjort följande:
 • Egentligen inget då uppgiften redan är gjord sedan tidigare.
 • Ytterligare uppgifter kommer att föras över till medarbetare då nya system är på ingång.
 • Bestämt mig för att vara hårdare och inte snäll och då inte ta på mig saker som inte är brådskande pga att man vill serva från vår verkssamhet.
 
Jag sätter check på ena dagen då den andra inte ritkigt är uppfylld enligt mig. 500 kr till NYC-shopping!
 
 

Beautiful


Femkamp

Idag har jag blivit bundis med konsulter och leverantör i ett projekt under en tidig kväll. Femkamp utspelade sig. Grenar som straffar, golf, biljard, skytte och bowling antogs med gladd humör. Urusel på dem alla utom skytte märkligt nog. Jag som aldrig prickat något i mitt liv. Bowlingen hade jag kunnat nått hyffsat resultat på om jag hade haft ett klot som inte vägde 200 kg... jaja hur som. Artig kväll men trevlig? Mjae vet inte. Hellre än bra kändes det som.
 
Men imorgon är en ny dag!

Lång dag

Lång dag väntar. Jobb, jobb, jobb och sen haldags konferens och sen representation. Galet när man mest av allt vill sätta check på saker och ting.
 
Check sätter jag i alla fall på ordentlig frukost idag med rågbröd, keso, tomat samt kaffe och vatten.
 
Ännu en natt som ja ghar sovit dåligt. Eller när jag väl sov så sov jag bra men lite för få timmar. Kunde inte slappna av alls igår och det kändes nästan som att kroppen vibrerade. Ska boka in massage å det snaraste har jag tänkt. Sånt hjälper mig mycket när jag är stressad.
 
Fördelen med att man inte kan sova är att man kan planera. Kanske inte så att det får en att gå ned i varv men jag får en del gjort i alla fall. Att räkna får stressar också. Jag bokade i vart fall upp lite träningstid i min kalender, gjorde en genomgång av att göra listan och översikten, började på första uppgiften under kapitlet fokusera i mitt försök att få bli ännu mer strukturerad etc.
 
 

Dag 10 i försöket att bli mer strukturerad

Igår var det 10:e dagen i mina försök att bli mer strukturerad. Hjälpen det?
Jag tror det får svaret bli. Jag upplever att jag har mer kontroll. Jobbar jag mindre, nej inte direkt så tiden får utvisa.
 
Igår handlade uppgiften om framförhållning och hur och när man ska göra en genomgång av de verktyg man valt att använda. Uppgifterna var:
 • Bestäm veckodag för när genomgången passar bäst.
 • Boka in ett återkommande möte för när du tänkt göra genomgången.
 • Gör en checklista för de steg du ska gå igenom vid genomgången.
Jag gjorde följande:
 • Valde söndagar för att få en veckans överblick och sen en uppföljning på onsdagar.
 • Bokade in det återkommande mötena med mig själv
 • Skapade en plan för hur jag skulle utföra genomgångarna.
 
Nu var kapitlet organisera slut och ett nytt som heter fokusera tar vid. Jag släpper detta idag och imorgon och tar nya tag på torsdag då almanackan är full full full. Men stolt att 1/3 är klart och jag tror fortfarande på det :)

Hoppsan då!

Var så galet trött igår att det inte blev några inlägg alls på bloggen. Natten till igår sov jag endast 45 minuter så igår var jag bra trött på alla sätt. Igår kväll var det som tur var inga som helst problem att somna i alla fall kan jag lova.
 
Gårdagens itrimuppföljning, 6 månader, gick bra. Med morgonvikt istället för kvällsvikt vägde jag till och med in mig med en 5:a först! Hörde ni... 5:an kom först :) Äntligen säger jag bara även om jag är nöjd att vara där jag är också och därför inte tar i så svångremmen spricker.
 
Mitt fokus kommer ligga på att komma tillbaka på träningen. Denna vecka är jobbet maxat så får jag till 1 pass är jag nöjd. Bättre att gå på det än inget. Sen från och med nästa vecka är det steg och 3 pass i veckan som gäller igen!
 
Som ni vet provar jag också striplack. Status på det är att det ser precis ut som när jag målat det och jag har badat, handdiskat etc Så nöjd med det. Men recension kommer igen när jag ska till och få bort det. Hoppas det är lika lätt som utlovat.
 
Idag var jag och hämtade mitt paket med ermalogica produkter. Lite plåster på efte ännu en sen kväll på jobb!
 
 

Jag har ju glömt bort!

Idag är det uppföljning på itrim. 6 månaders snart. Varför den lades så här tidigt då jag började i slutet på juli vet jag inte men det kan bero på att jag ville ha något nära efter julen så jag inte skulle gå bananas då.
 
Resultatet kommer ikväll!

Nagel stämpling

För er som tycker det är lite roligt med naglar och nagellack så delar jag med mig av nedanstående video på youtube som jag fick tips om från Linda.
 
 
 
 
Fick genast en vill ha känsla!

Söndag

Normalt sett är söndag vilodag... eller normalt och normalt men enligt förr då i alla fall :)
 
Till största del har dagen bestått av jobb. Trist ja med tanke på vad man annat kunna göra så ja men samtidigt har det flutit på bra och jag är nöjd. Veckan som kommer skulle fungera fin fint nu om det inte var så att man visste att tusen nya saker kommer. Får hänga med på kvällarna då dagarna är fyllda med möten.
 
Jag var i alla fall ut en sväng och plockade upp mina skor som jag beställde tidigare och berättat om. De skulle komma omkring den 13:e men redan i tisdags kom det och sen dess har aviseringar om avhämtning plingat i min telefon. Ville rusa dit direkt men först nu hann jag förbi min "post" som av någon anledning inte ligger i den riktigt jag alltid rör mig.
 
Skorna var dessa som ni säker känner igen. Så nöjd med dem :) Trodde väl aldrig att jag skulle vara själaglad för ett par rieker antistress när jag var 18 och stapplade runt på styltor...
 
 
Vidare så gick jag åt andra håller då för att handla lite mat. Då bestämde jag mig för att införskaffa lite striplack. Jag älskar gellack för hållbarhetens skull men det är överjävligt att få av. Dessa lockade därför. Jag har nu målat men vi får väl se när det ska av... tjejen på Kicks sa i alla fall det var busenkelt och att hon gör det själv. Få se om jag är lurad :o
 
 
 
 
 

Dag 8 och 9 i försöket att bli mer strukturerad

Kämpar vidare med att bli lite strukturerad. Förhoppningsvis gör det mig ännu mera effektiv trots att jag redan ses som det och faktiskt ärligt kan säga att jag är det med stolthet.
 
Dag 8 som var igår handlade om att se över var man lagrar dokument och papper. Där är jag inte bestämd utan har en del i pappershögar, en del i mailmappar, på serverutrymmen, i molnet, i appar etc.
 
Uppgiften idag var att se över detta och följande skulle göras:
 • Bestäm en plats du ska gära dig av med.
 • Rensa 3 "enheter", dvs, papper, dokument etc, som finns på det aktuella stället
 • Gör upp en plan för hur du ska rensa resten. tex 3 "enehter" om dagen, 15 minuter per dag etc
Jag har gjort följande:
 • Valt att ta bort en app som jag använt för att den är tillgänglig på telefonen och man snabbt kan skriva in saker man kommer på. Ersatt den med det verktyg jag nu använder för "Att göra" listan.
 • Jag har rensat hela enheten! Wohoo!
 • Behövdes inte :)
 
500 kr cashar jag in! Hm, vad är jag uppe i nu? Jo minsann, 2500 kr!
 
Dag 9 som är idag är en extradag. Jag ligger i fas och har inget att ta igen från att resan att bli strukturerad utan kan ta en vilodag.
 

En kväll ute

Igår var jag ute med min kusin som jag umgås med som vän. Vi reser mycket ihop och ska till NYC tillsammans vilket vi åker till varje år. Hade sett fram emot gårdagen då vi inte setts på länge och vi inte umgås lite tätt längre pga flytt, ändrade familjeförhållanden etc. ja livet har ändrats helt enkelt.
 
Men attans så fel det blev eller så var mina förväntningar fel helt enkelt. Vi är väldigt olika som personer men när någon går i spinn och rackar ned på andras val i livet på det sätt som hon gjorde så säger jag ifrån. Jag vet att hon kan låta hård och har åsikter men hon brukar ändå vara något sånär kontrollerad i det. Men inte igår. Det var inte jag själv som drabbades men jag är inte tyst när det gäller andra utan säger ifrån.
 
Igår spenderade jag dessutom 6 timmar med att lyssna på om ögonstenen dottern (vilket är självklart), hennes bonusbarn, den elaka mamman till bonusbarnen, den elaka styvmodern, hennes felfria man. Mig, ja hon kommenterade min viktnedgång på ett fint och positivt sätt sen pratade vi inget mer om mig. Jag tar inte heller ton då hon går i spinn så för försöker man glider man ändå över på hennes liv.
 
Jag hoppas vi kommer ha lika kul i NYC som vi brukar men med gårdagskvällens facit börjar jag fundera.

Oj oj oj oj oj

Vilken start det blev på jobb denna vacka trots att jag försökte förarbeta. I helgen blir det att skriva verksamhetsberättelse och annat som har deadline på måndag.
 
Igår när jag kom hem blev det lite vin och tapasplock till middag. Insåg då att jag missat mellanmålet. Lunchen blev en bar. Fruskoten däremot var keso på rågbröd med kaffe och vatten så den måste ändå ses som ett plus i kanten.
 
Idag ska jag på mitt första träningspass på länge. Ännu längre sen är det som jag tränade på friskis så det ska bli lite kul. Provar ett helt nytt pass för mig, Indoor Walking intervall. Tyckte det kändes bra när jag bokade för en som inte tränat på en månad lite drygt ;) Hej å hå vi får se hur det går!
 
 

Dag 7 i försöket att bli mer strukturerad

Dag 7 var igår men igår var jag knäckt då jag kom hem efter jobb.
 
Gick hem 2 timmar efter alla andra. Så mycket som snurrar på just nu. Försökte innan jag gick att planera arbetet jag måste hinna med i helgen och kommande två veckor lite grovt. Nästa vecka är en rejäl mötesvecka vilket betyder ingen arbetstid till uppgifter man ska utföra. Hur som:
 
Dagens tema var surdegar och uppgiften var:
 • Se igenom din lista efter surdegar. "Att göra" uppgifter som aldrig blir gjorda. Antingen de är för stora för en dags jobb eller att de bara är svåra att ta tag i.
 • Flytta dem till översikten
 • Formulera nästa steg på uppgiften. En liten så den verkligen blir gjord.
 • Har du många surdegar kan det kännas jobbigt. Bestäm dig för att det är bra och att du ska vara nöjd om du gör en sak på en surdeg per dag. (Gör du fler är det bara bra!)
 
I dagsläget har jag inte många surdegar. Jag har en del uppgifter som ligger under rubriken när tillfälle ges då de inte är prioriterade över huvudtaget. Därför har jag gjort:
 • Inget med mina surdegar
 • Lovat att gå igenom listan efter surdegar varje vecka och på dem applicera ovanstående metod.
 
Cash? Nej det kan jag inte ta ut då jag inte gjort så mycket arbete.
 

Tacksamhet

Ett inlägg på en blogg fick mig att fundera kring det här med tacksamhet. Att reflektera över det varje dag, vad man har i livet som gör en tacksam, gör livet lite lättare och gladare. Det är lätt att allt tungt och tråkigt tar överhanden.
 
Jag har en fråga som jag alltid ställer till de i min familj varje dag och det är: Vad har varit bäst idag. Det får dem att tänka till och reflektera lite över vad som är bra och vad de uppskattar.
 
Tänker ni ofta på vad ni är tacksamma för eller vad som varit bra under dagen?

Itrim gruppträff

Igår var det gruppträff på itrim. Jag fasade för vägningen igår morse då jag hade samlat vätska av någon anledning. Den släppte under dagen (jobbigt att springa på toa som en tok då man sitter i möten vill jag lova...)
 
Vägningsresultatet blev på hektot samma innan jul! Fettkilona hade jag minskat med 0,6 kg. Jag förstår inte riktigt hur det är möjligt då jag inte tränat, druckit vin och ätit lite fler undantag än vanligt. Så även om kalorierna varit ok på totalen har ju kanske inte valet av kalorier varit bra. Vill gärna förstå hur det kan bli så här...
 
Nåväl, vi fick också skriva upp vad vårt mål var närmsta tiden då många nystartar efter helgerna. Mitt blev att komma igång med träning igen då den lyst med sin frånvaro en månad nu. Imorgon har jag ett IW pass på friskis inbokat! Tror det kan fungera bra med foten också :)
 
Förstår inte vad det är jag har i kroppen riktigt vaknar även idag med täppt näsa och huvudvärk. Hoppas det släpper lika bra som det gjorde igår.

Dag 6 i försöket att bli mer strukturerad

Idag har allt med struktur gått sådär förutom att jag avbröt ett möte som drog över tiden. Bra av mig tycker jag då det har tendensen att alltid göra det med just dessa människor.
 
Idag handlar uppgiften om att översikt över allt större jag ansansvarar för. Uppgifter var:
 • Bestäm dig för var du vill ha din översikt.
 • Gå igenom "Att göra" listan och flytta över alla uppgifter som tar längre tid än en dag att genomföra till översikten.
 • Lägg till ytterligare saker du ansvarar för.
 • Gå igenom översikten och skriv in vad som är nästa steg.
 
Jag har:
 • Valt att ha min översikt i ett worddokument.
 • Jag har skrivit upp alla uppgifter som tar längre tid än en dag på den men uppgifter som hanteras i kommunikation med andra har jag valt att ha kvar på "Att göra" listan och flyttar fram datumet för när jag ska följa upp svar etc på. Så helt har jag inte sållat den ännu.
 • Jag har fyllt på med de arbetsuppgifter jag har kommit på men gör det till ett levande dokument som jag fyller på allt eftersom.
 • Jag har inte fyllt på översikten med nästa steg då tiden runnit ifrån mig.
 
Jag har alltså delvis check idag. Inga 500 kr att shoppa för från idag.

Bläääh

Riktigt trött idag fast jag somnade ganska tidigt. Känner hur näsan rinner och huvudet är lite som bomull :( Några tabletter så går det nog över.
 
Kroppen samlar vätska och jag är osäker på varför. Tittar man på vad jag åt och drack igår finns ingen anledning till det. 1 kg upp nästan på vågen idag :o Ja, jag kan svaja nästan upp till 2 kg pga vätska tråkigt nog. Dessutom har jag vägning ikväll då det är gruppträff på itrim.
 
Grupptfräff påminner mig om att jag släppt boken. Måste börja kryssa i den igen. Kanske se över förbättringsmålen i den bara. Den bör också hjälpa mig med att komma igång och hålla i träningen nu när jag måste hitta tillbaka.
 
Frukost idag blev i alla fall fazer rågbröd på surdeg med keso och paprika. Längesedan jag åt en brödfrukost. Får se hur länge jag håller mig på en sådan. Det är lite som att experimentera det här :)
 

Dag 5 i försöket att bli mer strukturerad

På god väg att bli strukturerad. Det jag tycker är lite jobbigt är att det regnar in nya saker konstant.
 
Idag handlar resan mot att bli strukturerad om att jag ska kategorisera uppgifterna i en kontext. Uppgifterna idag var således:
 • Välj kontexter
 • Lägg in valda kontexter på "Att göra" uppgifterna
Jag har valt att:
 • Endast använda ett fåtal kategorier i systemet jag lägger in uppgifter i
 • Lägga in en underkategori genom att börja uppgiftens namn med underkategorin för att snabbt kunna sortera
 
Jag sätter således check på dagen och det trillar in 500 kr till att shoppa för! Summan är nu uppe i 2000 kr :)
 
Vet inte om jag känt mig så strukturerad direkt idag men visst har jag fått saker gjorda. En hel del tid vid skrivbordet har jag hunnit ha vilket är skönt. Imorgon är det värre. Får se hur det går.

Frukost

Ihop med mitt nya strukturerade liv har jag försökt komma igång med frukost här hemma på morgnarna. Å hör och häpna grötfrukost :O Nej, det är inga extra extra fibrer eller gryn eller så men det är gröt och det är framförallt frukost.
 
Mannagrynsgröt, bär, kaffe och vatten. Om tiden bara fortsätter att räcka till kan det bli en vana...
 

Vad äter ni till frukost? Alltid samma eller har ni några olika varianter?

Dag 4 i försöket att bli mer strukturerad

Ännu en dag mot mer strukturerad Frk M!
 
Idag talar boken om att man ska räkna med att det händer oförutsedda saker. Flera gånger om dagen om ni frågar mig!
 
Dagens uppgift var:
 • Buffertdag!
 
Å vad glad jag blev. Jag satte nämligen då check på:
 • Alla uppgifter jag hade liggande på skrivbordet.
 • Alla till som jag kom på.
 • Resterande får komma längs vägen.
Idag var visserligen mötesfritt men jag var både på lunch och lämnade jobbet i tid. Check again!
 
Cash - No Cash?
Cash till mig! 500 pix till i shoppingkassan.

Är det måndag eller?

Jahapp!
 
Första riktiga arbetsdagen på länge och jag fick stanna upp morgonens bestyr och försöka få in personal på grund av sjukdomar. Vi är inte en så stor grupp att så här ofta ska det inte behöva ske. *Note to myself - jobba med frånvaron i den annars väldigt bra gruppen*.
 
Passar på att ta en kopp kaffe samtidigt och ser då att tågen inte rullar på pga urspårning...
 
Hörrni låter det som att jag verkligen ska börja jobba idag eller?

Dag 3 i försöket att bli mer strukturerad

Ytterligare ett steg framåt har det gått.
 
Dagens uppgifter var:
 • Lägg in uppgifterna du samlade igår i ditt verktyg
Jag sätter delvis check idag:
 • Jag har lagt in allt jag kommit på
 • Jag har lagt in allt som funnits i min mailbox
 • Kategoriserat dem
 • Lagt in datum även om det ser tufft ut i början
 • Det jag inte har kunnat göra är att lägga in det som ligger på mitt skrivbord på jobb. Ett antal notisar och åtminsonde en att göra lista finns där.
Inte helt check idag så inga pengar idag.

Träning eller något åt det hållet!

Med lindad fot kan man ge sig ut på en slinga i alla fall. Ingen hög hastighet men 5.11 km på 40:51 blev det i alla fall.
 
Hoppas foten inte bråkar med mig nu efteråt som den gjorde efter förra veckans promenader. Om den klarar detta är det ju bara att köra på igen :)
 
Är i stort behov av att röra mig igen!

Det här med sömn

Vad är det här?
 
När jag äntligen lyckades somna i normal tid och inte på småtimmarna så vad tror ni sker? Jo, 04.10 slår hon upp ögonen och slumrar inte om förrän vid 8! Snart ger jag upp.
 
Sista dagarna som jag jobbat lite så känner jag också hur stressen greppar tag i mig. Jag biter ihop tänderna och blir spänd och får huvudvärk. Men jag ska klara av den här våren sen lättar det.
 
 
 

Bonfire heart


Dag 2 i försöket att bli mer strukturerad

Jag fortsätter mina försök till att bli mer strukturerad:
 
Dagens uppgifter var:
 • Skriv upp allt du kan komma på att du har att göra.
 • Bestäm ställe där du från och med nu spar dina göra uppgifter
Jag sätter check även idag:
 • Jag har skrivit upp allt jag kommit på men då jag inte är på jobb så har jag inte kunnat se allt som ligger på skrivbordet och väntar. Bla några notisar och en punktlista finns där.
 • Jag har bestämt ställe och det blir det hemska programet Lotus notes "Att göra" funktion. Detta då det går snabbt att göra om mail till "Att göra" samt att jag har det med mig var jag än loggar in ifrån. Jobbdator, hemdator, telefon ja you name it! Däremot finns mycket att önska av funktionen som bättre koppling till kalender och bättre återkoppling från "Att göra" till mailen igen. Som det är nu hamnar samma underlag på två ställen.
 
500 kr till shopping i NYC inkasserade! :)

Itrimandet då?

Jag har på senaste tiden skrivit väldigt lite om mitt itrimande. Har jag gett upp? Nej inte alls. Men jag är i stort i mål. Eller jag är i mål men kan tänka mig att gå ned 2 kg till om kroppen bara ger efter.
 
Sen en månad tillbaka är jag inte den perfekta motionären. Det började med att jag slängde mig ut för en trapp och skadade min fot. Den är fortfarande inte bra men jag klarar mig nu i vardagen. Provade att gå 5 km promenader 2 dagar i rad vilket jag inte skulle gjort utan fick en värkande fot. Lugn och fin ett tag till med andra ord.
 
Maten går sådär. Äter lite för många ersättningar och borde äta mer mat. Äter jag mat så blir det bra mat vilket är glädjande. En hel del vin har förekommit dock vilket inte är så bra. Öh en hel del med det menar jag ofta inte så mycket varje gång.
 
Fusk? Ja om man nu vill kalla det fusk när undantag ska in i vardagen. Jag har dagar då jag sköter mig vad gäller ungefärligt kaloriintag och jag har dagar då jag lyxar till det. Det har varit lite godis, en sån liten påse chips, lite popcorn och sen lite ost. 1-2 ggr i veckan får jag unna mig måttligt. Ja ok då, vinet är också undantag och då har det blivit alldeles för många gånger jag unnat mig.
 
Vikten då? För att inte ha kunnat motionera eller ens ha normal rörelse i vardagen så har den gått riktigt bra. Sista veckan har jag frusit som bara den och kopplat det till förkylningen men igår och idag kom nog svaret och jag har gått ned i vikt. Idag skymtade 5:an först på vågen även om det inte var på humör att stanna där. Jag hoppas de där två kilona som jag vill ned ytterligare släpper då jag drar igång med motionen igen.

Har ett pass bokat till friskis nästa lördag och hoppas min fot håller. Indoor walking på programmet :)

Nästan som en bakisdag

Ännu en natt med oerhört dålig sömn. Andra dagar har jag inte mått så jättedåligt av det men idag känner jag mig rent av bakis på grund av tröttheten.
 
Passade på att läsa merparten av "Saker min son behöver veta om världen" av Fredrik Backman. Rekommenderas om ni vill dra på smilbanden lite.
 
 

Dag 1 i försöket att bli mer strukturerad

Då är det dag 1 tänker jag mig i mitt försök med att bli mer strukturerad. 
 
Dagen uppgifter är:
 • Avsätt 30 minuter om dagen till projektet att bli mer strukturerad
 • Markera de dagar som är speciellt viktiga för dig.
 • Hitta ett sätt att belöna dig.
 
Jag sätter check på dem alla!
 • Jag har i kalendern bokat in 30 minuter om dagen. Hoppas nu bara det håller och jag inte börjar nalla på den avsatta tiden.
 • Jag har inte markerat någon speciellt viktig dag då jag tycker alla är viktiga. Så som jag jagade innan jul så kan jag sätta check på alla frågeställningarna som ska välja vilka dagar som är extra viktiga för mig.
 • Belöning - hör nu! För varje dag jag utför mina uppgifter med MYCKET VÄL GODKÄNT så kommer jag få 500 kr extra att shoppa för då jag är i NYC. Det kan bli en slant om jag sköter mig :) Idag har ju tex 500 kr droppat in ;)
 
30 dagar kvar innan jag är effektiv och strukturerad nu då ;)
 
 

Hårt arbete

Som jag jobbat igår och idag.
 • Sorterat upp all mail som jag halkat efter med före jul.Har nu bara mail i inboxen som ska hanteras. De är i och för sig ganska många. Vill inte göra det nu under helgen då det är en röd helg och vårt mailsystem tillåter inte schemaläggning.
 • Skrivit upp alla "Att göra" sakerna och listat upp dem. Alla är inte riktigt sant för jag har inte sammanställt AP (action points) från alla projekt. Sen har jag inte skrivbordet framför mig och där har jag också en massa kom ihågisar men det här är ju en bra början hoppas jag.
 • Fler "Att göra" kommer då jag måste gå igenom ett par projekt innan jobbet startar igen efter helgerna.
 • Det jag måste göra är att planera dem ännu bättre när jag ska göra dem. Jag har försökt att göra detta men då jag använt mailsystemets att göra så ser jag märkligt nog inte kalendern samtidigt så vissa dagar måste jag jobba 48 timmar för att det ska gå runt just nu och det är ju det jag inte ska...
 • Inser att jag måste delegera ännu mer än vad jag gör men frågan är då till vem. Resurser är det alltid ont om men detta är nog bland det värsta jag varit med om.
 
 

Förmiddagsshopping

Idag blev det lite förmiddagsshopping. Både rengöring och ansiktkräm börjar sina och jag använder i stort sett uteslutande Dermalogica ´s produkter. Har panikshoppat en rengöring som jag givetvis är missnöjd med då jag är för sen med att beställa.
 
Shoppar nästan alltid från Lookfantastic då de brukar ge bäst pris. Dessutom har jag kollat upp med självaste Dermalogica att de är en auktoriserad återförsäljare. Vill inte ha något kinaskit så man sitter med eksem eller så.
 
Hur som det blev ett holidaykit med rengöring (precleanse och cleanse) och den bästa ansiktcremen ever så här års om man är lite yttorr som man lätt blir - skon smoothing cream.
 

Sömnlöst

Sover så fruktansvärt dåligt just nu så inatt skummade jag boken Hjärnkoll på vikten av Martin Ingvar. Ett lästips om ni inte kan sova en natt...
 
Idag var jag och skulle köpa en Galaxy note 8 men ångrade mig i sista stund. Vet egentligen inte vad jag vill ha. Min telefon gick sönder i somras och jag tänkte mig en mindre surfplatta med ringfunktion. Men insåg den är för stor ändå. Jag vill ha en bra telefon med bra prestanda och kamera och som helst då inte kostar några pengar :o Jag är ganska snål när det gäller sådana här saker men sen till annat som kläder, skor, väskor eller olika behandlingar för att inte säga ut och äta etc. där kan jag minsann spendera. Bra skum är man egentligen.
 
Laddade också ned Klart: Bli strukturerad på 31 dagar av David Stiernholm. Så är jag sömnlös inatt med så har jag i alla fall något att göra!
 
Lånar mycket e-böcker på biblioteket till surfplattan. Så smutt. Man behöver ju inte ens kliva ur sängen när man är sömnlös för att hämta en bok :)

En lugn dag

För andra dagen i rad har jag kunnat ta mig en längre promenad på ca 5 km. Min fot klarar det och min aldrig övergående förkylning klarar det. Visst har jag känningar av foten men hm nu känner man sig ju dum och röntga den. Får se hur det är om ett par veckor.
 
Lite småshopping på COOP och passade då också på att skicka iväg ett par jeans som jag lovat bort. Hoppas de kommer till nytta. Släpade också på alla mina tomma Loka flaskor... för att som vanligt glömma kvittona i fickan då det är dags att betala. Helt hopplöst!
 
Eftermiddagen har jag ägnat mig åt att jobba. Trots att de flesta är och har varit lediga ligger hundratals mail och väntar. Det mesta tog jag tag i idag. Imorgon blir det ärenden med deadline på tisdag då jag redan är inbokad på annat och då inte hinner med dem.
 
Funderar också på hur jag ska förvalta och administrera min tid då den aldrig räcker till. Har ni något smart sätt att tipsa om? Det jag försöker är att blockera min kalender i början och slutet av dagen för att kunna starta upp poch avsluta på vettigt sätt. Men hur jag än gör räcker inte tiden till. Delegera är jag hyfsat bra på men har inte så många att delegera till då resurserna är begränsadel.
 
Funderar också på att gå på någon sån kurs i hur man ska planera sin tid och bli effektiv men vet inte om det är värt det? Har ni gått en sådan? Var den värd investeringen av tid och pengar?
 
Samtidigt vet jag inte om jag vill bli effektivare. Om det är nyttigt. Tittar jag tillbaka på de arbetsplatser jag varit på så har mina tjänster alltid genererat i flera tjänster när andra tar över. Kanske är man helt enkelt för effektiv... hur man nu kan vara det.

Funderingar

Gårdagens kväll var inte en bra dag. Ett samtal fick mig att hamna i grubblerier. Jag vet snart inte vilken stig jag ska trampa på. Jag som alltid är stark känner mig svag.

Det här med inköpsstopp...

Läser på en del bloggar och många pratar om konsumtion och inköpsstopp under 2014 eller del av året. Det slog mig att jag i början av februari 2014 åker till NYC för en shopping så då skulle jag ju kunna sätta stopp under januari vilket vore en prestation för mig.
 
Tanken kommer av att jag rensade en av garderoberna häromdagen och då hittade shoppade kläder jag inte visste att jag hade kvar i kassen från butiken. Det var inte ett plagg kan jag säga... Jag tror jag använder unna mig lite som ventil och tröst oavsett det gäller mat, dryck eller shopping. Hm hur vore det om jag körde samma koncept på träning :)
 
Hur som så sprack detta tänk ganska omgående då jag behöver ett par lagom varma men gåvänliga skor i NYC. Var igår i det lokala centrumet och provade skor och hittade ett par från Rieker som var sköna och mellanvarma. De var visserligen på rea i ena butiken men jag blir lite småsnål då jag vet jag kan få dem billigare och jag har tid på mig.
 
Så här kommer ett tips! När jag nu provat ut vad jag vill ha så går jag in på www.amazon.de och söker fram dem där och vips har jag tjänat flera sköna hundralappar. Jag tog gratis leveransen vilket gör att de kommer till mig omkring 13 januari då det är en massa helger. I vanliga fall tar det ungefär 1 v.
 
Jag vet att detta sätt att shoppa inte direkt stödjer de lokala butikerna men jag kan ändå inte låta bli då jag har tiden på mig.
 
 

RSS 2.0