Ett par dagar senare

Efter att ha mått riktigt dåligt ett par dagar så tänker jag det är dags för segertåget eller om ni hellre vill återtåget.

Dagarna ser de samma ut. Frukost sen träning och poolhäng. Idag hade jag även spa inbokat.  Gudomligt!  Ångrar att jag inte bokat redan hemifrån då det är svinsvårt att få tid. 

Tyvärr kommer fotot inte till sin rätt då det är blixt men ni får ändå en känsla. 


Annandagen

Vaknar tidigt i vanlig ordningLite frukostDelar taxi med ett brittiskt par till puerto de moganBesöker marknadenGår runt lite i hamnen

Långväga besökareHittar denna konstnär på stranden. Skänker en slant.Dax för träningLunchPoolhängSangria med jultomten

Middag

Juldagen

Lite frukost - glupsk som jag är glömde jag fota innan jag åt den. En stund i gymmetEn promenadPoolhängEn kall enLite middag
Julafton i bilder

Tidig morgon på Arlanda


Frukost


Väntar på boarding.


Lite bubbel


Bra med benutrymme - dubbla brickbord!


Bilen som hämtade mig vid flyget -perfekt att slippa busstransfer.


Ringmärkt.


Dam vid poolen som borde nyttja spa för fotvård.


Middag


Lika bra att sluta dagen som jag började den.  
Öde

Man kan säga att det är tyst på Arlanda. ..


God jul

När det här inlägget publiceras är jag på väg till flygplatsen för en tripp till Gran Canaria. Om möjligt så hörs vi där!
 
 

Scholl velvet smooth - ett buzzador inlägg

Som ni vet så testar jag då och då produkter som finns på marknaden och tycker till om dem. Jag är en sk buzzador. Denna gång har jag haft förmånen att testa Scholl velvet smooth - den elektriska fotfilen.
 
Det är väl knappast någon som missat den. Det är reklam precis överallt för den och den ligger nästan vid varenda kassa ute i affärerna.
 
Jag är dock väldigt besviken på produkten och trodde den skulle vara effektivare. Den är inte dålig lång ifrån men jag känner mig ändå besviken. Antagligen pga den massiva reklam och hype som funnits kring produkten. Ska jag vara ärlig så tror jag att jag föredrar en vanlig hederlig fotfil. Jag ska dock ge den några gånger till innan jag eventuellt ger bort den.
 
Vad som är bra är ju att den går på batteri och att sliprollern är utbytbar. På så sätt kan flera i familjen använda den men ha sitt eget sliphuvud.
 

Upplevelsepresenter

Det här med presenter tycker de flesta av oss är knepigt. Vad passar personen? Vad tycker hen om? Svetten lackar och stressen kommer. Känner ni igen er?
 
Presentkort är ju lite tråkigt också om de inte handlar om tonåringar som ska uppvaktas.
 
Jag tycker även det kan vara knepigt att ta emot presenter. Att stå där och se glad och tacksam över något som man inte vill ha. Då älskar jag istället när jag får upplevelser.
 
upplevelse.com hittar ni presentkort som ger mottagaren en upplevelse. Det kan vara ta and om sig själv med spa, mat- öl- och vinprovningar, sporter, aktiviteter jag allt möjligt.
 
Så har ni ännu inte hittat era julklappar eller har något annat som ska uppvaktas så rekommenderar jag verkligen ett sådant här presentkort. Själv tror jag att jag har varit extremt tydlig för när jag fyllde 40 så kom mina arbetskamrater med ett!
 
Extremt smidigt är det också då man kan klicka hem det så än är det inte försent!
 
 
 
 

Brottas med mig själv

Jag har svårt att hitta mig själv just nu. 2014 har varit ett skitår på alla sätt och jag vet inte längre vem jag är eller vad jag vill göra. Det som varit viktigt i livet innan känns som mindre viktigt.
 
Funderar mycket på att jag måste sätta mig själv i fokus men jag vet inte hur. Jag är inte en människa som gillar att vara i fokus och jag borde klura ut varför. Vikten har gått stadigt uppåt så jag tycker inte ens om mig själv kroppsligen längre.
 
Imorgon åker jag i alla fall till Gran Canaria en vecka. Träning, spa och förhoppningsvis lite sol gäller. Många böcker ska med i mobilen och ipaden. Kanske någon hederlig pocket också.
 
Jag är lite rädd för att landa. Jag har varit så stressad sista halvåret att jag inte vet hur jag ska landa. Lite rädd att det säger krasch. I så fall hittar ni mig på GC.

Omtag - Nytag

Det är dags att ta tag i livet. Jag måste sätta fokus på mig själv.
 
Igår bokade jag en resa till Gran Canaria 1v nu under julledigheten. Jag behöver sova, vara ifred och komma igång med träning. Komma tillbaka så att säga. Jag har bokat så jag har tillgång till gym och spa.
 
Samvetet har dock gnagt i mig så jag hade svårt att boka. Skuldkänslor till att inte vara hemma.
 
Efter jul så måste jag försöka fokusera på att skapa tid. Välja bort och även delegera. Dock säger det ekonomiska läget på jobb något annat. Men konsekvenslista är skriven och vi får väl se hur den tas emot.

Överraskande!

Ja du... annars är du nog på fel plats skulle jag säga.
 
 
 

Alzheimers

När det inte kan bli mer tungt så är det just det det blir.
 
Jag har skrivit tidigare om mamma och att jag inte ansett hennes huvud vara ok. De flesta i familjen har skyllt på medicineringar, trauma etc men jag har tjatat på.
 
I veckan som gick var det neurologbesök och jo alzheimers i form av parkinsdemens har utvecklats och det har gått fort. Det är inte särskilt längesedan minnestester gjordes och allt var ok.
 
Jag har inte grepp om läget men det finns en ny effektiv medicin. Det jag vet mer är att den skrivs ut för måttlig och svår Alzheimers. Måste få kläm på vilket förlopp som kan väntas och hur hon bedöms idag.

Chokladtryfffel i all enkelhet

Igår gjorde jag chokladtryffel i all enkelhet. Kanske inte de mest lyxiga men väldigt enkla.
 
1,5 dl vispgrädde
100 gram smör
300 gram mörk choklad
2 msk valfri smaksättning. Jag tog cointreau då jag tycker apelsin touchen är god.
 
Koka upp grädda och smör. Rör så smöret smälter.
Lägg ned chokladen i bitar så den smälter.
Tillsätt smaksättningen.
 
Häll över i en skål.
Låt stelna ca 1 timme i kyl (beroende på hur din skål ser ut. För mig lät jag den vara ca 1,5 timmar.
Istället för att göra ägg eller bollar valde jag att spritsa min tryffel vilket gick jättebra.
När du format din tryffel kan du ha på lite kakao om du vill.
Låt sedan tryffel stå svalt ytterligare en timma innan du bjuder på den :)
 
 

Stopp! Jag vill bara skrika STOPP!

Jag jobbar dygnet runt för att få det att gå ihop. Jag har kaos i privatlivet på alla sätt och jag hinner inte med mig själv.
 
Vill bara skrika stopp!
 
Ska vara ledig i jul i alla fall och försöker hitta en resa för att komma bort ifrån allt. Men det skär i själen att behöva åka bort själv. Jag älskar att ha egen tid men min tillvaro har fått mig att börja känna mig ensam.

Nu vaknar killarna!

Tänk vad bra utvecklingen kan vara ibland. Alla smarta verktyg är inte bara hindrande till fri aktivitet utanfår faktiskt killar att börja läsa mer. Hurra!
 
 
 
 

Har han redan tröttnat?

 

Det här kommer aldrig att gå

Mamma hade varit hemma ca 3 timmar och pappa hunnit gråta 2 ggr. Något är väldigt fel i mammas huvud och det går inte att få henne att förstå eller handla normalt. Jag vill ha huvudet undersökt omgående. Övriga familjemedlemmar har bromsat genom att skylla på trauma, mediciner etc. Nu är de också med på noterna.
 
I kombination har de tackat nej till massor av hjälp. Nu sitter vi där...det går inte ihop sig med livet och det jobb jag i alla fall har. Har erbjudit mig att byta jobb men nej nej nej... nu är det panik. Jag tror det bara är en väldigt kort tidsfråga innan mamma är på sjukhus igen. Senast hon var hemma var i mitten av september.

RSS 2.0