Fawlty tower

Det är mitt hotell på ett ungefär. Alltså inget jag skulle rekommendera.

Jag har bytt rum... I nya rummet har de lagat duschen och väggen... Say no more liksom.

Gymmet fungerar inte alls så får väl simma istället... Jag som inte tål klor i större utsträckning...

Men viljan finns. Fesebyn fast med r... Detta med rättstavning... Gav mig möjlighet att byta hotell till det fashionabla priset av 700 euro... Not! Däremot kommer en reklamation när jag kommer hem. Det har jag varskott personal här på plats då det brukar vara bästa lösningen. Låter som jag är van att reklamera men se det har bara skett 2 ggr i mitt liv tidigare och jag reser mycket. Både i jobb och privat.

Maten är i alla fall bra och det är lätt att göra bra val om man vill. Jag vill men unnar mig med vin på kvällen. Inte dagtid som förr. Låter som en alkis men nej inte det heller :)

Nu sitter jag och dricker vin och funderar på nästa drag.Jag älskar

Var inte rädd. Jag går brevid dig.
Kom ta min hand. Jag håller i dig.
Här i min famn. Kan du våga tro.
Sänk dina murar. Jag ger dig ro.

För att jag älskar dig så som du är
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig när du är svag.
För du betyer allting för mig. Va inte rädd.
Jag går brevid dig.

Nu är jag din och nu kan jag andas. Här blir jag kvar.
För här vill jag stanna. Se på oss nu. Livet är vårt.
Se du den framtid som vi, vi kommer få.

För att jag älskar dig så som du är
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära dig när du är svag.
För du betyder allting för mig.

Ja, jag ska älska dig så som du är
Och jag vill ge dig allting jag har.
Och låt mig få bära mig när hoppet sviker.
Du betyder allt för mig. Va inte rädd.
Jag står brevid dig.
För du betyder allt för mig

 

Jag älskar dig O.

 
 
 

Påmminer er bara.... :)


Strategi

Ok, jag åker bort 1 vecka själv på ett all inclusive hotell i värmen. Vad är min strategi?
 
  • Träna varje morgon. Det finns gym men osäker på om det finns några klasser.
  • Delta på vattengympan de dagar jag är vid poolen (även om den inte brukar vara så avancerad på hotell)
  • Köra min 10 minuters coreträning varje dag
  • Om möjligt, pga hettan, ta mina steg
  • Ta behandlingar! Jag har läst någongång att en massage motsvarar ett träningspass. Vet inte om det stämmer men för själen gör det gott i alla fall
  • Äta så lite kolhydrater som möjligt - följa itrims handflatemetod
  • Å hör här... hellre ta ett glas vin istället för öl om alkohol ska intas då det är mindre kcal. Hm undra hur denna punkt skulle tas emot på itrim...
 
 

Okej.... hur tänkte han nu?

Alltså, jag är inte superinsatt i socialdemokraternas partipolitik men hur tänkte han nu?
 
 
Vore det inte smartare att ta in någon som har nätverk inom EU och har ett gott anseende hos svenska folket istället för en tobleronefifflare som inte kan skilja på mitt och ditt?

Ute i det blå

Flyger ikväll... 22 någonting trodde jag. Men icke. Det är 20 någonting. Det här hade med andra ord kunnat både börja och sluta bra.
 
 
Har en lagom träningsvärk i hela kroppen efter gårdagens pass. Kör lite hårdare och har inte tränat på länge samt lite nya övningar. Det ger effekt kan jag lova... Kul att stappla runt med resväska utan hjälp.
 
 

Idag ska jag väl ändå vara ledig?

Så då har jag haft två lediga dagar som båda slutat med att jag jobbar ungefär halva dagarna. Imorogn åker jag bort och då är det nedkoppling av jobb som gäller.
 
För blogg etc ska jag nog finnas till :) Ska bara begripa hur jag köper surf till fast kostnad utan att bli rånad då jag lyckades få tag på ett hotell utan wifi på rummen och ligga i lobbyn är ju inte särskilt roligt...
 eller vänta, kanske är det just det det skulle bli... nattsärk på och kudde täcke under armen och sen ned till lobbyn och lägga sig bekvämt i en soffa. Hm ska tänkta lite på det här ännu en gång.
 
Idag blir det i alla fall full fart även om jag har morgondagen på mig också då flyget går först på kvällen. Jag börjar nu med en lugn frukost. Sällskapet tryckte bort mitt samtal så jag får hålla tillgodo med era bloggar och min egen. Snart till en ansiktsbehandling. Undra om jag kommer igång sen ;)
 
Efter det så får det bli lite energipåfyllning innan jag kör ett pass på itrim. Därefter står tvättstugan och naglar på programmet. Naglarna gör jag ju själv så har ingen tid att passa. Tvättstugan tyvärr likaså men där ska tid passas... annars blir det att gå med rumpan bar på semestern :)
 
Hoppas ni får en bra lördag!

Quooker

Alltså... jag tror att jag har hittat drömmen i köket.

Ni vet hur man stått och väntat på att vatten ska koka upp innan man ska slänga i pastan eller potatisen... blivit stressad för då ligger man helt plötsligt efter mot vad som finns i ugnen eller stekpannan. Eller bara det att få hett vatten snabbt till te/kaffe eller varför inte min morgongröt.

Hittade idag Quooker då jag surfade runt på morgonkvisten. Med Quooker får man kokande vatten direkt ur kranen och den innehålls också professionellt i restaurangkök. Vill ha!

Finns dessutom i olika designs på deras webb. Tror nog allt att jag ska kunna hitta något som passar, he he.

Tänk er bara hur enkelt det vore att diska ur stekpannor och gratängformar mm… jajamjen,  det är ju min lott här hemma som ni vet.

Quooker är ju inte helt gratis då den drar energi etc men är betydligt billigare än att starta platten etc. Väääry miljövänlig för er som tänker på sånt. Jag är tyvärr inte så medveten som jag borde vara. Men det jag vet är att jag skulle spara tid. Tid som är en stor bristvara hos mig.

Hur är det med er? Känner ni till denna sen tidigare? Skulle det inte vara en smart lösning?


Shoppat!

Klänning är nu shoppad på miinto. Har precis hittat denna sajt. Ja klart jag känt till den men jag har inte shoppat från den tidigare.
 
Shoppingen är till hösten och ja, det var klänningen jag frågade er om tidigare.
 
 
 

Halsband från Efva Attling

Efva Attling har underbara smycken. Stilrena.
 
När jag slutade ett jobb för några år sedan fick jag ett halsband från henne av mina dåvarande arbetskamrater. Jag älskar det. Rose Petal Fall heter det och är i silver.
 
Har ni några favortier?

Testing testing

Som Buzzador får jag testa olika produkter.
 
Den här gången är det Storytel och BIC Soleil Bella.
 
Till middagsmatlagningen lyssnar jag nu på Blodssystrar på storytel. Paketet med BIC har jag botaniserat i och har en hel del att dela med mig av till mina väninnor. 
 
 
Mer info om dem kommer!
 
 

Semester!

Igår jobbade jag äntligen sista dagen. Jag skulle ju gått på semetser redan till midsommar. Eller jag har några smågrejer till men officiellt är jag på semester...
 
Då jag jobbat så in i bängen har jag inte riktitg hunnit planera. Utan planer blir jag oerhört stressad och tycker jag slösar bort dagarna... dyrbara dagar som ändå är svåra att få ut.
 
För en månad sedan kikade jag på lite resor men var så stressad att jag inte kunde bestämma mig då jag inte heller riktigt visste vad jag ville. Det fanns gott om dem så ingen panik... jaha och hur tror ni det är nu. Igår ägnade jag en timme till att ringa runt och det fanns nada... många hotell bokar inte in en person i dubbelrum under sommaren numera trots att man betalar extra. Var ett tag inne på att följa med sällskapet på hans jobbresa men vad ska jag göra där liksom och det såg inte heller så populärt ut när jag sa det...
 
Imorse ringde klockan för jobb då jag glömde stänga av den. Fick således en skön morgon då jag kunde ligga kvar i lugnan ro. Började surfa på resesajter och kl 8 när de öppnade ringde jag på en... 8.01 hade jag bokat en resa :) Så på söndag drar jag!
 
En vecka i solen ska i alla fall få mig att slappna av sen får vi se vad som blir resten av semestern.

Life is lika a roller coaster


Till sällskapet

Också nätter när jag sover ensam
Lägger jag kuddarna bredvid varandra;
En är min älskade -
Jag kramar den hårt, och sover.

Jag älskar dig Mr O.


Less

Nu är jag inne på 9:e dagen av min förkylning som också då drog igång astman rejält.
9:e dagen! Försvinn nu!
 
Måste in på jobb och fixa en del idag. Kommer inte hinna med det då alla andra är där. Att få sitta ostört är bäst och underbart. Räknar med att gå på semester from onsdag. Håll nu tummarna.

En slö morgon

Jag ska inte på något sätt påstå att jag är pigg. Långt därifrån.
 
Däremot är jag fruktansvärt utråkad. Lite shopping blev det således vid datorn. Än så länge har denna klickats hem.
 
 
 
Funderar sedan också på denna. Med sån ärm tänker jag mig att man kan ha den till hösten med lite tjockare strumpbyxor också. Eller är den bara tråkig? Var ärliga :)
 

Älska mig bara

Försök inte förstå mig, älska mig bara.
 
Kom över en blogg med det i sitt namn och tyckte det var så bra. Ibland vill man bara förstå en massa onödigt.

Midsommar 2014

Själv hemma som vanligt. Detta år dessutom genomförkyld så jag blir hemma själv.Det är helt ok.
 
Bjuden på två firanden - själv utan sällskapet. Mina vänner har börjat ge upp liksom men det är i alla fall trevligare att bli bjuden själv än för dem som undviker att bjuda en till dessa middagar för par när man aldrig kan säga att man kommer båda två. Ja trots att man nästan är 40 så förekommer det i mängder.
 
Har mått pyton inatt i andningen så är helt matt idag. Var på väg in till sjukhuset men klarade av det hemma. Mest ledsen blev jag nog över att jag inte kan få tag på sällskapet i såna här lägen. Jag vet inte riktigt vad han ska kunna göra men mamma är ju inte mycket att ringa till längre.
 
Märkligt det här för förr ringde jag aldrig efter hjälp utan tog mig själv till sjukhuset när jag inte grejade astman själv. Men efter ett riktigt dåligt tillfälle då jag själv blev rädd har jag börjat ringa. Då gör det ont att inte ha någon att ringa till på det sättet. Man ringer inte vem som helst...

Sjuk

Kapitulerat lite. Alltså ni vet den där reklamen där en man är förkyld... så känner jag mig.
 
Fullproppad med ipren och nässpray ska jag nog orka del av dag. Dumt? Troligen men alternativet är att jag jobbar hela min första semestervecka och det vill jag inte heller.
 
 
 
Enchinagard ska jag dock undvika då jag senast hamnade på akuten med igensatta/svullna luftvägar.

Kapitulerat

Idag kapitulerade jag vid 14-tiden på jobb och åkte hem och sov.
 
Har precis haft ett telefonmöte och nu blir det inge mer jobb idag. Resten får lösa sig under veckan tänker jag hur det nu ska gå ihop sig då jag är dunderförkyld och troligen inte har någon energi på 14-dar framöver...
 
Passerade i alla fall affären och hämtade ut min klänning som kom ännu snabbare denna gång. Mailade torsdags, skickades fredag och hämtades då ut av mig idag måndag.

Måndag morgon

Förkylningen kvarstår och jag skulle nog må allra bäst av att bli kvar i sängen. Jobbet hindrar mig dock men jag får i alla fall en lugn morgon.
 
Blir smått galen då jag ständigt söks under ledig tid. Senast igår kväll av en som ville ha ledigt tisdag... jag tycker inte riktigt det är ok om jag får säga det själv.
 
Samtidigt så är de snälla och ställer alltid upp så det är en balansgång vilket behövs i vår verksamhet.
 
Idag får vi en skolungdom från gymnasiet till oss som sommarjobbar. I år är det ambitiösa sommarungdomar som kommer till oss. Ska bli lika spännande som varje år.

Förbaskade förkylning

Har åkt på en rejäl sommarförkylning nu när jag som minst behöver den. Stressar mot klockan att komma iväg på semester som jag är tvingad att ta enl min chef. Bra i och för sig men hm nu??? Ja det är ju enligt grundplan i alla fall.
 
Läser därför huskurer mot förkylning... men hörrni... 15 hela pepparkorn? Var de skvatt galna förr?
 

Morgonstund har guld i mun

Om det bara inte vore för att man vaknade av att man var täppt i näsan.
 
Igår blev det som sagt var en lugn dag. Funderar på att även ta det lugnt idag trots att jag skulle behöva jobba.
Förutom lite shopping så började jag läsa en bok. "Sonjas sista vilja" av Åsa Hellberg.
 
Den är väldigt lättläst och ingen djuping men har ändå fått mig att fundera lite. Sonja dör och lämnar ett villkorat testamente till sina 3 väninnor. Villkoren innebär att de lämnar sina liv och går efter deras drömmar, dvs släpper taget. Nu har Sonja ordnat det väldigt lätt för dem då de blir ekonomiskt oberoende och de ska fullfölja ett uppdrag som hon redan i stort planerat. Men jag kan ändå inte låta bli och tänka hur det skulle vara... att släppa taget.

Vad botar en förkylning?

Inte mycket tror jag men man känner sig i alla fall lite bättre av shopping.
 
Trött och seg är jag. Träning kan jag inte ta för mig så tog mig till stan då jag tröttnat på att vara hemma.
Väl där hittade jag en fin sidenklänning på Esprit rean. Bilden ger den inte riktigt rättvisa tyvärr.
 
 
 En bild från provhytten...
 

Priset för bästa kundservice går till....

...VERA VELOUR!
 
Som ni vet så webbshoppade jag nyligen en klänning.
 
Innan jag slog till på den så mailade jag dem om storlekarna. Om de var stora, små, vilken de rekommenderade etc. Så snabba svar... på en söndag om jag inte missminner mig.
 
När jag väl besätllde så hade jag paketet hos mig efter mindre än 3 dygn. Suveränt.
 
Å nu ska ni verkligen få höra.... glad i hågen nyfiken på klänningen så sliter jag upp paketet. Den var lite väl rosa för att vara en tropical blue... Fotade och mailade Vera. Svar samma kväll där jag fick besked om att ny klänning kommer OCH... behåll även den rosa! Fantastisk kundservice och friskostighet måste jag säga.
 
Jag kommer definiitvt kika in i shoppen igen snart för kvalite´n var fantastisk den med.
 
Vera Velour hittar ni här!

En dag bland alla andra

Idag har det liksom bara rullat på. Till jobb, till en leverantör och sedan tillbaka på jobb.
 
Kom hem sent så att träningen får vänta. Trött i huvudet också så en tidig sänggång blir det allt.

Snabba ryck

Ännu en dag som gått i ett. Jobb både på kontoret och på stan. Spring spring spring...
 
Efter sista mötet tog jag mig en promenad på stan för att lämna igen två klänningar jag köpt som inte var helt hundra. Bra där Frk M! Då blir det inte hängande med tags i garderoben i alla fall.
 
Tågen strulade på vägen hem så det tog sin lilla tid innan lax med tomat och broccoli kunde intas på balkongen i kvällssolen. En helt underbar kväll måste jag säga.
 
Efter lite jobb på kvällskvisten tog jag en skön och rask promenad på en halvtimme. Ca 150 kcalorier borta bara sådär :) Tänk så mycket lättare det är den här årstiden då värmen och ljuset finns hos oss!
 
Varken regn eller åska kom det men det var på håret under ett kort tag på eftermiddagen innan sol och blå himmel vann över de mörka molnen. Hade jag vänt mig och tittat andra hållet fanns en klar blå himmel och sol.
 
 

Shoppat!

Igår beställde jag den här godingen från Vera Velour.
 
Klicka för att förstora bilden
 
Kanske ser lite tråkig ut på bilden men här är den på Malin Åkerman så man kan ju alltid hoppas att det är så man kommer se ut ;)
 

Det går i ett!

Efter att ha skuttat upp tidigt helt å hållet av mig själv så var jag ju också på jobbet tidigare än jag planerat. Hann med ca 4 timmars jobb och var rätt effektiv om jag får säga det själv ;)
 
Flanerade över södermalm så jag fick ihop mina steg. Bytte storlek på en klänning som jag nu ändå bestämt mig för att lämna tillbaka helt... kikade in på igor sport och kom därifrån tomhänt innan jag tog tåget hem.
 
Från tåget tog jag mig till itrim för ett pass. Svalt och skönt i lokalen då jag kom (var först på plats vid öppning kl 14) men var som en dränkt katt när jag var klar. Puh så varmt! Tycker numera att första varvet är skitsegt sen rullar det liksom på.
 
Hem till balkongen för att sitta med en kopp kaffe innan jag tog mig an 5 maskiner i tvättstugan. Jag inte fulla men 5 st snurrade på i alla fall. 
 
Nu på kvällen en tur till affären för att ladda med toapapper, hushållspapper, tvättmedel etc. Har inte bil, eller ens körkort, så släpar sällan mycket åt gången.
 
Till sist har jag nu bäddat rent för att nu landa i soffan med lite jobbläsning.
 
Ha en bra kväll!

Morgonstund har guld i mun

Eller inte.
 
Jag är inte någon särskilt morgonpigg person men har idag lyckats vakna kl 6 på en söndag... Det positiva är väl att jag somnar i tid ikväll om jag har tur.
 
Idag blir det först jobb (så fort jag fått på kläder och mascara) och därefter träning innan det blir tvättstuga och balkonghäng, dvs om då också solen står sig. Vi får hoppas på det bästa!

Å som jag sprang

Hela 2,8 km blev det innan det var som ett lock i luftrören. Mycket pollen fortfarande och nyklippta gräsmattor är inte något som gör mitt liv och min uteträning så lätt.
 
Imorgon får det bli ett itrimpass tror jag.
 
Har just nu bra koll på intag av mat och hoppas kunna fortsätta med det kommande vecka och ja sen resten av livet förståss. Men små delmål är alltid bra. Kombinerar mat med barer för att åter komma rätt med måltidsordningen. Sen får det fasen i mig bli ordning med ordentlig mat.

Jag borde ta mig i kragen...

...en slö morgon och jag borde egentligen ge mig ut och springa.
 

När man säger upp sig som dotter

Denna vecka har varit kaotisk. Både känslomässigt och i praktisk tillvaro.
 
Förra helgen när jag var på spa i Tallinn så tog mina föräldrar sig en tur till Åbo. Det ska inte göra sånt längre då min mamma inte riktigt klarar det och vägrar hjälpmedel som faktiskt kanske skulle få henne att klara det.
 
Men för att börja från början...så fick jag ett sms i veckan att hon åkt in akut pga infrakt. Infarkt var det troligen inte utan kärlkramp som medicinen inte bet på. Detta återupprepade sig ännu en gång. Nu tror man kanske att det är mer än kärlkramp. Igår, vete gudarna om hon skrivit ut sig själv, så hade hon lyckats ta sig till själva studentmottaningen (som tur var inte till skolgården). Jag begriper inte riktigt hur då hon knappt kommer in i en bil själv numera utan borde ha rullstolstaxi. Fast det förståss rullstol har hon ju inte för det vägrar hon...
 
Nåväl igår visade det sig att hon även provat ambulanskvalitén i Åbo. Hon hade fallit handlöst då hon inte såg trappstegen. Resultat massor av brutna revben och helt blåslagen. Rullatorn hade hon vägrat att ta med sig på resan så jag anar hon var helt slut och därför föll.
 
Hur hon nu ens lyckats röra sig nu är ett under. Men det är klart min moster hade fullt sjå igår och hejda henne att ta medicinen allt för ofta...
 
Min far har åldrats 10 år denna vecka. Han orkade knappt promenera 10 minuter i lugnt tempo mellan skolan och lägenheten där mottagningen var. Han som alltid promenerar massor.
 
Envisa föräldrar då det blir mest dumheter är jobbigt. Ser det som två alternativ nu.
1. jag säger upp mig som dotter och får leva med ständigt dåligt samvete
2. jag får se till och ge igen på min systerdotter och systerson då jag blir gammal
 

Student

Igår var det student. Systersonen tog student. En klok och mycket ambitiös man samtidigt som han tycker om att leva livet. Mycket bra kombo i mitt tycke!
 
Han tog således en International Baccalaureate examen iställer för vanlig svensk studentexamen. Firades på sedvanligt vis med falkåkning och ölsprutning så där var det ingen större skillnad.
 
Mottagningen hemma hade systerdottern styrt upp. Hon borde satsa på sådant istället för att harva runt. Bara hon skulle våga ta klivet.
 
Under själva mottagningen hade den nybakta studenten och systerdottern kokat ihop en studentskrivning åt oss. Det blev inte lysande resultat men jag klarade det hela i alla fall... med lite fusk :) Herregud man har ju glömt allt nästan.
 
Hur som en tokstressig dag blev ändå lyckat. Kanske beror det på mängden bubbel som intogs...
 
 

Hur jag än försöker...

.. så har mitt dygn bara 24 timmar.
 
Idag har det blivit en hel del jobb men också 5 km jogg. Imorgon är det studentuppvaktning så det blir en kort dag. Ser fram emot den för studenten men så många släktingar där som jag helst vill slippa så är lite tudelad.
 
Annars är det mesta upp och ned. Mamma är dålig och har varit på sjukus. Jag är stressad då semestern snart närmar sig och projektet inte är semesterklart. Jaja, det är ju väldigt sällan jag får semester som planerat så varför i år?

Spring spring!

Så har min dag varit. Första mötet började kl 8 och det drog ut på tiden. Nästa möte fick starta försenat och sen har det gått i ett. En leverantör ville ha en verifiering gjord vilket de inte meddelat tidigare. Detta får jag ta ikväll och ev inatt.
 
Efter sista mötet bar det ut på stan. En studentpresent införskaffades. Var helt villrådig och bestämde mig sen för Orrefors pulse tumblerglas. De kommer nog i alla fall till användning samtidigt som man kanske inte kostar på sig det själv i början av livet.Därefter sprang jag på affären och ordnade med lite cider och snacks. Imorgon är det lite mingel och sen middag för att första delen av projektet gick så bra och samtidigt firar vi av en blivande pensionär. Present hann jag hämta i presentförrådet när jag passerade under dagen.
 
Ser fram emot middagen imorgon trots att dagen kommer bli hektisk. Har dessutom dubbelbokat mig imorgon.... gah. Men så blir det då man inte har koll på läget.
 
Innan kvällsjobbet börjar så blir det nu en promenad!

Puh....

Så känner jag mig. Har svårt att ladda om energimässigt just nu.
 
I varje fall har jag varit borta 4 nätter i Tallinn för lite semestser. Spa och relax mestadels. Har promenerat hyfsat mycket men kosten har varit urdålig. Nu ska det tas tag i det igen.
 
Jobbet kokar kan man säga. Mina medarbetare måste hitta nya rutiner och arbetssätt vilket rinner över på mig då allt som inte går på räls kommer till mig. Måste få stopp på det. Jag kan inte sitta 24/7 på jobb som jag gjort hela våren.
 
Leverantören lever tyvärr inte upp till det avtal som de lovat. Måste hanteras nu på något sätt men hur är frågetecknet just nu.
 
Idag har jag förutom rest hem då hunnit handla lite, var ute på en 5 km runda och sen har jag tvättat. Inte illa alls  om ni fågar mig. Jo, jag hann ju jobba lite då också... kanske inte helt bra.
 
Antal steg: precis över dagsmålet och då är givetvis inte löpningen inräknad.

RSS 2.0