Dags för nedräkning!

Som den morgontrötte person jag är räknar jag inte dagarna till semestern utan antalet morgnar jag ännu måste stiga upp innan det är dags för ledighet.
 
 
 
 

Vad gör ni midsommardagen 2017?

Jag själv vaknade tidigt då jag somnade tidigt på soffan efter ett firande med familjen. Surfade resor till kaffet och kvargen och vips var kl nästan 11. Ingen resa blev dock bokad.
 
Började rensa ur garderbober och har nu en kasse som ska i soporna och två kassar som ska till klädinsamling för välgörenhet. Har ocskå beställt en sellpy kasse så de får sälja lite på tradera. Har ni provat dem? Vad har ni i så fall för erfarenheter?
 
En kulinarisk korv med bröd till lunch och nu kaffe. Sitter fortfarande oduschad och med gammalt smink. Har inte kommit ut på någon PW idag än då skurarna duggar tätt här idag. Funderar på att se en film och helt enkelt fortsätta med en lugn dag.
 
Bildresultat för clean closet free clipart

Glad midsommar

Önskar er alla en glad midsommar!
 
 
 

Lite shopping

Även om jag mest rensar kan jag inte låta bli att shoppa helt å hållet. Lite nya sommarkläder har det blivit men det som roar mig mest är:
 • nytt aktivitetsarmband som väntar på att bli uthämtat på posten
 • ny mobiltelefon som är shippad från lagret
Jag väntar på båda med spänning :)
 
Bildresultat för tecknade paket

Hektiskt vecka

Den började med jobbresa till Göteborg. Den som är van vid det från Stockholm vet att man oftast tar fakiren ned. Så lämnade hemma vid fem på måndag morgon och sen hemma tisdag vid 20... då är man lagom mör och efter i ordinarie arbete. Sen jobb jobb jobb....
 
Onsdag så var jag ut med en tjejkompis på underbara Belgobaren på Bryggargatan. Älskar det stället och kan verkligen rekommendera lite öl och musslor om man tycker om det. 
 
Torsdag blev det att vara kvar på jobb under ett arbete då mina medarbetare missat den egna resurssäkran... FrkM räddar situationen som vanligt. 
 
Fredag... somnade redan kl 20... sov till morgonen efter med ett kort avbrott på natten.
 
Lördag så skummade jag facebook och hittade en ledsen kompis där. Vi tog en PW och pratade. Sen lite shopping och lunch. Avslutade med sol i parken och en fika. På kvällen gick jag ut på en lokal krog och åt lite middag. 
 
Söndag har startat bra med PW med samma kompis och sedan lite jobb. Handlat och nu lagas det lite lunch/middag. Måste jobba lite till ikväll sedan men tänkte slappa på balkongen först. 
 
Jag har fått in många bra saker i veckan trots att jobbtimmarna varit många. Hoppas er vecka varit lite lugnare än min. Kram
 
 
 
 

Topp 9 i Riga

Listan nedan är utan rangordning trots att den har siffror. Har du bara en dag i Riga rekommenderar jag nr 1, 2, 3 7 och 8. Nr 9 får ni på köpet :)
 
 1. Riga å
  Det finns en å som ringlar genom hela Riga och har en park runt om sig. Från båten till hotellet gick vi längs ån och bara njöt. 

   

 2. Centralmarknaden
  Inte på grund av vad man kan köpa på marknaden vilket är i princip allt möjligt men för hur man nyttjar gamla flyghangar.
 3. Gamla stans restauranger och uteserveringar
  Den lokala ölen är inte så dum när solen gassar. Hela gamla stan är full med restauranger och uteserveringar i trevlig miljö.

   

 4. Vacker arkitektur
  Riga har inte bara fantastiska byggnader utan också vackra broar att kika på.

   
   
 5. A drink with a view på 26:e våningen
  Radission mitt i stan har en fantastiskt utsikt. Goda drinkar serveras också. 
 6.  Mežaparks och spårvagn nr 11
  Vill man enkelt se sig om kan man ta en tur och retur med spårvagn nummer 11 till Mežaparks (även zoo). Längs vägen hinner man se trähus, drömsk allé mm. Väl framme börjar en helt underbar park.

   
 7. Black magic
  Så heter ett helt underbart chokladcafé från 1700-talet. Rekommenderar ett besök om ni har vägarna förbi. 

   

 8. Jugendkvarteren
  Riga och gamla stan är kända för sina gamla fina byggnader. Det är inga långa avstånd så lämna inte Riga förrän ni besökt de fantastiska byggnaderna i Jugendkvarteren. 
 9.  Om du har tur som jag så får du en fantastisk kväll ombord på båten på väg hem att smälta alla dessa fantastiska upplevelser till. 

   

Rapporter i efterhand

Av olika anledningar kommer jag behöva börja skriva om händelser i efterhand. Det är tråkigt att man inte kan ha öppenhet men så är det nu och det är bara att låsa ned.
 
 
 Bildresultat för lås clipart
 
 
Samma anledning är orsaken till den senaste tidens tystnad då jag varit på resande fot. Riga besöktes som ni kanske också vet att jag skrev om för någon vecka sedan men aldrig återkom om. Hur som så kommer det ett inlägg ikväll om ett fantastiskt Riga som jag kan rekommendera att ni besöker. Allt ska inte vara ledsamt :)
 
 
 
 

Mission Enomdan och Minska garderoben - maj

Garderoberna är sprängfulla och det är en lång väg kvar innan de ens är någotsånära ok. Jag har helt enkelt alldeles för mycket kläder, skor, väskor, accessoarer etc. 
 
Det är även lite svårt att skiljas från fungerande saker som hamnat i skåpen i väntan på att bli använda så de listas också när de åter ut.
 
Denna månad har jag använt metoden "Enomdan" i sovrummet. Så här gick det:
 
 
Inköp:
Inga!
 
 
Utrensat/Kastat:
 • Halsband
 • 5 resekuvert (plastfickor)
 • Gamla kvitton och garantibevis
 • Gamla resedokument
 • Presentkort på NK som gått ut... *shame on me*
 • Axelrem till handväska
 • 6 Handdukar
 • 1 Strumpa
 • Mobilfodral
 • 2 Mobiltelefoner
 • Instruktionsbok
 • Stegräknare
 • Nyckelring
 • 2 Mobilladdare
 • 10 Gamla nycklar
 • 2 mobilväskor 
 • 1 Kartong mobiltelefon
 • 2 Mobilladdare
 • Datakabel
 • Lite gamla fotografier
 • Armband
 • Gamla julkort på alla andras barn... jag förstår egentligen inte varför man skickar sina barn till alla möjliga människor. En del av alla barn på bilderna känner jag inte ens.
 
Nådde jag målet? 
Jadå, det gjorde jag. Inte anade jag hur mycket skräp jag hade i sovrummet som redan från början SÅG kalt ut. Nu är det på nästa rum. Eller jag tar en del av det trot jag. 3 garderober och en byrå ska hanteras i juni månad!

RSS 2.0