Snabb och lättlagad bjudmat

Uschan jag är så trött att jag behöver er hjälp när det kommer till snabb och lättlagad bjudmat. Ska ha ett par kompisar över på lördag och är inte pepp på det. 
 
Önskar tips på snabb och lättlagad eller tom köpe bjudmat så ge mig era bästa idéer hur ni gör när ni inte har tid och orken tryter.
 
Vin är ett måste men det har jag koll på ;)
 
 
Bildresultat för hjälp mig
 
 
 
 

Tobiasregistret bla

Nu ska vi bli en gnutta allvarlilga för en stund. Tobiasregistret är något man kan registrera sig till för att kunna bli donator av blodstamceller. Dessvärre får man inte vara för gammal. För närvarande är det extra mycket brist på killar under 30 i registret. Men alla som är möjliga givare behövs.
 
Varje dag drabbas någon av leukemi eller annan sjukdom som kan behandlas med blodstamceller. Tänk den häftiga känslan av att kunna rädda någons liv! Man får absolut vara anonym om man så vill. 
 
Mer om ingreppet kan i läsa om här https://www.tobiasregistret.se/sa-fungerar-det/ingreppet/ Alla kan inte bli givare. Just tobiasregistret registrerar givare på personer 18-35 år då det är stamceller från dessa som fungerar bäst. Mer om att bli givare hittar du på https://www.tobiasregistret.se/bli-givare/
 
Alla vill inte bli givare. Men vad jag vill av er läsare är att, idag, prata med någon gällande att bli donator av något slag. Blod, benmärg, organ mm mm. 
 
Hur var och en sedan tar ställning måste få vara upp till en själv. Jag ber er bara prata om det för att hålla donator frågan vid liv då många är ovetandes och inte ens tänker på det förrän de själva eller nära anhörig är i behov. Kanske ett inlägg på er blogg också är en väg att sprida budskap.
 
Jag själv har svårt att donera pga mediciner jag äter. Vissa organ kan användas om jag avlider. Dem får de ta. Finns något så jag får hjälpa till med så vill och gör jag det med glädje. 
 
Är ni givare av något slag?
 
Bildresultat för tobiasregistret

1:a advent

Helt galet är vi redan här igen? Här får jag hoppas att husmusen kommer fram och gör i ordning lite.
Hur som - önskar er alla en fin första advent. 
 
Bildresultat för första advent

Uppvaknande

Helgen har varit och är en vilohelg. Efter några veckors maximal stress så försöker jag komma samman. Är typ trippelbokad varje kväll nästa vecka och har börjat reda ut det :)
 
Kan väl då inte påstå att jag har varit tjejen med koll. Allt har handlat om tiden efter migrering under hösten. Privatlivt har därmed stått tillbaka helt. Nu ska jag på banan igen.
 
Bildresultat för kaos i kalendern

Tre sjalar och en poncho

Nä det är inte en ny film utan dagens black friday shopping på Pagelle.


Jodå jag överlevde

En väldigt lyckad migrering även om det så klart finns åsikter. Jag fick en timme på hotellrummet och sen var det bara att köra på igen. Veckan slutade dessutom med verksamhetsplanering så det har varit en lugn dag idag kan jag lova. Ikväll blir det soffan.
 
Bildresultat för lazy clipart

Att röra om i grytan

Ikväll ska vi byta ett antal system på mitt jobb. Det tidigare arbetet som avblåstes i oktober ska nu ske. (Hoppas vi i alla fall.) Det blir jobb för hela slanten hela dagen, hela natten och hela morgondagen. Sen räknar jag med dyningar ett antal veckor, kanske månader men av mindre kritisk karaktär. Det är alltså inget litet jobb. Många och stora förändringar för verksamheterna är det också.
 
Jag har ett hotellrum vid jobb till förfogande och jag hoppas kunna vila några timmar under småtimmarna. 
Önska mig lycka till nu för nu rör jag om i grytan på jobb...
 
Relaterad bild

Favoritpoddar

De jag lyssnar återkommande på är som oftast såna som får mig att skratta:
 • Wahlgren & Wistam
 • Wahlgren & Lundqvist
 • och ibland inte lika roliga men oftast så bra - sommarprat
 
Har ni några poddar ni inte missar?
 
Bildresultat för thinking smiley

Dagens mål

Dgens mål är att gå hem i tid från jobbet. Har ni något mål för dagen?
 
Bildresultat för goals in life

Hemmadag

Har inte varit utanför dörren idag fast jag borde tagit en promenad i solen och boostat lite. Isället har jag pysslat hemma och fått en massa gjort.
 
 • gått igenom min ekonomi och pension
 • plockat undan kläder
 • bäddat rent
 • tvättat
 • slitigt ned duschdrapperi och duschmatta til tvättstugan och sen tillbaka
 • släppt in hantverkare som jag tittat på då de:
 1. bytt en skåplucka
 2. byggt en vägg i ett skåp så jag slipper riva mig på skruvar
 3. spacklat och målat en förhöjning på en köksbänk
 • sett massor av avsnitt av the fall och jagat upp mig
 • spelat massa dåliga spel på paddan
 • badat
 • jobbat
 • pratat irriterat med mamma på telefon
Nu blir det snart sägen och jag hoppas sömnen infinner sig då veckan som kommer blir tuff på jobb. 
 
Bildresultat för happiness quotes

Att boka läkarbesök

I början på oktober (eller om det var i slutet på september) försökte jag boka ett läkarbesök. Jag ska inte hymla utan det är för att jag inte sover och har hamnat i limbo med sömn och energi i alla stress och nu börjar kroppen säga ifrån.
 
Då fick jag inte ens boka någon tid. I veckan som gick gjorde jag ett nytt försök och nu har jag fått en tid... den 23 dec... 
 
Det har varit en välfungerande VC men nu har den då verkligen havererat. Någon som vet en bra privat men fk ansluten VC/husläkare som har tid för sina patienter i Stockholmstrakten?
 
Antar att det måste bli privat då de flesta andra verkar ha stopp för nya patienter. 
 
Vad gör man liksom. 
 
Bildresultat för sömnlöshet

Nu hjälps vi väl åt?

coke.se/jul kan man ladda upp en bild på sin coca cola etikett och då skänka pengar till utsatta. Pengarna går till måltider och är ett samarbete med Sveriges stadsmissioner. 100 000 måltider är målet.
 
Skrämmande att det behövs så många tycker jag. Så sätt fart - nu hjälps vi åt. Mer om detaljerna kring detta kan du läsa på https://www.cocacola.se/coca-cola/donate-faq/ 
 
 

Gatans kör - Final konsert!

Kom och lyssna ikväll kl 19 i Filadelfiakyrkan St eriksplan. 
 
Rickard Söderberg har på ett superfint initiativ startat Gatans kör för hemlösa (dokumentär kommer på svt). Ikväll är det final konsert. Kom och lyssna! (Kostnadsfritt) 
 
Fick upp ögonen för detta via bloggvännen http://mittlivsomsusanne.blogspot.se/
Där kan ni läsa mer. 
 
 
 
 

Rivstart

Ja man kan inte annat än säga att det börjat med annat än rivstart. Redan nu är sömnen störd på nytt. 
 
Jag har i alla fall yogat varje dag efter jobbet och hållit hemmaarbetet till max en timme även om jag inte riktigt hunnit hålla arbetstiderna på kontoret heller.
 
Never loose faith - keep trying!
 
Bildresultat för faith

Ja, varför inte?

Bildresultat för monday work

Pysseldag

En dag i lugnets tecken har det varit.
 
Började dagen med att sova ut och kika lite på morgon tv. 30 min yoga fortsatte jag sedan med innan jag satte igång med att ladda upp foton och välja ut vilka som skulle skrivas ut till pappa. Jo ett bildspel hade kunnat sättas ihop mem risken är stor att jag skulle få starta det så jag skrev ut dem istället.En promenad till pappa för farsdagsfika och överlämnande av foton. Sen har jag bara latat mig. 
 
 
 
 

La Palma

En vecka på La Palma i ganska så lyxig tillvaro om man bortser från knaprt wifi i kombination med att jag tycker blogg.se mobilapp är urdålig. Får sällan till uppladdning av bilder på den så nu kommer ett låååångt inlägg med mestadels bilder. 
 
Sen blev en annorlunda resa. Första semestern med min skruttiga far sedan jag var 10 år gammal. Han är svag i benen och har yrsel vilket gör att han faller omkull titt som tätt. Orienteringen har han inte heller koll på och kommer således lätt bort eller hittar tillbaka till bord, solstol mm. Cancern har gjort honom gammal men den är under god kontroll så den är inte idag ett problem i sig. 
 
Jag hade mailat hotellet då vi var på ett stoooort komplex och jag ville ha våra rum nära varandra. De gjorde ett bra jobb. Vi fick varsina rum med conecting door. Perfekt! Vi stängde då vi ville och hade öppet då vi ville. Kunde lätt knacka på och prata när det behövdes. 
 
Vi var på en resort med all inclusive eller jag kanske ska säga två stycken som numera är en jätte. 10 utomhuspooler och spa mm. Bra klass på animation team och annan underhållning. Inte sällan startade två aktiviterer samtidigt. Vi nyttjade anläggningen bra med solbad och pool, gym, vattengympa, spabad, massage, underhållning mm Helt klart en anläggning jag kan tänka mig att åka tillbaka till om jag måste ta igen mig och inte uppleva så mycket. 
 
Men ön erbjuder mycket om man så vill. Fantastisk natur och vackra vyer. Det finns en hel del saker jag vill tillbaka och se som inte hanns/orkades med. 
 
Hotellet
 
 
 
 
 
 
Vulkanen San Antonia (och Teneguia)

 
 
 
Santa Cruz La Palma
 
 
 
 
 
 
 
 
Caldera de Taburiente nationalpark
 
 
 
 
 
 
Vinprovning på Bodegas Teneguia
 
 
 
 
 
Mer hotell
 

 
 
 
 
 
Jodå även till frukost serverades bubbel.

Fika någon?

Bildresultat för what's fika

Då är det dags!

Hoppas på varmare väder och sovmorgnar.


Hur är det nu egentligen?

Hittade denna roliga på Fb som ursprungligen kom från Amelia. Så bra att jag snor... lånar den rakt av. 
 
 
 

Blandade känslor

Jobbet som alltid i kaos. Blir av med några miljoner i min buget så nu ska hjärnan starta arbetet hur det ska lösas. Går på semester på fredag och har veckors jobb som borde hinnas med före det.
 
Igår var jag ute med två tjejer från jobb och åt. En har slutat och en är på väg förstås. Galet vad det behövdes ses. 
Idag ska jag träffa en annan väninna och vill helst avboka men har redan gjort det en gång så det gör jag inte igen. Då har jag nog inte henne kvar.
 
Bildresultat för ekorrhjul

RSS 2.0