Reseåret 2015

Önskar er alla ett gott slut och ett gott nytt år. 
Ni finns alla i mitt hjärta.
 
 
Jag började skriva på en nyårskrönika men som jag har mått senaste året blir den mest dyster även om det är så att jag har haft massor av bra saker i liver också. Jag ger er istället bilder från mina semestrar. Alla utom mina små spakryssningar som jag inte lyckats dokumentera. Jag börjar året lugnt men sen tar det lite mer fart. 
 
London april 2015
Med syster och systerdotter. Fokus på promenad, god mat och dryck och självklart shopping. 
 
 
 
 
 
Side Turkiet juni 2015 vända 1
En veckas semester på egen hand dåjag befinner mig nära den berömda väggen.
Fokus finns på att orka med... All inclusive med poolhäng, spa och böcker.
 
 
 
 
 

Side Turkiet juli 2015 vända 2
Sommaren i Sverige är kall. När termometern visar 12 grader ger jag upp och åker.
Syster kommer med då hon inte tillät mig vara den ende som skulle få värme och sol.
 
 
 
 
 
 
London igen sep 2015
Proms in the park är i fokus. Syster kommer med efter att jag lyckats få biljetter.
Förutom konserten så lägger har vi lite lyx men allt börjar med brandlarm.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NYC nov 2015
Jag åker en vecka till NYC med en tjejkompis. 
Museer, shopping och god mat är i fokus. För att inte säga en och annan promenad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett dygn på böljan den blå med bubbel och spa

Måndags kväll åkte jag på en spakryss. Var helt slut då jag kom fram till båten att gå de korta sträckorna och träffa folk som röker och bär parfym är inte enkelt då man inte syresätter så bra. Men det gick!
 
Vi började med ett glas bubbel på kvällen innan vi åt en 3-rättermiddag för att sedan spana in morgondagens shopping och sen fortsätta lite med bubbel.
 
Gårdagen började med att vi gick upp en timme för tidigt då mobilen slagit om till finsk tid... aja vi fick sitta lugnt och skönt och äta frukost innan det var dags för behandlingar i spat. 
 
En duobehandling där vi båda fick ansiktsbehnadling, fotmassage och inpackning, kroppsmassage och lite frukt och smoothie. Perfekt att få lite av allt! Därefter bubbel och bastu. 
 
God lunch och sen shopping innan vi klev av. Detvar fafntastiskt lugnt på havet och solen sken och det var ett toppenfint väder. Ett superskönt dygn!
 

Botox, Restylane och andra fillers samt Richard Marx

Jag har just nu stort fokus på Botox, Resylane och andra fillers. Vad är för och nackdelarna? Vad är bra etc? Behov finns absolut.
 
I samma veva dyker bröllopsfotot på Richard Marx upp i kvällstidningen... som jag avgudade hans musik på 80-talet. Men hur kommer det sig att han var mer rynkig då än nu? Tror ni han kan rekommendera någon?
 
 

Boktips - Fortfarande Alice

En annan bra bok jag lyssna på under ledigheten och som jag läste i bokform för några år sedan är Fortfarande Alice av Lisa Genova.
 
Alice får tidigt i livet en Alzheimers diagnos och man får följa henne och hennes familj i sjukdomens utveckling. En mycket läsvärd bok då många av oss har anhöriga vänner som drabbas av just Alzheimers eller sjukdomar med liknande symptom.
 
Jag ger den 5 FrkM av 5 möjliga.
Möjligen är jag lite påverkad av att mamma har diagnosen också.
 
Jag har dessutom möjlighet att låta er lyssna på boken via Storytel. Hör av er i kommentarsfältet med er mailadress om ni vill ta del av erbjudandet.
 
Fortfarande Alice (pocket)
 

Vintips!

Lättdrucket och inte allt för tungt vin. Skulle säga medelfylligt. 79 kr på systembolaget om jag inte minns fel. 


Boktips - Ett tunt blått streck

Dagens boktips är chiclit boken Ett tunt blått streck av Jenny Leeb.
 
Kvinna 35 är mitt uppe i karriären och lever som de flesta karriärsugna kvinnor i Stockholm för jobbet och med tillfälliga förbindelser varav en återkommande. Känn inte efter... jaga jaga jaga är mantrat. Ellen är inte annorlunda än någon annan - tills den dag ett tunt blått streck bekräftar hennes misstankar om att vara gravid.
 
Lite skumt är att man dedlvis känner igen sig i hennes komplicerade liv...
 
Den får 4 FrkM av 5 möjliga i sin genre. 
 
 

God fortsättning

Fortsätter gör även min ohälsa... Har därför tillbringat de två senaste dagarna åt att komma ikapp lite. 


God jul!

Önskar alla mina läsare en riktigt God Jul!
Ni betyder mycket för mig och jag älskar era åsikter i era kommentarer. 
 
 
 

Julen är inställd

I alla fall min vanliga jul i värmen. Får nog ge upp att åka iväg då jag inte är kry ännu. Vågar liksom inte. Här hemma har jag bara km till sjukhuset det har jag inte "där" antar jag och inte på språk som jag talar.
 
Bra början på ledigheten måste jag säga! 
 
Hälsar FrkMissnöjd
 
 
 

Julen är inställd

I alla fall min vanliga jul i värmen. Får nog ge upp att åka iväg då jag inte är kry ännu. Vågar liksom inte. Här hemma har jag bara km till sjukhuset det har jag inte "där" antar jag och inte på språk som jag talar.
 
Bra början på ledigheten måste jag säga! 
 
Hälsar FrkMissnöjd
 
 
 

Gubbe som gubbe


Inte så bra som jag tror

Jag är nog inte så bra som jag tror. Känns lite som att jag klivit upp från de döda. 
 
Ska försöka mig på två möten innan jag tar julledigt igen. Hitills har ju julledigheten bara betytt sjukdom så kanske bra med ett bryt. 
 
Har inte heller vågat boka någon resa. Allt är nu bokat i stort sett och hoppas nu på någon avbokning som kan uppstå och sedanlocka mig. 
 

Min helg

Lite i alla fall. Har varit kanonsjuk i min astma under hela helgen och har i stort sett "sovit" dygnet runt pga låg syresättning. 
 
Det är gånger som dessa man önskar man inte levde själv.Jag borde väl åkt in men när jag väl kom fram till det fanns inte orken. Jag visste bara inte hur jag skulle få på mig kläder och larma ambulans alt ringa taxi.
 
I varje fall så är jag betydligt bättre nu och ska försöka komma på banan så jag kan jobba imorgon.
 
Det var min helg det... vad har ni haft för er?
 
 
 

Sjuk

Usch jag har börjat bli sjuk. Andas dåligt och har febersvettats hela natten. Klassiskt nu när man ska på ledighet.
 
 

Hur har ni det i julstressen?

Jag har väl ingen julstress men ska försöka gå på ledighet så jag ska ha målgång imorgon tänkte jag mig fast det ser lite mörkt ut. Fuskar på tisdag med två möten så jag får bli kvar på hemmaplan ett tag till :)
 

Jullunch för hemlösa!

Värt att spridas. Du som kan - Glöm inte att dela med dig 😃


Restaurangtips! - Fondueboden

Igår var jag på Fondueboden för "dopp i grytan". Fonduar gör vi där före jul varje år som tradition. Ett restaurangtips från mig. Vad är era favoriter?Resväskans liv på Arlanda

Jag är glad varje gång jag ser den! På länken nedan får ni säkra tips på hur man förlorar sin väska :)
 
http://video-cdn.dn.se/M/V/O/A/OA9CqI9EehcIDqfkuaMHCQ_iphone.mp4?token=06f3a1aae12d76772fb6e

Akutbesök

Igår var det akutbesök hos m & p. Ytterligare en påminnelse har kommit på en räkning. Det går bra nu... ni anar inte hur mycket som inte går att sätta på autogiro.
 
Hur som så gjorde jag en matris över alla inkomna räkningar i år så kan vi hjälpare lättare se om någon fattas och om vi ska börja leta/efterfråga någon. 
 
Dessutom ville mamma lära sig internetbanken på nytt och passa på att kika in i sina finanser... det är inte rekommendabelt om man säger så. Efter mycket om och men så nöjde hon sig med att hon kikar då vi ändå är där och betalar räkningar.
 
Det är inte lätt när föräldrar blir äldre kan jag säga...
 

Dagens fynd

Idag hade Kicks 50% på Biotherms dagkräm för torr hud i deras julkalender. Ett fynd kan man säga!
 
 

Den som spar han har

Nu gäller det inte pengar utan ryggen... igår investerade jag i en shoppingkärra. Så nu kan jag handla större mängder utan att ryggen går av. Sen gäller det nu bara att gå hem och hämta den och inte handla på vägen...
 
Roligt nog var jag och handlade i Kungens kurva (en handelsplats) igår och handlade tvättmedel, skäljmedel, duschcreme, tvål till förrådet jag har här hemma... och sen på ikea och köpa värmeljus och shoppingkärran... tungt men trodde jag skulle behöva en skruvmejsel till hjulen så kånkade hem allt utan att dra hem det. Sen kom jag hem och bara tryckte dit hulen och hade uppenbarligen sluppit kånka hem allt *skrattar*
 
KNALLA Shoppingväska på hjul IKEA Shoppingväskan och vagnen är enkla att förvara eftersom du kan vika ihop dem platt.

Middag efter show

Vi har som tradiiton i ett stort gäng att gå och se Stjärnjul - en julkonsert med två körer och gästartister. Efteråt äter vi alltid middag tillsammans. Igår hamnade vi på en av mina favoritrestauranger Rött. Två rätter han jag klämma mig...

En underbar fiskgryta. 


En underbar passions cheesecake 

 
 

Stjärnjul

Jobbet har hållit mig sysselsatt...  Men gör ett försök till Stjärnjul. 


Fredagsmys

Ingen nöd på mig igår. Bubbel och plock tills magen stod i alla hörn. 


En bra fredag

För det har jag bestämt!
 
En jobbdag i 290 men med lunch inplanerad med en väninna att se fram emot. Ikväll blir det bubbel och plock.
Den börjar ju förståss med signalfel men vadå... jag kommer fram då jag kommer fram.
 
Vad ska ni göra idag?
 

Huvudvärk

Nyordning på jobb ser det ut att bli. Jag tror detkan bli bra men det kommer krävas kraft och det finns ju en viss tveksamhet om jag har den men får jag stöttning så kan det nog bli vind i seglen.
 
Annars startar dagen med huvudvärk vilket troligen består av att ovanstående kom på ett sent möte igår. 
 
 
 

40-20-40 eller?


När hoppet finns

Vi har en turbulent tid på jobb. Om min verksamhet blir kvar så som den är organiserad är oklart. Det tär självklart lite på en och snor lite energi då man är orolig för framtiden för egen del. För medarbetarna är det inge problem men som chef måste man på något sätt ha en verksamhet för att ha kvar sitt jobb :) Jobb har jag börjat kika på och det borde inte vara något problem men samtidigt vill man välja inte behöva ta något bara.
 
Räknade tillsammans med min chef ut att jag under nästa år borde vara ledig 70 dagar och samtidigt inte jobba några flextimmar alls utöver det om vi ska få våra nya avtal att gå ihop. Fast då går förstås inte verksamheten ihop... ett delikat problem. Lösning oklar...
 
 
 

Filmtips! - The boy in the striped pajamas

Viktig film men avskyvärd handling.  Se den och glöm aldrig! 


Att radera foton

Igår satt jag å raderade foton från ca 1,5 - 2 år sen tillbaka. En tid jag aldrig mer vill uppleva igen - någonsin.
 
Det var ett halvår som höll på att bryta sönder mig totalt. Att se korten nu gjorde mig så ledsen då jag verkligen ser ledsen ut på vartenda ett. Hela jag - med ögon, blick och min. Jag hoppas jag inte gör det längre...
 
 
 
 

Filmtips någon?

Någon som har något filmtips på Netflix? Funderar på att ta en lugn filmkväll ikväll.
 
 
 
 

Julgodis

Nu får ni dela med er av recept på julgodis. Vad är ert absolut bästa julgodis?
 
Jag har en superenkel chokladtryffel som man kan spetsa med diverse sprit. För enkelhetensskull så spritsar jag ut dem också. Recept
 
 
 

Shopping i NYC 🗽 del 7

Nu kommer sista shopping inlägget från Nyc. Som ni kanske märkt shoppar jag för resten av året på många saker på mina resor. 

Nedan finns bomullströjor, ulltröjor och kashmirtröjor av blandade märken. 


Adventsfika a la Mary Kay

Idag var jag på adventsfika och kikade på Mary Kay produkter. En ögonpenna, en ögonskugga och rouge fick följa med hem. Dessutom en goodiebag.


Shopping i NYC 🗽 del 6

Chinos från Tommy Hilfiger.  Jeans från 7 for all mankind och Calvin Klein.  Tre olika storlekar!  Kan man bli galen då man ska shoppa? 


Glöggmingel - 50 års öppethus

Igår var jag på ett öppethus/glöggmingel för en nybliven 50 åring. Jag hade grava bekymmer att fundera på en present. Hon har saker så det räcker och bli över och vi är inte närs så jag bestämde mig att lagomnivå är lagom och att det skulle kunna konsumeras. Att hon inte dricker alkohol gjorde det lite svårare tills jag ramlade förbi Bönor och blad i Ringen.
 
Tillsammans med en blomsterbukett fick detta duga. Skitnervös för att det skulle se lamt ut men det blev kanon!

 
 

Att komma ihåg i juletider


Shopping i NYC 🗽 del 5

Två par träningsbyxor fick också komma med hem. Ett par för mjuka pass och ett par för hårdare träning.  Idag inviger jag de lila.


Tre goda ting

Min dag idag är som ett kinderägg... tre goda ting!
  • Dubbelpass träning
  • Köpa present
  • 50-årsfest/Glöggmingel
Vad ska ni göra idag?
 

Shopping i NYC 🗽 del 4

Innan jag åkte hade jag på listan en quilt jacka.  Det blev inte den som jag tänkt mig men väl en annan... 
 

Shopping i NYC 🗽 del 3

Idag får ni se de skor som jag shoppade.  Man kan tydligt se att jag blivit en bekväm dam :)
 
Sketcher med memory foam 
 
 
Ballerina till sommaren 
 
 
Loafers till sommaren.  I verkligheten är de roströda 
 
 
Och till slut ett par höst och vår boots 
 

Lite AW minsann


Shopping i NYC 🗽 del 2

Något som är väldigt bra priser på i USA till bra kvalité är underkläder.  Denna gång höll jag mig ifrån bh avd då jag har bh för resten av livet hemma...  Eller i alla fall för kommande år. Istället kom strumpor och linnen med hem. Airism linnena från uniqlo är outstanding. 


En förstadag på jobbet efter semestern

Jisses så denna dag gått undan! Nu är det målgång till jul och kalendern är fullsmockad. Har en del roligt inplanerat också måste jag säga men funderar på en AW imorgon onsdag föratt väga upp det hela lite...
 
 

Shopping NYC 🗽 del 1

Det blev som alltid en hel del shopping på min årliga resa till NYC. Make är inte så mycket billigare längre pga dollarkursen men det finns färger som inte vi har. Men lack och solglasögon är fortfarande bra mycket billigare. 


RSS 2.0