Dagens måbra - middag på koh phangan

Idag blir dagens måbra middag ute på koh phangan med syster. Kommer nog bli bra. Längesedan jag visade mig ute bland folk :)
 

Ni missar väl inte - söndag kl 21.01?

Ingen kan under 11 år missat den fenomenala ICA-reklamen och ICA-stig. Visst var den bättre förr och periodvis har man varit less men ni missar väl ändå inte:
 
På söndag kl 21.01 i TV4 avslöjas det vem som blir nya ICA-Stig!
 
Hur många av er kommer titta?

Burrrrr!

Sitter med morgonkaffet och googlar på resor till värmen. Då man tittar ut så kan man nästan tro att det fortfarande är januari... ja visst ja det är de ju! Landskapet är åter snötäckt :(
 
Fokus på min vårlika blomma och skärmen som visar sol, sandstränder och förstås en och annan palm.

Dagens måbra - nu håller vi tummarna!

 
 

Konstigt att det inte blev vår i januari i år heller

Oavsett så är jag mindre nöjd med allt vitt som syns igen då jag tittar ut genom fönstret.

Hörrni det är ju fredag!

Jag vill ha en snabb och effektiv dag så jag kan ta helg sedan :) Vill hinna träna ett pass på itrim efter jobbet och sen bara ta det lugnt och skönt.
 

Dagens måbra - massage med magic pot

Idag var jag på en behandling för min rygg, höft och säte. Djupgående massage och tryck på triggepunkter samt stretch. Låt mig också presentera min nya kompis - magic pot!
 
 
Det blir som ett vakum där muskeln lyfts, lite som vid koppning, och man får både värme och en djupgående massage på ett ungefär. Jag är inte expert på maskinen men jisses på effektiv den var då man blev behandlad.

Så himla roligt!

De senaste dagarna har några nya kommentatorer (vad stelt det låter) visat sig på min logg. Superkul!
 
Tack snälla ni för att ni tar er tid. Både ni nya och ni "gamla" :)
 
 

Veckans resultat - i rätt riktning

Även denna veckas vägning har jag fått ett bra resultat med -0,9 kg.
 
Då jag smygväger mig mellan varven så fortsatte det att rasa i början av perioden för att sedan stanna upp. Förhoppningsvis innebär det att det snart släpper och jag kan få ett minusresultat även nästa vägning.
 
På lördag kommer första svårigheten - äta ute på restaurang. Att ha lite guldkant och sen återgå till relativt strikt som jag ätit senaste veckorna i min varierat kost.
 
 

Finns det läsare med gröna fingrar?

Hur mycket vatten kan man tänka sig att en sådan här stackars kruk krokus ska ha?
 
 

Ont i kroppen dag

Idag är jag så öm i kroppen. Vet inte om det är en förkylning på gång eller om det är träningen som sätter sina spår. Vi får se hur det utvecklar sig under dagen.
 
Jag har inget annat än träning a la itrim inplanerat efter jobbet idag men samtidigt ligger jag lite efter. Få se om jag måste jobba ikapp lite. Förhoppningsvis löser det sig ändå.
 
Igår började Biggest Looser 2015 på TV också. Fascinerande hur mycket de jobbar för sin vikt i gymmet. Jag som vägde 1/3 än den tyngsta som mest på ett ungefär tyckte ju det var hur tungt som helst. Vad ska de tycka?
 
Längesedan jag har följt det programmet så får se om jag gör det nu eller om jag bara kikar in då och då.
 
 

Dagens måbra

 
Dagens måbra är en reaklänning. Det syns inte på bilden men den är draperad på magen under bysten så den sitter riktigt bra.
 
 
 
 

Jag saknar mina semestrande bloggvänner

När kommer ni hem egentligen? Era inlägg är saknade av mig.
 
http://levlivetleende.blogg.se/ 
 
http://livetvid60.blogspot.se/ 
 
Hoppas ni njuter i alla fall. Även för mig.

Lång väg kvar

Inser att jag har en lång väg kvar när jag ser denna reklam. Trodde liksom jag var på g nu.... Plus Size inte i min värld i alla fall! Skärpning Lidl!
 
 

Dagens måbra

Dagens måbra blir (är ej ännu klar med dagen...) en stund i soffan med nya Femina. Därefter kan jag både lära mig mat med guldkant på minimal budget, gömma röd och mörk hy samt så vet jag hur jag ska klä mig i vår :)

 
 
 
 
 
 

Pension och framförhållning

Hur tänker ni på framtiden? Funderar ni alls?
 
Jag vill ha en bra pension där jag kan leva  livet och inte behöva vända på kronorna. Drömmen är också att kunna gå i pension innan jag är skruttig och inte kan eller inte orkar vara aktiv. Ja, det är precis tvärtemot hur pensionerna i Sverige ser ut så det gäller att se om sitt hus. Sen vet man inte om hälsan är med en heller.
 
Då jag bara är 40 (hehe nu blev det bara) så vet man aldrig hur framtiden slår då landets ekonomi påverkar min. Men jag har en god ambition som jag försöker hålla samtidigt som jag försöker leva här och nu. Sparandet hamnar i fonder och investeringskonton mestadels nu då avdragsrätten ändrades.
 
Hur sparar ni?
 
 

Full fart på en måndag!

Ny vecka - nya möjligheter eller vad är det som alla brukar säga så klämtjäckt på Facebook?
 
Förutsättningarna för denna måndag fanns då jag sovit som en stock inatt och många timmar. Vaknade ändå trött. Är det inte konstigt att jag under helgen vaknat både klockan 6 och 7 och inte alls varit trött? Men nu när det är jobbdags är jag som en zombie.
 
Arbetet har redan tagit fart då sjukanmälningarna börjat ringa in. Vi får se hur denna dag slutar. 
 
Efter jobbet blir det i alla fall IW intervall vilket jag ser fram emot. Har pass bokat även tisdag och på onsdag får det bli cirkeln på itrim.
 
Ha en bra måndag!
 

Dagens måbra

Dagens måbra innebär att jag tar in lite vår!
 
 

Söndagsmys


Ikea shopping med knorr

Jag var en sväng till IKEA idag för att framförallt fylla på ljusförrådet men också för att se om jag hittade någon bra klädförvaring till hallen och lite nya ugnsformar.
 
Tror nog att det var det billigaste IKEA besöket jag någonsin gjort då det slutade på 96 kr. Dessvärre började kassan strula varpå jag efter många försök att reda ut det hela hade halva personalen hos mig. Jag satte mig ned lugnt och väntade. Ingen hets här tänkte jag vilket då är väldigt ovanligt för att vara mig.
 
Som plåster på såret fick jag två gratislunch på IKEA. Jag tror nog att man kan säga att jag gick på plus. Superbra kundtänk tycker jag!
 

Lite för bra för att vara sant

 
I wish - men det är nog lite för bra för att vara sant.
Sen går man ju minus på att man inte jobbar här hemma förstås.
 

Lugn men uttråkad

Samtidigt som att jag verkligen behöver lugna helger och borde uppskatta denna helg som verkligen är helt oplanerad och jag har all tid för mig själv så kan jag inte låta bli att bli uttråkad. Det liksom kryper i mig som att jag slösar bort tiden.
 
Igår var en bra dag fram tills kvällen kom. Idag har jag massor av tid att göra det jag säger jag aldrig hinner men ändå känns det som att jag slösar tiden och inte gör något bra av helgen.
 
Samma tankar finns kring träningen på sätt och vis. Inte så att jag slösar bort tid men nu när det är lite lugnare på jobb och jag har stort fokus på mig själv så har jag kört träning 6 dagar per vecka. Denna vecka blev det bara 5 pga bankmöten och en sen kväll på jobb. Det blev helt plötsligt ett misslyckande vilket är helt galet då målet är att träna 3 gånger i veckan. Således körde jag två pass igår så jag kommer upp i mina 6 pass... måste jobba med min hjärna här lite.
 
 

Dagens måbra

Dagens måbra har varit att ta en helt egen dag. Jag vaknade tidigt och började med ett pass på itrim i cirkeln för att sedan ta mig till friskis och köra ett pass flex soft. Det perfekta passet för trötta kontorskroppar.
 
Tog mig hem via affären och gjorde min nya favorit- spenatsoppa med kokt ägg. Otroligt då jag inte varit så förtjust i någodera tidigare.
 
Nu river jag i tvättstugan innan jag ska ta en lugn kväll med en film.
 
 

Vardagstallrikar

Jag letar efter nya vardagstallrikar. Jag skäms lite att säga det men jag har en ej komplett höganässerie då den hann utgå men framförallt så använder jag till vardags ikeas billigaste porslin som jag köpte då jag var 16 år och flyttade hemifrån... alltså en sisådär 24år sedan. *rodnar*
 
Hittar inte riktigt något jag vill ha. Vad har ni för vardagsporslin? Har ni någon favorit ni skulle vilja byta till?
Behöver maaassor av tips :)

En natt med god sömn

Som jag sovit inatt!
 
Gick och lade mig tidigt för att somna omgående vilket sällan händer. Sedan har jag sovit natten igenom vilket också sällan händer. Vaknade först vid 7 och låg sedan och drog mig till 8. Så nu kan jag verkligen inte klaga :)
 
Lördagen idag kommer bestå av träning, tvättstuga och rensa lite i köket. Det gäller att passa på då man är i en slängfas :)
 
Nu ska bara morgonen förgyllas först med lite kaffe och en stund i min nya sköna morgonrock som nu är i rätt storlek!

Dagens måbra

Idag har varit en måbra dag över lag. Aktiviteter har avhandlats på jobbet och snart är också planen för 2015 färdig dokumenterad.
 
Kallt som tusan är det idag så det blir en innekväll. Är inte ett dugg sugen på att sticka näsan utanför dörren något mer idag.
 
På hemvägen fick jag med mig dagens extra måbra som var färska tulpaner och tre triss. Dags att hålla tummarna igen!
 
 
 

Om jag ändå sov stilla

Tänk om jag var en sån där som sov stilla och vaknade med perfekt hår istället för att hela jag är ett kaos och måste börja från noll varje morgon. Vilken tid jag skulle spara!
 

Dagens måbra

Dagens måbra var en klippning på Björn Axén. Har värdens bästa frisör där som jag inte byter bort för en miljon. Kan tyckas bortkastat med pengar då jag inte gör så mycket ändringar och inte har någon avancerad frisyr men attans så välklippt det blir.
 
 
 

Boktips!

Nu har jag lyssnat färdigt på ytterligare en bok. Den som väntar av Kristin Emilsson. Boken är en fortsättning på Äta kakan och ha den kvar.
 
Den handlar om ett par som levt med lögner inför varandra inkluderat allt från otrohet till att man inte har kvar jobbet som nu ska försöka få relationen att fungera igen.
 
Den är lättläst/lyssnad och i sin genre en bra bok. Jag fastnar direkt och vill veta mer. Avslutet lät som att det kan vara ytterligare en bok på gång i serien.
 
Jag ger den 4 Frk M i betyg.
 
 
Den som väntar

Julen är över - vad gör snön här?


Veckans resultat - i rätt riktning

Efter förra veckans resultat på -0,1 kg trots bra kost och träning 6 av 7 dagar så var jag rejält besviken. Nu har det dock släppt och jag har fått resultat för flera veckor...
 
-2,6 kg denna vecka! Känns så bra att det har släppt.
 
Nu är det ny vecka att ta sig an. Vet jag inte kan hoppas på samma jätteresultat men hoppas såklart på ett minusresultat efter hur jag levt :)
 
 
 
 

Dagens måbra - träningskläder förrådet påfyllt!

Dagens måbra blev till att fylla på förrådet av träningskläder ytterligare. Nu tror jag att jag har så jag klarar mig ett tag.
 
Som jag skrev tidigare så har Stadium en enorm rea. Just nu kör de 75% off! Det innebär att ni hittar 3/4 byxor och linnen från 50 kr. Sport-bh under hundralappen. Massor av andra kläder finns också.
 
Vad det har påwebben vet jag inte men Stadium på Ringen i Skanstull i Stockholm är välbesökt av mig. För min del blev det ett träningslinne, en "munkjacka" och två sport-bh. Allt till det fashionabla priset 278 kr. Mer pengar till annat säger jag bara.

Hur morgontrött får man vara

Varje vecka räknar jag ned de tidiga morgnarna. Nu är det bara två dagar att ta sig upp till. När jag väl är uppe så är det inga problem men innan det? *Urk*
 
Idag är det spännande planer som ska dras upp. Vi får se vad det leder till jobbmässigt men jag ska hålla i mina timmar så det inte drar iväg allt för mycket igen.
 
Efter jobb hoppas jag hinna med ett pass IW. Det är i alla fall planen.

Dagens måbra - små presenter från Kicks

Dagens måbra blev små presenter från Kicks. Egentligen skulle det bara vara en ansiktsmask då jag känt mig lite torr på sistone och varit dålig på att använda ansiktsspray. Men så passerade jag då också de där små borden med erbjudanden och reaprodukter nära kassorna så fick även ett chubby stick följa med hem.
 
Tools & Accessories Blueberry Moisture Mask
 
Återfuktande och förhoppningsvis blir jag len som en barnrumpa.
 
Clinique Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm Limited Edition
 
Jumbo Jasmine är färgen som jag köpte.
Återfuktande färgat läppbalsam eller kanske säger man cerat på svenska :)

Vem vinner?

Mer snö... nu ovanpå isen.
 
Den som kommer fram och tillbaka till jobb utan frakturer vinner!

Då tar vi tisdag

Har haft en natt med väldigt lite sömn. Gick och lade mig tidigare än vanligt men hade svårt att sova. Vila ger en också energi sägs det... får nöja mig med det.
 
Lyssnade på en ljudbok, fortsättningen på äta kakan och ha den kvar. Delvis kan jag känna igen mig själv även om det är långt ifrån hur jag lever.
 
Idag blir det jobb, bankmöte och träning. Kroppen är lite slö idag men kanske den vaknar :) Hoppas också att bankmötet ger något bra!
 

Dagens måbra - hårvårdsprodukter

Behövde fylla på förrådet av hårvårdsprodukter så det fick bli dagens måbra.
 
Jag shoppade följande:
 
 
 
 
TIGI RESURRECTION SHAMPO & BALSAM
 
 
 
 
REVLON NUTRI COLOR
Denna har jag också skrivit om tidigare och den är superbra i mitt hår.

Ny vecka med nya möjligheter

Förra arbetsveckan slutade i moll så nu hoppas jag på en vecka i dur. Min ambition är att fortsätta att ta det lugnt. Jag menar inte att såsa på jobb utan att arbeta mer normalt.
 
Träningen ska hållas i, idag blir det IW intervall, och sömnen satsar jag också på.
 
Maten går faktiskt bra. Eller mat och mat, jag äter ju varierat 2+2.
 
Nu tar vi sats för nya veckan :)
 
 
 

Dagens måbra - Film: Hundra steg från Bombay till Paris

Idag var jag på en lunchbio som då också är dagens måbra. Det blev Hundra steg från Bombay till Paris regisserad av Lasse Hallström. Som alltid är hans filmer välgjorda. Den hade många poäng men då den var lång blir man kissnödig så den hade gärna fått vara en halvtimme kortare :)
 
Det finns många undertoner i filmen samtidigt som den ska vara rolig då det är en dramakomedi. Vet däremot inte om det stannar i huvudet så värst länge efteråt.
 
Klart sevärd är den. Ger den 3/5 Frk M i betyg!.
 

Boktips! (igen)

Den här helgen har varit lugn och jag har lyssnat mycket på ljudbok. Denna gång blev det Fångad i Marbella av Birgitta Bergin.
 
Boken är en fortsättning på Tre veckor som jag läste tidigare. Som denna avslutades så uppfattade jag det som att det kommer ytterligare en i serien. Den handlar om Ulli och Ingela som åker till Marbella som bästa väninnor. De ska ha en skön och avkopplande semester då Ulli som bekant haft äktenskapsproblem och så har nu också Ingela. Ingela har dock en annan agenda som inte är införstådd med Ulli och de hamnar rejält i klistret.
 
En lättläst (lyssnad) bok med en behaglig berättarröst. Ger den 3+ i betyg.
 
Fångad i Marbella

Dagens måbra

Dagens måbra handlade om att ytterligare fylla på förrådet av träningskläder. Stadiums rea är galen.

Köpte två par träningsbyxor i caprilängd a 50kr! Och ett träningslinne för 99 kr. Som hittat och jag är supernöjd. Mer pengar till annat med andra ord 😄. 

Med all olja borde de väl vara bland de rikaste?

 
 

Boktips!

Äta kakan och ha den kvar av Kristin Emilsson.
 
En lättläst (lyssnad) bok med ganska allvarligt ämne. Ett par med två barn som tappar bort sig i relationen. Amanda börjar då leva dubbelliv. Hon trasslar in sig i det ena efter det andra men hittar på något sätt mer och mer av sig själv. Till viss del vänder den också på detta med hur män och kvinnor kan bete sig lika men bli bedömda olika.
 
Då jag lyssnat på boken så tycker jag också att berättarrösten var behaglig och passande för boken.
 
 
Äta kakan och ha den kvar

Dagens måbra

Dagens måbra behövs verkligen då arbetsveckan slutade i moll. Det blir en lugn stund i soffan med en kopp te, en tidning och några triss. Håll tummarna!
 
 

Fredag!

Äntligen fredag kanske man skulle kunna säga också. Så ser jag det i alla fall. Denna vecka har varit jobbig mentalt igen. Många tankar finns i huvudet efter gårdagen. Hur hårt ska man pressa sig liksom.
 
Men nu tar vi fredag!
 

Dagens måbra

Dagens måbra och tröst för att jag fått lägga ett par tusen på mediciner blev en tur in på Twilfits halva rea priset. Denna fick komma med hem. Inte lika fin på bilden som i verkligheten.
 
Full Cup BH Colette
 
Dessutom är det ju tulpanens dag så en bukett sådana kom också hem.

Dubbel dos Dubbel styrka

Ja så blev det på flera mediciner jag äter efter alla tester :(
 
Ny kontroll efter 2 månader för att se effekt. Nu håller vi tummarna för att jag hamnar på rätt nivå och inte behöver hålla på och ställa in medicineringen i en evighet.

Dags för årlig astmatest

Jag har rejält svår astma.  Det är svårt för de som möter mig att förstå då jag idag är välmedicinerad och har sjukdomen under kontroll. 

Hade de mött mi föt några år sedan då jag knappt syresatte och var sängliggandes kanske det hade varit lättare.

I vart fall så är jag nu på väg till min årliga kontroll.  Jag är sämre men klarar ju vardag och träning så ingen fara men det ska bli intressant och se värdena och se hur mmycket sämre det är mot hur jag känner mig. 

Viktigast är hur man känner sig. Konstigt nog kan värdena vara helt annorlunda mot det.

Verifiera när du kommenterar.

Jag har börjat få verifiera mig att jag inte är en robot då jag kommenterar på andra bloggar. Tror inte det nu finns någon utan... hur ställer man inte det på blogg.se?
 
Igår och idag har det regnat in spam av någon konstig anledning.

Helt otroligt

Jag har senaste veckan ätit efter varierat som jag nämnt tiidgare. Det har blivit 2 itrimshakes och sen 2 måltider. Måltiderna har varit lätta och förutom dem är det bara en kopp kaffe som intas. Jag ligger på max 1000 kcal per dag. I helgen som gick fuskade jag med lite ost och vin men det totala kaloriintaget denna vecka borde ändå vara väl inom marginalen.
 
Dessutom har jag sedan nyår tränat 6 dagar per vecka. Så då bör marginalen vara ännu större även om man inte ska ta i när man räknar förbränning på olika träningspass.
 
Så vad blev resultatet denna vecka? Jo -0,1 kg. Det är ju bara förretfullt!

Dagens måbra

Idag är dagens måbra en ny morgonrock eller kanske mer badrock. Halva reapriset på Hemtex så nästan som hittat. Vill ha stora så jag köpte L. Den var stor.... så stor att den nog får åka tillbaka :(

Ni har väl inte missat utmaningen?

På FB cirkulerar det just nu en utmaning om 100 pass före midsommar. Den har jag antagit och ska i mål med!
 
Än så länge går det bra i alla fall. Jag blandar förnärvarande cirkeln på itrim, Indoor Walking (crosstrainer i grupp) och flex för att stretcha ut min onda kontorskropp.
 
Kör på så ofta jag hinner så jag inte ockuperar kvällarna med jobb och sen vet jag att jobbet sätter fart och då hinner jag inte med lika mycket träning som nu.

Nätterna går allt för snabbt

Tycker knappt jag hinner somna innan jag ska kliva upp igen. Försöker även sköta sömnen så jag hinner sova ordentligt. Viktigt för psyket, energi och framförallt viktigt för viktminskning.
 
Det här med viktminskning går inte fort i vanlig ordning. Med den diet jag håller och den träning jag kör just nu så tycker jag det borde ge mer effekt. Nu gäller det att hålla i.
 
 

Dagens måbra

Dagens måbra fick bli två nya sport-bh. En svart och en vit.
 
 
Shock Absorber Max – Sportbehå
  
 
 Wiggle.se är en hovleverantör till mig då det gäller sportkläder.

Soppa

Jag har fått lite dille på soppor. De ska vara enkla och mättande och just nu då också kalorisnåla.
Har ni några tips?
 
 
 
 

Boktips!

Igår lyssnade jag färdigt på boken Britt-Marie var här av Fredrik Backman.

Handlar om den passivt aggressiva gnälltanten Britt-Marie. B-M tar jobb i den liten byn Borg som ansvarig för den nedläggningshotade fritidsgården. Allt i det lilla samhället är nedlagt pga finanskrisen. Alla har sina metoder till att överleva och hitta sin tillvaro. 

Boken är en riktig feelgood bok och man kan bara inte låta bli att tycka om denna B-M. Det finns även ganska många undertoner och en hel del man kan reflektera över.

Mycket läsvärd!

Ishalka

Gå försiktigt säger jag bara!

Morgonkaffet

Är inte morgonkaffet det absolut bästa kaffet under hela dagen?
 
Sen drygt en vecka sedan är det endast det kaffet jag dricker. Övrig tid är det te som gäller. Periodvis dricker jag allt för mycket kaffe så periodvis försöker jag begränsa det.
 

Superenkel och god spenatsoppa

Igår gjorde jag en superenkel och supergod spenatsoppa. Vill verkligen tipsa om denna och med ägg i blir den mättande.
 
4p
 
450g hackad spenat (fryst)
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 st tärningar grönsaksbuljong
1 dl grädde (jag tog mini eller liknande)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 krm muskot
4 ägg
 
 
Koka äggen så de blir hårdkokta. Tina sedan spenaten i lite vatten. Rör ned smöret och tillsätt gräslöken. Rör i vetemjölet och häll på resen av vattnet. Lägg i buljongtärningarna och låt småputtra 10 minuter. Rör i grädden och krydda med salt, peppar och muskot.
 
Server soppan i djupa tallrik/skål och lägg i två ägghalvor i varje.
 
Låt er väl smaka!

Dagens måbra

Dagens måbra var en timmes vila med en ljudbok efter jobb. Så skönt att bara ligga och lyssna i mörkret :) 
 
Nu på kvällen blev det faktiskt ett pass på itrim och sen ett skönt bad. En riktigt bra kväll med andra ord!
 
 

Ny vecka nya chanser

Så har vi ny vecka. Längesedan det var en hel 5 dagars arbetsvecka. För min del ska jag hålla den till 5 dagar! Veckan ser relativt lugn ut så här långt vilket är skönt.
 
Planen idag är att jobba och sen träna på itrim.
 
Maten jag äter är varierat. Dvs två mål itrim och två mål mat samt kaffe på morgonen. Tyvärr lite vin då och då också. Idag blir det:
Frukost - itrim shake och kafe
Lunch - spenatsoppa och ägg
Mellis . itrim shake
Middag - Jo det blir nog spenatsoppan igen :)
 
I helgen som gick fuskade jag med vin och ost. Det slog direkt på vågen kan jag lova. upp 0,9 kg! Vi får se hur det slår på veckovägningen.
 
Funderar på att låta bli vinet nu 10 dagar till att börja med och se vad som sker på vågen. Kanske skulle jag köra strikt med itrim en period... ska fundera och i så fall försöka få till en tid på itrim först.

Mina måbra tulpaner

Tidigare i veckan var dagen måbra lite tulpaner. De såg så ynkliga och taniga ut men nu har de tagit sig minsann.

Letar garderober

Jag har ett utrymme i hallen där jag skulle vilja ha en garderob. Problemet är att utrymmet har lite begränsade mått och jag inte är händig.
 
Utrymmet är b120, h 192 och d helst inte mer än 35.
 
Ikea har ju djupet och bredden men inte höjden på sina pax.
 
Några idéer på andra som inte har så djupa garderober?

Även Expressen uppmärksammar

Även Expressen uppmärksammar även om det är något mindre i ögonfallande.
 
 

Idag har Aftonbladet bytt namn

Idag har Aftonbladet bytt namn. Bra där!
 
Je suis Charlie (wiki)
 
 
 

Dagens måbra

Dagens måbra blev en ansiktskrämen Elizabeth Arden Visible Difference Refining Moisture Cream Complex. En ungdomligare hy ska infinna sig inom 2-3 veckor ;)
 
Rena fyndpriset var det också. 199 kr för 75 ml. Så både kräm och pris får stå för dagens måbra tycker jag.
 
Klickade hem den på Lyko.se. De har just nu fraktfritt och superrea. Så vill ni shoppa billigt så är det bara skynda skynda som Gunde sa! :)
 
Smidig och snabb leverans har de. Man hittar allt möjligt inom hud- och hårvår, make-up, etc. Kan verkligen rekommendera dem.
 
 
 
 
 

Sovmorgon idag igen

Sovit som en klubbad säl då jag väl somnade strax efter 12 igår. Vet jag behöver det men känns ändå som lite slöseri med tid.
 
Idag blir det träning. Sen har jag inte riktigt bestämt mig. Finns ju en del borden men vad och kan man lägga in något kul med dem så vore det ju toppen!
 
Igår blev ju Stockholm snötäckt och idag är det snöblandat som kommer ned från himlen så uteaktivitet lockar inte så jättemycket.
 
Vad har ni för er idag?
 
 
 
 

Dagens måbra

Dagens måbra är reashopping :) Vad kan passa mig bättre liksom.
 
Behövde nya träningsbyxor så fick 3 par för strax under 300 kr. Kan ju inte bli bättre!
 
2 par av dessa blev det.
 

1 par av dessa blev det som är sköna till mjuka pass.

Slappa sig lite

Är mammavakt och passar på att slappa lite. Sovmorgon

Idag har jag tagit en rejäl sovmorgon. Det behövdes efter förra nattens obefintliga sömn.
 
Sen blir det träning med mycket stretch och rörelse sen vidare för att vara mammavakt.
 
Vad gör ni idag?
 
 

Dagens middag

Lax med salt och peppar. Ringla på lite honung och lite balsamico fikon och ßeattle skjuts in i ugnen 😊
Dagens måbra

Dagens måbra blev att gå hem i tid från jobb å så lite skön egentid.
Kanske kan man lagstadga bort Putin också?

Nu har han väl ändå tagit i så det räcker och blir över?
 
 

Det är ju ändå fredag

Efter en dålig nattsömn sitter jag vid köksbordet och halvsover. Ska inte stressa till jobb trots att jag har tusen saker att göra och inte hunnit med gårdagen som jag tänkt mig.
 
Jag ska andas andas och andas. Det är ju ändå fredag!
 
 
 

Dagens måbra

Ja inte blev det att komma iväg i tid från jobbet i alla fall då vifick en driftstörning som både pajade planeringen och drog ut på tiden. Dessutom hängde inte en leverantör med på tåget och var inte klara med ett jobb i tid.
 
Så dagens må bra fick helt enkelt bli en bukett vita tulpaner. Något taniga är de men de är i alla fall tulpaner :)
 
 
 
 

Matkontroll v 1

Nu har det gått en vecka då jag skärpt till maten. Jag har i och för sig fuskat med lite vin men förövrigt har jag ätit 2 + 2 samt att jag skött träningen med 1 pass om dagen frånsett första dagen.
 
Viktresultat: -1,3 kg
 
Ja, bättre svarar inte min kropp vilket gör att detta är segt. Många gånger läser man om andra som tappar flera kilon första veckan även om det då är mest vätska. Vore kul att kunna se en sån skjuts men nej. Det är bara acceptera hur min kropp fungerar.
 
Vad som är lite surt är att jag de senaste 3 dagarna har haft + på vågen och har på dessa gått upp 0,5 kg. Kan bara hoppas att det har med mensen att göra och jag nu tar ett rejält skutt nedåt sedan. Sådant svarar min kropp väldigt bra på på gott och ont. Inte kul när man känner sig som en sprängd flodhäst.

Dagens måbra

Dagens måbra gick ut på att inte stressa till jobb och gå därifrån i god tid. Det lyckades jag med!
 
Efter jobbet så hann jag på träning och favoriten Indoor Walking. Dock var inte passet, musiken eller ledaren i min smak men jag ska ge det en gång till innan jag hittar något annat pass vid lagom tid.
 
Att sedan komma hem till ett nystädat hem är underbart. Bara att öppna ytterdörren och se allt i hallen ligga i ordning och känna en lätt doft av ajax ÄR värd varenda krona hemstädning kostar.
 
 
 

Statistik

Jag har några olika statistikmätare på min blogg... de visar totalt olika allihopa. Något tips på bra statistikfunktion som man kan lita på?

Första dagen

Jag jobbar första dagen sen 22 december så jag ska inte klaga på att jag inte fått vara ledig men... ska det vara så här? Borde man inte få börja med lite mjukstart. Tex genom att vara hemma.
 

Ska det här vara blåbär?

De är stora som bara den. Vita inuti. Färglösa. Smaklösa.

Om jag inte hade läst på kartongen skulle jag tro att det var sk amerikanska blåbär som används vid bakning. Men nej så står det ju inte.

Skärpning COOP!

Dagens måbra

Dagens måbra blev att starta dagen med en skön ansiktsbehandling.
 
Det var längesedan nu då min hudterapeut varit och är delvis nu föräldraledig. Men attans så skönt och avkopplande.
 

Snabbskala din potatis

Eller varför inte detta tips om hur man snabbskalar potatis när man har större mängder.
 

Äggröra i skal

Det kanske inte ser så tilltalande ut men jag är ändå lite sugen på att prova detta med äggröra i skal.
 

Husmor i farten


Nostalgi middag

Jag har väl inte växt upp med den mest begåvade mamman vad gäller matlagning. En av våra favoriter som barn var därför indonesisk risotto från Findus (halvfabrikat).
 
Det är längesedan den gick ur sortimentet men med lite googling så hittade jag några recept och gjorde min egen version. Nostalgi!
 
 
 
 

Dagens måbra

Dagens måbra var en timmes massage. Min stela rygg blev något mjukare i alla fall. Tyckte det var så bra att jag bokade en ny tid. Jag ska då få en behandling med magic pot vilket ska bli spännande. Trots att det är lite mer av djupgående behandlingar som utförs har de lite spakänsla på lokalerna vilket jag tycker ger en skönkänsla.
 

Ännu en ledig dag

Jag har fått mersmak på ledighet och det betyder nog på att jag börjar varva ned. Jag har dock svårt att företa mig saker och ting vilket inte alls är bra.
 
Idag blir det i alla fall lite välförtjänst massage efter alla träningspass. Provar ett helt nytt ställe för mig. Hoppas på bra massör. Enligt webben ska det vara ett bra ställe i alla fall. Beroende på hur jag mår efter så får vi se vad det blir. Har ett inbokat träningspass mot kvällen men vi får väl se då...
 
Borde förbereda lite mat som jag kan ta med mig som luncher till jobbet, rensa ut hemmet som jag inte gjorde i somras som ag brukar... ja ni vet vad man samlar på sig under ett år!
 
Googlar mycket på resor. Lite sugen på att ha nästa milstolpe att se fram emot. Det är ju långt till påsk nu så att säga :(

Biotips!

Var på en eftermiddagsbio idag. Micke och Veronica.
Tyckte den började starkt för att sen dala och sen ta sig halvvägs upp igen. Men ändå vill jag tipsa om den då den gav några skratt men också tankeställare.
 

Kanske du skulle stannat hemma Fredrik Björnsson?

Visserligen förstår jag att det är nyhetstorka med alla mord som skett senaste tiden... men vem fan ringer pressen för att de får vänta på en flygplats?
 
Kanske du skulle ha stannat hemma Fredrik? Det är inte synd om dig...
 
 

Apatisk

Känner mig mest apatisk just nu. Tränar på och sköter kosten i stort vilket är bra men för övrigt är jag inte riktigt med på banan måste jag säga.
 
Det har ju blåst storm så promenera ute har inte varit ett alternativ vilket jag skulle behövt. Både ljuset och luften. Idag ser det då lugnare ut. Funderar på en stadspromenad och kanske en bio.
 
Har ni sett den där Micke och Veronica? Den verkar vara kul och jag tror jag skulle behöva skratta lite.
 
Ett annat skrattips när det kommer till film är Bröllopskaos som jag såg i december.
 
Gick mycket på bio förr men har tappat bort det precis som jag tappat bort det mesta senaste åren. Förstår inte varför man ska påverkas så pass mycket av andra.
 
Skönt är i alla fall att jag känner flow i träning och att den ger effekt. Har samma sköna träningsvärk i kroppen idag.
 
Nä nu får jag rycka upp mig ur apatin och se till att det händer lite här.

Middag

Dagens middagsäventyr blev lite Kajsa Varg.

Lax med balsamico creme fikon och ris med lite broccoli och lite chili. Så smutt att låta grönsakerna ångas med de sista 5 minuterna.
Öm i kroppen

Har sådär lagom skön värk efter gårdagens pass. Det blev en rejäl genomkörare av kroppen. Men är lite förvånad då jag tränat de sista två veckorna mer än vanligt.

Nåväl, bästa medicinen är väl ett nytt pass? 

Behöver bara lite mental uppladdning först 😉

Årets första träningspass är avklarat!

Nu är i alla fall årets första träningspass avklarat. Bara resten kvar sen ;)
 
Om man räknar på 3 gånger i veckan så är det då 52*3=156 å ett avklarat så är det 155 st kvar!
 
Piece of cake liksom :)
 
 

Semesterläsning

Eller egentligen blev det semesterlyssning. Jag brukar alltid hinna med ett antal böcker på mina semestrar som går till sol och bad men denna gång valde jag att lyssna på böckerna istället. Blev ju ganska så såld på Storytel i somras då jag fick möjligheten att prova tjänsten och är sedan dess prenumerant.
 
Tipsar om följande böcker som också går att hitta på adlibris:
 

En feelgood bok som är lättläst/lättlyssnad och som faktiskt fick mig att fråga en skvätt mot slutet. Man kommer figurerna i boken så nära. Mer om den hittar ni här.
 
 

En bok om hur man tappar bort varandra i en relation samtidigt som det finns en händelserik story. Helt klart läs/lyssningsvärd. Fan vad vi kan göra illa varandra. Mer om den hittar ni här.
 
 
 
 
Jag som alltid levt i min idylliska värld har svårt att förstå att barn i Sverige växer upp på det här sättet. Samtidigt så är jag aktiv för att hjälpa barn i Sverige. Allt det som vi inte pratar om. Varför ser vi svultna barn från afrika med ett 90-nummer i reklamkampanjer men inte alla våra svenska barn och familjer som behöver hjälp? Boken berör starkt och är välskriven. Läs!!! Mer om den hittar ni här.
 
 

Något har gått jävligt snettJag håller fullständigt med dem som säger "skicka hem dem" men ändå inte.

Dessa flyktingar borde tycka de kommit till en trygg plats och känna sig lättade oavsett var de är i Sverige. Det stöd vi kan ge ska vi ge men det är också det stöd de kan få.

Men hur, undrar jag, kommer det sig att en hel buss är lurad? Vad har gått snett på Migrationsverket? Ville någon snabbt hem och fira jul och glömde ge dem information?

Lovade att komma till en stad. Får en bussresa på 15 timmar istället för 20 minuter. 

Jag anser att vi i Sverige ska hjälpa flyktingar. Vi är så lyckligt lottade att vi inte vet eller i vår vildaste fantasi kan tänka oss hur det är att vara flykting. Men vi har ingen rätt att lura och behandla dem ovärdigt.

Har de orimliga krav så säger jag som majoriteten - de får skickas hem eller så får de se om ett annat land vill ta emot dem.
Semestershopping

På södra delarna av GC shoppar man inte speciellt mycket mer än strandklämningar och solkräm. 

Jo en sarrong blev det. En sådan som man sticker in ärmarna i och det blir mer som en wrapdress. Kan användas på alla sätt ska tilläggas.

Kände mig lite kymig tills jag kom på att jag faktiskt började redan på Arlanda med ansiktskräm och kroppslotion. Två produkter så får man en liten gåva. Som tur var den kroppslotion som jag redan använder och älskar. Sen har jag ju tagit spabehandlingar vilket är shopping för själen.

Primer på planet hem kom också med.
Skål för IwanhoeRSS 2.0