Lite söndagsshopping

Idag tog jag mig till en försäljning innan det bar iväg till jobb. En klänning och ett par byxor från Ilse Jacobsen fick jag med mig. Som hittat var det dessutom. Annorlunda kläder för att vara mig :)
 
 
 

Efter två månader på sjukhus

På måndag kommer min mamma hem efter noga planering. Det är mer än två månader sedan hon var hemma.
 
Hon är ju kroniskt sjuk men efter ett fall på en utomlandsresa så låg hon en månad på sjukhus och sen har hon varit på ett boende med dygnet runt vård med all möjlig sjukvård på plats.
 
Jag är inte säker på att hon klarar att komma hem men alla resurser som finns är nu inkopplade så jag håller tummarna. Samtidigt vill hon inte delta i olika dagprogram vilket kommer göra henne väldigt isolerad. Jag vet också att det är en tidsfråga innan hon faller på nytt eller av andra skäl behöver mer vård.
 
Samvetskval finns hela tiden. Det arbete jag har gör att jag inte kan hjälpa till i vardagen. Innerst inne vet jag ju att jag inte kan belasta hennes vardag med min. Det kan handla om månader eller många år. Så ser ju inte livet ut men samvetet gnager.
 
Som person är hon väldigt speciell på det sätt att hon är manipulativ och väldigt egoistisk men hon är smart så man egentligen inte märker det om man inte börjar bena ut varför situationer är som det är. Det gör detta också svårt då vi haft dålig kontakt i mitt vuxenliv.
 
Hur som nu håller vi tummarna.

Coca-Cola mjölk

 
Vi får väl se vad detta kan innebära...
 
 
 

Tröstshopping

Idag tröstshoppade jag lite på hemvägen i den lokala byn. När man har svårt att andas går man långsamt och hinner se mycket. Långt där inne i en butik såg jag en klänning när jag gick förbi. Strosade in och fick med mig den hem.
 
På bilden gör den sig inte riktigt rätta men med runa mockastövlar och INTE svarta strumpor till så tror jag den blir bra.
 

En lugn morgon med lite syre

Jag tar en lugn morgon. Andas dåligt denna morgon så försöker ta det lugnt och låta medicinerna göra sin verkan innan jag tar mig till jobbet.
 
Kommer ni ihåg de tunna sugrören på 70-talet? Just nu känns det som att jag har ett sådant att andas igenom. Hoppas åtminstone få två idag... Att ha astma och samtidigt vara förkyld är inte roligt.

Fullt upp veckan som gått

Veckan som gått hade jag fullt upp. Det var fotvård, klippning, bio, middag med brf och tunnelrun och så en förkylning ovanpå det.
 
Kan verkligen rekommendera filmen Bröllopskaos. Jag skrattade från början till slut och det var välbehövligt då det var längesedan nu. Bli inte skrämd av att den är fransk.
 
 
Igår var det så dags för tunnel run. Men min rygg och med en förkylning genomfördes den genom en Power walk. Farten blev god under den mil som loppet var. Roligt att delta var det i alla fall!
 

En bild från starten.
 
En suddig bild från ljusshow i tunneln.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ThermaCare - ett Buzzador inlägg

Som ni vet är jag en Buzzador. Det innebär att jag får testa olika produkter och sen recensera dem med sina för- och nackdelar.
 
Jag har denna gång fått prova ThermaCare för ländryggen. Produkten tillverkas av Pfizer. ThermaCare är ett värmeomslag som ska lindra smärta. Man skulle kunna jämföra den med en vetekudde tycker jag men fördelen med ThermaCare är att man kan bära "värmebältet" under kläder och att man inte behöver någon Micro. Tycker man värmeomslaget blir för varmt kan man dessutom ha kläder under det. En mindre nackdel är att den endast kan användas på den kroppsdel den är avsedd för då den är anpassad.
 
Fungerar mycket bra när man har muskelvärk. Jag som har problem med svaghet i ryggen och kotförskjutingar ger den lindring i form av värmen då musklerna omkring slappnar av men den tar inte bort värken eller botar och det ska den inte heller göra. Så när man använder produkten är det viktigt att tänka på varför man har värk.
 
Jag kan varmt rekommendera denna produkt när man har muskelvärk och man kan lindra med värme. Det är riktigt skönt på samma sätt som att ett varmt bad eller en varm dusch tar bort stelhet.
 
ThermaCare kan användas i samband med:
- muskelspänningar
- överansträngning
- sträckningar
- stukningar
- artros
 
Jag har delat ut produkten till vänner som också brukar klaga på ryggont. De som jag hört av som testat har också upplevt som positivt. Jag själv kan gott tänka mig att köpa produkten vid tillfällen jag har ont även om den är något dyr. Men lindrar det så är ju allt värt att bli av med lite smärta.
 
 
 

På kurs med Kurt!

Idag och imorgon ska jag på kurs - ekonomikurs. Jag tyckte idén var god då jag bokade den men just idag vet jag inte :)
 
Klart det ska bli roligt men jag hade väl tänkt ha mer tid nu än vad jag har på något sätt. Som alltid så löser det sig!
 

En måndag med gatlopp

Idag är det fullt upp kan jag lova.
 
Upp på jobbet för möten på förmiddagen. Sen på två externa jobbmöten. Därefter hämta startkit till tunelrun. SÅ glad det blev promenadanmälan för min del nu då ryggen inte är 100. Därefter lite fotvård och sen till ett sista möte med bostadsrättsföreningens styrelse.
 
Sen hoppas jag att jag kan sova ordentligt vilket jag inte gjort på länge.

En avkopplande helg

Jag inledde helgen tidigt med att gå ut och äta middag och sen se teater i fredags. Kan tips om restaurang Underbar om man är centralt i Stockholm och vill äta libanesiskt. Därefter blev det Karl Gerhard på Stadsteatern. Efter det kom jag liksom av mig lite.
 
Igår vaknade jag tidigt för att somna om. Jag behövde det troligen men jisses hur hinner man då med allt? Gick och tränade som planerat och sen orkade jag inte mycket mer... hade en urtråkig hemmakväll som förgylldes av att jag pratade med en kompis från förr i en timme som jag inte hört av på ett år.
 
Idag söndag blir det mamma, träning och jobb.
 
 

Itrim 15 månaders uppföljning

I torsdags hade jag min 15-månaders uppföljning- Jag vet just inte om de ger mig så mycket. Men dom på vågen kom. De kilon jag hade gått ned så jag är inom min ram är tillbaka men de senaste två veckorna är jag i alla fall tillbaka med fokus. I allt kaos jag levt med på sistone har jag släppt allt.
 
Nu nytt fokus. Dagens träning blir ett skönt flexpass som jag ser fram emot.

Organisera e-posten...

Hur organiserar ni er inkorg på jobbmailen?
 
Jag har en ständigt översvämmande inkorg och har alltid älskat att sortera upp i många mappar ordentligt. Det fungerar inte riktigt nu då mailen dels spretar och det tar en evinnerlig tid. Googlat på detta och funnit några alternativ. Ju närmare närtid tipsen är skrivna så blir det färre mappar att tala om. Man ska typ ha en Svara, Åtgärda och Arkiv.
 
Hur gör ni?
 
Frk Struktur

Happy konto

Jag fick ett så bra tips häromdagen här på bloggen om ett happy konto :) Det har jag redan men jag kallar det numera just happy konto. Ett konto dit man för över pengar som man helt enkelt får göra roliga saker för som gör en lite happy i tillvaron. Kan det bli en bättre benämning?

Vad ska man spara till?

Jo jag är ju 40 år som ni vet så pension är ett måste i min värld. Tror inte jag kommer få så mycket från statskassan...
 
Det är ju dessutom bra och ha en rejäl buffert om livssituationen skulle ändras. Man blir utan jobb, man går och köper ett hus etc
 
Ni vet dessutom att jag:
- älskar att resa och gör det relativt ofta.
- åker på sparesor
- tar behandlingar som ansiktsbehandling, massage och fotvård regelbundet
- går mer än gärna till min dyra frisör bara för att han är guld värd inte för namnet på salongen
- shoppar kläder, skor, make up mmm
- går på teater etc regelbundet vilket inte är det billigaste i det här landet
- har dubbla träningskort (itrim och friskis)
 
Har jag glömt något tycker ni?
 
Jag älskar alltså att skämma bort mig själv och jag tror det är ett måste då man jobbar som jag gör. Oavsett det är rätt eller fel.
 
Så pengar ska sparas på lång och kort sikt.
På lång sikt så sparar jag genom att amoretera, spara i foner med ett brett spektra samt att jag har sk ips konto. Det senare måste ju ses över nu när regeringen märkligt nog ska ändra reglerna för det. Förstår inte den pedagogiken kan jag säga. Mängden måste också ses över.
 
Sen har jag ett vanligt sparkonto som inte i stort sett genererar ränta utan man bara fritt kan hämta och flytta pengar till och från som jag sparar till resor, större utgifter i hemmet, etc på. Jag fick idag tips på ett bra begrepp om detta konto men mer om det en annan gång. Mängden hit borde också ses över.
 
Min ekonomiapp är nu uppdaterad för de löpande in och utgifterna så nu ska här ses vad pengar egentligen går till. Förra gången var det chockerande mycket till restaurang och barbesök i kombination med behandlingar. Kan bero på att jag bor billigt, har ingen bil och inga barn. Det är i alla fall mitt försvar.
 
Vad spar ni pengar till?

Besök hos mamma

Idag blir det långt besök hos mamma.
 
Senaste VPL gav henne 3 veckor till där hon är nu. Det är ett mycket bra ställe och vi är alla nöjda. Visst sliter det på alla men det skulle det göra än mer om hon vårdades hemma. Hon längtar hem och ju bättre hon mår så längtar hon mer självklart.
 
Jag hoppas hon inte är så gråtmild idag. Det är ju inget fel i det i sig men jag som person har oerhört svårt för det och istället för att stötta så gråter jag mer än den som är gråtmild.
 
Hur som så sydde jag en tshirt med holkärm till henne igår då blir lite vidare i ärmarna och har en ganska vid ringning i halsen vilket gör att hon förhoppningsvis kan komma i den. Blir den bra så har jag tyg till en till här. Båda tygerna till skänks från hennes syster och inget som varken hon eller jag skulle valt. Dock använder hon kläderna jag syr mest för att jag gjort dem tror jag :)

Hur hanterar ni vardagsekonomin?

Hur tänker ni när det kommer till vardagsekonomin? Vet ni vad ni har att röra er med varje dag? Eller drar ni bara kortet?
 
Jag måste säga att jag fungerar som både och. När jag vill ta kontroll på utgifterna vet jag vad jag har och röra mig med i snitt per dag och när jag släpper lite på kontrollen så drar jag bara kortet.
 
Det är stor skillnad i hur mycket pengar som går åt. Drar jag bara kortet rinner det ganska mycket pengar. Har jag koll på kr per dag (även om det bara är ett snitt och man förbrukar dem olika) så kan jag spara otroligt mycket. Smart om man vill ha någon dyrare pryl eller tex en resa.

Spara och Slösa

Jag har pratat ekonomi förr och nu gör jag det igen.
 
Varje månad får jag min lön. Jag ser till att spara ordentligt i olika sparformer, spar till pension, betar av bostadslån i rask takt etc. Studielån å sånt är borta sedan många många år sedan och andra lån har jag inte.
 
Trots detta kan jag känna mig som en slösa. Om jag bara tänker till lite till kan jag spara ganska många tusenlappar till i månaden trots att jag ändå roar och unnar mig saker och upplevelser. Så vad göra?
 
Jo nu åker min app fram för att registrera alla utgifter. Det brukar vara effektivt att göra det några månader och väldans vad jobbigt det är så bara för den skull så undviker jag onödiga kvitton :)
 
 

VPL för mamma igen

Idag är det VPL (vårdplanering) för mamma igen. Vi vill att hon ska få stanna där hon är ytterligare en tid. Att få hem henne nu vore inte alls bra. Hon behöver allt från vården till det sociala på korttidshemmet.
 
Själv längtar hon naturligtvis hem men jag kan inte riktigt se det. Inte hon heller tror vi. Men förhoppningsvis när det är dags för nästa vpl och till julen.
 
Det är ju så att hoppet aldrig eller hur?

Undra varför vi bor där vi bor?

 
Man kan ju undra varför vi bor i det här landet??? Jag tillhör nej-sägarna :)

 
 

RSS 2.0