Februaris gåva

Varje månad ger jag en gåva till en hjälporganisation, forskningsfond eller dylikt. I februari gick gåvan till Unicef. Hjälp du också om du har möjlighet https://unicef.se/gavoshop 
 
 
 

I väntans tider

Flighten hem inställd. Sen flight hem... Roar oss bäst vi kan :)Hemåt igen

Sista timmarna på flygplatsen.  I efterhand hade vi kunnat sova en halvtimme till. En stor cappuccino hjälper mig att hålla mig vaken. 


En dag till i Budapest


Mysfrukost 


Vackra byggnader 


Saluhallen


Inne i saluhallen lunch


Snövit byggnad från filmen 


bad


Middag 

Mojito Det börjar bra!


Lounge frukost 


Utsikt över Buda och Pest delat av Donau. 


KEDJEBRON


Linbana i Buda 


Å så en cosmo :)

På väg!

Dags för en tripp till Budapest. 


Stress

Tänk att man alltid ska vara så stressad när man ska vara ledig. Å ändå är det bara en dag som det gäller. 
 
Hur som så har jag prioriterat resan för en gång skull och inte jobbet trots att jag gjort mer än heltid även där. Känns lite bra faktiskt. När jag ser jobbkalendern framåt får jag dock lite panik. Ska se om jag inte kan prioritera bort något möte.
 

Ett flängande

Igår var det ett himla flängande.
 
Först var jag en förmiddag på jobbet, sen på stan och handlade, för att sedan var en eftremiddag på danderyd, sen hemåt, packa kläder i påsar och sen till återvinningsstationen och klädinsamling och till sist landade jag i soffan. Men allt som allt en riktigt bra dag.
 
 
Andas.
 

Jahapp

Så ännu en gång har man fått det bekräftat att man får jobba tills man dör. 
 
 
När kommer orange kuvert?

Jobb

Man skulle tro det är första jobbdagen på veckan men icke. Igår stora driftstörningar så det blev till att jobba. Kortveckan uteblir men jag är i alla fall ledig på fredag då det bär av till Budapest.
 

Rensa böcker

Tänk att jag ska ha så svårt att skiljas från böcer. Ändå finns det mesta numera att tillgå digitalt. Merparten kommer jag dessutom aldrig att läsa om. 
 
Har idag i alla dall rensat ut 16 stycken. Borde varit 160 men man ska ju vara glad för det lilla sägs det. Om jag tar 16 i månaden så blir ju året bra ändå :) (Kommer då aldrig och gå men men...)
 
Hur är ert förhållande till böcker?
 

Tänk inte - kör bara


UPS

Är det någon som vet om UPS alltid måste lämna paket dagtid vid dörren?
 
Igår hade jag världens mest förvirrade kille från UPS på tråden då han bara undrade hur jag ville ha det men inte hade alternativ. När jag förseslog något så nä då fungerade det inte...
 
Blir nog en liten språngmarch så jag hinner passa killen.
 
 
 
 
 

Renovering

Jag borde börja renovera min lägenhet... men det är ju så dyrt när man inte gör det själv. Eller även om man gör det själv så kostar det pengar förståss. Mina möbler börjar också bli ett antal år... jag med troligen då men det vill jag inte höra någon om. 
 
Det är märkligt att jag som gillar att shoppa kläder och make up känner sån allergi mot hemmet. Jag varken tycker om att lägga pengar på det eller tycker det är roligt. Antagligen en kombination. Att hantera hantverkare är inte heller någon favorit ;)
 
Jaja jag har i alla fall börjat lista lite och gör man lite så vill man göra mer. Får börja ta in lite offerter när jag fått ett grepp...
 
 
 
 
 

När man inte vill vara chef...

...är när typ alla ringer sig sjuka och man inte får in vikarier och det rör sig om den delen av personalgruppen som inte kan stå obemannad. Tar fram trollspöt...
 
 

En lat helg

Jag har inte gjort många knop i helgen som gick. Visserligen är jag inte kry men ändå...
 
 • fredagskväll med gamla arbetskamrater
 • lördagsfika med mamma och pappa
 • ap (after parents) med syster med middag och drinkar på stan
 • matshopping och film på söndagen samt lite surfande om budapest
Å nu tar vi måndag!
 

Firande av föräldrar

Båda min föräldrar har fyllt år så igår var syster och jag där på kafferep. Det började bra med en pigg mamma... sen blev det lire roddigt tills ett blodtrycksfall kom och hon föll. Sen vägrar hon mediciner som hon tar flertalet gånger om dagen och sen var hon helt borta både i kropp och huvud... ja så kan en dag se ut. 
 
Vi avslutade med att gå ut på en AP (after parents).
 
 

Timewise från Mary Kay

Jag tror jag helt glömt bort att säga att jag vann en del produkter då jag var på en Mary Kay visning före jul. Hur som.... nu kör jag igång med produkterna jag vann. Upp till bevis för MK!

 
 
 
 

Budapest

Fick ett ryck igår och bokade en resa till Budapest. Det blir snabba ryck. Ned en fredag förmiddag och  hem en söndag morgon. Har ni varit där och har några tips?
 
 

Lång dag

Det kommer bli en lång dag idag. Vaknade 3 och har inte sovit sedan dess... bio ikväll så får hoppas på en bra film så jag håller mig vaken :)
 

Att inte veta vad man vill

Jag funderar på en resa men vet inte vart. Vet inte heller om jag vill åka själv eller med sällskap. Det är inte lätt ibland. Kan även kallas lyxproblem.
 

Ni glömmer väl inte...

...idag är det fettisdag!
 
Bild lånad från ICA
 
I många andra länder är det även pancake day... ett tips om man nu inte tycker om semlor. 

Att shoppa en plånbok

Jag har sedan i somras försökt hitta en plånbok som kan passa mig. Tänk att en sådan sak kan vara så personlig. Den ska inte vara för stor men praktisk. Inte bli för plastig och då helst vara i skinn. Kort, pengar och kvitton samt andra papper måste rymmas. Inget passar mig kan jag lova.
 

Jag har bestämt mig...

...för en lugn dag. Ingen ska få rubba det :)
 
 

Söndagslunk

Idag blir det söndagslunk. Renovering av mig själv, tvättstuga, handling, städning etc. Måste också planera veckan lite då jag har en del krockar i kalender. 
 
Gårdagens IKEA gick hyffsat. Golvlampa till syster och lite annat smått och batteriertill mig. Sen fick jag även med mig nya vinglas hem (ej finglas) då jag lekt domino med mina förra. Det blev dem jag tidigare tittat på.  Därefter ramlade vi över en ny vinterjacka till syster vars man tvättat sönder hennes dunkappa. Om man inte vet hur man tvättar kan det bli dyrt. 
 
Nu kom solen också precis så kanske en promenad inte vore så dum :) Ikväll får det nog bli en film. Börjar bli en vana på söndagskvällarna. 
 
 

I say no more


Trevlig kväll

Det är svårt att vara ledig när man är van att jobba mycket. Jag kommer måste skriva på ett avtal med arbetsgivaren om att inte jobba så mycket samt hur jag ska ta ut mina timmar. Har hittills vägrat då det inte stått något om deras ansvar att skapa de förutsättningarna. Nu håller de på att forma den delen. 
 
Hur som så innebär det som igår i kombination med att jag var hos läkare på eftermiddagen så kom jag hem tidigt vid 16-tiden och tristessen satte in direkt då jag inte visste vad jag skulle göra. Hade ju inte i förväg planerat. Skickade ett chattmeddelande till en kompis och fick sedan sällskap till fredagsvinet. Så mysigt! Ibland kan det svänga fort och det blev en trevlig kväll.
 
Idag blir det ikea och bära golvlampor hem till syster utan bil med syster... kommer ju se spännande ut... :)
 
 
 
 

Fredag

Äntligen fredag får man säga! Väldigt märklig vecka med mycket att bli upprörd för och lägg till pms... Helgen är oplanerad förutom vanliga bestyr som tvätt, handla. Skönt!
 

Lyxonsdag

Igår hade jag en lyxonsdag. Stressade i och för sig iväg från jobbet men sen så lade jag mig platt ned för en ansiktsbehandling. Helt perfekt om du frågar mig :)
 
 

AW med A

Igår blev det äntligen av - en AW med A. Så längesedan nu. Å så vi pratade.
 
Vi åt och delade en flaska vin på, i mitt tycke, en av Stockholms bästa tapasställen, AQUI
 
 
 

Ny chans!

Nu hoppas vi att tågen håller sig på banan :) så att jag får träffa A som var hundra år sedan. Vi jobbade på samma företag men olika avdelningar för många år sedan. Umgicks en del efteråt men sen har vi inte setta på 1½ år så nu ska det verkligen bli kul!
 
Bokat bort på Aqui en jättebra tappasrestaurang. Hoppas på lika bra mat och service som förr. 
 
 

Bokslut Januari

Som ni vet har jag tipsat om hur man kan göra bokslut när man ska minska sin garderob eller bland alla sina saker. Jag började med det EFTER min storrensning. Målet är att minska allt jag lyckats shoppa på mig och pula in i garderoberna :) Förhoppningsvis blir jag mer påmind så jag shoppar mindre :)
 
Jag lyckades ganska bra. Mitt januari bokslut ser ut som följande:
 
 
 

På gång i januari

Jag har börjat lista mina roligheter för att se dem  Första halvan var jag ju dålig men sen satte det fart.
 
Att jag umgicks en hel del på krogen visste jag men... hm både min hushållsbudget och listan nedan visar att det är ganska mycket. Kanske dags att dra ned på det och hitta på andra saker. 
 
 • 14/1 AW med fd kollega
 • 21/1 AW jobb INSTÄLLT FÖR MIG
 • 22/1 Björn Axén
 • 22/1 Tingel med syster
 • 26/1 Fotvård
 • 27/1 En kväll med M som blev en kväll med A
 • 28/1 AW med fd kollegaINSTÄLLT PGA TÅGSSTRUL
 • 29/1 AW med K
Vad gör ni med era vänner om ni inte går på krogen?
 
 
 

RSS 2.0