Hehe

 

Återkom Comhem?

Ja, de gjorde det. Såg de hade försököt ringa mig men med mina mötesmaraton så är det inte så lätt att nå mig. De hade dock mailat mig genom sitt system och kom med ett bra erbjudande som jag nu tackat ja till. Återstår att se om det nu genereras. Fortsättning följer.
 
 
 
 

Restaurang DalaNisse

Igår kväll var jag med en väninna på restaurang DalaNisse en bit från St Eriksplan. En helt suverän restaurang som har bra råvaror, fräsch mat och smakkombinationer samt trevliga viner till bra priser. Det spelar ingen roll om man går på kött eller fisk, det är lika bra. 
 
Så vill ni ha ett mysigt restaurangbesök så prova gärna DalaNisse. 
 
 
 
 
 
 

Boktips! - Prostens barnbarn

Har ni inte läst barnboken Prostens barnbarn så gör det! Fungerar även utan barn. Det är Car och Anton som ska spendera en sommarvecka hos morfar prosten och mormor prostinnan. Under veckan kan man lätt säga att det händer ett och annat. 
 
Rekommenderad ålder r 6-9 år men jag lovar att den fungerar även när man är 40 plus.
 
Jag ger den 5 FrkM av 5 möjliga.
 
 
Boken om prostens barnbarn
 
 

Alltså 3 grader?

Är det här rimligt att vi i augusti har 3 grader varmt?
 
 
 
 

När det inte är som förr

Från ingenstans så blev jag sugen på köttbullar och stuvade makaroner. Inte en pry till det hemma (och inte till något annat heller) så stapplade iväg till affären. Det ska ju erkännas att jag inte äter makaroner varje år...
 
Hur som så lagade jag till min mat... och den smakade himmelskt eller? Nä, inte alls som förr. Alltså makaronerna till de stuvade, ideal från kungsörnen, smakar ju rent sagt urkas. Förutom rent mjöl så smakar de sött. Troligen är det all bra pasta vi har numera som gör att de fallerar eller vad tror ni?
 
 
 

FrkM testar - kontakt med comhem per e-post

Jag har kontaktat comhem per epost via formulär på deras webb ang min bredbandstjänst hos dem. Den fungerar bra, jag är nöjd med prestandan men inte över prisbilden om man ser till hur marknaden utvecklats. Innan jag gör något åt saken vill jag höra vad de kan erbjuda mig. 
 
Nu ska vi se:
 1. om de svarar
 2. hur lång tid det tar att få svar
 3. hur de svarar - vill de ha kvar mig som kund och kommer med ett erbjudande eller bara med standardsvar
 
Hur brukar ni göra? Ser ni om era kostnader då och då?
 
 

En sövande helg

Jag var så trött på veckan att jag bestämde mig för att helgen skulle bli lugn och planerade om. Lugn var lite att ta då den mest tillbringats sovandes. Fredagskvällen spenderades i soffan och ögonen stängdes tidigt. 
 
På lördagen blev det en tur med utrensade saker till biståndsloppmarknaden. Eftermiddagen spenderades sovandes. När kvällen kom så... ja den blev tidig den med.
 
Idag har jag vaknat tidigt och hoppas kunna behålla energin då jag har massor att göra. Ändrat massor till det nödvändigaste och hoppas klara dagen. 
 
 
 

Skoshopping

I veckan beställde jag ett par skor som jag hämtade idag. Efter mitt graciösa fall i somras kommer inga högre klackar kunna användas på ett bra dag. Är nöjd med mina nya Vagabond Jamilla i svart mocka. 
 
 

När man inte har något att säga

Bildresultat för urlakad smiley

Champagnefredag?

Bildresultat för fredag

Timanställd telefonist efterlyses

Förutom att jag jobbar med IT så har jag ett telefonistteam. Det är ett glatt team som arbetar bra tillsammans. Dit söker jag nu en timvikarie (intermittent anställning) vilket inte är det lättaste. Fungerar utmärkt att kombinera med universitetsstudier men upplärningen är på heltid och mestadels dagtid under ca 4-6 v beroende på bakgrund. Man bör också gärna ha fyllt 20 men övre ålder finns inte.
 
Vet du någon som är intresserad så tipsa gärna så berättar jag mer.
Jag kanske ska säga att arbetsplatsen ligger centralt i Stockholm.
 
 

Får jag också ringa mig sjuk?

Just nu går det troll i sjukdomar hos oss. Funderar på om jag inte också borde vara sjuk...
men nä, moralen säger ifrån.
 
 
Relaterad bild

Inget geni direkt

Vi kan säga jag inte är ett geni just nu. Hjärtklappning delux just nu.
 
 

Outlook eller Gmail?

Hjälp mig nu... jag fick frågan om Outlook (hotmail) eller Gmail är bäst. Spontant tänkte jag Outlook... men sen, hm ja vissa saker är nog bättre i Gmail ändå. Vilken mail tycker ni är bäst och varför?
 
 
Bildresultat för frågetecken smiley

Mötesrace

Jag har ett mötesrace på 12 möten idag. Håll tummarna att något bokas av!
 
 
 
Bildresultat för jobb stress

A hard days work

Full fart på jobbet, började tidigt med att försöka få in vikarier då vi hade sjukdomar. Sen gick det i ett. Jobbade övertid fast jag inte ska och begav mig sedan till pappa. Betala räkningar, fika, rensa gamla mediciner, rensa nycklar som hittats i lådor, uppdatera dator.
 
Hem äntligen hem! Middag intagen tillsammans med Mios nya möbelkatalog (behöver insiration till mammams nya boende) och strax ett bad innan jag måste förbereda morgondagen. 
 
 
Bildresultat för a hard day's work quotes
 
 

Så var det måndag igen

Helgen sprang liksom på väldigt fort tycker jag. Det blev ännu en slö helg hos mig vilket jag tycker är skönt. En soffkväll, en utekväll, bok på Storytel (som jag älskar Storytel), fikat och sen kommer vi till det tråkiga som handla, tvätta, städa mm men allt som allt en riktigt bra helg.
 
Nu är det i alla fall dags för jobb. Mycket på gång. Lite för mycket. Spretigheten i min verksamhet gör att det tar enormt med tid för mig att hantera själva chefsuppdraget. Tiden för operativ tid är egentligen obefintlig men samtidigt ska det göras. Jaja det får ge sig. Nu tar vi oss an måndag!
 
 
 
 

FrkM tjänstgör

Min städerska är ledig och jag tackade nej till vikarie då det bara blir massa strul varje gång så jag hoppar in själv och roddar städningen. Nu kan man fundera på om det är klokt eller inte med att ha städerska men största anledning och som var anledningen till att jag började ha städning är min sjukdom. Astma och lungsjukdom och en gnutta kronisk rinit. Jaha tänker ni än sen då?
 
Jodå man blir dålig både av rengöringsmedlen och det som rörs upp i luften vid städning. Så trots att jag inte har ostädat så påverkas jag negativt. Nu sitter jag täppt och nyser. Rosslar och andas tungt. 
 
Längtar till min städerska är åter. Hon är för mig guld värt.
 
Bildresultat för städa

Boktips! - Himlen kan vänta av Lotta Gray

Jag har under helgen lyssnat på Lotta Grays bok Himlen kan vänta. Den handlar om hennes resa genom sjukdomen cancer men även med stort fokus på hur hon agerar och hur familjen fungerar. Jag upplever boken som öppen och ärlig. Jag tror många kan finna både tröst och bli starka av boken i de egna livsöden man har. 
 
Uppläsare är Lotta själv vilket jag tycker är fint då det gör boken än mer ärlig i känslan.
 
Jag ger en 4 FrkM av 5 möjliga. Läs den!
 
 
 
 
 

En utekväll

När jag fyllde år för snart ett år sedan så fick jag ett presentkort på Urban deli. Jag såg till att min syster fick samma sak ett halvår senare. Igår satt vi på utesereringen och delade en grilplatå och drack gott vin och cocktails. Även denna restaurang är en favorit som jag kan rekommendera. Gillar den vid nytorget bäst pga omkringliggande miljö när man sitter ute. 
 
 
När jag bokade bord hade jag ingen aning om att Södermalm skulle sprudla av aktiviteter. Midnattsloppet, Nytorgsfestivalen etc. Danny Saucedo uppträdde på Nytorgsfestivalen så vi dröjde oss kvar vid Nytorget under kvällen. En riktigt bra kväll.
 
 

Boktips! - Tills något annat tar vid av Agneta Vorberg

Jag har nu på morgonen lyssnat klart på boken Tills något annat tar vid av Agneta Vorberg. De allra flesta kan nog på något sätt identifiera sig med någon eller något i boken vilket gör att man får en igenkännande faktor.
 
Den handlar om två systrar som lever tå helt olika liv. Man får följa dem och de utmaningar som livet bjuder på. De två systrarna knyter också an till varandra som vuxna i boken efter många år utan kontakt. 
 
Boken är klart läsvärd.
Jag ger boken 3,5 FrkM av 5 möjliga. 
 
Provläs eller beställ ditt ex!

Happy Friday!

Bildresultat för friday

Taket Eriks Gondolen

En helt underbar torsdagskväll. En jätteskön torsdagskväll på Gondolens takterass blev det. Älskart men ack när solen går ned så försvinner värmen raskt.Glömde att ta bilder... :( Kan däremot rekommendera Gondolen med hela hjärtat oavsett det gäller mat eller en drink eller kanske både och :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Glöm inte!

 

Här går det hett till!

Vaknar och ser att alla fönster i lägenheter har imma/kondens på sig. Man skulle tro att det hade gått väldigt hett till här inatt men dessvärre är det nog bara ventilationssystemet och vädret ute som påverkar.
 
 
 
 

Att unna sig i vardagen

För att orka med hektiska tempon unnar jag mig ganska mycket i vardagen.
Resor nämnde jag häromdagen men även som idag en helkroppsmassage.
En tidig kväll blir det också förhoppningsvis.
 
 
 
 
 
 

Idag är jag mest en tröttis

Bildresultat för trött smiley
 
Vi får väl se hur den här dagen går...

Alltså den där dansmusiken...

 Grannen är i farten igen.
 
Bildresultat för grön spyfärdig smiley

Hur fördelar ni tiden på ert dygn?

Jag har tagit mig i kragen och försökt jobba ordinarie arbetstider den här första veckan som gått på jobbet. Det är ovanligt för mig som de flesta av er vet. En arbetsvecka på en 60-70 timmar per vecka är mer vanlilgt tyvärr.
 
Då jag har en hälsa som inte är god måste jag försöka bromsa. Ja jag vet det är inte första gången. Men jag har en fundering. Även om man "bara" jobbar ord tid så är det svårt att finna tid till allt inkl återhämtning. Så min fråga till er idag är; hur fördelar ni er tid?
 
Bildresultat för cirkeldiagram

Reskläder

Jag älskar ju att resa som ni vet. Det är också min avkoppling. Har alltid några resor på lut. Antingen i plan eller bokade. Min nästa är redan bokad och den efter i plan :)
 
Oftast flyger jag och jag blir då väldigt förvånad över hur folk ser ut. Så min fråga till er är vad brukar ni flyga i?
 
För mig så har jag min jobb eller vardagskläder när jag åker en kortare sträcka. Gör ingen skillnad på transportsträckan mot kanske lite pendeltåg och kan ha högklackat (öven om det är sällan jag använder det numera), kavaj etc.
 
Långflyg vill jag fortfarande se fin ut på men vill självklart ha bekväma kläder. En klänning i strechtyg är inte att förakta kan jag lova. Även alla dessa strechiga jeans som är som pyjamasbyxor är en höjdare. Modet har varit bra några år nu :) Skor som är lätta att ta av och på och som klarar svullna fötter är ett måste likväl som skalbar överdel som topp och kofta. Allt för att klara temperaturväxlingar ombord. 
 
Förstår inte riktigt de som riktigt byter om till pyjamasbyxor ala flanell... jo de finns, speciellt på usa flighterna. Jag går ju inte i dem hemma på stan... Gillar inte heller om människan bredvid mig i trång kabin är för avklädd.. inte mysigt alls och lite etikett finns det väl? 
 
 
 
Bildresultat för flygplan tecknad

Det här med grannar och dansbandsmusik

Jag måste ha en ny granne eller en granne som fått något nytt piller. 
 
Hela dagen igår så hörde jag dansbandsmusik från längre bort liggande lägenhet. Då får man spela högt. Vid 23 då jag gick och lade mig så startade det igen. När jag kom ur duschen imorse... ja då drog det igång igen.
 
Jag tror jag blir galen. Behöver jag tillägga att jag inte är ett större fan av dansmusik?
 
 
 
 
 

Poddar jag lyssnar på

Lyssnar ni på poddar?
Jag följer flera. En del lyssnar jag bara på om det är intressanta gäster medan andra lyssnar jag på varje avsnitt.
 
Mina favoriter är:
 • Wahlgren & Wistam (tokroliga)
 • Wahlgren & Lundqvist (tyvärr kommer inga nya avsnitt)
 • Sommar & Vinter i P1 (sommar och vinterprat)
 • Lyxfällan - En pengapodd med Patrick och Magnus
 • På riktigt med Charlie & Mathias
 • Flygvärdinnepodden
 
Har ni några att tipsa om?
 
Bildresultat för tecknade hörlurar
 
 

Världens slöaste helg

Jag tror jag har världens slöaste helg. Var så trött i fredags då jag var ut på en lokal restaurang med en kompis. Igår  var det lite plock i lägenheten och storhandling förutom en massa slöande med film och boklyssnande. Idag har jag tvättat och sett lite netflix, lussnat på bok etc. Väldigt skönt men ack så trött jag är. Det är som att inget hjälper.
 
Skulle vilja ta en lång promenad men det håller inte foten för så funderar lite till och sen blir det nog bok eller pod :) Funderar även att skippa laga mat och köpa något färdigt.
 
 
 
Bildresultat för slö trött

The Capital takbar

I torsdags klarnade vädret upp på kvällen och vi fick en fantastisk sommarkväll. Efter middagen på Supper Gården gick vi således vidare till en takbar - The Capital. Ligger på plan 8 å Scandic Continental på Vasagatan. Jag kan numera rekommendera den då en hel del personal byts ut. När den startade vad kundbemötandet en katastrof men som tur är har de vänt detta då det är en pärla lägesmässigt.
 
En aperol spritz i solen blev det denna ljuva sommarkväll.
 

2 delar Aperol
3 delar Prosecco
1 del tonic alt soda

Fyll ett stort vinglas rikligt med is. Häll på Aperol, prosecco och toppa med tonic/soda.
Garnera gärna med lite apelsin.

 

Tyvärr fotade jag sent men ja ni ser idén i alla fall :)

 

Boktips! - Från galler till glädje

Jag har precis lyssnat klart på boken Från galler till glädje: en livsresa genom 1352 dagar.
 
Det handlar om Karin Volo som pga sin  exman hamnar i amerikanskt häkte under 1352 dagar. Boken är bra men inte helt toppen. Hon nämner flera gånger vad som an uppfattas att hon håller sig till sin kant och att hon är reserverad. Boken är skriven på samma sätt. Bitvis är den lite djupare. Man får följa Karin från tillfället hon grips på flygplatsen genom häktestiden och tills dess att hon är åter i Sverige.
 
Jag ger boken 3 FrkM av 5 möjliga. Det gäller boken och hur den är skriven. Själva händelsen är ohygglig och enormt otrolig hanterad situation av henne av det man får veta.
 
Från galler till glädje : en livsresa genom 1352 dagar

Middag på Supper Gården

I torsdags så var jag ute på middag på Supper Gården. Jag tycker de har fantastiska smakkombinationer i sina smårätter. Älskar när man delar lite olika rätter. Kan rekommendera restaurangen och är själv återkommande gäst.
 
 
 
 
 

Äntligen!

Äntligen får jag lite utrymme som smurfelina och vi får svar på gåtan kring smurfarna.
 
 
Mer om detta på Aftonbladet
 
 
 
 

När man är en slarver

Det är väldigt lätt att sätta folk i jobb då man är en slarver. I början på sommaren var jag och gjorde mina årliga tester hos farbr... nä jag har en kvinnlig doktor. Kvittona försvann då jag rensade väska och plånbok inför semestern och ja jag kastade väl dem helt enkelt. Svor och grymta lite då jag skulle behöva dem för inläming då jag har rätt till kostnadsfri vård. Galet... dumt... och allt sånt... av mig.
 
Idag ringde jag i alla fall och undrade om de möjligen kunde göra kopior till mig. Tjejen som inte var ordinarie nu under sommaren blev lite tyst och koncentrerad... efter en stund kvittrade hon glatt jodå det går bra att hämta dem. 
 
Tänk vilken stjärna!
 
 
 
 

Morgonens skratt

Tänkte jag skulle dela med mig lite skratt. Hittade detta klipp som jag skrattade gott åt även om jag inte är frälst i alla dessa katt och hundvideos som virvlar runt. 
 

Vintips tack!

Jag gillar friska krispiga vita viner. Jag gillar också ett milt och runt rött vin. Däremot har jag som alltid tyckt det är kul med viner snöat in på samma gamla på senaste tiden. Så för att råda bot på det... Vad är era vintips?
 
 
 
 
 
 

Boktips! - Mindfulness för losers av Christoffer Holst

Jag har nu lyssnat på boken Mindfulness för losers av Christoffer Holst. Det är en ganksa trevlig bok där jag tror många kan känna igen sig i de olika karaktärerna. En av huvudkaraktärerna Pamela är en tjigosjuårig tjej som letar sig fram i livet för att hitta sin stig. Hon kommer till storstaden och träffar affärskvinnan Gloria och hennes bror Sebbe. Helt klart läsvärd en kall eller regnig sommardag.
 
Boken får 3 FrkM av 5 möjliga. Trevlig läsning.
 
Mindfulness för losers

Need coffee?

 

Restaurang Mr French

I fredags var jag på restaurangen Mr French i Stockholm. Det var nog en av de sämsta restaurangerna jag varit på - någonsin.
 
Var ska jag börja... Priserna mappar inte kvalitén överhuvudtaget. Jag är inte snål på något sätt när det kommer till att äta ute etc som ni som hängt här ett tag vet men jag vill ha kvalitet. Det får man inte hos Mr French. Ingen upplevelse heller.
 
Vinerna, inga speciella alls utan en ganska medioker kvalité, går på en uppemot 500-700 kr flaskan för de billigaste. Det betalar jag gärna om det är kvalité. Dessutom kunde tjejen som serverade inget om dem alls. Tills slut fick hon fram att det var en bra producent via en kollega gällande ett av vinerna. Då vi var ned till att välja mellan två så skulle man tycka att lättast vore om de, som på många andra ställen, erbjöd oss att prova dem men icke. Vinet vi valde var ok.... ett lättdrucket sommarvin men kanske inte vad man förväntar sig då man betalar uppemot 700 kr för en flaska. Då vill jag ha mer upplevelse i det.
 
Servicen bedrövlig... varm mat kom in före kall. Mat kom in före vinet. Vinet som kom in iskallt så inga smaker kom fram. När jag sa "oj vad kallt det var" sa servitrisen bara att det ger sig om en stund. Frågan är då om vi skulle låtit den varma maten kallna helt eller hur tänkte hon?
 
Borden står så trångt att när någon annan gäst måste passera till toalett eller rökning etc så måste man resa sig. Serveringspersonalen pressade sig vant emellan men på bekostnad till att alltid dunka i eller att man blev dragen i håret då de fastnade i det etc. 
 
Notan fick vi in långt innan vinet var urdrucket trots lediga bord. Detta då bordet var bokat. Hade varit helt ok om det varit fullt men många lediga bord fanns det. Däremot ville ingen ta upp betalningen när vi väl gjort sådan så den bar jag ut själv till serveringspersonalen då vi inte ville vara kvar längre. 
 
Nä jag förstår inte varför Mr French är så hajpat. Betydligt bättre ställen finns!
 
 
 
 

Första jobbdagen

Första jobbdagen är avklarad. Den gick sådär. Inte fullt fokus men men... Skönt att inte ha ett endaste möte men det var bara idag. Imorgon drar det igång igen.
 
Det hinner hända mycket på semesterveckorna. Att ta igen allt på en dag är väl inte riktigt möjligt skulle jag kunna tänka mig men ändå har man någon ambition till det konstigt nog. I sådana här lägen önskar jag att jag hade ett jobb där någon annan går in fullt ut när man är ledig och man kommer tillbaka till ett tomt skrivbord. 
 
Nu ska jag slappa och ha det gott resten av kvällen!
 
 
 
 

Tillbaka till vardagen

Dax att börja jobba igen!
 
Bildresultat för back to work after vacation

Nu gäller det att bita ihop

Jag kan inte, jag kan inte, jag kan inte men jag måste.
 
Ska strax ge mig över till mamma och pappa och hjälpa min mamma och packa. Det skulle varit dags för växelboende men då vi ansökt om heltidsboende får hon tillfälligt kortidsboende tills dess att det finns en plats. pappa orkar inte längre då hon behver hjälp dygnet runt flera gånger i timmen. Jag förstår honom helt. Det finns inget annat alternativ.
 
Många tårar har fallit, självklart hos henne, men också hos mig. Även saker har flygit i luften utan förvarning. Hos henne.
 
Det var längesen mamma var mamma men nu är det ännu ett steg i hennes sjukdom och i den negativa riktningen vi tar. Nästa är att möblera upp hennes nya boende.
 
 
Viam inveniam aut faciam

Att packa inför en weekendresa

Jag åker på ganska många weekendresor på ett år och jag checkar sällan in bagaget då för att jag snabbt komma ut på resmålet utan att stå och vänta vid ett bagageband. Sen på hemvägen vill man ju bara hem. En liten kabinväska på som oftast max 8 kg kommer man långt med. Ni vet väl att 3 nederdelar och 5 överdelar faktiskt ger hela 15 kombinationer! Mer än man behöver för en helg alltså :)
 
Så hur tänker jag? Ja, lite smart måste man vara. Tex bör ett par byxor kunna användas både dag och kvällstid. Även skor bör kunna användas både dag och kväll beroende på aktivitet. Har jag något extra tungt plagg med mig så ser jag till att resa i det etc.
 
Neccessären är ju en annan angelägenhet när det är begränsad vätskemängd när man flyger. Den tillsammans med skor är ju det som dessutom tar mest plats. Mitt tips är att köpa reseförpackningar som det nu finns gott om ute på marknaden. Det går också att hälla över i tomma reseförpackningar. Prover som kommer med tidningar, i affärer etc spar jag alltid till resor.
 
Så hur ser min packlista ut?
 • 3 underdelar
 • 5 överdelar
Kom ihåg att ovanstående ger hela 15 kombinationer!
 • Nattlinne
 • Skor och/eller stövletter (jag reser i "gåskor" eller stövletter, de andra paret packar jag ned)
 • Väska till kvällen (dagväska har jag när jag reser)
 • Skärp 
 • Sjal
 • Solglasögon
 • Smycken
 • Neccessären prover för schampoo, balsam, krämer alt reseförpackningar, tandborste och tandkräm etc
 • Underkläder & Strumpor
 
Någon som saknar något?
 
Tipset är också att rulla kläderna så slipper ni veck på dem. Strumpor förvarar jag gärna i skorna eller i bh-kuporna så håller de formen. Prova! Det blir faktiskt gott om utrymme i väskan så även lite shopping får plats :)
 
 
 
Bildresultat för packningslista

Boktips! - Världens vackraste man av Lena Ackebo

Två systrar lär känna varandra på en resa till Mallorca i vuxen ålder. På resan händer det som skulle hända alla systrar på semestern. Det är en riktigt bra feelgood bok nu i sommartider tycker jag. Som ljudbok är det Katarina Ewerlöf som läser den. Mycket passande röst. 
 
Ni som hängt här ett tag kanske ser likheten med mig och min syster. Det är ju nästan så jag hade kunnat skriva den själv. Fast när man ser till händelserna som sker på semestern så finns då inga likheter :)
 
Jag ger den 4,5 FrkM av 5 möjliga.
 
Världens vackraste man

SMS påminnelse - en bra grej

Det här med sms påminnelse från frisör, tandläkare mm är ju en toppengrej. Igår fick jag tex reda på att jag har frissatid som idag. Inte lätt när man släpper allt under semestern...
 
 
 

Inte ens i realtid kan man lita på dem

Det kom ett skyfall även om prognosen säger annat. 
 
 
 
 

Journal på nätet

Det här med journal på nätet är väl fantastiskt? Eller?
 
Jag älskar tanken då det handlar om mig och jag faktiskt på något sätt äger rätten till den informationen men jag som har kontinuerlig vårdkontakt kan se... NADA! Så irriterad. Jag vet min sjukdom är värre än jag tror men jag hävdar fortfarande att det är hur jag känner mig som är det viktiga. Undrar om det är därför jag inte får se den... Bara en fundering.
 
Bildresultat för galen smiley

Ledig vs Jobb

Den här veckan småjobbar jag lite. I tisdags var jag in på jobbet och fick nästan panik. Jag är livrädd att det inte ska fungera. Att jag inte ska orka.
 
Bestämde mig att jag jobbar hemifrån resten av veckan för det jag borde göra då jag inte har några möten. Inte för att jag gör så mycket mer än vilar på ledigheten men det är ändå svårt att ta sig an jobbandet :o
 
Börjar jobba på riktigt på måndag igen. Jag har då varit hemma från jobbet i fem veckor även om jag jobbat lite första och sista veckan. Så i alla fall 4 veckors ledig totalt men 5 veckor utan tidspress. Nu gäller det bara att hitta en strategi.
 
 

Det skulle ju bli så bra

Det skulle ju bli så bra med nya spåren och vi skulle slippa förseningar... Jaja vi kanske ska vara glada att vi har ett spår. Från Aftonbladet:
 
 

Mission Enomdan och Minska garderoben - juli

Garderoberna är sprängfulla hur mycket jag än rensar och det är en lång väg kvar innan de ens är någotsånära ok. Jag har helt enkelt alldeles för mycket kläder, skor, väskor, accessoarer etc. 
 
Det är även lite svårt att skiljas från fungerande saker som hamnat i skåpen i väntan på att bli använda så de listas också när de åter ut.
 
Denna månad har jag använt metoden "Enomdan" i del av hallen. Klädkammaren attackerades och så här gick det:
 
 
Inköp:
 • Plånbok
 • 5 toppar 
 • 2 klänningar
 • Foam roller
 
 
Utrensat/Kastat:
 • Plånbok
 • 2 Nagellack
 • BH
 • Hårkam
 • Fönmunstycke (fråga mig inte när den fönen åkta ut...)
 • Halsband
 • Skokartong
 • Skor med kartong
 • 3 väskor
 • Pärm
 • Papper papper papper
 • Byxor
 • Solstick (ojoj vet inte hur gammalt)
 • 2 hårklämmor
 • 7 Trosor
 • 1 Strumpa
 • 2 Capri leggins
 • 11 böcker
 • 3 CD skivor
 
Nådde jag målet i juli? 
Det gjorde jag... med knapp marginal. Mycket kom in men en sak per dag kom ut när jag tagit bort motsvarande mängd som jag shoppat. Den strukturerade rensningen har dessvärre uteblivit då jag fått fokusera på annat. Jag kommer fortsätta med hallen och de garderober, byrålådor och klädkammare som finns där äve om annat ibland smiter in också :)

Balans i livet

 

RSS 2.0