Byte av städfirma

Jag har hemstädning eller vad det heter varannan vecka i två timmar i min lilla lägenhet... det är inte så vanligt att man kan få två timmar bara så levrantörerna är begränsade.
 
Jag har därför dragit mig för att byta firma men nu är det dags tror jag...
Har ni hemstädning? Någon firma ni skulle rekommendera att jag skulle titta på?
 

Är tystnad lika med lugnt och skönt?

Nix!
 
Har tappat rösten i stort sett samtidigt som jag akut tagit över flera projekt pga en långtidssjukskrivning. Läsa in mig är en sak men sen måste jag ha kontakt med många leveranröte och kunder samt användare. Aja det ska gå även om första deadlinen är mer än tajt. 
 
Ska försöka vara så tyst jag kan samtidigt ävn om det är lite svårt...
 

Hur gick det då?

Det gick sådär. Något bättre men långt ifrån bra så justering av medicin är gjord och jag har fått ytterligare en att komplettera med till husbehov ungefär. (Eller kanske inte riktigt men vid behov, träning och andra ansträngande dagar)
 
Nöjd? Jajamen jag har varit mycket värre däran och är glad att mina mediciner får mig till största delen att leva ett ganska bra liv ändå. 
 
Blir jag less? Oja när jag har dåliga perioder undrar jag... varför jag? Är det så här det ska vara? mm.
 
Men oavsett så fick jag nu grönt hos läkaren och nästa stora kontroll om ett år om jag inte blir sämre ytterligare. Stadiga patienter styr själv när det är dags då det är ont om tider. Fast bra de kallar då jag kan vara slarvig...
 
Liten astmaskola
 
 

Vackert

Lyssnar på en favoritlåt denna morgon som jag ändrat till en morgon i lugn och ro från att ha haft den detaljplanerad. 
 

Dax för blåsövningar

Så var det dax att göra massa blåsövningar igen. Jag hoppas de visar bättre resultat än tidigare men tvivlar. Är så trött utan anledning riktigt så anar att jag syresätter lite sämre. Men jag är ju på benen och gör det mesta även om jag inte springer maraton så jag ska inte klaga. 
 
Fast en tumme eller två skulle nog inte skada då jag har mer än dubbel maxdos på mina mediciner och jag vill inte ens tänka när de inte kan ge mer...

 
Förresten lite spännande att de tappat ordet lung på skylten.  Hur ska man som ny patiente förstå... tur att jag är gammal i gården :)

Då var det snart dags igen!

Påskens sista dag idag och jag har gjort massor av annat än jobb men kanske inte riktigt energiboostat. 
 
Skärtosdag ägnades åt tvättstugan mestadels. Skönt att få rent om inte annat :)
 
Långfredag var det familjecirkus. Mamma var bra i början men sen gick det utför. Hennes sjukdomar gör snabba svängar. Att hon rör till och glömmer är inte så farligt men när hon far med vanföreställningar som är osanningar är det desto knepigare. Jag tycker inte om att oskyldiga anklagas. Mestadels är det personalen på boendet så jag hoppas de är vana och inte tar det personligt.
 
Påskafton åkte jag på en spakryss. Bra frånsett att hon jag åkte med kan dra iväg i alkohol snäppet för mycket och tyvärr drogs jag med. Inte så jag mådde dåligt men jag var nog inne mer på njuta än mängd. Funderar lite på varför jag inte sa stopp för egen del men antagligen alkoholen jag redan hade i kroppen. 
 
Påskdagen var en dag mestadels ombord och jag fick en störtskön behandling och hade bra spa ombord. Njuter så av sådant. Sen fick jag med mig reskamraten hem som inte ville gå hem så drack vi lite vin och åt leftovers här. Sen blev det en tidig kväll.
 
Annandagen ser ut att bli fin. Får bli en promenad och kanske en tur till Ikea vore på sin plats.Behöver lite nya kuddfodral och en ny tvättkorg då den gamla inte rullar längre och säcken blivit tänjd och går i backen när det är mycket tvätt i den. Stora investeringar på gång alltså! Sen borde jag fortsätta rensa lite i skåp och lådor... tänk att det aldrig tar slut men nu känns det lite som ny säsong när solen kommit och man kanske kan bli av med en del på nytt. ;)
 
Allt som allt en bra påsk men mer energi kunde jag allt boostat. Förstår inte varför jag inte kan bli av med tröttheten. 
 

Glad påsk

Målet är att jobba kort dag och sen vara ledig. Mycket behövligt just nu... Sen ska jag ha en skön påsk och önskar er desamma!
 

Men vad i .....

Det här tycker jag inte om alls. Vitt på marken igen! Isdrottningen är lömsk eller är det farbror vinter... hm var det så de hette?
 

Filmtips! - Burlesque

På Netflix går just nu Burlesque att hitta. Så gillar man en klassisk story med att en Iowa tjej kommer till LA för att hitta lyckan men också om man gillar lite dans och sång så är det här filmen för dig. 
 
Ger den faktiskt 4 FrkM av 5 möjliga inom sin genre. 
 
Kanske något till påsken?
 
Rent Burlesque on DVD

Träning - för första gången på länge

Lätt öm i kroppen trots mjukt pass då man verkligen tar ut rörelsen pp flex softa. Boostar idag med lite läsning i soffan. Nu är jag på gång! 


Kämpa våren!


Vart tog min vår vägen?


Om man går upp i ottan...

... Så kan man redan nu vara nära Göteborg. 


Så var det måndag igen

Helgen har flytit på snabbt.
  • utgång fredags
  • mellomiddag lördag
  • fika hos föräldrarna i söndags
Apropå fikat hos förälrarna så jo pappa visste men visste väl inte heller riktigt varför vi skulle ha tårta men anledningen var att vi skulle planera nästa gång vi skulle ses... ja jag säger då det.
 
From idag är det hårda bud som gäller eller njae jag ska vara tillåtande men inom ramarna. Det handlar om att åter börja matregistrera. Jag måste ta kontroll på vad jag äter då jag nu börjar skippa luncher etc. Vikten ökar då jag inte äter regelbundet och slänger mig på socker etc. Tidpunkten usel då jag har konfenrens i veckan men ingen tidpunkt är å andra sidan bra!
 
 

Vad firar vi?

Idag kl 13 ska min förvirrade mamma bjuda på tårta. Vi funderar lite...
  • vad firar vi?
  • vilka har hon bjudit in?
  • kommer hon ihåg det när vi står vid dörren?
  • vet pappa som är deras koordinator och fixare i vardagen om detta?
Vi får väl se... 
 
Jag är endast inbjuden via min syster. Annars brukar jag säkerställamed pappa om de verkligen har någon bjudning så han kan luska vidare om vad som är på gång... Men det är inte ovanligt de bara har folk vid dörren då min mamma ofta bjuder in men pga hennes förvirring sedan inte vet om det. Vibörjar alla dock bli vana både släkt och vänner som bjuds in och pappa. Mamma står mest förvirrad.
 
Så...to be continue ikväll :)
 
Ha en superfin dag!
 

Vem är det som stökar till?

Det har varit en jobbvecka utav guds nåde denna vecka. Många timmar har lagts ned. Så vem sjutton är det som hunnit stöka till här hemma?
 
 
Dessvärre är det inte leksaker jag måste plocka utan precis allt annat.

Amen jag blir ju så trött

Vilken faktura har jag felaktigt betalat nu då... Måste tidningarna ha fakturor med massa erjudanden. Sist var det en kalender jag råkade köpa och nu har jag tydligen köp ansiktscreme och serum.

 
 

Halvdan

Lite rosslig i halsen. Bihålor som värmer. Ögon som är trötta. Men däckad är jag inte. Vi får se vilket håll det här går mot...
 
 
 

Mary Kay timewise

Som ni vet provar jag en produktserie från Mary Kay timewise som jag vann före jul. Måste säga att jag hittills är ganska nöjd. Mest nöjd i början då jag verkligen kände förändringen. 
 
I nästa vecka är det eldprov för då ska jag till min hudterapeut. Vi får se vad hon säger in hyn nu.
 
 

Högvarv

Usch nu går jag in i en stressperiod. Det är värre än vanligt då jag tom ska jobba minus varje månad och det bara regnar in saker att göra. Jag försöker spjärna emot men det trycker på som tusan med alla uppdrag och projekt och personal? Ja det får man ju inte ta in oavsett det är konsulter eller ordinarie. 
 
Andas FrkM så kommer allt gå bra. 
 
 

Då var det dags för lite dagkirurgi


varje dag ger en ny chans


Grått och Tacokrydda

Det är ingen upplyftande helg vi har här i Stockholmstrakten. Grått, grått, grått så långt ögat kan nå och de gör mig väldigt sömning måste jag säga. 
 
Igår tinade jag köttfärs och var helt säker på att jag hade tacokrydda hemma men icke. Det blev till att göra min egen och jag satte igång och googla. Hittade ett recept jag tyckte lät gott och balanserat. 
 
Som jag modifierade lite genom att halvera paprikan och lite annat. Men kryddorna med lite krut fick bestå. 
 
Mitt recpet blev som följande till ca 1 kg köttfärs (eller ja man tar ju så mycket krydda man vill...)
 
1 msk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
½ tsk salt
½ msk spiskummin 
1 krm cayennepeppar
1 krm chilipulver
½ msk oregano
 
Det blev riktigt bra men saknade det där lilla extra. Gör du egen tacokrydda? Har du i så fall något bra recept att dela med dig av?
 
 

Vintips!

89 kr på bolaget. 
Fylligt utan att vara tungt.


Jag kan se den


Så måste det vara!

 

Ersättning flygförsening

Att bli så kraftig försenad i och med inställt flyg och ombokning kräver sitt arbete efteråt. Jag har kontaktat flygbolag, försäkringsbolag och nu ser jag att mina flygpoäng uteblev och jag kan inte efterregistrera dem då vi blev ombokade till ett bolag utanför alliansen vilket då kräver ny kontakt med flygbolaget. På något sätt tror jag man skulle kunna förenkla den här proceduren något...
 
SAS är ganska tydliga i sin ersättning. Hoppas bara de också handlägger det enligt hur de informerar. http://www.sas.se/allt-om-resan/vid-ankomsten/forsenat-installt-flyg/ Har ingen tidigare erfarenhet av dem men ni lär få höra hur det går :)
 
 
 
 

Bokslut februari

Även i februari har jag lyckats få ut lite mer än jag fått in i mina garderober, skåp och lådor. *Klappar mig själv på axeln* :) Lite shoppat blev det ju i Budapest men man kan ju inte bara rensa ;)
 
 

RSS 2.0