Köpstopp under augusti - är ni med?

Mia och Malla har hitintills hakat på. 
 
Köpstopp gäller personliga saker till dig själv. Inkluderas gör inte:
 • ev nödvändiga hygienartiklar (vi vill ju inte bli sluskar på köpet)
 • ev inköp till pågående projekt/renoveringar (det kan bli dyrt att stoppa ev offerter man redan sagt ja till...)
 • självklart måste räkningar på tidigare inköp betalas även om de kommer under augusti
Har ni något annat som måste undantas så får ni lägga till det på listan. 
 
Men visst blir vi fler?
 

Undrar om jag luktar illa...

Jag har i alla fall 3 flugor som håller mig sällskap till frukost idag.
 

Sömn

Jag sover ganska bra nu efter att jag var i italien. Innan och i början av resan vaknade jag på nätterna. Det är dumt att jag inte kan koppla av så på hemmaplan. 
 
Det hinner bli en 7,5-8 timmar per natt och det enda orosmolnet är att jag somnar alldeles för sent. Det är ju snart dags för jobb och då måste jag upp 3 timmar tidigare. 
 
Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte började bli stressad. Större delen av den här veckan har jobbet börjat mala i tankarna. Det förtar en del av ledigheten. 
 
Två lediga dagar kvar nu sen börjar ekorrhjulet igen.
 

Boktips - Pianostämmaren av Stefan Tegenfalk

Jag har inte alls läst så mycket som jag brukar denna sommar men här kommer ett av de sällsynta boktipsen för denna sommar. Pianostämmaren av Stefan Tegenfalk.
 
Det här är ingen ny bok och egentligen inte min genre men den binder läsaren och man vill bara veta mer hela tiden. 
 
Rekommenderar den och den får 4 FrkM av 5 möjliga.
 
 
 

Dagens uppgift

Är att städa badrumsskåpet. Om man tänker efter så måste det vara det mest använda skåpet så inte konstigt det blir rörigt mellan varven. Det är också det skåpet som jag tror flest besökar kikar i :)
 
Hur är det med ert? Har ni allt i ordning eller behöver ni städa det?
 
 
 

Blockerad

Min väg vart blockerad idag när centralstationen utrymdes. Kom från tågen och fick då inte gå in i själva centralstationen. Larm gick, info tavlor blikade med text och stoppskyltar samt att röst i högtalarna talade om att inte gå in i byggnaden. 
 
Vad tror ni folk gör? De går på som vanligt och vi som inte går försöker få folk att backa alt stå stilla. Jag tänker på två saker.
 
1. hade larmet varit skarp vad ska de då in och göra?
2. om det varit rusning så hade människor klämts då de inte brydde sig om stoppet utan bara gick på.
 
Min första tanke var att ta mig därifrån så jag hoppade på ett tåg tillbaka en station. Jag tänkte om det var larm eller terrorhot eller dyl så är det bäst att flytta sig illa kvickt. Detta samtidigt som andra människor ignorerade larmet... 
 
Sedan såg jag att tågen fortsatte att gå så tog jag det tillbaka. Det handlar om 3 minuter i endera riktning men jag ville varken bli bränd, sprängd eller klämd så en ganska billig försäkring. Med andra ord så var det inget dramatiskt mer än att man inte visste varför utrymning skulle ske. 
 
Aftonblandet talar om ev matos. Å jag då? Jo jag blev försenad 10 minuter till min massage men jag lever ju!
 
 
 
 

Läckage


Hur mycket latte macchiato klarar en dator?

Ja det undrar jag med då jag lyckades hälla en halv sådan i dator. Än så länge går den och jag blir inte elektrifierad när jag skriver på den....
 
 

Jobbat hårt

Smårensat i garderoben då jag borde storrensat. I vart fall så kastar jag 8-10 plagg och lite accessoarer. Jag har också kämpat med att lägga upp annonser på Tradera. Ska försöka få upp en del till men det tar sån evinnerlig tid. Önskar det vore ännu lättare än vad det är...
 
Vad har ni för er idag då?
 
 

Utmaning - Köpstoppsmånad

Det är populärt med köpstopp hit och dit. Jag vill därför utmana er att under augusti införa totalt köpstopp för egen del vad gäller skor, kläder, accessoarer och istället verkligen se över vad ni redan har i garderoben och kanske passa på att rensa som jag skrivit om tidigare.
 
 
Kan det vara så att ni har saker ni inte vet om att ni har? Kanske kan ni shoppa i egna garderoben?
 
Vad säger ni, är ni med?
Sprid gärna utmaningen vidare om ni tycker idén är bra!
 
 
 
 

En utekväll

Igår på eftermiddagen sågs jag och min syster för att dela en flaska vin på loopen i Stockholm. Älskar stället. Vi blev inte nöjda med det utan satt kvar tills de stängde och sen var vi hungriga och promenerade till thaiboat för middag. Båda ställena är underbara sommartid och jag rekommenderar dem verkligen.
 
Resultatet blev hemma först till midnatt och 18953 steg. Fast då inkluderar jag min PW jag tog under gårdens förmiddag också. 
 
Älskar när man kan vara ute i en ärmlös klänning dygnet runt. Bara sticka fötterna i ett par skor och gå.
 
Loopen
 
 
Thaiboat
 
 
Thaiboat älskar inoovationen...
 
 

I wish!

 
Undra om man kan ställa sig på kö att vara försökskanin... Hela artikeln kan man läsa på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23228230.ab 

Sovmorgon

Idag blev det en ofrivillig sovmorgon men vad gör det när man är ledig och dagsprogrammet börjar först på eftermiddagen. Jag vill dock inte vända dygnet som jag har så lätt för. 
 
Igår blev det mest praktiska saker. En PW, matlista, handla mat, tvätta, plocka i lägenheten, pokemon promenad, slöa och avslutade kvällen med en usel film på Netflix. 
 

Bryt X två

Igår kväll bröt jag ihop här efter samtal med min far. Min mor har varit på växelboende och har varit förvirrad i över två veckor utan att ha någon bättre dag. Hallucinationer förekommer och hon diktar upp osanningar om att folk stjäl, knarkar, drogar henne etc. Det går inte längre att lita på vad hon säger när man ens tror hon är med då hon inte alltid är det. Jag hoppas hon kommer tillbaka till oss som hon var i mitten på juni då hon var hyfsat med. Jag klarar inte riktigt av henne just nu då det antinge är snurr eller så gråter hon.
 
Bryt nummer två handlar om att återgå till Dukan och motion efter två veckors semesterslarv. Det har visat sig rejält på vågen... På det igen bara...
 

En helg i Borlänge

Har haft en toppenhelg hos en väninna i Borlänge. Vi har duckit vin, ätit gott, skrattat, använt hennes kille som chaufför i hela nejden och shoppat. Allt perfekt med andra ord. Nu är det hem som gäller och nästa vecka är en oskriven bok. Hoppas kunna göra någon tripp till...


Peppino il pescatore

Mitt ute i ingenstans i Kalabrien, nämligen i viken santa Maria i capo vaticano finns en fantastisk fiskrestaurang. Har ni vägarna förbi så rekommenderar jag den.


En dag i Pizzo med omnejd

Vi började dagen med lite antipasto och vinprovning på vingården Lento. En mycket vacker vingård med ännu vackrare vi källare. Vinerna föll mig dock inte i smaken så lät dem stanna kvar i källaren.

Vidare åkte vi in til Pizzo. En mycket vacker kuststad med många dina gamla prång. En cappuccino och en Tartufo som också sägs komma från Pizzo intogs.

Piedegrotta besöktes som sista aktivitet för dagen. Märkligt hur vackert det är.


En dag i Tropea


Lång dag med härligt avslut

Tidig väckning, mitt i natten för att vara exakt. Släpar mig med nattbuss och Arlanda express till flygplatsen. På Arlanda ringlar köerna till säkerhetskontrollen ned genom halva sky city. Men vad gör det när man väl kommer fram och får denna vy framför ögonen.


Då är det äntligen dags!


Elberoende!

Igår smällde elen av här och det gick inte att återstarta på elcentralen. Jordfelbrytaren slog bara av utan att ens blinka till.
 
Kyl och frysvaror över till pappa, allt i ett mörker. Spara batteri på telefonen så jag kunde maila och ringa/svara. Jisses vilken röra det blir och det fick bli en tidig kväll i brist på att det blev väldigt mörkt och inget fungerade. 
 
Imorse hörde dock en elektriker av sig. På två timmar fungerade allt igen puh!
 

Var kommer alla ryskor ifrån?

Jag har en öppen profil på instagram. Det innebär att vem som helst kan börja följa mig. Ryskor verkar ha en förkärlek till mig och alla vill träffa en man eller har en länk man ska klicka på... Man kan ju fundera ett tag på det här!
 
Här är senaste tillskottet! Denna gång var det i alla fall inte någon lättklädd på bilderna så lite plus får jag nog ge.
 
 

Jag förstår inte...

...Anna Sundberg.
 
Jag har lyssnat på hennes "Älskade terrorist". Jag såg henne hos Skavlan. För mig är hon ändå en gåta. 
 
Hur kan en människa,med svensk mellanklass uppväxt i Halmstad, totalt gå in i och stötta terrorism utan att blinka? Varenda värdering i henne var som bortblåst. Totalt avsaknad av reflektion och moral. Vad är rätt och vad är fel?
 
Boken ger inga svar till mig. Den är hyllad men jag tycker den är lam. Kanske för att jag har behov av att förstå hur andra människor skulle vilja skada andra eller kan stötta genom att se på.
 
Jag blir rädd då hon säger att det var City akuten som fick henne att bryta upp... Så enkelt... För mig är hon en farlig människa. Att hon idag arbetar som lärare gör mig skräckslagen. 
 
Med tanke på detaljer som boken innehåller så är hon inte oskyldig eller förd bakom ljuset. Jag blir bara så rädd för sådana här människor. 
 
Älskade terrorist : 16 år med militanta islamister (inbunden)

Smarta lösningar

Jag bodde under många år i 1:or här i Stockholm. Det passade bra då jag samtidigt passat på att resa, studera och jobba på andra orter. Om dessa möbler funnits då!
 
Oavsett hur stort eller litet man bor så kan man hitta smarta lösningar att vinna yta. Tycker filmen nedan är otroligt bra och vilka lösningar!
 

Semesterlunk

Jag har nu förhoppningsvis jobbat klart så nu väntar 3 veckor semester. Jag har haft två veckor då jag gjort någon timme om dagen men det har varit bra för att slutföra vissa ärenden. 
 
Det blir mycket lyssna på böcker, IKEA är välbesökt för lådinsatser fram och tillbaka,en hel del träning och promenader och så. Tar det mestadels lugnt med andra ord.
 
Sover däremot otroligt dåligt. Vaknar nattetid ofta och har svårt att somna om. Vet inte riktigt vad det beror på och kan inte komma på orsaken hur jag än funderar.
 
Pappa har ramlat illa och det är svårt för honom att ta hand om mamma. Som tur är åker hon till växelboende snart men jag undrar varför han svimmar av så... utan honom kan inte mamma vara hemma alls.
 
Ha en fin och solig dag på er!
 

Hur var det nu egentligen?


Besegrad

Igår var jag på ett corepass för första gången på hundra år!
 
Under passet var jag besegrad. Imorse då jag skulle ur sängen var jag besegrad. Vågar inte tänka på hur besegrad jag kommer vara imorgon...
 

Bokat och klart!

Jag börjar bli en mästare på att inte planera mina semestrar något vidare... Stressar mig inte lika mycket i år som tidigare. Men nu är det bokat! Kalabrien nästa i nästa vecka ;)
 
 
 

Eller?


En slö lördag

Gårdagen blev slöare än slöast! 
 
Somnade om och vaknade så sent att jag missadde träningen. Höll mig inne hela dagen då vädret inte lockade ut mig. Lade underlägg i några köksskåp och försökte räkna ut vad jag ska köpa för lådinsatser. Plockade in ytterligare i köksskåpen.
 
Började sy. Tunikan jag klippte till tidigare i veckan blir superstor. Detta trots att jag misstänkte det då jag såg mönstret och köpte en storlek mindre och dessutom syr utan sömsmån. *sur*
 
Fortsatte med en kjol jag börjat med för flera år sedan. Det är en vanlig rak i jersey... men var i hela friden har jag gömt alla resår?
 
En film blev det, inget att nämna. Kommer inte ens ihåg vad den hette. Googlade en del på resor och fann några fynd. Nu ska syster bara komma tll skott... 
 
Gick igenom min ekonomi. Jag har fått bra struktur sista året även om jag alltid har haft det. Det märks då jag får till en ökningstakt trots renoveringar och gungande börs. Snål? Nä inte ett dugg. Vare sig mig själv eller andra. Men smarta val och planering gör mycket. 
 
Nu blir det söndag och jag har startat morgonen lugnt. Få se vad denna dag bjuder på. Veckohandling står på programmet men mer än så finns inte planerat. 
 

Semesterlyssning

Jag har lyssnat på en del böcker denna vecka. Det kan man göra när man gör annat som plockar i köket, badar, tar sig till och från olika platser mm. Jag hamnade in i en lättlyssnad triologi ala chic lit. Dessvärre kommer inte sista delen förrän 12 juli så nu får jag vänta. 
 
På andra sidan Venus - Elisabeth Andersson
 
Här och nu - Elisabeth Andersson
 
Å så väntar jag på:
 
Under det underbara - Elisabeth Andersson

Hur tar mig sig ur det här då?

Öm i hela kroppen trots fokus på mjuka pass men att jobba i ytterläge ger grym träningsvärk då man inte är van. Avbokat dagens träning så kroppen får sig lite återhämtning. Får bli en promenad istället. 
 
Jag har en del på to-do-listan:
 • packa upp det sista i köket
 • kolla om elkillen är på semester eller ej
 • köpa diskmaskin
 • kolla in tapet till kök, vardagsrum och hall
 • sy färdigt en topp som jag påbörjade i början på veckan
 • kolla in resor
 • köpa underlag till hyllor, lådor mm på IKEA
 • rensa byrån
 • rensa garderoberna
 • rensa klädkammaren
 • rensa källarförrådet *not gonna happend*
 
Men jag har oerhört svårt att fokusera på något just nu och får väldigt lite gjort... kalla mig för slut så in i bängen.
 
 
 

RSS 2.0