Antar du utmaningen?

Häromdagen skrev jag om att rensa ut en sak om dagen. I april skulle det ge 30 saker och på ett år 365. Vågar ni anta utmaningen? 
 
Vi börjar med april och 30 dagar först på prov. 
 
 
Bildresultat för rensa kasta

Enomdan

Alla vi som är över 40 kommer väl ihåg 80-talets vitamintablett enomdan? 
 
Bildresultat för enomdan
 
Nu ska jag inte prata vitaminer men enomdan kan man använda till mycket. Rensar du en sak om dagen under april månad har du rensat ut 30 saker fårn ditt hem. På ett år skulle det bli 365 saker. Att rensa kan kännas jobbigt men att avyttra en ynka sak per dag är egentligen ganska lätt.

Fem saker som kan lämna din garderob direkt

Vi har alla saker i våra garderober som går att rensa ut. Här kommer en lista på 5 saker som kan lämna din garderob direkt, utan att du behöver tänka på det. 
 
 • De där superfins skorna som du tycker så mycket om men absolut inte kan gå i
 • Dåligt sittande BH. Med dem sitter även kläderna dåligt
 • Kläder och skor som inte storleksmässigt passar
 • Kläder som har en fläck som inte går bort, hål som inte sys etc
 • Träningskläder som inte längre går och tränar
 
Kanske kan dessa små tips få er garderob att bli lite mer luftig. 

Ändrar lite (livs?)stil

Sakta men säkert kommer jag i ordning i mitt renoverade hem. Trivs helt underbart mycket i mitt kök tror jag. Tillbringar i alla fall en massa tid där så något måste det ju vara. Måste se till att fixa det sista där. Diskmaskin och en ny spis. Ny spis då den gamla inte gick att höja upp :o Jaja, lika bra att bara köra på då man ändå är igång!
 
Jag passar på att rensa en del men borde faktiskt ta i med hårdhandskarna! Jag läser mycket om minimalism... ja nu skrattar ni säkert med tanke på hur jag gillar att shoppa :) Har inte räknat kassarna jag slängt men jisses som jag burit... ändå är det fullt! Hur går det till?!? Tur jag älskar att rensa också haha.
 
En del nytt måste in också... just nu är det långt till vinglaset . Nytt soffbord och kanske en matta till vardagsrummet. Nya hallmöbler när det kommer till förvaring men det är inget som brådskar utan det får ta den tid det tar. Hellre rensa rensa rensa först :)
 
Vad gillar ni för stil? Har ni gjort rejäla rensningar? Hur lyckades ni?
 
Bildresultat för rensa städa tecknat
 
 
 
 
 
 

Alltså det här vädret!

Jag gillar det inte alls. Jag är klar med vinter. 
 
Bildresultat för dagen är inställd

Sneakpeak av renoveringen

Här kommer en sneakpeak från min renovering och av köket. 
 
 
Inget extravaganza men ni anar inte hur det såg ut innan... Man blir ju lätt blind och då man periodvis inte levt i lägenheten och egentligen var på väg och sälja så blev det inte gjort tidigare. 

Att ladda om

Sista tiden har jag försökt jobba betydligt mindre och det har jag faktiskt också gjort. Men jisses så trött jag är. Mina dagar ser ut som så att jag inte har många minuter mella olika möten. Ni vet man bokar 9-10, 10-11 etc och sen ska man dessutom hinna förflytta sig... Även om de är korta möten så kan det bli en 8-10 st per dag med olika ämnen, högt och lågt, och man är som en trasa sedan. 
 
Jag har som mål att hinna träna två gånger i veckan och att träffa vänner en gång i veckan. Familj blir det väldigt olika efter behov då situationen är väldigt rörig som ni vet. 
 
Det är tufft att komma på banan igen i normala rutiner vad det nu är. Ska försöka få till lite ledighet för att komma ifrån och bara vara. Jag älskar då att åka iväg själv. Hemma är det svårt? Behöver ni sådana små brejk? Vad gör ni då? Något bästa brejk?
 
 
Bildresultat för recharge quotes

Expressen skapar blött i ögat

Det blir ju alldeles blött i ögat. 
 

När man vaknar före tuppen

Igår kom jag iväg från jobbet i tid och tog en aw. Hemma var jag redan före kl 19 så det var helt perfekt en fredag. Lite TV och sen låg jag och snarkade gott till lets dance. Vaknade och stöp i säng... 
 
Innebär dock att jag vaknade vid halv sex denna vackra soliga morgon. Intar således mitt kaffe i lugn och ro innan jag tar träningsväskan och beger mig till ett skivstångspass. 
 
Funderar lite på när jag kommer somna ikväll...
 
Bildresultat för early bird

Då alla planer spricker

Just nu är jag inne i en period då inte en endaste plan håller. Det händer så mycket oföroutsett och allt måste ändras hela tiden. Jag är inte oäven till det men jag måste ändå hinna med lite av det planerade så inte allt spricker. 
 
Jag måste också se till att få in några dagar ledigt. Går lite på ångorna och reserverna. Två tillfällen har jag spärrat av och sedan är det någon på jobb som inte respekterar det. Jo jag kan säga ifrån men det jag går miste om på jobb är inte heller bra att gå miste om och det är väl något de har på känn. Fulspel? Ja det är det. 
 
Idag blir det i alla fall afternoon tea med en gammal kollega. Ska bli fin fint!
 
 
 
 

Tisdagar - är dom nödvändiga?

Tisdagar, det är liksom dagen som bara passerar. Det är inte uppstarten på veckan. Det är inte lill lördag. Det är inte mot målgången. Den är liksom bara där som man ska förbi. 
 
Målet med denna tisdag är att inte fastna på jobb allt för länge utan komma hem och ha en lugn hemmakväll. 
 
Bildresultat för tuesday quotes

Frukost

 • kaffe latte machiato
 • mellanfil
 • corn flakes
 • vatten
Roligare än så blir det inte men man får vara glad att frukost blir av i alla fall. 
 
Vad äter ni till frukost?
 
Bildresultat för coffee makes me happy

Frysen - ett kapitel för sig

Jag är inte alldeles säker på att det här med frys är så bra egentligen. Jag har i alla fall massa konstiga saker där som inte riktigt alltid fungerar med annat som köps i färskvaruväg. Nu är det frysrensning som gäller - punkt slut!
 
Idag har jag gjort av med massa köttfärs. Det blev köttfärs och vitkålsgryta (mums!) och familjebiffar. Båda recepten har jag skrivit om på bloggen tidigare. Jag hittar dock inte inlägget till familjebiff så ni får länken till Arlas sida vilket är gott nog. Jag brukar dock skippa såsen och kör som oftast med grönsaker till bara. 
 
10 nya "matlådor" finnes alltså numera i min kyl och frys och det kostade mig nada ;) då allt redan fanns hemma sedan innan och jag har en förmåga att handla och sen lagas det inte blir frys eller sopor... 
 
Husfrun har också hunnit diska, hänga om ett par gardiner, plocka lite, montera en lampa och ställa undan byggmaterial som blivit över i väntan på att jag får rensa ut dem från sina gömmor om något år och undrar då varför jag sparade på det. 
 
I eftermiddag blir det att handla färslkvaror (inget annat! frysen frysen...) bädda rent, planera veckans kläder och lite jobb. Hinner jag får det bli en film också. 
 
Hoppas ni får en bra söndag! Nästa vecka ska närvaron på bloggen förbättras då jag saknar er massor!
 
Bildresultat för hjärta
 
 
 
 

När man kastat ut halva hemmet

I samband med renoveringen så gjorde jag mig av med sådant som jag tänkt byta ut. Problemet är bara när man ska hitta nytt... 
 
I hallen har jag tagit bort hatthyllan funderar på att ha en tamburmajor eller klädstege istället. Vad tror ni?
Ytan är vit med ekparkett så tänkte svart så det bryter av lite. 
 
 
 
Klädstege Åhlens
 
 
Klädstege från Mio
 
Produktbild - Living, Dekorationsstege
 
 
Tamburmajor från Jysk
 

Mission Minska garderoben - februari

Mitt mission att minska garderoberna fortsätter. Det är en lååååång väg kvar ska jag lova.
 
Oj oj det började inte bra med några inköp sen tog det sig till plus minus noll :)
Jag går hoppas jag är bättre nu i mars.
 
Inköp:
 • Jeans
 • Natt T-shirt
 
Utrensat/Kastat:
 • Omlottkofta
 • Väska

Beyond trött

Jag är mer än trött idag. Trött hela veckan och en galen middag igår satte lite punkt för energin. Skulle tränat imorse men strul på tågen gjorde att jag inte hann till passet i tid så jag traskade hem igen för att lämna träningskassen och göra mig i ordning för att åka ut och kika på soffbord... jag väntar fortfarande på att jag ska göra mig iordning. 
 
Bildresultat för trött

Renovering klar!

Igår lämnades nycklarna igen från byggfolket. Härligt! Måste säga de har varit fantastiska. Nu är det bara att vänta på räkningen... vågar inte tänkta :o
 
Inredning kvarstår då jag slängt ut en del möbler (ja längre än till källaren i väntan på container har de inte kommit). Hänga tavlor och så behöver också göras. Även diskmaskin och spis måste köpas men det tar jag i ett nästa steg. 
 
Himla skönt att nu få komma helt i ordning igen måste jag säga. Helgen ser jag fram emot så jag kan få komma iordning lite mer. 
 
Bildresultat för friday
 
 

Mars

Det är redan första mars. 1/6 av nya året har redan passerat. 
 
Jag började tänka på vilket förhållande jag har till mars. Inget skulle jag säga. Det är en månad jag bara vill passera. Längtar till april med tydliga vårtecken och mer ljus. 
 
Bildresultat för mars månad

RSS 2.0