Lyxlunch idag


Lycka
Energilös

Igår blev jag totalt energilös. Som om jag vore helt dränerad. Som tur är lyser solen och jag kan försöka tanka lite energi idag även om morgonen inte visar på något större tempo :)
 
Det får i alla fall bli en långpromenad men sen måste jag också göra något åt röran i min lägenhet...
 
Vad ska ni göra idag?
 

Jag klarar mig bra ikväll med


Igår gick jag över till grannen...

 
 
 

Vilken tur att någon hittade dem!

Jag hade ju glömt bort var jag lade dem :)
 
 

Dagens lunch/middag

Jag försöker få til måltidsordningen igen vilket gör att jag hamnar på lite konstiga tider nu jämfört med när jag jobbar. Hursom så blev det i alla fall grönsaker med lammkabanoss och omelett på äggvita. Mums! Kabanossen gjorde att det hela blev ritkigt smakrikt.
 
 
 
 

Boktips - en tillfällig lösning

Ännu en bok har passerat mina öron. Denise Rudbergs och Hugo Rehnbergs bok en tillfällig lösning. 
 
Den handlar om Lisen, en kvinna mitt i livet som blir lämnad. Hon anar ingenting då hon tror sig ha ett lyckligt äktenskap. Hon är mitt uppe i karriären, har barn som maken tar största ansvaret för. Att bli lämnad tar en vändning för hur hon lever livet. 
 
Boken får 4 FrkM av 5 möjliga. 
 
 

Det vänder sig i magen på mig

Ursäkta men i min värld kan man inte bli fri när man har gjort som man har gjort. Frisk? Tveksamt.
 
 

Oplanerad tid

Oplanerad tid stressar mig som tusan. Jag har att göra men förmår mig inte riktigt. Samtidigt så måste jag intala mig att det är ok att bara vara.
 
Igår var jag till mina föräldrar och betalade månadens räkningar. Tänk hur fort det går från att de tar hand om allt själva till att de inte gör det. Hann även få in träning. Promenad och cirkelgym.
 
Idag borde jag verkligen se över min lägenhet... även när man inte är hemma tycks den röra till sig på något sätt. Träning behöver jag också få in men först lite kaffe och smoothie. Måste få ordning på maten igen.
 
 
 

Filmtips!

Eller inte...
 
Hamnade igår framför Netflix och såg en film som inte riktigt var i min stil - The way way back.
 
Den blir lite för fjantig i min smak men den tar upp viktiga ämnen som att man duger som man är... 
14-åriga Duncan åker på semester med familjen och har svårt att passa in och hitta sin plats.
 
Pga budskapen i filmen får den 3 FrkM av 5 möjliga. (Annars 2.)
 
The Way Way Back (2013) Poster

Frukost - eller inte

Under min semester har jag ätit supergoda omeletter till frukost. Jag som inte tycker om ägg. Väl här hemma tänkte jag fortsätta fast med äggvita... hej å hå...
 
Omeletten blev äggröra och något, troligen löken, gav en sån himla besk smak att 2/3 ligger kvar på tallriken. 
 
Tur jag har kaffe!

 
 

Boktips - etthundra mil

 Det blev inte alls mycket läst på resan då jag var trött och hade sällskap med mig. Yatzy tog överhanden kan man säga :) Jag hann i alla fall med 2 böcker och här kommer första tipset.
 
Etthundra mil av Jojo Moyes är en vacker berättelse som utspelar sig i England. Jess som är arbetarklass med två barn som kämpar för att få livet att gå ihop. Ed som hon möter genom sitt arbete är framgångsrik men pengar gör inte alltid livet enkelt. Av olika skäl beger de sig iväg på en resa för att dottern ska kunna delta i en matteolympiad som ska ge henne stipendium till en bra skola. Resan är också starten på deras personliga resor kan man säga.
 
Som alla Jojo Moyes böcker så är den lättläst och behaglig att läsa. En mycket bra bok som blir en bladvändare. Jag rekommenderar 4 FrkM av 5 möjliga.
 
 

Trädgård

Jag har varit hemma ett dygn och jag längtar redan tillbaka. Är hellre blöt av svett än regn.
 
Mitt hotell hade en fantastisk trädgård. Området var kanon måste jag säga även om det fanns en hel del för hotellet att finslipa.Oavsett så är jag nöjd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I brist på breezer tar vi en freezer


Har det väldigt bra i värmen.  Tyvärr börjar det bli dags att räkna ner igen.  

12 grader avgjorde saken

Att i mitten av juli behöva ha en dagstemperatur på 12 grader avgjorde saken. Det blir en vecka i värmen igen. 

Bara att packa om...

Filmtips!

Igår såg jag en mer än lättsam film men med en halv flaska vin i kroppen och lagom trött blev den ganska rolig. Inget man lär sig av eller går och grunnar på kan jag lova men några goda skratt bjöd den på.
 
På något sätt påminde den om filmerna man såg i tonåren.... 
Tjejtjusaren som får en förtrollning redan som barn och sen möter tjejen han vill dela sitt liv med men så enkelt är det inte... den får med god vilja 3 FrkM av 5 möjliga.
 

Att alltid vilja nå längre eller ha det man inte kan få

Ibland har jag svårt att förstå mig själv. Att aldrig riktigt vara nöjd. 
Jagar ständigt efter at vilja nå längre än vad jag gör och vill ha det jag inte kan få.
 
 

Jag har det rätt bra ändå


Boktips

Igår lyssnade jag färdigt på en bok. Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran. En ritkigt underhållande bok måste jag säga fast lite tjatig. Hade den varit kortare så hade den fått högre betyg. 
 
Det är en självbigrafi och man kan även kalladet för ett manifest skulle jag säga. Hur vi än gör så räcker vi liksom inte till och villkoren med männen är så olika i vad vi gör och tycker och tänker. Vad berättigar tex att fråga kvinnor inte om vi ska ha barn utan när? Det frågas sällan männen. Åtminstone inte i samma situationer. Å det här med könshår och annan kroppsbehåring... ja det ska vi inte ens tala om här. (Även om jag tillhör dem som tycker less is more...)
 
Som ljudbok är det Rachel Molin som läser boken. Underbar uppläsare måste jag säga med sin behagliga röst.
 
Boken får 3 FrkM av 5 möjliga.
 
 

Ännu en vilodag

Det var semesterns andra dag igår. Det blev ännu en vilodag. Som ofta då jag blir ledig känns det som att jag blir apatisk. 
 
Jag har satt fokus på att komma igång och röra mig igen. Jag går minst 10 000 steg per dag och sen har jag kört itrim träning. Målet är 6 dagar i veckan men 4 är och ska vara good enough. Detta då jag är hemma förståss.
 
Någon resa har jag inte hittat ännu. Står på väntelista på en som jag vill till. Åker inte bara tillarje pris nu. Jag var ju ändå iväg för 3 veckor sedan. Alternativet är spa så jag hoppas det inte blir fullt medan jag väntar.
 
Igår för övrigt så kollade jag på en film som egentligen inte var så bra och som jag inte kommer ihåg namnet på så den får ni ingen recenssion på. Jag läste 1½ tidning i solen på balkongen. Det gäller att passa på.
 
Var duktig och lämnade tillbaka kirschplupparna som inte passade till  mina gamla gardinstänger. Ni vet det där plastpluppana man sätter i skenor så man sedan kan hänga upp gardiner med fingerkrokar. Varför i helsike ska man ändra mått? Både krisch och ikea har ändrat måtten och man kunde anväda dem båda tidigare. Nu lutar det åt ny gardinstång om jag inte lyckas lokalisera överblivna sådana i någon annans låda. Grr
 
Vidare skulle jag in på apoteker för att hämta ut en receptlista. En medicin är slut och det här med att ha läkartid på telefon är omöjligt för mig så det här blir spännande. Har gjort blåsmätningar som tyvärr är sämre än tidigare trots min ökning av medicin. Kanske inte så konstigt att jag känner mig slut.
 
Hur som så fanns de också ett reabord på apoteket... den här fick komma med mig hem. Någon som provat den? Hur är den?
 
 
Gick vidare in på intersport och där hängde denna för 50%.
 
 

Delar med mig av ett morgonskratt
Film

Jag har börjat titta på en film när jag går och lägger mig nu när jag är ledig. Igår såg jag filmen All relative på Netflix. 
 
Den handlar om en man som träffar en tjej som redan dejtar. I en bar möter han en äldre kvinna och blir KK med henne. Han bryter det när tjejen han träffade blir ledig och de börjar ses.
 
Han får snart träffa hennes föräldrar... och sen blir det  väldigt rörig :)
 
Den får 2,5 FrkM av 5 möjliga.
 
 

En mammadag

Igår blev det en mammadag.
 
Efter att ha börjat dagen med en promenad så skulle vi ut och handla med henne. Det är noga förberedelse av henne nu när vi får avlastning och hon ska på korttidsboende en vecka. Det började då inte så bra då hon var i så dåligt skick att hon inte orkade komma med. 
 
Syster och jag gjorde några fynd och hon behöll alla kläderna. Sen var det att fylla en neccesär också. För att inte glömma tvättmedel.
 
Hur som så skulle hon utfodra oss också = med att pappa får stå vid spisen. Jaja gott var det och han uppskattar också sällskap.
 
Idag är det nya funderingar. Vilken väska ska jag packa i? Vad ska jag ha med mig?
 
Det är inte lätt...

Var är min sommar?

Min första lediga dag ägnades det en hel del tid att leta resor...inget föll riktigt i smaken. Börjar denna morgon likadant...
 
För övrigt så hann jag lacka naglarna, träna, prata med en kompis som har fått livet upp och nedvänt och ta en tur till Ikea. På kvällen också en film.
 
På Ikea upptäckte jag behovet av att ha en lavendelpå balkongen... de sålde stora sådana för inga pengar alls. Tråkigt bara att man inte kan nyttja balkongen i år...
 
Längtar tillbaka till värmen.
 
 

Det är semester!

 

Mulet och jag är i resedjungeln

Det är mulet och lite kyligt denna morgon. Om en vecka börjar min semester igen. Kommer värmen tillbaka tro?
 
Har i alla fall börjat förbereda mig på inte och botaniserar i resedjungeln.
 

Lite av varje

Idag blev det en dag med lite av varje.
 
Jag började dagen med lite ansiktsvård. Kan verkligen rekommendera denna ansikspeeling.
 
 
Sen blev det lite bloggande och läsning av andras bloggar. Det är längesedan jag kunnat göra det i lugn och ro. Riktigt kul!
 
 
På väg till centrum hittade jag dessa damer som tagit en paus. Såg så himla skönt ut där de satt!
 

Kikade lite på ny matta på balkongen. Hur blir plast i värmen?
 
Lagade mig lite Gazpacho. Mums! Satt och vilade ett par timmar på balkongen i värmen.

Satte igång med tvätten.
 

Städade ur garderoben med jackor... Kassarna är av största sorten och JA, garderoberna är fortfarande sprängfyllda trots att dessa åker ut.
 
 
Budade hem ett par nya solglasögon på Tradera.
 

Är ju med i en buzzadorkampanj och testar Epson ecotank L355. Fixade med lite recensioner och annat som hör till testjobbet.
 
 
Dessutom sov jag lunch en timme på dagen.
 
Vad har ni gjort idag?
 

Ändrade planer

Idag var det tänkt att jag skulle till mina föräldrar och höra aaaaallt om systersonens resa till , Malaysia, Bali och Singapore. Så blir det inte. Igår bestämde sig min mamma för att hon inte orkade... inte för att hon gör så mycket när vi väl är där men i alla fall. Gissar vi får respektera det även om pappa skulle behöva det.
 
Så nu fick jag en hel Söndag ledig helt plötsligt och står lite villrådig. Vad ska jag nu hitta på liksom?

Sommargodis


Zumba

Det är något jag verkligen inte gör.  Koordination är en svaghet kan jag lova. 

I min park zumbas det för fullt varje lördag på sommaren helt gratis. Alltid massa folk.  Då det är gratis har de kommit på en bra grej.  De som deltar får donera om och vad de vill till olika saker.  I år är det cancerfonden.  Bra va! 


Blått så långt ögat kan nå

Ääääntligen ledig igen 😊

Har haft en bra vecka på totalen. Inte jobbat ihjäl mig och fått mycket gjort.

Nu på balkongen med lite vin. Så skönt!

Började dagen med lite jobb i morgonrocken. Sen blev det träning och därefter lite mer jobb på hemmaplan. Läkare med blåstester. Gick uruselt. Trots chockmedicinering sedan januari så har jag försämrat andningen. Illa... Ny tid tisdag så får vi se vad som hittas på. Sen lite jobb på jobbet innan det blev balkonghäng.

Blått blått blått så långt ögat kan nå. Älskart,
Det började sådär och sedan blev det bara bättre och bättre

Efter att ha börjat morgonen med ett rent ut sagt skitmöte så blev dagen bara bättre och bättre. 

Tog en lunchpromenad.

Stack tidigare från jobbet och satte mig på en uteservering med sällskap. 


Efter ett besök hos frisören så gav fötterna upp. Vin och värme kräver skobyte. Lång dag med trevligt avslut

Efter att ha vaknat kl 2 blev denna dag väldigt lång. Avslutade dagen med middag på raw i närheten av St Eriksplan. Det är ett riktigt bra tips om man främst gillar sushi. Finns även lite annat för dem som hellre vill ha det. Alltid lika trevlig personal dessutom.


När man inte kan sova

Vaknade strax före 3 inatt och har sedan dess inte kunnat sova. Det kommer bli en lång dag...
RSS 2.0