Hej då 2013!

Många summerar nu 2013 på bloggar, brev etc. 2013 har inte varit ett snällt år mot mig alls så det vill jag inte göra men jag har en sak jag är väldigt stolt över och det är mitt beslut att ta tag i vikten och att jag faktiskt lyckades. Nu börjar det hårda jobbet att hålla i.
 
Men vet ni jag var inte själv. Jag tog som ni vet hjälp av itrim men det finns några ännu viktigare. Utan rangordning:
Lena
Bulleblomster
Itrimmalla
och alla ni andra som peppat och hejat!
 
Ovanstående länkar går till bloggerskor som har gjort samma resa som jag under sommaren och hösten och vi har "hängt ihop" från början. Många är det som kommit till på vägen och er är jag lika glad för!
 
Stort tack till er alla!

Dagens middag

Att jag inte upptäckt familjebiff tidigare är lite sorgligt. Snabbt får man ihop 4 portioner mat och smakmässigt kan man variera i en oändlighet.
 
Biffen kryddade jag med valfia kryddor, lök, lite potatismjöl och en skvätt mjölk (havremjölk för min del). Tryckte ut den i pannan och stekte den innan jag skar ett kors och vände bitarna och stekte andra sidan.
 
Stekte lite skivade champinjoner och när de var klara tillsatte jag tärnad tomat. Slög över lite creme fraiche tomat/chili.
 
Lagade risnudlarna enligt förpackningen. Värmde lite sugarsnaps.
 
Upp med risnudlar som en spegel på tallriken. Biffen ovanpå och sen tomat och champinjonröran på biffen. Sugarsnaps vid sidan om.
 
Mums!
 
Tyvärr ingen bild då jag var för glupsk :)
 
 

Rensning!

Idag när jag kom hem från IKEA och matvarubutiken vilken var en upplevelse i sig så här dagen innan nyår så tog jag tag i min ena garderob.
 
Jisses 4 kassar kastas nu ut och en del är undanpackat till grannen då det aldrig är använder och resten nedpackad för vidare transport till biståndsloppisen. Förhoppningsvis orkar jag igenom ytterligare några garderober innan jobber tar fart.
 
Jag provade också en hel del kläder som jag har haft undanpackade. Bla så kommer jag numera i min studentklänning :) Japp har den kvar. Aldrig använd sedan den dagen men kul att prova nu när man gått ned i vikt. Det var ju några år sedan kan man säga...
 
 

Trött men vaken

Somnade inte förrän vid 5 imorse. Klev upp 8.30 för att försöka vända dygnet rätt. Får se om jag lyckas.
 
Duschad är jag nu i alla fall så får det bli en tur till IKEA. Antar jag inte kommer vara själv där.

Morgondagens mål

Energin lyser med sin frånvaro. Jag vet inte vad som mest gör att den försvinner. Förkylningen som aldrig ger sig eller att jag är slut.
 
För att något ska bli av alls så inser jag att jag måste sätta små mål. Morgondagens mål blir ljusshopping på IKEA.
 
En ny stekpanna vore inte heller fel var man nu köper bra sådana. Är det någon som har de keramiska? Är de bra?

Citat

Som Tyra Banks sagt:
 
”Att gå in i väggen betyder inte att man är svag, utan det betyder att man har varit för stark, för länge.”
 
Jag har aldrig gått in i väggen enligt mina mått mätt. Men jag är ganska nära ganska ofta. Vägen dit blir kortare och kortare. Klockor ringer överallt och ändå är det så svårt att göra något.

Regn

Byltade på mig för att gå en promenad. Allt liggande och stillasittande är inte bra för min rygg så snart är allt paj på mig...
 
Hann ungefär 1 km när regnet började ösa ned så vände om och sneddade mot affären och shoppade lite för att sedan ta mig hem igen. Dygnsur och iskall. Kommer nog göra susen åt min förkylning. Det positiva var att det kändes ok i foten. Det är först när jag vrider och vänder och drar som det smärtar numera. Framgång!
 
Började igår rensa lite i garderoberna och borde fortsätta idag. Vi får se hur det blir med det. Inspirationen har delvis försvunnit. Stora kläder och slitet ska ut. Ska försöka vara hård mot mig själv. Favoriter blir kvar allt för länge hos mig.
 
Har helt vänt på dygnet måste jag säga. Imorse somnade jag först 4.30-tiden. Var inne ett tag på att kliva upp och försöka vända klockan rätt genom att invänta nästa kväll men då somnade jag.

Snuvigt

Jag blir inte av med min förkylning. Halsen är sämre och förkylningen likaså.
 
Hade hoppats på att kunna gå och provträna med min fot idag på itrim men det får vänta. Borde städa lite då min städning brann inne på grund av julafton. Då jag sällan är hemma eller i vart fall ledig då jag är hemma samt att jag är svårt astmatiker så undviker jag att städa själv normalt sätt. Det plockades bort i samband med parfymer, blommor etc men jag tror det får vänta. Men plocka lite måste jag allt göra.
 
Igår rensade jag ut lite för stora kläder i min klädkammare. Det är något jag borde fortsätta med. Funderar på att ge dem till min granne som också itrimar. Lite kläder på vägen så att säga men är osäker på att det ska uppfattas fel. En del av dem har dock lapparna kvar på sig så dem borde inte vara så farliga att ge. Hur skulle ni uppfatta det?
 
Itrimandet för egen del? Jag verkar ha intagit någon sorts vindiet... Varje dag har det blivit något glas. Maten däremot har fungerat ganska bra med tanke på att jag inte under julen kunnat göra annat än att vara hemma (och inte heller velat). Två mål lagade mat frukost + ett till. 2 mål med bars. Vikten är inom min ram för tillfället. Hoppas kunna flytta ramen nedåt när jag kommer igång med träning igen.

Mellandagsrea

Innan melllandagarna kommit så är mellandagsrean igång.
 
Trotsade min förkylning och tog mig inte dit jag tänkte då energin brast men väl till MQ.
 
Två överdelar blev det till fynd.
 
Toppen är ursnygg på. Enkel men väldigt flott.
 
 
 
Klassiskt stickad tröja med fläta till jeans. Så snygg på till jeans.
 
 
 
 
 
 

Mina besökare

Jag är glad för alla mina besökare här på bloggen. Några av er "känner" jag genom att vi hänger på varandras bloggar, kommenterar och hejar på varandra. Andra återkommande besökare känner jag inte alls. Vilka är ni?
 
Ser i min statistik att ni kommer från flera olika länder. Spännande!
Har ni egna bloggar? Kommentera gärna så jag får lära "känna" er också :)

Forever and ever

Till sällskapet

I wanna hold your hand forever, 
and feel your heart beat within my palm, 
when words have lost all meaning, 
your lips write the music to our wordless song. 
I wanna lay in your arms forever, 
as the sun fades to a grey, 
the most beautiful grey, we'd ever see, 
a most beautiful sky of grace. 
I wanna feel your breath against my neck, 
and find the angel from where I breathe, 
I wanna die in your arms till forever pasts, 
and we shall live on in heaven, you and me.


När man inte fattar del 2

Förkylningen dröjer sig kvar i kroppen så jag kunde skjuta på vår middag och jag passade då på att slinka in ett "funderar på om du vet att jag inte är singel" mening i mailet.
 
Inget var på det kom mer än att vi kunde ta en middag ändå. Mer konfys? Ja!

När man inte fattar…

Är det bara jag som är trög eller?

 

Igår så sprang jag på en granne. Eller sprang och sprang med min förkylning i kroppen masar man sig mest fram med tunnelseende. Av samma anledning så hängde jag inte riktigt med i svängarna utan morsade bara ett kort hej tillbaka och fortsatte framåt. Hörde något om god jul efter mig…

 

En stund senare kom ett mail om middag… kul tänkte jag. Jag tycker om att umgås med grannar och desto roligare kan ju ha det i huset också. Svarade därför glatt och sa gärna. Återkom du med förslag på dag.

 

En annan granne kikade sedan upp. När jag berättade för henne så säger hon men fattar du inte… han har ju bjudit ut dig på en dejt. Eh… nej det har inte säger jag. Vi är ju grannar. Dejt säger hon och skrattar.

 

Provade detta på en kompis som inte är boende i samma hus… dejt sade hon obevekligen.

 

Hej å hå, nu ska jag alltså försöka ta mig ur det här på ett snyggt sätt. Har ingen ambition att gå på dejt dejt med någon annan än sällskapet om den andan nu skulle falla på.

 

Hur gammal ska jag behöva bli för att förstå sånt här?


Dag 153 med itrim

Dag 153 med itrim är jag lite piggare från min förkylning eller hm jag har i alla fall för första gången på länge sovit ordentligt. Vaknade kl 12.... med nässpray kan man ju nästan låtsas som vanligt i en kvart eller så.
 
Julen gör mig mest ledsen just nu. Jag har inget behov av att fira den i sig. Visst är det trevligt med familj och vänner men vänner umgås man inte med på julen i Sverige... även om det nu börjar ändra sig. Familj... ja det har jag men jag förstår mina föräldrar som väljer att fira den med min syster då hon har barn som i och för sig är vuxna nu.
 
Sällskapet åker till sin familj och nej jag åker inte med dit. Fråga inte varför! Visst önskar jag att vi kunde skapa vårt men så lever vi inte.
 
Nä jag tycker inte synd om mig själv på något sätt. Men jag är så trött på frågorna från allt och alla och ja det gör mig ledsen att man inte kan få göra som man själv vill. Hur ställer ni frågor om julen till andra och hur reagerar ni på svaren?
 
 

Dag 148-152

Oj oj oj....
 
Efter att nästan blivit knockat av jobb så jag slängde mig ut för en trapp och skadade foten så slog förkylningen från helvetet till. Nu får det rent ut sagt vara nog!
 
Har inte bokat någon resa över julen som jag tänkt. Sällskapet åker hem och jag skulle till värmen. Aint gonna happend! Om nu inte någon högre makt sänder mig en tanke snart.
 
Itrim, vad är det? Maten med hur ofta och vad som intagits har gått åt fanders men vikten har jag i stort hållit ändå så det är i alla fall alltid något. Nu måste jag bara hitta tillbaka till ordningen också.
 
Hoppas kunna orka ut en sväng imorgon då jag klättrar på väggarna här. Vet dock inte riktigt vad jag skulle vilja göra. Energi saknar jag.

Dag 147 med itrim

Dag 147 med itrim - no comments.
 
Beräknar att återuppstå från de döda omkring fredag/lördag!

Dagens tips för lite hårlyx!

Har på senaste tiden beställt hårprodukter från headcare riktigt bra priser på bla Matrix. Favoriten är schampot och balsamet från repairserien.
 
Dessutom unnar jag mig lite hårlyx i form av ett color creme från Revlon. Det ger håret lyster + att det ger en uns färg som ger liv och djup åt ett vintertrött hår och behöver inte verka mer än 3 minuter. Mängder av färger finns och dessutom är det vårdande.
 
 

Dag 146 med itrim

Dag 146 med itrim - ...
 
Möten möten, vad annars? Jobbade sent och tog mig sedan till en ansiktsbehandling hos bästa H. Slumrade tom en stund då jag sovit urdåligt inatt. Efter 2 timmars vila bar det hem för att jobba lite till. Nu kör vi ända in i kaklet liksom. 3 dagar kvar innan jag går på ledighet. Hej å hå... jaja det blir vad det blir liksom.

Dag 144 och 145 med itrim

Dag 144 och 145 med itrim - hm vart börjar jag...
 
Igår hade jag en lugn förmiddag innan jag jobbade en stund för att sen bege mig på julkonsert med efterföljande middag och barhäng.
 
Julkonserten var Stjärnjul i Philadelfiakyrkan. Två fantastiska körer och sen Andreas Weise och Elisabeth Bengtsson med konfrancier Stefan Sauk. Kan inte bli bättre. Middagen var på ett gräsligt ställe men middagsgänget var trevligt så de fick gå bra ändå. Slutade med lite barhäng på bästa Griffins med gott vin.
 
Idag då... jobb jobb jobb. Ska försöka att bara jobba tom torsdag innan jag tar julledigt och då gäller det att få undan nu... vi får väl se hur det går. Har i alla fall webbshoppat lite hårprodukter. Älskar Revlons Nutri Color Creme produkter just nu. Ger liv åt mitt vintertrötta hår.
 
Ingen träning idag heller. Hoppas kunna börja till slutet av veckan rejält bandagerad då...
 
 
 

Dag 143 med itrim

Dag 143 med itrim - lucia och äntligen fredag!
 
Avbokade möten gjorde eftermiddagen lugn. Jag var tom och åt på personalrestaurangen hör och häpna! Mellan förmiddagens möten mötte jag också ett luciatåg. Det var delar av kontoret som tassade runt men så duktiga de var. Riktig finsång så nu kommer aldrig någon vilja eller våga :o
 
Myser nu på soffan med ett glas vin. Rätt eller fel? Jag vet att jag vill hålla vikten men jag vill inte heller bli ett hälsofreak om ni nu förstår mig rätt så jag säger rätt tror jag.
 
 

Dag 142 med itrim

Dag 142 med itrim - ännu en dag som försvann.
 
Projektmöte hela dagen med en trevlig lunch enligt handflatemetoden. Under kvällen blev det itrimmöte och min första vägning på en månad. Spännande då jag inte rört mig särskilt den senaste veckan ens i vardagsmotionen. Dessutom har det varit middagar ute, vin mm. Resultat?
 
Jo, 0,2 kilo minus. Riktigt nöjd!
 
Till det ska läggas att det är 0,3 kg mindre fett och att jag ökar muskelmasan med 0,1 kg.
 
 

Dag 141 med itrim

Dag 141 med itrim - en dag då många kliv tagits.
 
Usch jag kan ju inte berätta så mycket vad jag jobbar med mer än att det är massor av möten. Idag har det varit ytterligare en maratondag utan en endaste rast och lunch i barform. Men det bästa av allt är att vi tagit många kliv framåt.
 
Tur är väl det kanske då min fot inte går så jättemånga. Det är inte många steg per dag som tas. Inga lunchpromenader, inga träningspass. Vart ska detta sluta???
 
 

Dag 140 med itrim

Dag 140 med itrim vart tog du vägen.
 
Har haft en bra och trevlig dag. Jobbat vid skrivbordet en hel del och sen jullunch innan mötesmaratonet startade. Nästan i tid från jobb till ett möte med en gammal kollega. Vi har jobbat för samma arbetsgivare men på två helt olika enheter med olika saker. Mycket trevlig.
 
Så lite itrim det kan bli skulle man kunna säga. Inte en promenad i sikte, ingen träning och kost av dess like både till lunch och middag. Imorgon är en ny dag :)

Dag 139 med itrim

Dag 139 med itrim skulle bli en kall dag.
 
Byltade på mig imorse då jag sett prognosen på -8 grader från smhi. I lång dunkappa, halsduk, dubbla vantar och mössan rejält neddragen klev jag ut och det var ju inte ett dugg kallt! Lite tur att det blev kallare nu ikväll så kändes det inte helt urbota dumt i alla fall :)
 
Dagen har bestått av att jaga vikarier pga sjukdomar och inga vikarier kunde komma in... Omplanering på ett överfullt tåg där jag stod på ett ben pga min onda fot och med telefon i högsta hugg för att ringa runt. Många ställen måste bemannas samtidigt.
 
Hoppas på en bättre dag imorgon!
 
Vikten ligget hyffsat stabil fast jag inte ens gått många steg. Bra det tänker jag men är ändå orolig. Idag har det varit så stressat att jag i vart fall bytt ut 3 måltider till förmån till ersättningar men nu på kvällen blir det familjebiff!
 

Dag 138 med itrim

Dag 138 med itrim en dag med olika innehåll.
 
Dag 138 började med att jag blev väckt av telefonin. Min personal hade inte bytt av nattpersonalen... ringa, jaga och peppa en ledsen timvikarie som hade missat. Timmisen var snabbt på plats dock.
 
Lika bra att kliva upp på riktigt sen. Loggade in och började jobba vilket jag gjort av och till idag.
 
Vågade mig ut i halkan eller hade egentligen inget val då jag var tvungen att handla mat. Med spänd kropp gick jag och det gick bra. Mötte en granne, hon som jag lockat till itrim, som var jätteglad. Vi skrattade över stora kläder och det bekymret som det ger även om det är bra bekymmer.
 
Tog mig an tvättstugan och sprang på en annan granne. Hon som gjorde att jag tog slutgiltiga beslutet att gå till itrim som jag hadfe funderat på i 1 års tid. Bara hennes prat om itrim utan vetskap om mina funderingar fick mig att gå dit nästa dag. Hon ropade till och sa nu räcker det! Tyckte inte jag skulle gå ned mer.
 
Det verkar som om kroppen är nöjd där jag är på 60 kg. Skulle gärna gå ned 2-3 kg till men det verkar inte vilja sig.
Kanske blir det bättre efter jul då stressen är total nu.
 
Idag har det varit ordning på torpet vad gäller maten också. Till lunch blev det lax och nu till middag blev det familjebiff. Tipsar om den om man har bråttom eller bara inte vill stå vid spisen. Recept hittar ni här.
 
Smart att jag nu har 3 färdiga middagar att bara fixa grönsaker till. Surt bara att jag inte har micro... måste ordna med det så fort jag hinner. Ser fördelarna om man nu ska laga mat. Förstår nu alla som säger det inte går att vara utan vilket jag innan aldrig förstått :)
 
Steg och träning har gått åt pipan denna helg då jag måste se till att foten blir bra igen. Har svårt att simma pga kloret men får se om jag inte snart kan promenera i alla fall. Synd bara att det blev så halt.
 
En bra söndag allt som allt. En tuff vecka väntar men vad vore livet utan utmaningar :)
 
 

Dag 137 med itrim

Dag 137 med itrim en vilodag.
 
Idag har jag inte gjort många knop. Vilat min onda fot, sovit, lagade lunch, ville inte få ut så har inte lagat middag... åt en bar, spammat er med inlägg på bloggen, pratade med sällskapet, funderat på sällskapet och hur mycket han betyder för mig.
 
Imorgon hoppas jag det inte är så halt så jag vågar gå ut. Måste fylla på förråden :)

Det här med håret…

Sitter här med en ond fot och funderar en hel del... och tänkte dela med mig ett tips!

Hår är otroligt viktigt för både kvinnor och män men kanske ännu mer för kvinnor än för, i alla fall, män med riktigt kort hår.

Det är inte en gång man kommit ut från frisören och varit ledsen och besviken. Man letar frisör tills man hittar sin och den släpper man inte så lätt.

Det tog några år av missnöjdhet till dess att jag hittade Raymond och Björn! Raymond är en fantastisk frisör som arbetar på Björn Axén. Lika mycket självavård som hårvård får jag då jag skrattar konstant och alltid känner mig så fin då jag går därifrån. Raymond har jag nu hållt fast vid i åratal och har rekommenderat honom till vänner så varför inte också här?

Älskvärt att bli ompysslad, massage i hårbotten, en kaffe, tips och råd utan att bli påprackad. Fin i håret är jag alltid då jag lämnar. Välklippt är det så jag kan få till en frisyr själv på stressiga morgonar.

Vill man ha tips på produkter så får man det garanterat men inget galet säljssnack som gör att man inte går dit igen förekommer. De lyssnar verkligen in kunden!

Björn Axén hittar du på flera ställen i Stockholm och Göteborg. Jag själv går på Stockholmssalongen som finns på Åhléns city. En lätt tillgänglig salong med glad personal. Glada och trevliga receptionister som man blir glad av när man kommer dit. En helhetsupplevelse!

Så letar ni efter en frisör, ge Björn Axén en chans och varför inte fråga efter Raymond! :)


Buzzadorinlägg

Gillar ni musik? Det gör jag! Framförallt älskar jag färdiga spellistor då jag sällan hinner göra egna.
 
Sen ett tag tillbaka är jag en sk buzzador. Det innebär att man dår testa olika produkter och sedan tala om vad man tycker om dem.
 
På senaste tiden har jag fått testat Digster som jag blivit överförtjust i och rekommenderar!
 
Digster är en webbtjänst för musik. Den innehåller kategorier för färdiga spellistor, album of the week och en del musiknyheter. Jag har kopplat den samman med facebook och spotify.
 
En lätt smidig tjänst som är superenkle att hantera för att få blandad musik utan att sätta ihop egna spellistor. Prova gärna! Det bästa av allt- den är gratis!
 
 
 
 

Dag 136 med itrim

Dag 136 med itrim kommer lite sent men vad gör det :)
 
Haltade runt hela dagen. Hann med en hel del skrivbordsjobb för en gångs skull. Skönt!
 
Sent från jobb men skulle ändå bara vara hemma. Köpte en halv flaska rött och en tapasbricka. Somnade tidigt för att sedan vakna mitt i natten grrrr. Somnade om efter ett par timmar i alla fall och sov ut nu på morgonen. Så skönt.
 
Blir en del jobb idag hemifrån om jag bara kommer till skott. Träning blir det i alla fall inte...

Dag 135 med itrim

Dag 135 med itrim en riktigt skitdag!
 
Rekommenderar inte att man går samtidigt man flibbrar med telefonen... Föll ned för en trappa idag och landade längs ned slog foten illa illa. Inget är helt av men satan vad ont det gör. Har nu en rejält svullen fot som börjar få fin färg. Blir det inte bättre får jag åka in och fota den.
 
Till råga på allt hade jag ett bokat pass på itrim då jag vunnit ett pt-pass där. De var dock hyggliga att boka om när de såg mig :)
 

Dag 134 med itrim

Dag 134 med itrim var dagen då jag kapitulerade.
 
Har idag glidigt med i möten och inte tittat på högarna. Gårdagens fadäser ligger kvar och får tas om hand om imorgon. Hade bra reflektioner och diskussioner under en eftermiddag med mina medarbetare och vi avslutade med en gemensam middag.
 
Fokus är att få en natt med sömn. Resten tar vi tag i imorgon.

Dag 134 med itrim

Dag 134 med itrim var dagen då jag kapitulerade.
 
Har idag glidigt med i möten och inte tittat på högarna. Gårdagens fadäser ligger kvar och får tas om hand om imorgon. Hade bra reflektioner och diskussioner under en eftermiddag med mina medarbetare och vi avslutade med en gemensam middag.
 
Fokus är att få en natt med sömn. Resten tar vi tag i imorgon.

Dag 133 med itrim

Dag 133 med itrim en urusel dag!
 
Idag har det verkligen inte gått bra på något håll. Hungrig är jag också... Bättre lycka till imorgon!

Dag 132 med itrim

Dag 132 med itrim - full fart men läget under kontroll!
 
Möten, möten och möten. Mutade mina medarbetare med pepparkakor i alla fall så kanske de står ut ett tag till utan att jag är där i praktiken. Så illa är det inte utan jag är där i stort sett varje dag men inte så som de är vana vid med sin gamla chef. Jag kan bara bli bättre sen tänker jag ;)
 
Kom faktiskt iväg till itrim idag också för ett pass. Inte illa! Imorgon ska jag ta igen gruppträffen jag missade förra veckan. Måste på banan med träning som fick stryka på foten i förra veckan.
 
Mat blev samma som igår. Frukost och middag har jag alltså fått ihop också.
 
Stegat har jag gjort i alla fall. Kors och tvärs över hela stan :)
 
Inte alls en sån dålig dag med andra ord!

Dag 131 med itrim

Dag 131 med itrim spenderades på jobb.
 
Missade både tvättstuga och träning. Denna vecka har varit urusel på alla sätt. Imorgon ska dock träningen bli av. Något annat finns inte.
 
Har i alla fall lagat mat idag vilket jag inte gjort på hela veckan. Alltid något!
 
Galet mycket att göra som jag tjatar om hela tiden. Försöker hitta balans och fokus så jag mäktar med till julledigheten.
 
 
 

Dagens middag

Ni tror väl mig inte men idag gjorde jag faktiskt middag!
 
 
 

Fåfäng javisst!

Jag köpte Nonoblur under hösten. Den är bra på alla sätt utom att jag tycker jag blir "grå" då den tar bort lystern. Har ni något tips om hur jag kan använda den?
 
Eller har ni tips på någon liknande produkt som ni gillar?

RSS 2.0