Påsksöndag

Idag har jag hunnit med en hel del. Förutom en ordentlig sovmorgon så har jag sprungit min första vårjogg i sakta mak, handlat samt varit på påskmiddag. Nu en köttfärslimpa i ugnen då påskmiddagen kom hastigt på.
 
Rejält nöjd med dagen :)
 
Njuter nu av ett glas vin framför tv/dator.

Sovmorgon

För första gången på länge har jag sovit ut ordentligt. Resultatet är att jag sitter här alldeles groggy. Ska ta mig i kragen och ge mig ut och springa under dagen men mycket mer kommer det inte bli av aktivitet.
 
Vad gör ni idag?a

Skattmasen

Jamen vad kul! Här får man kvarskatt trots att man jämkar, pensionssparar och har rutavdrag. Jippi!
 
Hur i helsike går det ihop???

Skärtorsdag

Skärtorsdag idag. Som jag längtat efter påsken i år för att få lite ledigt.
 
Det har varit en intensiv start på början av året med nytt jobb. Ikväll är det teater som gäller och imorgon kommer sällskapet hem för någon dag. Härligt!
 
Därutöver ska det få bli lite träning och jag tror rensning av lägenhet. Förstår inte hur mycket man släpar hem.
 
Vad gör ni i påsk?
 

Än fungerar det

Tredje dagen med koll på kalorierna. Än fungerar det alltså. Idag passade jag på att skämma bort mig med en ansiktsbehandling. Så skönt kan jag lova. Jag är ganska bra på att skämma bort mig.

Fördela kalorier

Hur fördelar ni era kalorier på dygnet för att stå er bäst?
 
Jag tänker mig något följande:
Frukost - 300 kcal
Lunch - 500 kcal
Middag - 400 kcal
Snacks (kaffe m mjölk) - 200 kcal
 
Det skulle motsvara 1400 kcal om dagen.
 
 

Vikt

Det är dags att ta tag i vikten igen. Denna gång ska jag klara det! Vill vara mitt forna jag till sommaren.
 
Mitt forna jag blir jag troligen aldrig igen förståss men smal även om det kommer hänga lite här och där. Gillar inte slappheten som spridit ut sig i skinnet. Ändå har jag så svårt att göra det bästa av det.
 
Träning ska det bli minst 3 gånger i veckan. Blir det 3 så ska jag vara nöjd! Kalorier ska då också kontrollerasa. Minus 500 kcal varje dag med undantag för en dag i veckan så jag kan lägga in fest och släppa stress om jag blir bortbjuden, går ut etc. Totalen på veckan blir minus i alla fall.
 
Bara att sätta igång då!

Värkande kropp

Idag ömmar kroppen. Imorgon kommer den supervärka om jag känner den rätt. Må jag aldrig hålla upp i träningen igen när detta är över.

Basjympa

Även idag blir det träning - basjympa på friskis. Låter töntigt men vissa pass är suveräna. Tycker det ger mer dels för att min fot inte håller för att hoppa mig igenom pass och dels för att man faktiskt hinner ta ut rörelserna vilket är viktigt med mitt stillasittande kontorsjobb.
 
Jag borde hinna till gymmet en gång mitt i veckan också. Set svårt ut nu men ska försöka klämma in det på något sätt.
 
Ska försöka ägna påsken till att motionera också. Det ska vara lagom mängd men man kan alltid ta lite brännande långpromenader tänker jag. Frisk luft är ju också viktigt.

Nya tag

Nu är det nya tag som gäller. Idag var jag åter på träning. 30 min crosstrainer och 20 min cirkelgym. Maten var inte den bästa men registrerades.
 
Morgondagen:
Träningsväskan packad - check!
Mat planerad - check!
 
Nu gäller det bara att hålla det man planerat också.

Snabbt ansiktslyft

Med en stram tofs slätas ansiktet ut något och man får på så sätt ett snabbt ansiktslyft. Det var mer än jag ville upptäcka...

testing testing

Provar detta med att blogga från mobilen. Kanske kan det bli lite fler inlägg framöver om det fungerar bra.


Nya skor - Nya förutsättningar

Jag planerar att ta upp springandet igen. Får se hur länge det blir innan pollen sätter stopp... hur som så är nya skor inköpta. Väntar på leverans från Wiggle som jag bäställde dem från. En webbshop jag kan rekommendera för sportiga inköp.
 
Mina går alltid i mörka och diskreta färger. Vem vill riskera att synas liksom?
 
Då jag inte fått skorna så får ni titta på skorna här!
 

Bara jag som kan

Det gäller att ta tag i livet nu. Bara jag kan förändra det. Jag vet det.
 
Jag har redan gjort viss förändring genom att byta jobb till det bättre. Trivs underbart bra trots en tuff start. Ändå funderar jag på att flytta helt från stan och kanske landet. Framförallt för att komma bort från familj som hänger som tunga tyngder i mig. Vad hände med förståelse, hänsyn och respekt? Sjukdom gör dock att jag än så länge stannat kvar.
 
Vad kommer till kärlek så har jag turen att älska sällskapet. Innerst inne vet jag inte om den är besvarad eller ej. När jag tror jag vet så visar sig motsatsen. Att leva ett förhållande som vi lever hade jag aldrig tidigare kunnat föreställa mig att jag skulle ställa upp på. Inte för att jag är ute efter något svenssonliv med gemensam middag kl 17 varje dag men lite gemensam planering måste man väl kunna ha?
 
Jag vet inte vart jag vill att mitt liv ska ta vägen. Om jag visste det skulle jag ge mig av mot målen. Det jag vet nu är att jag inte trivs och att jag sakta mals sönder. Jag är trött på att vara förtvivlat ledsen. Det räcker inte med att ha ett jobb man trivs med. Balans är viktigt.
 
 

Gråt

När man mest av allt bara vill gråta så är det tungt.

Pink!

Inte notmalt men musikstil men denna gillar jag mycket.
 

Framgång

Vad är framgång egentligen? Det som syns eller det som verkligen är?
 

Blommor

På kort tid har jag fått blommor två gånger av en fd. Märklig känsla då det aldrig förekommit blommor tidigare. Men fina är de i alla fall.
 

Upp kommer man alltid...


Shopping med mamma

Min mamma är sjuk och behöver hjälp när det gäller att shoppa kläder och skor etc då sådant ska provas. Hjälpen är jag. Det är inte ofta hon ber om hjälp men när det sker är det sällan med framförhållning.
 
Idag har jag stuvat om min kalender för att gå med henne. Nu gäller det bara att hålla kvar tålamodet som brukar brista efter ca en kvart då det ofta ska shoppas sådant som inte finns i mode, säsong etc.
 
Hon orkar inte heller längre iväg och shoppa utan det blir på det lokala centrumet som inte har något större utbud.
 
Giv mig styrka!

RSS 2.0