Film

Jag älskar att se film. Numera blir det alldeles för sällan att jag besöker en bio. Det är något visst med att se film på just bio.
 
2017 ska jag se minst en film i månaden. I mhelgen blev det la la land.
 
 
 
 

Renovering delrapport 1

Det är forande kaos hemma så inte en endaste bild kommer ni få se. 
 
Långt ifrån enkelt är det att stå där på byggmarknaden och välja golv och tapet efter en liten bredstump och papperslapp... Hursom, golvet ser ut att bli jättefint när kikar på den del som hunnit bli lagd. Puh!
 
Snar kommer tapet upp i v-rum och kök... DET ska bli SPÄNNANDE.
 

Hur går det med köpstoppet?

Jodå, det går fin fint. Inga inköp gjorda här inte. Inser att det är mer än garderoberna jag borde minska ned när jag ser min röra :)
 

Ett par intensiva dygn

På jobbet hade vi en major incident denna vecka imorse kunde vi återgå till normal verksamhet ganska så många timmar back på sömn. 
 
Även om det bara är början så längtar jag efter att ha ordning på torpet här i mitt hem igen. Just nu är det KAOS. Har endast sängen att vara i när jag är i lägenheten och till den får man klättra... då kan ni tänka er. Men ok fint ska det bli. Golvläggning i vardagsrum och kök är på gång. En bra början.
 
Funderar på att ta en tur på byn på lördag då jag liksom inte har så mycket att röra mig på här hemma. Men tröttheten i kroppen kanske vill annorlunda. 
 
Bildresultat för relax quotes
 
 

Det är lite mycket nu...

Bara en liten varning för er som springer på mig... 
 
Bildresultat för everybody calm the fuck down

Ett smärre kaos

Japp i helgen stuvades det möbler och saker så hela lägenheten befinner sig på halva ytan. Mitt stilrena hem är numera så långt ifrån stilrent man kan komma :o
 
Bara att stå ut några veckor. Tror nästa vända blir lättare då ytan är något större och sakerna färre.
 
Veckan är planerad för mat, kläder och träning. Nu hoppas vi på att inget dyker upp som spräcker den.
 
FrkM
http://padetrettio.blogg.se 
 
Bildresultat för måndag positivt tänkande
 
 

Ibland ska man hellre låta bli...

Jag hör till dem som är oroliga för vad Trump hittar på. Redan nu har han katastrofalt skrivit under order att avveckla obamacare utan att ha ett alternativ. Katatrof för många medborgare. Det finns dessutom otaliga värre punkter på hans agenda. 
 
Att han dessutom gör saker utan att ha koll på dem så kanske det är bättre att låta bli. Dans är en sådan aktivitet. Det hade varit bättre om de strukit denna uppvisning från programmet. 
 
 
 
Måste också säga att världen visade igår ett fantastiskt avstånd mot hans uttalanden och den linje han håller. Låt oss stå förenade i dessa frågor så Trumpmakten minskar.

Vårkänsla och möbelflytt

Det är inte mer än 21 januari men när jag nu kom från träningen så känns det som vår! Himlen spricker upp solen skiner och det är plusgrader. Gräset är grönt och allt känns genast lite lättare. Jag antar vi ska hinna med en sådär 3 köldperioder till och ytterligare 5 bakslag innan våren faktiskt är här. 
 
Nu ska här lyftas möbler. Renovering startar i veckan. Hör ni inte av mig på ett tag kan ni troligen hitta mig liggandes under en bokhylla eller så... *vad har jag gett mig in på*
 
 

Fredag - äntligen

Efter en tuff arbetsvecka så kommer nu äntligen fredag. Helgen fylls av att flytta möbler inför renovering. 
 
Bildresultat för fredag

Ur spår lite

Jag är lite ur spår. 
 
Jobbet har börjat kaosa. 1 februari kommer ny resurs in. Det tar ju dock några månader innan det lastar av men ändå. 
 
Förösker hinna med lite vänner också. Var ut och åt middag med väninna igår. Så trevligt och så behövligt. Fick dock jobba ett par timmar när jag kom hem så sömnen blev lite lite och det är en trött morgon. 
 
Dagen är intensiv men håller planeringen så kommer det bli bra :)
 
Träningen jag tänk gå på ikväll får dock utebli då jag måste jobba och förbereda att jag ska tömma halva lägenheten för renovering *gulp*. Jag får dock till mina två pass jag har sagt att jag ska få till denna vecka ändå. Allt annat är bonus... *FrkM lär sig tänka på nytt sätt och övar övar övar*
 
Vad har ni för er en dag som denna torsdag tro?
 
 
Bildresultat för stressar

Bästa stunden på dagen

Bästa stunden på dagen är absolut de 10-15 minuter jag har vid köksbordet på morgonen. I tysthet lugnt och sakta få i sig en kopp kaffe och numera lite frukost vilket jag alltid varit då dålig på.
 
Läsa lite, surfa, blogga, bara vara. Vad som än faller mig in. 
 
Vilken är er bästa stund?
 
Bildresultat för morgon

Varför sover man som bäst...

när klockan ringer?
 
 

Att välja bort

Senaste åren har jag börjat sålla bland de jag umgås med. De som bara tar mig för givet när det passar väljer jag numera bort. Lite som att de finns i mitt liv men inte jag i deras. Det är ett hårt och ledsamt jobb men faktiskt så mår man mycket bättre. 
 
Bildresultat för måndag positivt tänkande
 

Köpstopp - hur går det egentligen?

Det går bra. Kommer naturligtvis på massa bra saker jag "behöver" men nä det blir inget av med det och nä inte behöver jag dem egentligen. Bra månad med all rea att införa köpstopp måste jag säga :)
 
 
 

Äta ur frysen

Jag har till morgonkaffet suttit och planera vad som ska handlas och då inventerat vad som finns hemma. Det finns en hel del måste jag erkänna. Så jag har en ny utmaning för er som vill - det är att äta ur frysen. 
 
Denna vecka så köps då ingen mat mer än färskvaror och kompletteringar. Matsedeln för veckan är skriven och jag får förhoppningsvis en tommare frys. Bra inför avfrostning. 
 
Sparade slantar jag jag beslutat ska gå till en massage. 
 
Någon som hänger på?
 
 
Bildresultat för smiley äter

Sovmorgon

Varit så trött hela veckan. Dels för att jag börjat jobba utan att helt vara fri från min förkylning även om jag nu i slutet mot veckan faktiskt anser mig vara frisk. Tränade igår och jo kanske lite väl mycket svettning pga förkylning men det gick. Jag har i kombination med det sovit uruselt, varför är något oklart för mig. 
 
Tog därför ett par tabletter som ej är beroendeframkallade (viktigt för mig annars tar jag dem inte) för att få sova. Vaknade nu 11 timmar senare. Skönt att få sova ordentigt. Hoppas jag får sova bra inatt igen. 
 
Har annars en jämn träningsvärk över hela kroppen från första träningspasset sen i somras om man räknar bort det som jag gjorde före jul när det inte kändes bra och då jag sedan blev kanonsjuk. Det var också första skivstångspasset på säkert 5 år. Roligt! Bokade upp mig på samma pass nästa lördag :)
 
Idag blir det shopping på coop till veckan och sedan se om jag kan hitta nya beslag till innerdörrarna. Det är inte så lätt som man tror... någon som bytt på det senaste och kan tipsa? Dörrarna kommer bli vita.
 
Ha en fin söndag allihopa!
 
Bildresultat för minions quotes sunday

Kl 12 börjar helgen idag

Jobbade igår kväll så jag skulle kunna gå 12 idag. Börjar helgen tidigt me like!
Frisören ska besökas och som jag längtar då det gått alldeles för länge sedan sist.
 
Dagens horoskop säger dock att något inte kommer gå enligt plan...
 

Jungfru 23/8-22/9

Fredagen handlar om att vara noggrann och att inte smita undan arbetet. Du brukar vara välorganiserad, men just nu har du lite svårt att fokusera dig. Det finns en hel del tankar om framtiden som snurrar i din skalle just nu.

horoskop från elle

Ha en fin fredag!

Det här med tvätt är sällan lockande

När man inte har möjlighet till det är det väldigt lockande dock.
 
Något är fel på mitt konto i tvätt stugan. Kan boka och öppna dörren men tvätt startar inte. Maskinen gnäller om att tvättprogrammet är för långt så kommer ingen vart. I kombination med att jag har köpstopp så börjar det bli smått krisigt för strumpor och underkläder.
 
Väldigt sällan jag saknar tvättstugan.
 
Bildresultat för smiley förvånad

Oj då - undra vad jag nu ska hitta på

Dagens horoskop från Elle:
 

Jungfru 23/8-22/9

Du får för dig att gå emot en chefs beslut och det blir inte så bra. Du har visligen goda skäl till att agera så som du gör, men din chef väljer att se olydnaden framför orsaken till ditt agerande. Du blir arg på din chef för att hen är så trångsynt.


Afternoon tea med bästa gemsofmylife

Idag efter jobbet var jag på afternoon tea med bästa gemsofmylife.
 
En super eftermiddag och början på kvällen med mycket tea denna blåsiga, blöta och kalla dag tillsammans med mycket prat. Såna här dagar behöver jag fler av :)
 
Vill man gå på en riktigt bra afternoon tea tycker jag man ska unna sig det på grand hotel. Det ger liksom valuta. 
 
 

Vad innebär detta?

Dagens horoskop

Man kan ju undra lite vad dagen ska innebära. Kommer inte mina "killar" och måttar lägenheten innan renovering? Kommer något trist besked på dagens ledningsgrupp? Jaja, vi får väl se.

Jungfru 23/8-22/9

Just nu är du arg och besviken på att det aldrig blir så som du vill. Du har längtat efter något som blir inställt i sista minuten och det gör dig ledsen. Ersätt den planerade aktiviteten med något annat istället för att sura.


Tisdag

Idag har jag helt enkelt bestämt mig för att det ska bli en bra dag. Hur ska eran bli?
 
Dagens horoskop låter dock lite olyckbådande då jag håller på att försöka hantera fjolårets kostnader så de går på rätt budget... jaja tur jag bestämde mig innan att det skulle bli en bra dag :)
 

Jungfru 23/8-22/9

Dagen handlar om siffror och ekonomi. Du har svårt att hänga med i alla vändor, men du tycker det är roligt att försök förstå. En kollega hjälper dig att sätta dig in lite ytligt i problematiken och det är du tacksam för. Du lär sig snabbt.

Horoskop från Elle

 
Bildresultat för tuesday good day

Jag ser på cancergalan

Gråter lite om vartannat. Ni som kan stöd forskningen. Vi är alla drabbade, amtimgem själva eller som anhörig. 
 
cancerfonden
barncancerfonden 
 
 
Relaterad bild

Bar på det igen!

Jaha så sitter man här med kaffekoppen på morgonkvisten och nu sedemera på kvällskvisten då inlägget aldrig publicerades. Men då... Färdigklädd, make up, fönat hår. Precis som att julledigheten aldrig existerat. Bara på det igen!
 
Att se fram emot denna vecka:
  • mätning av lägenhet inför renovering
  • afternoon tea med gemsofmylife
  • mammografi (ja inte själva proceduren att "fritt" få kolla sig)
  • förhoppningsvis börja träna efter förkylningen
  • klippning på Björn Axén och favoritfrisören
 
Bildresultat för try again quotes

Inte så pepp

Jag är inte ett dugg pepp på att gå tillbaka till jobbet imorgon. Det är svårt att tro att jag varit mer eller mindre ledig sen den 21/12. Å jag som älskar att jobba vilket är ett problem i sig då det lätt blir för mycket. Kanske beror det på att jag varit sjuk i stort sett hela ledigheten och ännu inte är kärnfrisk och att det tog ett bra tag innan jag fick tyst på jobbet...
 
Bildresultat för tired of work
 
 

Berlin

Det var inte mycket ni kunde om Berlin måste jag säga :)
 
Nåväl, igår började jag sätta ihop min egen guide. Vi är där två nätter och får 1½ dag på plats. Men i Berin är museer mm öppna sent (till 20-22) och vi bor supercentralt och kommer i stort kunna gå till de flesta sevärdigheterna vi väljer att kika på denna gång. Räknar hinna riva av en rejäl lista :) Samtidigt så har vi nöje som restauranger och shopping på programmet också. 
 
Just nu är programmet på dag 1 väldigt intensiv men det får jag justera. Sen ska ni se att vi blir försenade eller så spricker allt ändå :o
 
Berlin är i stort sett gratis att åka till så blir jag mer nyfiken på stan - ja då får jag åka tillbaka.
 
Visserligen finns inga palmer i vare sig Stockholm eller Berlin men SAS får transportera oss även denna gång.
 

Garderobsrensning eller?

Just nu snöar det för fullt. Temperaturen är mildare än igår så kanske just därför. Igår var det ju en fantastisk förmiddag med sol och blå himmel men temperaturen mindrelockande med allt för mycket minus.
 
Jag har svårt för kalla temperaturen då jag får problem med min andning och jag helst håller mig inomhus. Att jag dessutom är förkyld gör inte saken bättre. 
 
Som vanligt då jag är ledig börjar jag rensa lite här hemma... pga förkylningen ligger jag långt efter och har bara fuskrensat klädkammaren. Mestadels packade hon undan sånt som inte passar pga viktökningen dock. Men hur är det då? Följer FrkM sina råd och lever som hon lär?
 
Galgtricket - jo nu är alla galger åt "fel håll" efter min fuskrensning.
De fyra S:en - nja två fick hänga med denna gång. Spara och slänga. Slänga blev inte så mycket tyvärr.
Basgarderob - detta har FrkM tappat helt då hon inte riktigt trivs med sin vikt just nu
Minska garderob/inköp - jo jag har blivit mycket bättre på senare tid även om jag fått komplettera garderoben lite under hösten pga viktuppgången... dumt att inte ta tag i vikten istället, jag vet.
Organisera - hoppsan detta är helt borttappat. När jag kommit ned lite i vikt så tar jag tag i detta. Just nu en väldigt begränsad garderob. 
 
Som ni hör måste jag ta tag i min garderob igen, fast på allvar, så snart det bara går. Tänker jag jobbar med att gå ned i vikt och när lägenhetsrenoveringen är klar så tar jag tag i garderoben igen. 
 
 
 

Väskförvaring

Ok ni som inte har några jätteytor till förvaring - hur förvarar ni era väskor?
 
Man kan ju göra ryska dockor av dem etc men samtidigt vill jag ju se vad jag har. Några tips?
 
 
Bildresultat för frågetecken

Köpstopp!

Ni glömmer väl inte bort att köpstopp råder i januari :)
Jaja det var inte så många som hoppade på denna gång. Det går dock bra för mig och jag hoppas få tillbaka lite mer energi så jag orkar ge mig på och rensa lite i klädkammaren och garderoberna innan det är dag för jobb.
 
Som ni vet så älskar jag lite sjukligt mycket att rensa!
 

Vänligen håll er borta från vägarna!

Det bara plingar meddelanden här om flera stora olyckor med många bilar inblandade så vänligen håll er borta från vägarna då jag vill ha er kvar. 
 
Bildresultat för stressad smiley

Den sjuke släpps fri en kväll på Urban deli

Jag är fortfarande dålig i min förkylning :( Men energin har återvänt åtminstone då och då så igår passade jag på att träffa en väninna på Urban deli och prata av oss. Det var behövligt för båda tror jag :)
 
 

När man inte har jobb så skaffar man sig...

Råkade ta bort en kategori av missta... nu har jag i alla fall gått igenom 2016 års inlägg... sakta men säkert kommer de åter. 
 
Bildresultat för smiley förvånad
 
 

Kappor hos Zalando

Skulle behöva lite nya vinterkappor då jag hrm... gått upp lite i vikt. Ja, jag har alltid flera på gång samtidigt så nu när det är rea är det ju bra. Dock har jag köpstopp och försöker komma ned i vikt så det blir bara att titta denna gång men stilarn ger i alla fall lite inspiration.

Vad tycker ni om dessa?
Tycker alla är fina och fungerar bra vid olika tillfällen och stilar. Den ljusa kappan fungerar ju också en bra bit in på våren.
 
KOLLAGE från ZALANDO
 
1.  | 2. | 3.
 
Sponsrat inlägg

Det där med vikt är alltid en jobbig sak men jag har lite för många kilon för att det ska vara bra just nu. Sen fungerar ju inte 80% av min garderob heller :o Att jag blev förkyld var ett gissel då jag tänkt använda ledigheten till att starta upp min träning igen. Men men nu får det bli i kombination med att jobb startar. Inom kort lär jag ju kunna ha min kappor och sen får jag köpa mig en ny som belöning tycker jag allt. Kanske just en ljusare då vi går mot vår :)

Era Berlintips önskas!

Då det blir omplanering av Afternoon tea så nyttjar jag tiden till att förbereda mig inför intensviva dygn i Berlin istället.
 
I februari bär det iväg ett par nätter till Berlin. Har ni varit där? Tipsa mig om vad man ska se, göra, restauranger etc. Vi har bara en och en halv dag där så prioriteringar behövs :)
 
Checkpoint Charlie och DDR museet har jag fått tips om. Funderar på en sån där hop on hop off då jag brukar tycka de är bra. Har ni provat dem i Berlin?
 
Bildresultat för smiley

Dagens kloka

Sprang på denna bild och tycker den är perfekt. Undra om man som chef vågar ha en sådan på jobb ;)
 
c58e3a46-c80b-48a3-8639-987fe9ffdd4d.jpg

När energin kommer åter

Nu har förskylningen definivt vänt. Jag är på benen och har börjat flänga runt även om jag inte gör det i sprinterfart. Idag ser jag fram emot en afternoon tea i caddierbaren på Gran med "gemsofmylife". Känns som det är evigheter sedan jag gjorde något alls. 
 
 

Vinter på nytt

Efter den mildaste nyårsaftonen ever så återvänder vi till vintern. Temperature är kring 0 och det är... vitt ute. Jag är inte helnöjd så börjar gensat googla på lite solresor. Längtar till något liknande jag var på i november men utan att behöva vara barnvakt :)
 
 
 
 
 
 

Det vänder

Fortfarande redigt förkyld men idag känns det som lite energi kommit tillbaka. Gjorde mig iordning bethydligt tidigare än andra dagar och har varit ute på en långsam promenad i solen. Skönt!
 
Det är ju en underbar 1 januari 2017 vi har här i Stockholm med blå himmel, solsken och plusgrader. 
 
Resten av dagen blir lugn igen. Imorgon hoppas jag orka iväg till Kungens kurva för att se om jag hittar nya handtag till innerdörrarna. Mina är lite lätt slitna efter många år. Sen vill jag byta ut dem då jag inte längre vill ha mässing utan funderar på något i borstat stål. Handtag är inte lätt...
 
Bildresultat för förkyld citat

Pengar finns det gott om

Då jag är risig så tillbringade jag nyårskvällen själv i soffan. Nä inte ett dugg synd om mig utan hade jag tvingats med på middag fest hade det varit synd om både mig och övriga gäster. Det har dock vänt så jag ser ljuset i tunneln :)
 
Jag hann somna före 12-slaget men då jag bort där jag bor så vaknade jag när kriget bröt ut. Då min lägenhet ligger högt och det är en hörnlägenhet så har jag en fantastisk utsikt och fyverkerierna är magnifika. Men jisses vad det finns gott om pengar måste jag säga. I 15 minuter var himlen färggrann i 300 graders perspektiv. 
 
Inför året så finns det kanske inte gott om men det räcker till med lite guldkant i min ekonomi. Jaha det var ju ett tag sedan jag pratade ekonomi... 2016 har ju varit ett gott år och 2017 spås bli på plus om än inte lika framgångsrikt som 2016. 2017 års stora budgetposter i privatekonomin kommer vara min renovering och resor. 
 
Kanske är jag en av få som gör som ett eget budgetår av min ekonomi men jag tror det är viktigt. I alla fall för mig. Sen finns ju även långsiktiga planer som långvarit sparande pension etc. Vad har ni för planer?
 
Pst... idag inträder dessutom köpstopp hos mig under januari. Storstadslivetefter40 har hakat på annars är det tunt. Än finns chansen!
 

RSS 2.0