Tar det aldrig slut?

Istället för att trappa ned morfindoserna trappas de upp. Vi vet förhoppningsvis mer på måndag hur man planerar vidare.
 
Mer problem har dykt upp. Min syster tar därför hand om föräldrarna. Jag fokuserar på resten.
 
Ikväll tar jag ett fridygn med en väninna. Det är min syster som tvingar iväg mig kan man säga då jag tänkte avboka. Det är en resa vi planerat sen tidigare för att fira och skämma bort oss. Väninnan och jag gör den årligen. Det blir nog inte så mycket firande men hon vet allt som är på gång så jag kan vara mig själv. En vänskap där vi alltid funnits för varandra i vått och torrt. Guld värt.

Tre skepnader

Just nu finns det 3 st skepnader av min mor.
 
Knockad mor av morfin.
Aggressiv mor av morfin.
Skrikande mor av smärtor och mindre morfin.
 
Väldigt osäker på vad jag föredrar.
 
Läget är under kontroll. Jag är i alla fall glad att jag tog beslutet och bjöd min syster till NYC för att vi skulle börja kunna prata. Men så här snabbt hade jag inte tänkt mig att det skulle behövas.
 
Nu sovdags och hoppas jag kan sova ut lite imorgon. Denna vecka har varit mindre bra.

Att ringa runt på sjukhusen

Jag har bara väntat på att en dag få sitta och behöva ringa runt på sjukhusen. Idag kom den dagen.
 
Min syster ringde hysteriskt att mamma och pappa inte kommit hem som de ska. Inga mobiler gick att nå. Ingen på hemnumret. Vi väntade och väntade.
 
Ca 4 timmar senare åkte vi hem till dem. Ingen hemma. Därifrån började jag ringa sjukhusen å fick napp.
 
Inget livshotande har hänt men nog så komplicerat. Mamma klarar sig helt enkelt inte själv längre. Pappa har lyckats få både henne och resväskor till sjukhuset men klarar inte av att hantera en mobiltelefon så vi har inte fått någon info. Nu är min syster på väg dig för att se på mamma och få hem väskor och pappa och jag väntar på mer besked.
 
Behöver jag säga att jag är helt slut och att luften gick ur mig?

Strejka?

Kallt och regnigt. Får man dra täcket över huvudet?

Så hur gick det med vikten då?

Jag var som jag skrev i förra inlägget på ett motivationssamtal på itrim imorse. Det var riktigt bra då jag lämnade in en matdagbok. Jag äter för lite som vanligt.
 
På senare tid har jag skärpt mig med måltidsordningen. Det gör mycket kan jag säga! Vägningen är jag väldigt nöjd med och även om jag ska ned lite till så är jag nu inom min marginal! Grattis till mig :)
 
Så keep it going liksom nu då Frk M!

Motivationssamtal itrim

Om någon minut ska jag kasta mig iväg på motivationssamtal hos itrim. Just nu går det ganska bra. Jag ska bla lämna in vad jag ätit under en vecka. Jag äter aaaalldeles för lite ibland och sen kompenserar jag. Kroppen åker berg- och dalbana. Mitt stora dilemma. Vill ha balans så inte sötsuget eller tröttheten slår till.
 
Mer om det ikväll!

Jag tror minsann att det har blåst lite...

 
 

Mina röda gummistövlar

Idag förgyllde jag dagen med mina röda gummistövlar!
 
 

Det här höjer inte direkt intilligensnivån...

Folk vill inte se käbbel.... nä tacka fan för det. Vi ska inte köra ned Sverige i diket.

 

En helt vanlig måndag

Trött som tusan efter gårdagens driftstörningar. Då man är på tå så kan man inte riktigt somna rakt av sen så det blev en kort natt.
 
Idag har jag lyckats pressa in möten från start till slut vilket gör att jag inte har någon skrivbordstid alls. då har man alltså inget problem med att fylla kvällen heller...
 
Roligare än så här blir då inte min måndag förutom att man också får gå igenom reservrutinerna. Tur jag gick en promenad igår...

När man lutar sig tillbaka...

...så hoppat tomtarna upp ur vråna. Åska börjar bli synonymt med driftstörning. Japp åkte på att jobba ikväll igen.

En slö söndag

Kommer liksom inte riktigt igång idag. Småsurfar, småjobbar och borde gå ut och gå, hämta paket ,städa lite då jag väntar besök etc. Sen jobba lite på riktigt.
 
Jobbade 9 timmar igår :( Trodde det skulle gå fortade än så men icke. Är dock lite mer i fas fastän bara lite.
 
Även om jag inte tycker om att fylla år och bli äldre så är det kanske inte så dumt ändå :)
 
 
 

En trevlig eftermiddag

Eftermiddagen igår var trevlig. Vi firade min födelsedag på jobb. Även min föräldralediga controller var på plats så efter firandet så gick vi iväg på en kort AW och drack ett par glas champagne och fortsatte att fira.
 
Jag tycker så bra om henne. Raka rör och yta som inte behöver förfinas.
 
När jag kom hem slockna jag på soffan och sen över till sängen. Tidig kväll alltså och sen sov jag hela natten. Något har jag nog i kroppen då jag sovit 10 timmarsnätter hela veckan.
 
Idag blir det jobb och jag ska försöka få tag på en massagetid för min ömma kropp men det se mörkt ut.
 
 

Alltså den där Putin

Ska man vara orolig eller?
 
 

Alla bra tips på frukostar

Mättande frukostar är viktigt och jag kämpar med att äta på morgnarna. Fick väldigt många bra tips igår och sammanställer dem här:
 
  • Kvarg + ½ avokade, stort glas vatten och kaffe.
  • Smoothie
  • Keso med frukt (finns ju även färdigförpackade)
  • Bananpannkaka
  • Kvar med frukt och nöter
  • Itrim smoothie
Inte så illa så nu kan jag variera mig :) Tack för alla tips!

Lite mer politik

Än är det helt oklart hur Sverige kommer styras. Väldigt märklig situation.
 
På samma sätt är det i min hemkommun. Endast 0,1 % av rösterna skiljde S och M åt efter räkningen i söndags. Igår räknades förtidsrösterna. Lika spännande här alltså.

Frukost

Den senaste tiden har min frukost bestått av Lindahls kvarg och ½ avokade som sväljs ned 1 kopp latte macchiato (less sweet) och 1 stort glas vatten. Det står jag mig länge på och tar inte en evighet att fixa till på morgonen.
 
Vad är er favoritfrukost?

Så bra - ät bananer och dö

Tycker vi har kloka läkare... lite kritik får de nog ta i det här fallet.
 
 

Det är lite galet just nu

Ja som vanligt på jobbfronten. Matar liksom bara på. Hoppas på ljusning och det flödar bara in mer. Alla har det lika så inte så konstigt. Men nu börjar det liksom urarta på jobb då man börjar slänga jobb på varandra mellan avdelningar för att överleva. Jag har i alla fall en bra chef i den frågan!
 
På hemmaplan är det lika illa. Sällskapet mår dåligt, mina föräldrar är ju också sjuka och blir ju inte friska men tas i alla fall hand om min syster för närvarande.
 
Fritid? Nja vad är det liksom. SKA se till att träffa en kompis till helgen. Sen har jag en spa- och skaldjurskryss inbokad i slutet av månaden att se fram emot :)
 
 
 
 

Hur ska det gå nu då?

S nekar V att samarbeta i gemensam regering.
 
Hand är utsträckt till C och FP. C har sagt nej.
 
Det här går inte bra!
 
*uppdaterat*
Nu har även FP sagt nej. Hej och hå. Om Lövfen är smart släpper han över makten men vad händer då? Jo då har vi ingen statsminister... eller föresten är det inte dags för en kvinna kanske ;)
säger en icke C-röstare :)

Jaha... och vem regerar nu då?

Ja, det vet ju ingen riktigt.
 
Demokratiska val är det viktigaste vi har i Sverige. Jag blir därför arg när jag ser att man stoppat folk, uppmanat att inte rösta, snott valsedlar och ja you  name it!
 
Nu har ett demokratiskt val till vår riksdag genomförts. Även om det är till riksdagen vi väljer så är det i slutänden val av vem som ska leda landet. Även om valet nu är klart så är det ännu oklart om vilka som ska ha makten.
 
Det vi nu måste fråga oss alla - hur kan vi rösta fram något och inte kräva svar innan? Varför pressade vi inte i frågan om samarbeten etc. Med hela utfallet nu framför oss ser situationen ut att nästan bli ohållbar. Alla är eniga. Journalister, experter, politiker och även partiledarna. Stabilitet blir nu svårt.

Idioter!

Det är vår rättighet att rösta!
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19531124.ab

Ångrar du hur du röstat i valet?

Du vet väl om att du kan ändra dig om du förtidsröstade tidigt och nu ångrat dig?
 
Vill du ånga dig gör du följande:
  • Gå till din vallokal på valdagen. Glöm inte ta med leg!
  • Rösta på vanligt sätt så blir din förtidsröst ogiltig.

 

 

 


Låt demokratin vinna i detta val

Igår hände något riktigt otäckt i det demokratiska Sverige. Vad jag känner till så är det första gången demokratin har fått ge vika i ett val i Sverige på senare år.
 
Hur rent ut sagt FAN kan en person sitta och påverka resultatet i mätningar i gårdagens debatt. Tycker inte folket som Löfven och socialdemokraterna när det debatteras så gör de det inte. Jag hoppas denna människa inte bara blir utesluten på olika sätt, faktiskt förlorar sina nuvarande jobbuppdrag och får arbeta med icke samhällpåverkande uppgifter och dessutom får vård. Ja jag är skitarg för demokratin är det viktigaste vi har.
 
Mer om idioten kan ni läsa om här http://www.expressen.se/nyheter/val2014/duellen-saboterad-av-socialdemokrat/ 
 

Gör din röst hörd!

 
Vallokalen är nu öppen!
 
 
 
 
 
 

Slipsgossarna!

Jag skrattade nästa så jag kissade på mig då jag såg dem i TV igår. Såg ni slipsgossarna?
 
En gemensam politik och/eller valmanifest får de inte till men slipsar kan de minsann komma överens om. Dessutom av dålig kvalité och dålig färgning av det man kunde se i rutan.
 

Och nu blir det lite mer politik fast ändå inte...
...jag kritiserar inte de olika partiernas politik utan hur de nu agerar tillsammans eller otillsammans.
 
Jag är faktiskt så rädd för detta oansvariga handlande att jag redan bokat tid med banken för att se över min ekonomi. Lån måste läggas om, sparande säkras etc. Jag vill inte att det skenar och jag vill ha en bra ekonomi även då jag slutat arbetat om en si så där 25 år :/
 
En märklighet till finns i deras agerande. Egentligen vet inte V och MP om de ens kommer ingå i en regering och än mindre vilka ministerposter de kommer ha eller vem som kommer ha dem. Ingen tydlig signal finns. Än mer oroväckande, om de 3 kommer att samregera, ska de då sätta sig ned och planera samt komma överens? Vem ska sköta landet undertiden? För mig är det som att köra i diket.
 
Sverige är inget projekt!
 
 
 
 

Äntligen!

 

Kaos i kubik

Såg ni debatten igår inför valet på TV4?
 
Det märks att de tär daga kvar och helt ovetenskapligt så säger jag att det var en ovanlig debatt för att vara bland svenska politiker.
 
Den hetta i debatten som fanns brukar vi inte ha. Frustationen och viljan liksom glöder.
 
Det finns mycket att vara skrämd över i alla de olika partiernas strategier men en sak som skrämde mig mycket var faktiskt Löfvens agerande i en pressande situation och det var att han var på väg till handgripligheter och inte klarade av att ta debatten med ord. Det är aldrig ok! Oavsett man är politiker, i arbetslivet, inom hemmet eller "på stan".
 
Det hade känts bra mycket bättre att vara skrämd över hans politik om så vore fallet än hans agerande.

Bara torsdag?

 

Boktips!

 Jag har senaste tiden lyssnat på en hel del böcker. Bra avkoppling! Gör det då jag går, ligger i badet, inte kan sova etc.
 
Den första är En liten värld av Åsa Hellberg. Kul humoristisk bok och mycket lättläst, förlåt lättlyssnad.
 
En liten värld (ljudbok)
 
Den andra är Jag ska inte dö idag av Topphälsas egen Pamela Andersson. Älskar öden och biografier. Kanske inte den mest välskrivna men bra och man kan känna med henne. Det är hon själv som läser om man väljer att lyssna på den och det tog ett tag innan jag var behaglig med hennes röst.
 
Jag ska inte dö idag (inbunden)
 
Den tredje är Helen FIelding Mad about the boy. Mer nostalgi än bra.
 
Bridget Jones : mad about the boy (inbunden)
 
Är också snart klar med en fjärde som är Lyckostigen av Anna Fredriksson. Lättlyssnad men jag fastnade i den direkt och den går varm kan man säga.
 
Lyckostigen (pocket)

Att vara chef

Jag älskar att vara chef. Leda, planera, utveckla, coacha och ha all denna underbara dialog och utbyte med medarbetare. I alla grupperingar finns dock nyanser och just nu blir jag lätt gråhårig...

Något att se fram emot

Jag har hela sommaren vetat att jag går en tuff höst tillmötes på jobbet. Våren var ju makalös i sig så att säga. På grund av detta har jag lagt in lite pauser.
 
Nyss är jag ju hemkommen från NYC och nästa paus kommer då jag gör en spa- och skaldjurskryss på 24 timmar i slutet på månaden med bästa väninnan.
 
Ser fram emot det!
 

Dagens skratt!

Jag satt och skulle beställa en ny datorryggsäck. Inte för att de är vackra utan för att de är bekväma och med ryggproblem som jag har enda alternativet. (Min förra blev stulen vid inbrottet på jobbet.) När jag kom till att fylla i mina uppgifter så blev jag så full i skratt av att se följande:
 
 
Nästan som ett norgeskämt :)

Älskar Tommy Hilfiger

Jag älskar Tommy Hilfigers kollektioner. Byxor och kofta nedan inköpta senast i NYC.
 

Hur man tar bra bilder för mig är en gåta...

Mer shopping i NYC

Jag älskar ett underklädesmärke som heter Maidenform. De sitter så himla bra på mig. I USA är de dessutom väldigt billiga jämförelsevis med här. På Macys hade de dessutom ta 2 för 30 $. (Här kostar de ca 400 kr st!) Så denna supersoftis fick komma med hem både i vitt och i svart. Ger superbra stöd och är väldigt bekväma. Hur ofta får man det :)
 

(Bild lånad från Zalando.se)
 

Rökfritt!

Äntligen! säger jag som astmatiker.
 
 
 

Tips efterlyses!

Jag är ute efter en snygg datorryggsäck som gärna ska kunna köpas i butik (detta då det är akut). Något bra tips om var man kan få tag på en sådan i Stockholm?
 
Datorväskor finns det i mängder men just ryggsäckar verkar inte vara på modet just nu och med kraschad rygg är det ett måste...

Mer än lovligt trött

Resan tog på mig på alla sätt. Att inte umgåtts med min syster på snart 20 år och sedan åka på en veckas semester tar på krafterna. Lägg till lite jetlag så vaknar ni som jag kl 13... galet. Jag som är ledig för att vända dygnet rätt.
 
Hur som så gick resan bra även om jag var väldigt nervös innan. Visste inte om jag gjort rätt eller fel som bjöd med henne.
 
Då hon aldrig varit i staden så turistade vi väldigt mycket. Det är några år sedan jag gjorde det så uppskattade det mycket själv också. Tror vi nu sett alla kända platser, hus och monument från alla vinklar och i alla ljus. Buss, gåendes, från vattnet, i dagsljus, i nattljus ja you name it! Rekommenderar alla som inte varit där att ta det paket vi gjorde på hop on hop off bussarna. Du får 5 olika bussturer + välja på en hop on hop off på vattnet alt 90 minuters båttur runt Manhattan. Rekommenderar den senare. Detta får man till priset av 59 dollar! Alltså ca 430 kr. Du har 48 timmar på dig att ta de 5 bussturerna och 4 dagar på dig att göra båtturen.
 
På kvällen på min födelsedag gick vi på min favoritkrog Ayzanyc.com i Midtown. Jag tillhör numera deras birthdayclub ;) Bra mat och bra dryck för att inte tala om chokladen :) Trevlig lokal med mycket trevlig personal. Rekommenderas om ni har vägarna förbi!
 
Shoppat sig har jag också gjort. Både förberett hösten och sådant som bara kom i vägen :) Lite höstgrejer har jag lagt upp här på bloggen. Får se om resten också kommer.
 
En bild från vår båttur. Närmst i bild är Manhattan bridge och i bakgrunden Brooklyn bridge. Ännu mer i bakgrunden ser ni södra delen av Manhattan med bla Downtown.
 

Shoppat i NYC - jag är redo för vintern!

I NYC passade jag på att förbereda hösten och vintern. Shoppade bla dessa godingar till långt under halva priset där och till ca 1/3 av priset hemma.
 

Stövlar från Timberland - vattentäta :)
(Bild lånad från brandos.se)
 

Dunkappa från DKNY.
(Bild lånad från thestylecure.com)
 
 
Dunjacka från Halifax - packable
(Bild lånad från kohls.com)
 

Samma jacka från Halifax bakifrån
(Bild lånad från kohls.com)
 
 

Hemma - så fort det går

Jisses vad en vecka går fort när man är på resande fot. Även om jag varit många gånger i NYC så går tiden väldigt fort där. Denna gång fick jag dessutom vara turist då det var första gången för min syster.
 
Shopping hanns ju också med förstås. Om förra gången hade fokus byxor och tröjor så var det skor och jackor som var fokus denna gång :) Hittade bla mina höststövlar (praktiska sådana) och min vinterdunkappa så det gick ju riktigt bra. Hade även planerat ett par sketchers med memory foam och det fick jag också med mig. Sen fick jag en massa bonus förstås :) Bilder kommer!
 
I 40-års present fick jag biljetter till Phantom of the opera på Broadway. Kul då jag inte sett den där men mycket annat.
 
Är idag dödstrött då jag endas sovit någon timme på planet. Återkommer imorgon :)
 
 

RSS 2.0