Påfyllning av basgarderob

Jag har ju tidigare skrivit tips om hur en basgarderob kan se ut. Jag måste se till att jag uppdaterar och kompletterar min. 
 
 • 1 mörk kostym - vill vänta tills jag tappat lite mer i vikt
 • 2 udda blazer gärna svart och mörk blå  - blå behövs - svart finns om jag går ned i vikt
 • 2 jeans svarta och mörkblå - finns
 • 3 toppar bomull - finns
 • 2 skjortor bomull vit och färg  - behöver båda lite oklar vilket snitt jag vill ha
 • 2 siden blusar - finns
 • 1 kofta - finns
 • 1 tröja - finns
 • 1 kjol - finns
 • 1 klänning - finns
 • 1 den lilla svarta - finns
 • 1 kappa - finns
 • 1 jacka - finns
 
Min shoppinglista blir då:
 • Mörk kostym
 • Mörkblå blazer
 • 2 skjortor bomull vit och färg
Bra att ha lite koll så man inte shoppar något onödigt ;)
(Det blev ju nästan lite komiskt.)
 
 

Kan du hjälpa till?

I så fall finns det massor man kan göra. Stödja forskning, människor på flykt mm. Jag själv är inte månadsgivare någontans utan försöker ge lite olika varje månad. Jag vet att alla inte har möjligheten men man behöver inte hjälpa stort. Om alal hjälper lite blir det mycket. 
 
I januari blev det matpaket via röda korset. De har flera olika gåvopaket men kan köpa. http://stod.redcross.se/kop-ett-gavobevis/ 
Jag prioriterar Syrien mycket då situationen är katastrofal och totalt omänsklig. Barn i hög grad dör.
 
Har du varit bidragsgivare någonstans nu i januari? 
 
 

Fy fan....

Jag skäms att detta kan förekomma i mitt land. Punkt!
Krogveckan

Krogveckan i Stockholm har börjat. Var på Spisa hos Helenas på Schelegatan igår och vilken mat och vilken service! de hade 2 rätter för 300 kr inkl ett glas cava och sen kanonvin för 399 kr/flaska. Kan verkligen rekommendera er att kika förbi denna vecka :) 
 

Mer ändrade planer

Pendeltågsstrulet gjorde att planerna för gårdagen också ändrades. Vi bytte till tisdag istället. Inte helt fel då jag var galet trött. 
 
Ikväll börjar krogveckan så då måste man ju ut en sväng. Middag med en väninna blir det. Allt för sent ska det inte bli idag heller. 
 

Ändrade planer

Det blev ingen kväll med M utan det blev en kväll med A istället. Välbehövligt men kanske kunde jag gått hem tidigare :O
 
Idag blir det en kväll med en annan A... Trevligt!
 
Innan dess möten möten på olika platser i Stockholm. Hoppas på bra väder.
 

Väntan

Inte blev det något möte igår så vem vet vad som komma skall. Bara vänta och ske.
 
Idag blir det jobb och sen ska jag troligen träffa kompis M. Vi får se om det blir av. Om inte så får det bli en filmkväll då jag jobbat två kvällar i rad.
 

Möte med stort M

Idag har jag möte med HR chefen om min verksamhet och indirekt om jag behövs eller ej... vi får se vad jag gör imorgon ;) Jag har inte lagt så mycket krut men jag tror jag fått med det mesta ändå.
 
Igår hade vi ett annat stort möte... där de som är ansvariga inte förstår systemupphandling, systemintegrationer eller förvaltning och avtal. 
 
Det kanske helt enkelt är dags att byta jobb...
 
 
 

Botanics refreshing eye roll-on

Kommer ni ihåg att jag shoppade lite ;)
 
I vart fall så har jag nu använt denna ungefär 3 veckor. Jag måste säga att den har sin effekt. Hade inte särkilt mörka ringar men däremot behövde jag strama upp huden lite. Det blir mer som en uppstramande känsla i huden också och inte bara en massa klegg som måste ta tid på sig för att gå in i huden innan man fortsätter med make up. Denna måste också torka lite men när den gjort det på 1-2 minuter är den torr.
 
Kan rekommendera den och den får 4 FrkM av 5 möjliga.
 
 

Att skriva min story

Nä det handlar inte om memoarer men om hur jag levde under några år tillsammans med en psykiskt sjuk (troligen narcissist mytoman).
 
Jag är inte dagligdags sårad eller arg och vill aldrig aldrig ha tillbaka den tiden. Men jag jobbar fortfarande med att känna tillit till andra efter det. Det är svårt när mattan ryckts undan under fötterna. 
 
Jag brottas också med att jag är arg på mig själv att jag lät det gå så långt. Har pratat mycket med en samtalsterapeut om det är bra eller dåligt att skriva och läsa tillbaka. Ingen av oss har svaret då denna har det svar jag har :)
 
Material till det har jag så det räcker och blir över. Mycket i skriftlig form i och med dagens sätt att kommunicera. Det gör att jag har händelser och tidsaspekt kvar.
 
Det har gått en tid och jag kanske inte borde riva upp allt men samtidigt hittar jag inte tilliten hos andra och är detta nyckeln så är det det.
 
Funderar vidare.
 
 
 
 

I´m sorry

Var noga och säg orden men säg dem aldrig om du inte menar dem!
 
Jag blev vidrigt lämnad för 1½ år sedan. Och när jag säger vidrigt så var det verkligen vidrigt. Samtidigt var jag i en situation där vi vakade över mamma dygnet runt då vi var på väg att förlora henne. Det fanns även andra omständigheter jag inte är redo att gå in på. Ledsamheten och sorgen att bli lämnad är en sak men sättet han använde ska ingen behöva uppleva. Det är inte av bitterhet som jag säger vidigt. Jag kan se att det var det bästa för han var och är psykiskt sjuk som påverkar allt och alla  omgivningen. Man blir som medberoende. 
 
Igår mötte jag honom för första gången på mer än 1½ år sedan för att få en del nycklar, passagebrickor mm. Tre fraser användes som inte betydde något för honom egentligen.
 
Det första orden var: I´m sorry
De andra var: How are you?
Tredje var: Take care
 
Inte ett endaste av dem menade han. Så varför säga dem. De gjorde honom bara ännu vidrigare. 
 
Vad jag egentligen vill säga är att använd aldrig ord du inte menar... 
 
 
 
 

Kyckling med ädelost, mangochutney mm

På begäran kommer här lite sent ett recept då jag lagade kyckling för någon vecka sedan. 
 
3 port
2 kycklingfilé
4 champinjoner
1 spetspaprika röd
1,5-2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney eller efter smak
1 msk soya
75 gram ädelost
salt 
peppar
 
Skär kycklingen i bitar och stek den lätt. Lägg dem i en ugnsfast form.
Skiva och stek champinjonerna och lägg dem över kycklingen.
Skiva spetsparikan tunt och lägg dem över champinonerna.
Blanda creme fraiche, mango chutney, soya, smular ädelost, salt och peppar och slå över kycklingen, champinjonerna och paprikan. 
 
Tillaga ca 20 minuter (tills kycklingen är klar), beroende på hur stora bitar kyckling du har, i ca 225 grader. 
Servera med sallad , ris, pasta eller annat du tycker om. 
 
 
 
 
 

Decemberskoj

Då det varit lite tufft med egen sjukdom och med föräldrar så blickar jag tillbaka lite och ser att jag faktiskt hunnit med en del roligt. På listan På gång hittade jag:
 
 • 20/10 spakryss m skaldjur och bubbel
 • 24/10 Syfestivalen
 • 22/11 NYC
 • 5/12 Glöggmingel
 • 12/12 Stjärnjul
 • 15/12 Glögg med jobb & fondueboden med väninna
 • 18/12 Fanny & Alexander
 • 21/12 AW med fd kollega INSTÄLLT
 • 28/12 Spakryss
 • 31/12 Nyår
En rätt bra månad :)
 

Det är lite bättre

Inatt har jag sovit som en stock. Det är nog ren utmattning men oavsett så känns det bra. 
 
Mamma är lite bättre. Jag förstår inte varför det svänger så men det kanske bara är att gilla läget. Vi har ni ett beslut klart på ökad växelvård så nu är det bara att vänta på plats. Förhoppningsvis nu på en gång. I vart vall är hon åtminstone på boende nästa vecka så då får vi sova.
 
Senaste veckan har vi hunnit med 4 sjukhusbesök för pappa och ett för mamma samt ett besök med biståndsbedömare. En vecka framåt är lugnare med endast sjukhusbesök för pappa. När pappa är borta måste planering för mamma ske.Vardagsarbetet som handling och diskning mm måste också tas om hand då pappa bara har en hand i funktion. Om en vecka 14 dar är det bättre med det också och han kan börja använda den andra förhoppningsvis. Så det har som ni vet varit fullt upp.
 
 
 

Sömnlöst

Sov lite av och till mellan två och fyra... tycker det var lite lite jag.
 

Bryt

Igår kväll hade jag ett bryt. Då och då kommer det över mig att mamma aldrig mer blir mamma. 
 
Jag såg på något TV program, jag tror det var cancergalan, där en vuxen karl sa att när det var som värst ropade han på mamma. Inget annat gällde. Vad gör man om man inte har en mamma?
 
Det har inte varit en helt okomplicerad relation genom åren till mina föräldrar. Det förenklar inte saker idag då villkoren nu helt blir deras. 
 

Att våga önska något förbjudet

Jag har alltid trott att man aldrig skulle kunna önska att en förälder ska dö men i det skick min mamma var igår så brottas jag med de tankarna.
 
Hennes dagar ser väldigt olika ut men gårdagen var hemsk. Inte en gnutta kvalité för henne och kaos för närstående. Fortsätter det så här så vill jag ha ett kort avlsut. 
 
Jag vet att det är något man inte får önska men jag kan inte låta bli.
 
 
 

Lite lördagsshopping på Headcare

Har på morgonen lördagsshoppat lite till mig själv och jag kan verkligen rekommendera dessa produkter och leverantör. Bättre produkter finns inte i mitt tycke och därför vill jag gärna tipsa om dem. 
 
headcare hittar ni dem.
 
Matrix so long damage schampo och balsam.
 
 
 Matrix Total Results So Long Damage Duo 300ml
 
 
 
Revlon Nutri Color creme. Brukar själv kalla det balsam med färg. Superbra!
 
 Revlon Nutri Color Creme 1003 Pale Gold 250ml
 
 

Lördag

Hade tänkt träna men jag måste ta hand om mina föräldrar och också se till att de får hem mat. Så avbokat pass gäller.
 
Hoppas ni får en fin även om något kall lördag.
 
 

You may not be her first, last or only

“You may not be her first, her last, or her only. She loved before she may love again. But if she loves you now, what else matters? She's not perfect—you aren't either, and the two of you may never be perfect together but if she can make you laugh, cause you to think twice, and admit to being human and making mistakes, hold onto her and give her the most you can. She may not be thinking about you every second of the day, but she will give you a part of her that she knows you can break—her heart. So don't hurt her, don't change her, don't analyze and don't expect more than she can give. Smile when she makes you happy, let her know when she makes you mad, and miss her when she's not there.”


Bob Marley

Älskar texten. Så sann så sann.


Finally
Torsdagsskoj
Skitdag

 • Förbannad på exet då jag inte får tillbaka nycklar - nycklar som behövs..1½ år snart har vi trilskats.
 • Jobbet var skit.
 • Inte blev det någon träning då jag var tvungen att åka till föräldrarna och hjälpa dem.
 • Pappa begränsad efter op. Sköter om mamma som inte vet halv sju och kan röra sig. KAOS!
 • Nu lite kaffe och mer jobb.
 
Skitdag!
 

Träningsdag idag
Handen på hjärtat - Vad är din matbudget?

Jag ha haft en del tid här hemma om man så säger nu när jag varit sjuk... det har inneburit en mer detaljerad budget än vanligt hos mig *skrattar* Hm får se sen om jag orkar följa upp den fullt ut...
 
Men jag ser ju att kostnader för mat och dryck drar iväg... Så handen på hjärtat om ni vågar förståss! Vad lägger ni på coop, ica, bolaget mm totalt sett i månaden? Å vad lägger ni på krogen, dvs restauran dag och kväll, bar etc men också hämtmat? 
 
Jag googlade nämligen lite... och jag förstår inte hur kärnfamiljer på 2 vuxna och 2 barn får det att gå ihop på 3000 i månaden när jag *harkel* gör av med mer än så...
 

Så är det nog
Slut på krafterna

En arbetsdag och jag är helt slut. Jag är inte så bra som jag tror... jaja dagen kan bara bli bättre :)
 
Var och kikade på en lägenhet igår. Jag är tudelad men ska inte ha den. Den var fin men fuskad fin. Tyvärr en ombyggd 2:a vilket inte framgick av beskrivningen vilket gjorde att ena sovrummet inte var korrekt ventilerat. 
 
Idag blir det tvättstugan och stök i befintlig lägenhet istället :)
 

Ibland är valet svårt
Då kör vi igen!


I love fika
Viktplan

Idag har jag gjort en viktplan för att ta de kilon jag har gått upp medan mitt liv varit i kaos och jag tappat konceptet lite som man milt skulle kunna uttrycka det. 
 
Som ni vet tyker jag om guldkant i livet och jag vill ha kvar det. Därför har jag gjort en mycket realistisk plan och tar det supersakta hur tråkigt det än låter. Hoppas siffror och statistik håller mig nöjd på den sakta färden.
 
Jag började ju i höstas men sen kom USA resan och sjukdom över julen så det har varit lite paus även om det gått lite lite nedåt. Resultat finns i alla fall och dem är jag glad för.
 
Hur som planen innebär att jag går i mål sista maj,lagom till sommaren. Avviker jag från planen så ska det banne mig vara att jag går i mål tidigare :)
 

Inget kalas utan kras

För någon månad sedan hade jag middag hemma och hade dukat med vardagsvinglasen. När jag sedan handdiskade och de stod på tork så inträffade ett litet glasinferno då de något välte över dem jag hade strax glas över hela köket. Helst hade jag bara velat stänga dörren... men risken att de skulle varit kvar när jag kom åter var överhängande så det var lika bra att ta hand om det.
 
Nåväl. Nya glas måste införskaffas då jag bara har två kvar. Finglasen har jag inte alltid. 
Jag har hittat dessa på Lagerhaus. Vad säger ni? Har ni några favoriter?
 
 
 
35360387
 
 

Mini Manikyr

Det blev en tur till Östermalm för en mini manikyr. Efter allt rensade såg de inte särskilt snygga ut. Flera hade gått av och flisor hade rykt. Måste säga att jag är sjukt nöjd med resultatet hon åstadkom på en mini manikyr.  Jag skulle fotat dem innan också. Jag antar processen snart börja jobba har satt igång. 


En oplanerad lördag

Jag brukar tycka det är skönt att ha oplanerade helger då vardagarna går i spinn men och ofta ramlar jobbet över in på helgen. Nu när jag varit ledig länge och dessutom sjuk så jag knappt varit hemifrån så är jag lite mer frustrerad...
 
Stora beslut ska tas och hanteras idag. 
 • Kankse en manikyr? (Vågar jag pga dofterna?)
 • Kanske hämta paket?
 • Kanske fortsätta rensa?
De flesta av er är säkert redan igång då många skolor startade igår. Men vad har ni på agendan idag?
 

Husmorssysslor

Idag har varit en pysslardag skulle man kunna säga. Medan min städtant/dam var här så släpade jag ned saker som ska slängas i container (när den nu kommer) till källaren så får de bo där i väntan på. Därefter handlade jag med vagnen... känner mig så galet gammel då jag går med den. 
 
Lagade mat; kyckling, champinjon, spetspaprika med cremefraiche, soja, mangochutney, blåmögelost typ. Mums! Ibland lyckas man helt enkelt :)
 
Därefter har jag gjort en budget för 2016 (hoppsansa ska inte säga var jag har "övervikten"), tar även en app till hjälp. Sen fixade jag till en enkel excellista för att kunna göra bokslut
 
Nu ska jag minska sakerna i garderboerna och kanske om jag har tur öka summan på kontona :)
 
Vill ändå poängtera att jag aldrig shoppar för pengar jag inte har samt att jag har en förmåga att spara så pass att min bankman säger till mig host host att leva lite. Han går klart inte igenom mina kontoutdrag...
 
 
 
 
 

Övning ger färdighet

Jag har som ni vet varit väldigt sjuk sen i mitten av december. Det blir bättre och bättre men med låg syresättning så blir det mestadels sova av. När det var som värst sov jag nästan dygnet runt och när jag väl kom ur sängen så fortsatte jag med att sova 12-16 timmar per dygn. Nu börjar det släppa som tur är och jag sover kanske 10 timmar. 
 
Problemet nu är att jag somnar sent och då vaknar sent... så nu gäller det att öva innan måndagen kommer. Idag ringde klockan 8.... hjälp säger jag bara... tror jag får ha den på ringning hela helgen. Inte den bästa av ögoncremer kommer få mig att se pigg ut.
 

Bokslut

Jag har funderat på det här med bokslut mer och mer och jag kommer köra på metoden. Utvärdering kommer senare. Senast om 3 månader tänkte jag mig. Får göra mig ett excelark. Förbukningsvaror som ljus, lampor,batterier, skönhetsvård etc ingår inte. Men jag utökar bokslutet från garderoben till även köket.
 
Idag kom en ny skärbräda enligt plan hem från IKEA. 3 gamla åkte ut! *klappar mig själv på axeln*.
 
PROPPMÄTT Skärbräda IKEA Kan placeras över hon på diskbänken BOHOLMEN, BREDSKÄR eller FYNDIG för en extra arbetsyta när du lagar mat.

Gymnastik och rensning

Igår kom jag till min klädkammare och mina garderober. Kände ingen större lust med att rensa så tänkte jag provar bara igenom alla klänningar så får det vara sen. Resten gick av bara farten. 
 
Självklart rensade jg efter de fyra S.en.
http://padetrettio.blogg.se/2015/august/rensa-garderoben-del-2-de-fyra-sen.html
 
 • 2 kassar slängdes
 • 1 kasse ska skänkas
 • 1 kasse ska säljas (nya märkeskläder med lappar kvar på)
 • Resten veks och sorterades in i garderoben igen
 
Jag provade och provade och provade. Lovar att det tog timmar. Gymnastik om guds nåde måste jag säga! Armar upp böja ned å lite runt... Men så himla fint nu!
 
Ambitionen är att jag nu har lite fler köpstopp än tidigare kan jag säga. Inte totalt men några fler... :)
Kanske ska jag göra enligt bokslutsmetoden. Har ännu inte riktigt bestämt mig.
http://padetrettio.blogg.se/2015/august/rensa-garderoben-del-4-med-mal-att-minska-garderoben-eller-minska-inkopen.html
 
 
 

När sötsuget sätter in!


Både ägg och mjölk fria pga begränsad tillgång ;)

PPA - ett smart begrepp

Ni som hängt här ett tag känner till följande om mig:
 • är lite lätt maniskt intresserad av vardagsekonomi (främst min egen)
 • älskar att rensa i mina garderober och skåp (ändå alltid överfulla...)
 • shopping är ett nöje (och kanske viss kompensation?)
Idag kom jag över ett för mig nytt begrepp - PPA. Pris per andvändning!
 
Himla bra att ha med sig när man investerar i affärerna så man inte blir dumsnål och kanske kan minska felköpen :)
 
 
 
 

Resesugen

Jag är så fruktansvärt resesugen. Dels var jag nog inställd på att komma iväg under julen och sen nu kylan. Det behöver inte vara något speciellt... bara lite sol och värme, god mat och gott vin räcker :)
 
Börjar jobba på måndag så jag får väl prova att lufta elementen lite och se om jag kan få mer fart på dem. Fast innan dess så vilar jag nog en stund på soffan :)
 
 
 
 
 

Shoppat sig lite

Innecentrum avskyr jag normalt men är guld när man som jag har svårt med andningen i kylan. 

Tog mig iväg för att hitta en ullkappa. Den åkte i soporna efter förra säsongen. Tre butiker orkade jag med i mitt fysiska välmående *not* så någon kappa hittades naturligtvis inte.  Däremot fick en dunjacka följa med mig hem. Rena kapet kan jag lova.  70% dun 30 % fjäder till reapriset 599kr i esprit butiken. 


Bild lånad från esprit.se 

En "liten" cappuccino

Vi kan säga middagen är avklarad... 


Långledig

Efter att ha gästspelat några timmar på jobb igår och sen nu på förmiddagen (fast självklart hemifrån köksbordet) så är det dags att gå på ledighet igen. Man ska ju inte förta sig :)
 

Botanics refreshing eye roll-on

Jahapp nu måste här räddas vad som räddas kan. Idag införskaffades en refreshing eye roll-on från Botanics. Den ska göra mig "all bright" från mörka cirklar och plufsighet kring ögonen. Låt se vad den går för!


Hu så kallt!

Idag har kylan slagit till på allvar. Ser mig som väldigt lyckligt lottad då jag tog beslutet att inte åka in till jobbet ett par timmar utan jobba hemifrån. (Egentligen är jag ledig men nöden har ingen lag...)
 
Så planen idag är:
 • jobba lite
 • rensa vidare i garderoberna
 • stanna inne!

3 favoriter på Rörsstrandsgatan och nära intill

Igår var jag ut med en väninna på 3 av mina många favoriter i krogvärlden. Det är inte ofta jag går ut och dricker öl men igår blev det en helkväll på öl.
 
Bagpipers Inn
Trevlig pub med bra stämning och god öl. Har aldrig provat maten där men många äter och det doftar gott :) Trevlig engelsktalande personal.
 
Rött
Åt mina älskade moule thai. All deras mat är fantastisk. Fina uppläggningar och spännande smaker. Alltid vällagat. Bra viner och bra öl.Trevlig personal.
 
Mellow
Bra vin och ölutbut. Har äit där tidigare och det var klart godkänt. Trevlig personal. Lite dragit i bardelen så här års är väl ända minuset. 
 
Det var min gårdag :)

Intressant tolkning Coop

Sökte på fiskbitar (findus har tärnad vit fisk och lax i fryssortimentet) i coop webbshop och fick nedanstående svar... lite förvånad blev jag...
 
 
 

Spara eller slösa?

Jag är nog mer en spara än en slösa även om jag förstår att det kan vara svårt för er att förstå då jag unnar mig en hel del behandlingar, resor och shopping. Men tro mig jag är en spara. 
 
Både ekonomiskt och i skåpen. Det här ger ju lite problem då jag gillar stilrent och jag gillar att shoppa :)
 
Hur man rensar garderober har jag skrivit om tidigare 
 
Igår rensade jag i köket och jag skulle vilja ha ett smart tips om ni har ett att dela med er med!
 
Jag kan lova att det är inte vad jag prioriterar vid shopping och ändå så samlas det saker konstigt nog. Även badrumsskåpen hann få sig en rejäl rensning så jag är nöjd. Idag tror jag det får bli bokhyllan!
 

Lite nyårsshopping

Nytt år kräver lite hjälp på traven.Nyråsshoppade dessa produkter som finns på LYKO.se till bra pris. 
 
Wella Professionals Finish Super Set 150ml
 
 
Make Up Store Milk Face Scrub 150ml

2016 är här!

Så är nu då 2016 här. Ett nytt år.
 
Jag har funderat mycket på vad 2016 ska innehålla för mig och det måste handla om balans.
Hur är jag inte lika klar på men jag kan inte fortsätta jobba ihjäl mig den saken är klar. Men lite är väl klart.
 
Jag vill:
 • bli tuffare både mot jobb och mot mig själv på jobbet. Inte bara göra saker för att det är lättast så.
 • se till att jag får tid till mina fritidsintressen och träning. 
 • se till att jag inte tackar nej till vänner utan faktiskt umgår med dem. De är ju fantastiska.
 • våga prova nya saker och möta nya människor. Jag kan bli bekväm då detta tar energi.
 • har länge funderat på att flytta. Kanske är det nu dags?
 
 
 
 
 

RSS 2.0