Ångestladdad dag!

Idag är det ångestladdat! Jag firar ju normalt inte min födelsedag men i år slår jag ju på stort och i NYC och har dessutom bjudit med min syster.
 
Kan ju då lika gärna basunera ut et på bloggen. Håll nu tummarna att jag klarar denna dag!
 
 

Vouge flygstrumpor

Nu ska vi se vad om de håller vad de lovar!
Manhattan here I come!

Ja å så lite utanför Manhattan förstås men det brukar bli så att den mesta av tiden spenderas på Manhattan.
 
Lite nervös är jag för hur det ska gå med min syster. När får hon första stressutfallet? Kommer jag kunna slappna av? Kommer hon kunna slappna av?
 
Jag har normalt inte resfeber men sen igår har jag varit otroligt nervös. Inget får gå fel på något sätt för då vet jag hon far ut. Tur vi har direktflight och inte ett byte med connecting flight för det är ju inte alltid man hinner med dem som planerat...
 
Kommer hon klara köerna som är överallt? Ja frågorna i mitt huvud är många ska ni veta.
 
Ser fram emot shopping och några besök på några favoritrestauranger. Sen får jag vara äkta turist i staden igen också då min syster inte varit där tidigare.
 
Ska försöka få ut ett eller annat kort om jag hittar bra uppkopplingar. Förhoppningsvis med bättre kvalité än den nedan. Sorry är hopplös på det här med bilder.
 
 
 
 

Alltså jäkla vad ont det gör

Nu är det inte bara en huggande smärta i ryggen och sätet utan då man börjat "irritera" området med behandling så har jag nu en molade smärta också. Resten av kroppen börjar också värka då man intar diverse konstiga ställningar och snedbelastningar.
 
Bra är att jag kan lyfta benet mer än tidigare utan större smärta.
 
Jag ska kunna sitta på flyget OCH slippa ligga på ett hotellrum om 2 dagar!

Imponerande Malla!

Min bloggvän Malla som jag hängt med här i etern sedan jag började på itrim kan man inte annat än beundra. Hon jobbar på alla plan och hittar sig själv och ett nytt liv. Dessutom är hon i senaste numret av itrim tidningen.
 
Imponerande Malla!
 
 
 
 
 
 
 
 

TENS

TENS apparaten går för högtryck. Har en enkel med 4 plattor. Behandlar problemområden i höft och rygg. Kör sedan för musklernas skull då jag belastar fel. Full fart med andra ord.
 
Så skönt en stund att ha mjukheten och rörligheten. Ska köra nu varje dag och får väl ta med den på resan om det inte ger sig.
 
 

Förbannade ex!

Tänk om man kunde börja om från noll så man inte behövde dras med ex till den man har en relation till.
Far åt pipsvängen som Ronja sa.
 
 

Oplanerad söndag

Tänk att inte ha planer kan stressa så.
 
Jag har vaknat tidigt (för att vara mig) men det är inte så konstigt så jag sov 21-07 igår och idag ca 23-07. Sitter vid frukosten och undrar vad jag ska ta mig till idag. Ryggen värker och jag vill inte göra den värre nu inför resan. Ev blir det lugn träning på itrim men lite beroende på ryggen nu då. Promenad får det bli i alla fall. Det gör bara gott och så lite stretch förstås.
 
Borde växla lite pengar och småfixa inför resan men det får bli på Arlanda eller som tidigast dagen innan då jag inte riktigt litar på den där vulkanen.
 
Tvättstuga blir det i alla fall mot kvällen. Även om jag kan shoppa i NYC så är det ju skönt att ha något med sig :) Dessutom ska det bli uppemot 30 grader och jag har väl inte tänkt ladda med så mycket sommarkläder inför vintern.
 
Vad gör ni idag?

Sov sött nu!

Varför nu? Ska vi inte komma iväg nu eller?
 
 

Aj aj aj

Min rygg håller att paja igen. Nu är det verkligen inte läge då jag har lång flygresa framför mig och en himla massa gå mer än i krypfart + att jag måste bära/rulla saker och ting.
 
Gaaah! Du rygg kan vi inte göra så hädanefter att jag bokar upp två veckor per år då du har möjlighet att braka ihop?

Ett år med itrim

Idag var det sista gruppträffen på år ett med itrim. En sammanfattande gruppträff där vi också fick tillbaka ett brev vi skrev till oss själva. Jag kommer inte alls ihåg att jag skrivit det inte ens då jag ser vad jag skrivit kan jag komma ihåg stunden jag skrev det.
 
Lite roligt är det. Skrattar åt brösten och laga mat har jag ännu inte hittat någon glädje i igen. Här får ni läsa om hur jag tänkte och väldigt mycket stämmer. Osäker dock om jag lyckats få bilden läsbar.
 
 

Sätt dig på en sten

Alltså... den här stressdoktorn Tomas har nog aldrig varit stressad. Sätta sig på en sten... jorå man skulle lätt studsa upp och ned på den.
 
Promenader tror jag dock på och friskluft och dagsljus. Svår kombo dock stora delar av året.
 
Efter redan 3 veckor har semestern ringa betydelse. Betyder inte det att vi borde ha ledigt var tredje vecka?

Stumma ben

Igår kväll blev det lyktstolpsintervaller igen. Lite längre springintervaller men tydligen långsammare då totala tiden bara blev 5 sekunder bättre. Jaja tiden är inte den viktiga utan att jag på något sätt hinner pressa in träning och att jag faktisktorkar göra något annat än stirra in i väggen då jag har en stund över.

Hur mycket sparar ni?

Handen på hjärtat hur mycket sparar ni varje månad?
 
Som ni vet är jag shoppingglad men jag är tro det eller ej också väldigt ekonomisk och sparar en hel del. Tom så pass att min bankgubbe säger att jag ska leva också... han skulle inte vilja se mina shoppingkvitton tror jag eller det kan han ju förståss :)
 
Någonstans har jag hört att det är bra att ha 10% av sin lön som riktmärke för sitt sparande. Det är ju förstås långt ifrån alla som kan det. Nu hör jag till den lyckligt lottade skaran som kan. Delvis beror det självklart på hur jag väljer att leva som tex var jag bor, hur stort jag bor, bil, båt, fritidshus etc.
 
Jag sparar 7,7 % av min lön varje månad i pension, fonder etc. Ca 4,5 % av min lön skickar jag in på amortering av bolånen. Utöver det så sparar jag till alla mina löpande kostnader som resor, behandlingar, dator och allt annat som behövs förnyas ibland. Även renoveringar som dra om elen, kommande inglasningen etc går på ett sparande som inte ingår i de 7,7 %.
 
Så... borde jag spara mer än vad jag gör eller kan jag med gott samvete leva upp resterande pengar? Hur skulle ni gjort?
 
 

Boktips!

Har ni inte läst eller lyssnat på Ur vulkanens mun av Helena von Zweigbergk så måste ni bara göra det. Jag känner så igen mig i viljan att ha tillhörighet och samhörighet samtidigt som jag själv är med och raserar det.
 
Ur vulkanens mun
 
Hon läser sina böcker själv. Helt underbar uppläsare och behagligare röst får man leta länge efter.
Har på något sätt lyckats läsa och lyssna på denna serie baklänges men de funkar det med :)

Regn

Igår hade jag ställt klockan så tidigt till den morgon så jag skulle ge mig ut på lyktstolpsintervaller. Vaknade 1 timme innan av att det regnade som tusan. Kunde inte somna om i ljudet och lade mig och lyssnade på en talbok.
 
När klockan ringde så regnade det fortfarande ordentligt. Blev kvar i sängen och lyssnade färdigt min talbok istället. Får se det positiva med att jag kommer tidigt till jobb.
 
 

Lyxfällan

Jag ser på lyxfällan. Ett ungt par med små barn, varav två spädbarn. De har struntat i allt vad gäller ekonomi. Blir så förbannad. Kan man inte ta ansvar ska man inte heller ha barn. Mår riktigt illa... inte ens dagisavgift är betald medan de röker upp pengar. Sen grinas det för en soffa. Ilskan pyr i mig.
 
Jag förstår inte överhuvudtaget hur man kan sätta sig i ekonomiskt klister själv. Jag menar där man själv är orsaken. Helt obegripligt.

Lyktstolpsintervaller

Vaknade tidigt men tog en ganska lugn morgon innan jag klädde om. Efter lite gå springa gå springa såg jag lyktstolparna och började springa lyktstolpsintervaller. 5 km blev det och varm blev det också.
 
Rätt skoj när jag började tänka på om någon såg mig vilket då många gjorde den tiden på förmiddagen :)
 
Ska köra det igen i veckan tror jag och se om det är lika kul. Kanske kan det bli en av mina träningar med fördel att jag kan göra det vilken tid som helst på dygnet.
 
Minuset är att jag har grymt ont i ryggen nu. Det smög sig på i veckan och nu efter alla lyktstolpar gör det rejält ont.

Roar mig

Jag bjuder ju som ni vet min syster till NYC om några veckor. Jag fick ett väldigt bra pris trots bokning på kort varsel.
 
Roar mig nu med att ta  fram samma resa och se hur mycket jag "tjänar" mot om jag skulle boka den nu.

Sjusovare!

Sista veckan har jag varit oerhört trött. Lagt mig redan vid 21-tiden även om jag inte somnat. Sedan varit så trött på morgonen också. Inte nu bara en natt utan flera.
 
Jobbet svischade igång denna vecka så pass att jag får jobba idag också. Måste göra klart veckan och skapa förutsättningar för nästa. Hinner liksom aldrig tänka utan det rullar bara på.
 
Till kvällen har jag inget planerat och är jag inte i stadiet stirra in i väggen så borde jag promenera.
 
Saknar att lyssna på Storytel som jag tidigare i somras också kunde låta er prova på. Tiden finns inte mer än vid sänggående. Då har jag kommit på att Helena von Zweigbergk är ett utmärkt val. Hennes röst är underbart lugnande och rogivande.

Itrim 1-års uppföljning

Idag hade jag 1 års uppföljning. Jag ligger fortfarande på plus mot vad jag vill men det var ett bra samtal och plan finns. De tror jag äter för lite, för sällan och i kombination med att det spårar någon gång i veckan går jag upp även om jag på totalen går minus... jag får inte ihop det men säger det så så säger de så.
 
Nu ska ja matregistrera lite och sen tar vi ett motivationssamtal och planerar åtgärder. Mål och sånt har vi sänkt då det inte fungerar med jobbet som åter tagit fart.
 
 

När man går all in

 
 

Varför ljuga?

Jag försöker förstå varför en människa ljuger. Vad är vitsen med det?
Det skadar ju alltid mer än vad det ger.
 
Visst det tillhör ibland psykiska sjukdomar men det gör det inte ett dugg ok för det.
 
Jag har så fruktansvärt svårt att bemöta sånt här. Vet inte hur jag ska tolka, agera eller bemöta.

Det här med politik

Jag brukar inte prata politik i bloggen då jag tycker att det inte hör hemma i min blogg. Men jag är ganska så blå i alla fall men det tror jag man kan klura ut utan att jag säger det själv.
 
Funderar en del kring valet som kommer i höst. Det är en rysare oavsett hur man ställer sig.
 
Alliansen har en gemensam politik men är inte lika stabila som förr. De måste fokusera på gemenskapen om de ska ta detta och lyckas föra en stabil politik vilket är viktigt för Sverige. 
 
De rödgröna måste också skapa ett samarbete för att ta detta. Den stora problematiken som jag ser det är att de inte har en gemensam politik. Det kommer skapa ett Sverige i kaos. Att inte ha strategiska och långsiktiga planer gemensamt kommer skada Sverige. Det kommer få det mesta att rusa iväg siffermässigt tyvärr. Mest av allt är att de som deras anhängare röstar på kanske inte ens blir aktuellt sen i deras gemensamma politik.
 
Å viktigast av allt är för mig att SD nu inte får en stor vågmästarroll som sätter politiken ur spel.
 
Jag vet vad jag vill. Du vet säkert vad du vill. Oavsett så måste vi alla hålla med om att det blir en rysare.
 
Nog med politik i denna blogg!

Motsträvig

Känner mig lite motsträvig. Har inte alls lust till att åka och jobba. Vet att al nu tar fart och jag är som jag skrivit tidigare inte redo.
 
Får fokusera på att jag har semester om ca 2 veckor igen. En semester jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning. Har i alla fall börjat med min shoppinglista och tittar på vad vi kan göra. Funderar också på vilken av alla mina favoritrestauranger jag ska boka till min 40-årsdag.

Bästa stunden på dagen

Jag tror den allra bästa stunden på dagen är då jag får sätta mig ned med första koppen kaffe och bara vara. Det är något nytt för mig då jag ínte tagit de minutrarna tidigare.
 
Det är inte så att jag har någon speciell ritual eller så. Ofta skriver jag något inlägg eller läser och kommenterar andras bloggar men många gånger är jag mest bara också utan krav på prestation i tankarna.
 
Igår hade jag en kompis över. Vi åt kräftor och drack lite vin eller så kan jag säga att vi drack vin och åt lite kräftor. Både gott och trevligt var det i alla fall.

Då är jag på väg i alla fall

Ni vet ju att jag pratat om att åka bort nu då jag fyller 40... Det kommer jag att göra men inte enligt ursprunglig plan.
 
Tanken var att jag skulle åkt med sällskapet men efter att nästan kört slut på mig själv och på oss så har vi ställt in det i förra veckan.
 
Häromdagen fick jag en galen plan. Jag är inte vidare kontant med min syster och vi behöver börja kommunicera då mamma är så pass sjuk nu och pappa inte riktigt orkar med allt. Så jag mailade alltså henne och bjöd henne med till min absoluta favoritstad NYC.
 
Vi får väl se om det blir flip eller flop! 2½ vecka till avresa... tror jag får börja med vin redan på flygplatsen :o

Fredag

Nästa vecka sätter allt fart igen på maxnivå!
Jag är inte redo!

Orolig

Jag är fruktansvärt orolig.
 
Sällskapet sa i måndags morse att han skulle försöka ringa under dagen. Sen dess har jag inte fått kontakt. Nu börjar allt slockna... telefoner, imessages går inte fram, Skype har han försvunnit ifrån och tar inte ned filer.
 
Det kan vara så at han står på jobb någonstans men att inte höra av sig på så här länge hör till ovanligheterna.
 
Jag ska försöka hålla ut till kl 12 sen börjar jag eftersöka honom. Rädd att det hänt honom någonting.
 
 
 

Tillit

 
 

Jag gråter mest

Jag orkar inte känna känslan av maktlöshet och att jag inte kan påverka. Det knäcker mig.
 
 

Vem provade Scholl elektroniska fotfil?

Någon av mina bloggvänner skrev ett inlägg om Scholls elektroniska fotfil. Kommer nu inte ihåg vem och undrar så hur den är? Någon som vet?
 
Scholl Elektrisk fotfil

Sätta stopp

Jag borde sätta ned foten och sätta stopp.
Att inte låta mig behandlas som jag just nu låter mig behandlas.
 
Men att stressa kan också ge förlust. Jag vill inte förlora.
Just nu vet jag inte hur jag ska hantera saker på bästa sätt.

Jag tror det är kört va?

 
 

Rosa all in!

Idag går jag rosa all in.
 
Naglarna lackas knallrosa med favoritlacket från Calvin Klein. Hans lack är inte stora i Sverige men så satans bra. Ser ni dem så prova!
 
Vidare shoppade jag nytt ipad fodral. Har en gammal ipad 2 som fungerar utmärkt men som fodralet gjort sitt på. Slog på stort och shoppade 2 fodral på en gång. Rosa en sån här dag naturligtvis :)
Fodral med roterbart ställ i ljusrosa läder, iPad 2/3/4
Roterbart har jag idag... använder det inte så värst mycketmen kommer säkerligen sakna det om jag inte köper det.
 
Ultratunt fodral med ställ  i mörkrosa läder, iPad 2/3/4
Ett ultratunt... osäke på hur det skyddat men kan vara bra också då de inte väger.
 
2 st läderfodral för under 150 kr... galet billigt! Roligast av allt är att komma in bland gubbsen på styrelsemöten och styrgruppsmöten med dem :)

Avskyr obestämdhet

Ut och njut 󾌳󾌳󾌳
God morgon 󾌳󾌳󾌳

RSS 2.0